23 Jun 2012

DEATH ON HER WEDDING NIGHT!!! [True Story]



“After performing Salat Al Maghrib, she put her make-up, wore her beautiful white dress preparing herself for her wedding party, Then she heard the Adhan of ‘Ishaa and she realized that she broke her Wudu she told her mother : “mother, I have to go to make wudu and pray ‘Ishaa”

Her mother was shocked : “Are you crazy?!! Guests are waiting for you, to see you! what about your make -up? It will be all washed away by water!!” then she added:

” I am your mother and I order you not to perform salah now! wallahi if you make wudu now, I will be angry at you”
Her daughter replied :”wallahi I won’t go out from here till I perform my salah! Mother you must know that “There is no obedience to any creature in disobedience to the Creator.”!!

Her mother said:”what would our guests say about you when you’ll show up in your wedding party without make-up?! You won’t be beautiful in their eyes! and They will make fun of you!”

The daughter asked with a smile :”Are you worried because I won’t be beautiful in the eyes of creations? What about my Creator?! I am worried because, if I miss my salah, I won’t be beautiful in His eyes”

She started to make wudu, and all her make-up was washed away, but she didn’t care

Then she began her salah and at the moment she bowed down to make sujud, she didn’t realize that it will be her last one!

Yes! She died while in sujud! What a great ending for a Muslimah who insisted on obeying her Lord! Many people who heard her story were so touched!!

She put Him and His obedience first in her priorities, so He granted her the best ending that any Muslim would have!

She wanted to be closer to Him, so He took her soul in the place where Muslim are the closest to Him! Subhana Allah!

She didn’t care if she would be beautiful in the eyes of creatures so she was beautiful in the eyes of Her Creator!

O Muslim sister, imagine if you are in her place! What will you do? What will you choose : pleasing creations or your Creator?

O dear sister! Do you guarantee that you will live for the next minutes? Hours? Months?!!
No one knows when their hour will come? Or when will they meet angels of death? So are you ready for that moment?

O non-hijabi sister! What do you choose : Pleasing yourself by not wearing Hijab or pleasing your Lord by wearing hijab?

Are you ready to meet Him without Hijab?

And what about you, sister who are “in relationship” or “open relationship”, are you ready to meet your Lord today? Tomorrow?! What do you choose pleasures of this Dunya or pleasures of akhirah?!

May Allah guide us all to what pleases Him and grant everyone who is reading these lines good ending, Ameen.

[told by Shaykh “Abdul Mohsen al Ahmad”, it happened in Abha (the capital of Asir province in Saudi Arabia)]

► Please Share, Like and Tag others. May Allah reward you. ◄


sumber: dari Fb. skodeng2 kt Fb tibe2 terbace pasal ni. Subhanallah . . .


Semua blogger jom join dengan klik link ni 
 Mari kita selamatkan "dia" :-( Sebarkan

Assalamualaikum

Bersyukur kalau anda ada rakan-rakan macam ni!

23/6/2012


Assalamualaikum dan selamat sejahtera sume. Harap baik2 je. ^^,

Sahabat? Apa maksud sahabat bagi korang? Pasti korang memiliki pelbagai jawapan untuk soalan ni. Kadang2 kita merasakan sahabat adalah segala-galanya bagi kita. Kalau time bergaduh...parah jugak. Tapi kalau dah namanya sahabat, pusing kot mana pun dia tetap sahabat kita. Walaupun dia pernah sakiti hati kita . . .

True friends are hard to find. Keep the ones you have close to your heart, you will realize how lucky and blessed you are with their presence!


Nak tau apa maksud sahabat atau kawan?
jom klik sini >>> http://bit.ly/NiO4QL
moga kita dapat inspirasi daripada pendapat2 rakan2 kita tu . . .


klik yang ni juga untuk dapatkan hadiah menarik

22 Jun 2012

FINAL EXAMINATION

22/6/2012


Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
pergghhh....lame gile tak hapdet blog ni..ape da jadi pun tak tau le. Sebenarnya akhir2 ni saya sibuk dengan assignment, kuiz dan test yang belambak. Hari ni da jawab test yang terakhir untuk sem ni. Final exam start 27 Jun ni. Wowww! Lagi beberapa hari je lagi. So, sekarang ni sedang buat revision untuk subjek2 exam sem ni. Ade 6 semuanya.


hohoho...abaikan air liur basi yang melimpah tu


 Exam ni akan berakhir pada 15 Jun. Moh kita berjaya bersama-sama. Nak berjaya, ajak kawan sekali. Jangan sorang2 je. Jangan 'jual ikan', nanti busuk. :)

Jom belajo same2, pandai same2 dan berjaya same2.

Buku2 dan nota da memanggil...pegi dulu. assalamulaikum . . .

Sebelum tu, jom terjah blog kedua saya. Klik link kat bawah ni.


LENSAMAISARAH

04 Jun 2012

Gerhana bulan separa 4 Jun dan transit planet Zuhrah 6 Jun 2012

4/6/2012


Kita,khususnya rakyat Malaysia berpeluang menyaksikan dua fenomena yang julung kalinya berlaku iaitu gerhana bulan separa pada hari Isnin ( 4 Jun 2012 ) dan transit planet Zuhrah melintasi matahari pada Rabu ( 6 Jun 2012).

Sumber daripada Persatuan Falak Syari Malaysia mengatakan gerhana bulan separa akan dapat dilihat di seluruh negara ketika waktu Maghrib.




Fenomena transit planet Zuhrah pula amat menarik. Pada 6 Jun 2012, Zuhrah berada tepat di antara matahari dan bumi. Fenomena ini jarang berlaku. Transit seterusnya hanya akan berlaku 105 tahun akan datang.

Dalam pada itu,orang ramai boleh melihat satu titik hitam kecil bergerak melintasi permukaan matahari.Fenomena itu boleh dilihat bermula dari terbit matahari hingga tengah hari, dan keseluruhan proses transit ini hanya boleh dilihat di pantai timur Sabah terutama di Sandakan.


Titik hitam menunjukkan Planet Zuhrah

Gerhana pada 4 Jun ini akan bermula dengan fasa penumbra ( P1 ) pada jam 04:48 p.m. waktu Malaysia. Walau bagaimanapun semasa fasa penumbra ini, kesan kenampakan gerhana masih tidak dapat dilihat memandangkan Bulan merentasi bayang penumbra Bumi yang kurang gelap dan kebetulan juga pada waktu itu Bulan masih belum terbit lagi dari ufuk.

Gerhana masih terus berlaku sehingga jam 9:18 p.m. tetapi fenomena tersebut tidak dapat disaksikan kerana Bulan berada di kawasan bayang penumbra Bumi yang kurang gelap.

Walaupun di mana kita berada,sekiranya langit berada dalam keadaan cerah selepas Matahari terbenam, lihat ke arah Tenggara di mana Bulan berada.Kita berpeluang menyaksikan fenomena tersebut dengan mata kasar.

Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) akan menyediakan beberapa buah teleskop untuk orang awam menyaksikan Gerhana Bulan Separa ini. Orang ramai dijemput hadir ke program tersebut pada 4 Jun 2012, jam 8.00 malam hingga 10.00 malam di Planetarium Negara.Masuk adalah percuma.




Gambar Gerhana Bulan Separa  

Gambar Gerhana Bulan Separa 4 Jun 2012 kali ni jelas kelihatan dari beberapa negeri di Malaysia. Gerhana bulan separa akan dapat dilihat di seluruh negara ketika waktu Maghrib sehingga 9.18 malam pada 4 Jun 2012. Kejadian gerhana bulan berlaku ketika fasa bulan penuh dan pada masa sama bulan melintasi bayang bumi. Ini adalah gambar ehsan dari fanpage Malaysia Lunar Eclipse yang sanggup berkongsikan pengalaman mereka untuk fenomena gerhana bulan separa pada hari ini.

Gerhana Bulan Di Pahang





Gerhana Bulan Separa Di Sandakan



Kejadian Gerhana Berlaku Pada Pukul 7.29 Malam waktu tempatan

Sumber: Gambar Gerhana Bulan Separa 4 Jun 2012 Di Malaysia | melvister.com 





Transit planet Zuhrah melintasi matahari 

Mengenai proses fenomena transit 6 Jun ini berlaku apabila sentuhan planet Zuhrah menyentuh cakera matahari berlaku pada pukul 6.10 pagi, sentuhan kedua pada pukul 6.27 pagi apabila Zuhrah masuk sepenuhnya ke dalam cakera matahari, sentuhan ketiga pada pukul 12.31 tengah hari apabila planet itu mencecah pinggir cakera matahari sebelum keluar dan sentuhan ke empat pada pukul 12.49 tengah hari apabila Zuhrah meninggal sepenuhnya cakera matahari.





sumber: Encik Nakal & Melvister.com

02 Jun 2012

Cover Photo FB Terbaru . . .

M = Maisarah . So, abaikan N di sebelah tu. hehe


Nak tengok gambar2 menarik yang lain?

Jom singgah blog kedua saya,  LENSAMAISARAH.
Ni pulak fanpage LENSAMAISARAH.

Cover fanpage LENSAMAISARAH ....JOM SERBUUU....



Cover fanpage blog BINGKISAN HATI jugak da baru...jommmmm




Ni pulak the latest cover photo fb saya..hehe





Jom rajin2 singgah :)