PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM | Maksud Disebalik Lirik Lagu

30/12/2012
16 Safar 1434H


Antara 6 buah lagu yang kita perlu berhati-hati:

-It Will Rain - Bruno Mars

There’s no religion that could save me (tiada agama yang dapat selamatkan aku)
No matter how long my knees are on the floor (tak kira berapa lama melutut di lantai)

-Maroon 5 - One More Night

So I cross my heart and i hope to die (Cross my heart di sini adalah adalah satu cara orang Kristian berdoa)

-Akon - ARAB MONEY

Bismillahi r-rahmani r-rahim, Al hamdu lillaahi rabill'alamin (Oooohh)
We gettin' arab money (haha), We gettin' arab money
Bismillahi r-rahmani r-rahim, Al hamdu lillaahi rabiil'alamin (Oooohh)
We gettin' arab money (haha), We gettin' arab money

(Terang-terang menghina =,=)

-Nicki Minaj - Itty Bitty Piggy

And if you see a itty bitty piggy in the market
Give that a bitch a quarter and a car tell her park it
I don't mess with pigs like asalamalakum
I put em in the field, I let Oscar Mayer bake em

(Terang-terang menghina =,=)

-Black Eyed Peas - Where Is The Love?

Father, Father, Father help us (Father dalam agama Kristian adalah paderi)
Send us some guidance from above
‘Cause people got me, got me questionin’
Where is the love?

-Nicki Minaj-Beam Me Up

Please stop calling me i'm such a rockstar
Assalamualikum , where the fuck is akbar
-------------------------------------------------

Kesimpulanya , kalau boleh jangan kerap melihat atau mendengar perkara yng melalaikan kerana disebalik setiap perkara pasti ada yng buruknya . Jadi , berhati-hatilah dari semasa ke semasa.

Jom share untuk kebaikan umat Islam bersama.


PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM | Maksud Disebalik Lirik Lagu

{ 9 comments.. read them below or add one }

Ena's Palace Ena's Palace Disember 30, 2012
Tq for shring..kkdg tu kt men dgr je tp xtau mksud dia...
fatin farhana hassan fatin farhana hassan Disember 30, 2012
mohon copy.. kejam gila dorang nie
:(
miszLeena miszLeena Disember 30, 2012
suku2 celebrity illuminati..
ELFarahin ELFarahin Disember 30, 2012
Sis! saya nak copy paste boleh? :)
♥ Maisarah Humaira ♥ ♥ Maisarah Humaira ♥ Disember 31, 2012
dipersilakan utk share :)
sama2 sebarkan.
Nurul Iman Nurul Iman Disember 31, 2012
kdg2 suka dgr lagu, tp xtahu mksud di sebalik lgu
Cinta hazanis Cinta hazanis Januari 04, 2013
tq sis. nasib baik xminat lagu2 macam ni. hehe

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)