Membuat Doodle Menggunakan Excel. jom ! - MaisarahSidi.com

KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

28 February 2012

Membuat Doodle Menggunakan Excel. jom !

kakak ni ucap assalamualaikum  . . .
jawab2. sape tak jawab dosa. sape jawab gatal. hehe..tak de la..gurau je :)




28/2/2012


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua  ^_^

Da beberapa hari tak menaip ni. huhu . . . Cuti masih bersisa beberapa hari saja lagi sebelum memulakan sesi pengajian setelah hampir 5 bulan bercuti. Lame tu . . . Selesai keje part time selama 4 bulan, baki sebulan lagi nak berehat je. Bulan ni tak keje da, jadi ngadap laptop je la kejenye.

Da lame tak men'doodle' ni, hari ni ade la mase nak menconteng sikit. hoho . . .  Selama ni saya buat doodle  dengan menggunakan photoshop dan paint je. Tapi hari ni doodle dibuat dengan menggunakan microsoft excel. EXCEL? buleh ke nak buat doodle guna excel?  . . . buleh je . . . Saya pun baru je belajar buat doodle guna excel ni.

Jom tengok doodle yang saya baru buat ni. Tergelak-gelak saya tengok . . . hihi.

Apa pendapat korang tentang doodles ni?

1st doodle . . .
mata pun takde bulu mata. tak reti buat. hik3. sian dia pakai shawl camni..hihihi



2nd doodle . . .
dia baru je beli tshirt mase shopping tadi. tapi shawl kureng sikit . . .hihi




3rd doodle . . .
uih . . . bintang2 baju kakak ni


4th doodle . . .
bulat mata kakak ni . . . alamak, kat mata dia ade kaler biru la. kene tumbuk ke?
kih3 . . .


Hadoii . . . lawak pulak tegok doodles ni. hik3. pasni nak try lagi buat doodle guna excel. seronok!
Jom try buat doodle guna excel !

4 comments:

  1. come2..bg la tutorial nye..

    ReplyDelete
  2. Sangat cantik!! n.nV

    ReplyDelete
  3. cute betul uh doodle nyer...minx ajar...hehehe..thx...
    http://shahrunnur214.blogspot.com/2012/02/syaitan.html

    ReplyDelete
  4. da lame give up mendoodle T^T

    jom komen cini pulak cinta, kawan, kawan cinta ;)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda