Maru, Kucing Cute - MaisarahSidi.com

KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

20 August 2011

Maru, Kucing Cute

Maru? Sape pulak Maru ni? ..hoho

Maru ni adalah nama seekor kucing. Maru (まる,dalam bahasa Jepun bermaksud bulatan atau bulat (padan dengan tuannye :) lahir pada 24 Mei 2007) Scotland Fold jantan (jenis lurus) telah menjadi popular kucing popular Jepun di YouTube. Sehingga Jun 2011, video Maru telah dilihat lebih 100 juta kali. Pemiliknya yang tidak menunjukkan mukanya atau bercakap dalam video2 tersebut memiliki akaun Youtube di bawah nama 'mugumogu'.

Pada September 2009, channel Maru kat Youtube adalah yang kesembilan paling banyak orang subscribe kat Jepun nun...uih...baru kucen tu..

Selepas gempa bumi di Jepun pada Mac 2011, Maru selamat dan tiada cedera padanya yang diberitahu menerusi blog Maru kerana da pun buat persediaan pemindahan daripada gempa bumi.

Rupa Maru yang cumil giler nih..

ek !

same beso tak aku dengan tong ni?

men cak2 pulak....

saye pakai stokin...ngee

owh...muat jugak aku rupenye...tapi kaki jek...

no candid2....malu I tau...uhuu

ops pocot......

saye yang cute...ade cam muke jepon tak?..


jom layan keseronokan bersama Maru :)
cekidaut...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda