30 Disember 2012

PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM | Maksud Disebalik Lirik Lagu

PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM | Maksud Disebalik Lirik Lagu
30/12/2012
16 Safar 1434H


Antara 6 buah lagu yang kita perlu berhati-hati:

-It Will Rain - Bruno Mars

There’s no religion that could save me (tiada agama yang dapat selamatkan aku)
No matter how long my knees are on the floor (tak kira berapa lama melutut di lantai)

-Maroon 5 - One More Night

So I cross my heart and i hope to die (Cross my heart di sini adalah adalah satu cara orang Kristian berdoa)

-Akon - ARAB MONEY

Bismillahi r-rahmani r-rahim, Al hamdu lillaahi rabill'alamin (Oooohh)
We gettin' arab money (haha), We gettin' arab money
Bismillahi r-rahmani r-rahim, Al hamdu lillaahi rabiil'alamin (Oooohh)
We gettin' arab money (haha), We gettin' arab money

(Terang-terang menghina =,=)

-Nicki Minaj - Itty Bitty Piggy

And if you see a itty bitty piggy in the market
Give that a bitch a quarter and a car tell her park it
I don't mess with pigs like asalamalakum
I put em in the field, I let Oscar Mayer bake em

(Terang-terang menghina =,=)

-Black Eyed Peas - Where Is The Love?

Father, Father, Father help us (Father dalam agama Kristian adalah paderi)
Send us some guidance from above
‘Cause people got me, got me questionin’
Where is the love?

-Nicki Minaj-Beam Me Up

Please stop calling me i'm such a rockstar
Assalamualikum , where the fuck is akbar
-------------------------------------------------

Kesimpulanya , kalau boleh jangan kerap melihat atau mendengar perkara yng melalaikan kerana disebalik setiap perkara pasti ada yng buruknya . Jadi , berhati-hatilah dari semasa ke semasa.

Jom share untuk kebaikan umat Islam bersama.


09 Disember 2012

Tutorial | Letak Frame Dan Background Pada Shoutbox

9/12/2012
25 Muharram 1434H


Tutorial ini adalah 100% milik JOM BINA BLOG. Maaf sebab tak dapat buat tutorial sendiri, agak sibuk kebelakangan ni. huhuhu


Preview:
Ramai juga yang bertanyakan saya macam mana cara nak combine frame dan background pada shoutbox..tutorial kali ni akan menunjukkan cara-caranya. Jom start:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard >> Design >> Page Element >> Add A Gadget >> Html / Javascript

3) Copy dan paste kod di bawah pada ruang Html / Javascript tadi:

<center><div id="edited" style="width:200px; height:360px; background:url(http://img856.imageshack.us/img856/9573/framefibox5.png) no-repeat left top; padding-top:90px; padding-left:0px; position:relative" align="center">

<center><div id="custombg" style="width:180px; height:255px; background:url(http://dl6.glitter-graphics.net/pub/3220/3220296jsbm3yjnbc.png) repeat; padding-top:0px; padding-left:0px; position:relative" align="center">

<iframe frameborder="0" title="shoutboxsaya" height="255" src="http://shout.busuk.org/?shoutboxsaya" id="r" style="filter:alpha(opacity=60);opacity:0.60;-moz-opacity:0.60; display:block; " scrolling="auto" width="180"></iframe>

</iframe></div></center></div></center></div>

Nota: 

url warna biru - masukkan url image frame yang korang suka. Korang boleh create sendiri atau just pilih frame yang dah disediakan di sini.

url warna merah - masukkan url background yang korang nak. search kat sini atau pilih jer background yang dah disediakan katsini.

url warna orange - url shoutbox korang. ( pada kod shoutbox korang, ambik dekat src='http://.....')


4) Lastly, klik save dan lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :) 

Menarik di sini: