31 Ogos 2012

Menghabiskan Sisa Bunga Api

31/8/2012
13 Syawal 1433H

Assalamualaikum & selamat sejahtera. Salam kemerdekaaan Malaysia ke-55. I'm proud to be Malaysian. Dah 55 tahun Malaysia merdeka. Beryukur. Ya, itu pasti. Bersatu itu amat perlu. Hal remeh temeh tak perlu dijadikan isu besar. Yang penting takde gaduh2. Kalau gaduh2, berpecah belah...negara mana nak duduk pulak? Jadi, wajib kita menjaga Malaysia, hak kita.


Untuk pembaca blog ni sempena merdeka, klik >>> http://bit.ly/RXQqfP

Bulan Syawal belum tamat lagi. Ada yang da berpuasa 6 dalam bulan Syawal ni? Banyak fadhilat puasa 6 dalam bulan Syawal ni. Jadi, dengan baki bulan Syawal yang masih ada ni, mari kita sama2 tunaikannya.

Emm...malam ni menghabiskan sisa bunga api. Bunga api mainan budak2 tu, tapi remaja pun tak salah nak main kan?Aptah lagi mak bapak budak...hehehe. Sempat la jugak snap sikit gambar masa main bunga api dengan excited melompat2 macam kera kena belacan.


Nak tengok banyak lagi gambar yang macam ni? Jom ke blog LensaMaisarah 
Apa lagi? Moh le...


30 Ogos 2012

Merah Jambu Bukan Lelaki Jambu

30/8/2012
12 Syawal 1433H

Assalamualaikum, selamat sejahtera :)

Apa yang merah jambu ni?...lelaki jambu?...hesy..bukan. Blog BingkisanHati bertukar sepenuhnya kepada warna merah jambu atau pink. Biar betik? Sebab tuan punya blog ni bukan peminat tegar warna pink. Biru selalu menjadi pilihan utama. Entah kenapa warna pink menjadi pilihan, tak diketahui sebabnya. haha.



Bagaimana dengan header untuk kali ni? Ok tak? Simple je tapi penat jugak bermain dengan photoshop. 

Mungkin selepas ni biru. ^_^


Khas untuk anda. Klik sini >>> http://bit.ly/RXQqfP

Surface, Tablet Baru yang Akan Menyaingi Ultrabook

30/8/2012
12 Syawal 1433H

hot stuff ! >>> http://bit.ly/OkX0rV

Surface daripada Microsoft

kredit: encik gugel
pilih..mane 1 kornag nak :)



wow, menarik ! Teringin jugak nak pakai ni. So, kumpullah duit dari sekarang hehe


Tiket flight murah sempena sambutan kemerdekan >>> http://bit.ly/RXQqfP

29 Ogos 2012

.: Wordless Wednesday 15 :. | Betik dalam Betik. Biar Betik?

29/8/2012
11 Syawal 1433H

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Emm.. sebelum berbuka tadi, potong la sebiji betik ni. Pelik bila tengok isi dalam betik tu. Ada terlebih pulak. Tengok gambar2 ni. Sebelum tu klik sini dulu http://bit.ly/RXQqfP







Ada sape2 tau tak tak kenapa betik tu begitu?..


Khas untuk pembaca blog ni >>> http://bit.ly/RXQqfP


Telefon Pintar Projektor Pertama Samsung di Malaysia | Samsung Galaxy Beam

29/8/2012
11 Syawal 1433H

Hot Stuff di Sini !!! klik >>>  http://bit.ly/OkX0rV


Samsung Galaxy Beam


Antara spesifikasi Samsung Galaxy Beam:





Menarik kan?

Samsung Galaxy Beam, telefon pintar projektor pertama Samsung di Malaysia.  Andai kata korang terperangkap dalam gua, walaupun signal henpon takde, jangan risau korang tak kan bosan sebab boleh layan cerita yang korang suka dengan menggunakan Samsung Galaxy Beam ni. Selain boleh digunakan sebagai projektor, ia juga membawakan sokongan lampu suluh, dimana para pengguna boleh mengaktifkan aplikasi Torch Light ketika berada di tempat gelap, dan menikmati cahaya yang amat terang dibawakan olehnya.

Pihak Samsung menyertakan bateri berkapasiti tinggi, iaitu 2000mAh padanya  bagi mengatasi masalah penggunaan bateri. Secara asasnya, para pengguna hanya perlu aktifkan aplikasi projektor tersebut, dan seterusnya membuka aplikasi yang diinginkan oleh mereka untuk dipaparkan kepada umum.



Hot Stuff Here !!! click >>> http://bit.ly/RXQqfP



Sumber:
http://www.engadget.com/
http://amanz.my







26 Ogos 2012

Tak Nak Merokok ! Boleh dapat hadiah sekali.

26/8/2012
8 Syawal 1433H


KLIK GAMBAR NI. JOM MENANG PELBAGAI HADIAH !

Ya, merokok sememangnya memberi impak negatif terhadap manusia. Bahaya bukan hanya kepada perokok malah orang yang berada di sekeliling perokok juga. Sila baca di bawah ni:

Now, we want YOUR voice to be heard! Tell us why you think smoking is uncool and stand a chance to be featured alongside your favourite celebrities in a new never-revealed footage!
Selected winners will also bring home these awesome prizes!:

First Prize: LG 32" LED TV
Second Prize: SAMSUNG 40" LCD TV
Third Prize: Nokia Tablet N810
Fourth Prize: Canon Selphy Compact Photo Printer
Fifth Prize: Apple Ipod Shuffle 2G
How To Join:
1.Film your video in HD and complete this sentence in 30 words or less:
- English: "I think smoking is not cool because..."
- Bahasa Malaysia: "Merokok tidak 'cool' kerana..."
2.Upload your video to YouTube and title your video "I Choose to Unlike Cigarettes - 'Insert your name'. Video must not be longer than 1 minute.
3.Submit your entry/entries via the Entry Form below!
4.Click on the Terms & Conditions link below to learn more about the contest!
5.Remember to be as creative as possible and make sure you can be clearly heard!

Mest best dapat hadiah macam tu kan? Mesti korang teringin kan? Jadi apa lagi, cepat2 klik gambar di atas ni ok !

Jom katakan TAK NAK MEROKOK ! sebarkan kepentingan ni!
 >>> http://bit.ly/MTqm2j



22 Ogos 2012

Raya Keempat

22/8/2012
4 Syawal 1433H

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Ape kabo kome? Camne raye? Da masuk raya keempat hari ni. Ade kelapangan ni update la blog. Raya2 ni banyak snap gambar je.


tak tak masjid ape ni? kalau tau komen sini. 
Nak tengok banyak lagi gambar menarik? Jom singgah ke blog kedua saya LensaMaisarah.



Nak hadiah menarik dari saya tak, klik sini >>> http://bit.ly/OkX0rV





20 Ogos 2012

Kad Raya Khas :)

20/8/2012
2 Syawal 1433H

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Msih belum terlambat lagi rasanya nak mengucapkan salam aidilfitri untuk muslimin dan muslimat seluruh dunia.

Duit raya untuk anda, klik sini >>> http://bit.ly/RmDBeR

blog kedua : LENSAMAISARAH


Ce tengok header blog ni, pun da tukar sempana aidilfitri ni..hehe. Blog pun nak tudung baru jugak kan.

header blog sempena Syawal 1433H


Ingat ye...jangan main mercun, kang tak pasal2 hilang nikmat yang Allah da beri tu.




19 Ogos 2012

Syawal 1433H

19/8/2012
1 Syawal 1433H

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Selamat hari raya kepada semua muslimin dan muslimat ^_^. Jangan sedih2 raya ni. Pejam celik...dah 1 Syawal. Ramadhan 1433H telah berlalu pergi. Sayu meninggalkannya. . . .

Saat membaca ni, mungkin korang dah pun ada di kampung. Seronok berkumpul bersama sanak saudara beramai-ramai. Tengok pulak kereta berderet kat depan rumah. Sekali dapat berkumpul, ada 4 atau 5 buah kereta. Nasib baik bukan lori. Kalau lori tak tau nak parking kat mane.

Juadah yang femes pada hari raya ni tak lain tak bukan, lemang, ketupat dan rendang. Perghhh...memang sedap. Tambah2 air tangan ibu sendiri. Lemang,ketupat dan rendang memang sinonim dengan hari raya. Raya tahun ni ada lemang, rendang ayam dan daging. Yang sampingan pun ada jugak.

Ok la..korang tengok je la gambar2 ni. Tak larat nak taip panjang2..ehehe

lemang mari....

nak buat rendang ayam dan daging.....ayam dan daging dalam peti sejuk ye :)


ni kek batik..penuh cip coklat..hahaha

ni cornflake bersalut coklat..senang nak meninggal buatnye...

ni pelita .... usha port main meriam malam raya...best..
gambar tak bape clear sebab zoom je..rugi tak bawak tripod..huwaaa

lawo ni.....kalau ade tripod, ok jugak ni

bunga yang berapi..ehehe


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADA SEMUA MUSLIMIN & MUSLIMAT

17 Ogos 2012

Tau tak apa maksud Istidraj?

17/8/2012
28 Ramadhan 1433H 



Itu la maksudnya . . . ingat ye semua termasuk saya juga. Segala nikmat yang Allah kurniakan mengajar kita kita erti syukur. Bagi yang bergelar pelajar, kalau ada yang jarang2 menunaikan solat tetapi selalu berjaya dalam peperiksaan berbanding pelajar yang tidak meninggalkan solatnya, itu adalah 1 ujian ! Seperti kisah firaun juga. Kita perlu sentiasa beringat dan berfikir serta muhasabah diri dengan apa yang kita hadapi... wallahua'lam..


MENARIK !!!
PROTON buat lagu Raya... Dah dengar? >>> http://bit.ly/RLxhuL

10 Ogos 2012

Video Iklan Raya Bernas . . . menyentuh hati.

10/8/2012
21 Ramadhan 1433H

Assalamualaikum dan selamat sejahatera. Korang da tengok video ni? Klau belum, moh tengok...




Apa pendapat korang tentang video ni? First time tengok sayu je rase..mereka dengan kekurangan keupayaan tetapi diatasi dengan sikap saling membantu, saling melengkapi.

04 Ogos 2012

03 Ogos 2012

Keputusan da keluar !!!

3/8/2012
14 Ramadhan 1433H

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Apa khabar iman? Setakat penuh lagi tak puasa? Kalau kaum hawa, dapat 'cuti khas' seminggu. Jarang dapat puasa penuh. Tapi kalau kaum adam ade cuti jugak tak tau le.erkk....melainkan sakit atau yang seumpanya.

Hari ni saje2 check email yang beribu tu. Tiba2 ternampak satu email dari UiTM. Keputusan peperiksaan untuk semester 20122. Mula2 tak nak klik. Tapi kalau tak klik tak tau la keputusannya ape nanti. Takut kot....nervous gila, berpeluh, menggeletar. Dan keputusannya  . . . . alhamdulillah. Sesuailah dengan usaha yang telah dibuat.




Tahniah kepada semua pelajar ijazah sarjana muda UiTM atas keputusan peperiksaan anda. Dapat keputusan yang bagus, teruskan. Jangan cepat rasa puas hati. Yang dapat tidak berapa bagus, jangan cepat putus asa. Sebenarnya semua orang bagus, tapi bila nak jawab soalan exam, ade yang kita terlupa. Biasalah, nama pun manusia. Apa pun yang paling penting ialah usaha kita.





Kegagalan bukan satu kekalahan tapi satu kejayaan yang masih tertunda. . . . seperti dalam lirik lagu Rimbun Keampunan, Hijjaz....




RM 30,000 !!! klik sini cepat >>> http://bit.ly/MgzrNu