28 Februari 2013

Senarai Peserta Segmen Blogwalking Oleh Blog BingkisanHati

KLIK BANNER UNTUK JOIN ^_^
HADIAH MENARIK MENANTI ANDA


SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGWALKING OLEH BLOG BINGKISAN HATI


  1. http://nazwww.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  2. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-segmen-blogwalking-oleh.html
  3. http://ciknadhirah.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  4. http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  5. http://lelakiini89.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog-bingkisan.html
  6. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  7. http://www.natasya-pink.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  8. http://pjiekun.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  9. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  10. http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  11. http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  12. http://cikmashukepinkandblue.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-bingkisan-hati.html
  13. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/02/segmenblogwalking-oleh-blog-bingkisan.html
  14. http://cikyanxyanx.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  15. http://kisahsikacamata.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  16. http://missikushi.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  17. http://www.mawarberduri4147.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  18. http://fannylionitto.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  19. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  20. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  21. http://hydrangeaslove.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  22. http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  23. http://chocolatevanilla925.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog-bingkisan.html
  24. http://nurulzayani.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  25. http://sayaabel.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  26. http://anabiha.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  27. http://inameowmew.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  28. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  29. http://talking-typing.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  30. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  31. http://sweetieshandmade.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  32. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  33. http://www.yanasakura.my/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  34. http://hydrangeaslove.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  35. http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  36. http://mimbarkata.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  37. http://momobebyluv.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  38. http://rainingofmylife.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog-bingkisan.html
  39. http://thesitesaya.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog-bingkisan.html
  40. http://peekachumey.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  41. http://eydaamandaii.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  42. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  43. http://www.princesaiziz.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  44. http://niknurizz.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  45. http://wawanbyika.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-bingkisan-hati.html
  46. http://fiqansz.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  47. http://jesse-rose.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  48. http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  49. http://www.jueazrin.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  50. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog-bingkisan.html
  51. http://storyofopahgedikk.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  52. http://www.mhakimfaiz.my/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  53. http://cikchubbyblogs.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  54. http://keranaakuseorangmuslim.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  55. http://ana-myhusna-life.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  56. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html
  57. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/03/segmen-blogwalking-oleh-blog.html


Jom join dan meriahkan segmen. Hadiah menarik menanti anda ^_^
jom blogwalking.

26 Februari 2013

Pencarian Bloglist 3 Bulan Blog Sararose

15 Rabiul Akhir 1434H



KLIK BANNER UNTUK JOIN

SEBAB NAK MASUK DLM BLOGLIST SARAROSE:
dapat bantu naikkan trafik blog Sararose dan juga blog saya ^_^ insyaAllah

blog Sararose tersenarai dalam bloglist saya ^_^



25 Februari 2013

Husnu Zhon = Bersangka Baik

14 Rabiul Akhir 1434H





KAHWIN HANTARAN MURAH : "Ish! murahnya hantaran dia, ni mesti sengkek ni!"

KAHWIN HANTARAN MAHAL : "Ish! mahalnya? Nak jual anak apa?"

KAHWIN UMUR MUDA : "Ish! muda-muda dah kawen, ini mesti ade buat benda tak baik ni... entah-entah dah termengandung!"

KAHWIN UMUR LAMBAT : "Ish! dah tua baru nak kawen, tu la muda-muda tak nak kawen, orang da beranak-pinak dia baru nak kawen... tak laku kot!"

KAHWIN BUAT MAJLIS KECIL : "Ish! ni kawen ke ape? Kedekutnya, makanan pun entah pape bukan selalu, buatlah besar sikit!"

KAHWIN BUAT MAJLIS BESAR : "Ish! besarnye majlis... kalah anak DATUK. Nak berlagaklah tu, macam anak die je nak kawen kat dunia ni!"

#BERSANGKA BAIKLAH, JANGAN DENGAR KATA ORANG, DENGAR KATA ALLAH! HIDUP INSYA-ALLAH BAHAGIA. NAK KAHWIN TAK SUSAH TAPI MEREKA DAN KITA YANG BUAT KAHWIN JADI TERSEKSA !!! Bersyukur dgn ape yg ade.. ツ

✔ Rugilah tak SHARE sebab ia 1 peluang dakwah yang MUDAH.


24 Februari 2013

Segmen header siapa paling awesome part 2

13 Rabiul Akhir 1434H






Segmen ini dianjurkan sekali lagi oleh Blogger Zuhri . Hadiah2 menarik ditawarkan ! . Siapa yang nak join dan tengok hadiah-hadiah menarik boleh klik header saya dia atas dalam Segmen header siapa paling awesome part 2. Terima kasih ^_^ . Sekadar mencuba nasib...


Gabungan beberapa blogger yang superb ^_^
Mohd Zuhri, Natasya Pink, Husna Humairah, Cik Fie, Sulfian Ramli, Siti Hajar Karim


23 Februari 2013

Segmen Template Siapa Paling Cantik

12 Rabiul Akhir 1434H


Klik banner untuk join.


Assalamualaikum & selamat petang semua ^_^
Saya mulakan entri petang ini dengan segmen dari CIK FIE. Anda berminat? klik banner di atas ya. Sekadar mencuba, biarpun saya tahu ramai lagi blogger lain yang mempunyai template yang lebih menarik, cantik dan comel. Kepada semua peserta, semoga berjaya!


Semua hadiah OHSEM !

Jom join cepat ^_^



18 Februari 2013

Tutorial Letak Lagu di Blog (versi simple)

7 Rabiul Akhir 1434H

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Ok la, saya nak kongsi satu tutorial iaitu, tutorial letak lagu di blog versi simple punye tapi cute.

Tanpa membebel lebih panjang, jom kita mulakan...


1. Mula2 klik SINI. 
    Anda nampak button ni tak?

Klik register now tu...


2. Anda isi borang kat situ untuk register atau nak mudah, log in dengan menggunakan facebook atau twitter (klik button fb atau twitter)





3. Selepas dah siap register, klik upload (ada kat tepi sidebar belah kiri). Klik 'upload'.


dan akan keluar camni....


klik button 'BROWSE' dan cari lagu kesukaan anda di komputer anda (lagu yang da memang ada dalam laptop anda). Da pilih lagu, tekan button 'start upload'.

Bila upload dah complete, klik ikut gambar..




Kemudian klik pada lagu tu, contoh:



dan akan keluar camni, dan copy 'direct link'




4. Klik link ni, MINI MP3 PLAYER.


Category: ganeral
Untuk kotak mp3: paste code 'direct link' yang anda dah copy tadi.
Tukar autoplay kepada 1




Dah selesai tu, klik semula category: colour.
Anda ubahlah warna2 kat situ, klik yang bulat tu (anak panah ungu).


Dah siap semua tu, copy semua code HTML (seperti dalam gambar)


5. Pergi ke Add a gadget > HTML/Javascript > paste code tadi.



Siap !


Selamat mencuba ^_^


Sebarang pertanyaan, tanya je di ruangan komen ni ye.

14 Februari 2013

REQUEST: Saya nak doodle alif ismail (Versi 2.0)

3 Rabiul Akhir 1434H

Sila klik banner di atas ye :)

Saya mahukan doodle alif ismail kerana kesemua doodle nya cantik, comel, superb, gempak dan kreatif. Suka sangat2 dengan doodle beliau ^_^

Warna mata yang saya mahukan ---> coklat hazel


Harap2 saya dapat doodle comel daripada alif ismail. 


saya support anda alif ismail ^_^



# header anda comel ^_^

Segmen Header siapa paling awesome ?

3 Rabiul Akhir 1434H



Ok. Ini ialah header blog saya.


Saya join segmen menarik ni, Segmen Header siapa paling awesome ?
Anda nak join jugak?..cepat klik header kat atas tu ^_^



CONTEST BLOG COMEL

3 Rabiul Akhir 1434H



Klik banner untuk join !

Jom join Contest Blog Comel oleh tuan punye blog yang comel ni ^_^
Banyak hadiah menarik menanti anda. Cepat2 klik banner di atas ni ye.

Hadiah
1) Tempat pertama: Bedak arab+ Celak arab
2) Tempat Kedua: Satu Set Krim kologen*Rm55*
3) Tempat Ketiga: Bedak Arab
4) Tempat Keempat: Bedak Arab
5)Tempat Kelima: Celak Arab
6) Tempat Keenam: Celak Arab
7) Saguhati: Review 3 blog

Tamat pada 10/3/2013


Segmen : ''Saya nak menang ! "

3 Rabiul Akhir 1434H



Klik banner untuk join !!!

Okay , ini senarai hadiahnya . Taraaaa ! 
Topup RM5 x 3 
Topup RM3 x 1 
Review blog x 18
Half doodle x 5 
edit any template - classic / simple / denim *ikut kehendak pemenang* x2

Tarikh tutup - 28 FEB 2013


haaa..best tak?

jom join ok  ^_^