2011 pergi . . . 2012 datang

31/12/2011 12:49pm Assalamualaikum sume :) Hari ni merupakan hari terakhir bagi tahun 2011. Selamat datang tahun 2012 ! . . . makneny...

Antara Yang Terbaik 2011 . . .

1. Xperia Play, edisi terkini telefon pintar Sony Ericsson yang menggunakan sistem operasi Android dan dilengkapi kamera 5.0 megapiksel ...

"LEPASKAN SAJA GELAS ITU"

Seorang guru memegang segelas air dan bertanya kepada anak muridnya. “Berapa beratkah air ni?” “10 ml!” “15ml!”, “50ml!” “100ml!” Murid-...

Ada Apa Dengan Lirik 'It Will Rain' ?

Assalamualaikum :) Semua tau tak lagu 'It Will Rain' nyanyian Bruno Mars tu ? Kalau tak tau, kat bawah ni klip video dan lirik la...

Kenapa Umat Islam Dilarang Mengucap Selamat Terhadap Perayaan Agama Lain?

Assalamualaikum :) Sobahal khair...selamat pagi maksudnye..da lama saye tak berbahasa arab. hehe. Hari ni saye nak kongsi sikit sebab kita ...

Bola oh bola... Tahniah Malaysia

22/11/2011 1:40 PM Assalamualaikum sume :) Mesti hari ni sumenye senyum memanjang je kan? hehe.. Mungkin ade jugak yang "takde&quo...

Vatican berang Pope dipersenda

Assalamualaikum sume :) Hari ni time rehat 1 jam ( I keje tau) bukak laptop bace Metro online je.. Tetibe terbace la yang ni.... uihhhhhhh...

Susuk Kuat Sembahyang?

KUALA LUMPUR: “Niat saya hanya untuk mendalami agama dan melakukan ibadat. Tidak sangka pula jalan yang saya ambil bukan cara yang sebenarny...

Elak Syubhah

klik gambo untuk tumbesaran berganda2 p/s : Elakkan SYUBHAH dicintai ALLAH...gunakn barang yang dijamin HALAL..♥♥ AWAS umat ISLAM jang...

Alhamdulillah . . .

Assalamualaikum sume :) Gambar di atas ialah email yang dihantar oleh pihak UiTM kepada saye. Email tu ialah keputusan peperiksaan untuk...

Who Know Everything?

Wikipedia : I know everything ! Google : But I have everything ! Facebook : So what? I know everybody ! Internet : Hey without me, you a...

Selamat Hari Lahir Maisarah

Assalamualaikum sume :) Tanggal 26, bulan Oktober tahun 1990, telah dilahirkan seorang bayi perempuan yang agak cute * haha * oleh seorang...

Muammar Gaddafi | Tembakan di Kepala Punca Kejadian

GADDAFI kelihatan melihat kesan darahnya dengan dikerumuni penentangnya. MISRATA: Seorang saksi berkata, kesan peluru boleh dilihat dengan...

Gaddafi terbunuh di Sirte

KUBU...seorang pegawai NTC menunjukkan saluran pembetungan tempat Gaddafi bersembunyi. TRIPOLI: Terkulai di kaki pejuang Majlis Perali...

Tutorial | Page FB Untuk Blog . Cantik !

Assalamualaikum. Salam sume. :) FB adalah salah satu cara untuk membuatkan blog kite lebih dikenali ramai. Lebih baik lagi jika blog terse...

.: Wordless Wednesday 9 :.

Berdosenyeeeeeeeee......minum la kome....haha

Pencarian 50 blogger oleh Chegu Zubir

Assalamualaikum sume . . . Saye join segmen terbaru daripada Cikgu Zubir... Segmen ni diberi tajuk Pencarian 50 blogger (klik link kat...

Mana Mak?

Jam 6.30 petang.  Mak berdiri di depan pintu. Wajah Mak kelihatan resah. Mak tunggu adik bungsu balik dari sekolah agama. Ayah baru balik...

RM11.311 Bilion Untuk Rakyat

KUALA LUMPUR – Kementerian Dalam Negeri (KDN) akan menggunakan peruntukan Belanjawan 2012 berjumlah RM11.311 bilion bagi melaksanakan pelbag...

Hati-hati Dengan Aircond Kereta !!!

JANGAN hidupkan penghawa dingin sebaik menaiki kereta! Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama seka...

Hukum Wanita Mengukir Hiasan Pada Tangan Menggunakan Inai

Assalamualaikum.  Hari ni jom same2 kite belajar sedikit tentang ilmu agama. Kepada wanita khususnye termasuk la saye ni..... Sekarang ini ...

.: Wordless Wednessday 9 :.

Sebuah patung yang diukir di sebuah muzium lilin di US. Ape perasaan anda melihat gambar ni?

Darjat seorang isteri

Assalamualaikum . Entry kali ni ditujukan khas untuk insan yang bergelar wanita termasuk la saye yang bakal bernikah dengan insan yang baka...

Doodle Pertama

Assalamualaikum. Saje nak share, ni la doodle pertame saye..taraaaaaaaaaaaaaaa ! hehe... Baru je belajo ni.. banyak kekurangannye lagi. ...

Jom Belajo Loghat Perak #2

Assalamualaikum sume :) Huuu...semenjak cuti ni, saye jarang hapdet blog ni. Almaklum la . . . line berukband incik maxis punye tak bape laj...

Best ke Windows 8 ???

Dua minggu lalu, Microsoft melancarkan Developer Preview untuk Windows 8 di persidangan pemaju BUILD. Sebagaimana namanya, Developer Previ...

Ramli, Pemain Baru Manchester United

Suke giler iklan ni.. peace

Notis Kemasukan Ke UiTM

untuk SUME student UiTM, NOTE THIS ! jangan lupe beli no. pin BSN ok. sumber : Website UiTM Johor

iPad 3: What could Apple be planning?

Now that the iPad 2 has shown its goods, what could Apple be planning for its successor? As soon as the first credible iPad 2 rumors starte...

Jom Belajo Loghat Perak #1

Assalamualaikum . Hari ni jom kite belajo lohgat perak. Loghat ni mempunyai keunikan yang tersendiri. Sesetengah perkataan ,teman sendiri p...

Moh Mamam Coklat !

meleleh air liur tak??? Coklat cegah sakit kronik  Sape yang tak suke makan coklat?  Rasa manis dan lazat yang dimilikinya membuatkan ...

Korek, Ramas Mata

IPOH: Satu jari tangan kanannya digigit hingga putus, manakala kedua-dua biji matanya dikorek sebelum digenggam sekuat hati hingga hancur. ...

Tutorial Letak Ayat di Bawah Post/Entri

Ayat kat bawah setiap post tu camni : 1. Login blogger.com > Dashboard > Design > Edit HTML. 2. Tick 'expand widget te...

Tutorial Cara Letak Like Box Facebook di Blog

Assalamualaikum . Kali ni saye nak share tutorial cara letak like box FB di blog memasing. Salah seorang pembace blog ni nak tau camne cara...

Entri untuk Follower ke-200

Assalamualaikum . . . Tq manyak2 sudi jengup dan membace di blog tak seberape ni. Alhamdulillah, follower blog ni da menjangkau ke angka 20...

M.A.A.F

19/9/2011 1:32PM Di dalam Al-quran, terdapat begitu banyak ayat-ayat tentang sifat yang mulia ini. Antaranya ialah; Mendapat keampun...

SELESAI

15/9/2011 4:23pm Assalamualaikum . . . Da lame rasenye tak hapdet blog ni. Rindu ... Al-maklum la . . sebelum ni bz dengan report LI, s...

Tangguh laksana caj 6 peratus !!!!!!!!!

Syarikat telekomunikasi tangguh laksana caj 6 peratus telefon prabayar KUALA LUMPUR -- Syarikat-syarikat telekomunikasi hari ini bersetuj...

WAH !

haiiiiiiiiii. . . .nga wat keje. Assalamualaikum. . . ek? ape kene tajuk nye camtu? mengagumi sesuatu? .. Oh ,bukan tu sebenonye. Ya...