Puase !

Sempena bulan puasa a.k.a bulan ramadhan yang akan datang tak lame je lagi ni, dalam 2 hari je lagi, saye mewakili diri saye (ade ke?) nak m...

Menanti Belahan Jiwa

Kegelisahan, kedukaan dan air mata adalah sebahagian daripada sketsa hidup dan kehidupan kita sekalian hamba di dunia ini. Titisan air mat...

Syurga @ Neraka?.....

Berwudhu'lah kamu sebelum kamu diwudhu'kan Dan bersolatlah kamu sebelum kamu disolatkan. Tutuplah auratmu sebelum auratmu ditu...

Duit Syiling dan Siri Keempat Duit Kertas Baru !!!

Bank negara keluarkan siri duit syiling baharu tahun depan SIRI KETIGA...kakitangan Bank Negara, Zuraidah Abdul Malek bersama syiling ya...

Gaya Rambut Menarik atau Pelik?

Topi alaf baru. Ek? Keliru. Harap2 tak putus tali biola tu. Bagai awan gelap dan hujan. Perghh...bibir mungil. Baguih ...

Tutorial Pasang Disable Right Click Pada Blog

Disable right click berfungsi sebagai pelindung post atau gambo dalam blog kite daripada di'copy'. Walaupun cara ni dapat menghalang...

Tutorial Mencantikkan Scroll Blog Bar

Contoh Malas nak taip panjang2, let's cekidaut. Step 1 Pergi ke Dashboard > Design > Edit html > Tick Expand Wid...

Tutorial Cara Letak Float Social Network

Cantik tak button terapung ni? Selain tu, button ni jugak akan membuat blog menjadi kemas dan mempercepatkan loading blog anda.  Tanpa me...

Luahan Hati Ibu Bapa Ashraf

credit to myMetro Assalamualaikum. Kisah tentang Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz yang ingin memohon namanya ditukar kepada Aleesha Farhana me...

Cara Pasang Button Facebook Share Pada Blog

Sekarang ni manusia dan  Facebook memang tak dapat dipisahkan ( tak de la sampai kawen ngan FB tu..). Bukak sane FB, bukak sini FB. Pendek...

Tutorial Letak Iklan Bergambar (link) Churp Churp Dalam Blog

Sebelum teruskan tutorial ni, tau tak ape tu Churp Churp ?  Churp Churp ni cam nuffnang jugak. Kirenye kite boleh wat duit bile link yang ki...

.: Wordless Wednesday 3 :.

merenung mase depan . . .

Ashraf Tak Boleh Jadi Aleesha

haip . Assalamualaikum :) pagi2 gini bace la newspaper,Metro. Tetibe terbace la pasal si Ashraf yang nak bertukar jadi Aleesha tu. Heboh la...

Jalan-jalan . . .

 Assalamualaikum... Cuti minggu ni diisi dengan program sendirik...wuhoo.. Sabtu pegi kenduri, kat mane lupe da name tempat tu.hok3.. dasa...

Al-Fatihah: Dr Lo’Lo’ Meninggal Dunia

KUALA LUMPUR -Ahli Parlimen Titiwangsa, Dr Lo’ Lo’ Datuk Mohamad Ghazali meninggal dunia akibat komplikasi kanser sebentar tadi. Beliau di...

Windows 8

Microsoft telah mengumumkan generasi sistem operasi Windows baru yang dikenali sebagai Windows 8 buat masa ini. Nama sebenar Windows baru ...