Miniature Effect Model (PS)

Dalam post untuk photoshop kali ni, jom kite try wat Miniature Effect Model. Ape tu 'miniature effect model' ? efek ni akan nampak m...

Practical Training

AMREC SIRIM, KULIM Sedar tak sedar, da sem 6 rupenye... sem 6 = praktikal . Untuk latihan industri ni kami bertige (me, mar & dila)  di...

Translator

Translator? Translator tu perterjemah maksudnye. Contohnye, Google Translator. Tapi, pakcik google nye translator kadang2 wat kite tak faham...

Stardock Fences

Ape tu Stardock Fences? Stardock Fences adalah software yang digunakan untuk menjadikan dekstop pc or laptop or seumpamanya jadik kemas. ...

Screen Keyboard

Pernah tak guna keyboard menerusi skrin komputer ? Setiap aplikasi Windows telah tersedia kemudahan keyboard di paparan skrin komputer, untu...

Colourful Gradient Effect (ps)

Kali ni jom try wat effect ni.. Step 1 Open file, pastu jadikan pic tu hitam putih. Kalo terlupe care nak wat pic jadik itam putih klik ...

Imej dalam Teks

Imej dalam teks.. simple je nak wat nye.. Step 1 Open file (gambar) Step 2 pergi ke Edit > Define pattern dan namakan pattern k...

Gambar Hitam & Putih (Photoshop)

Nak wat gambar itam putih kat photoshop ni senang je... ikut step kat bawah ni.. Step 1 Open file (buka gambar baru) ... contoh cam ka...