30 Mac 2013

Nak minta tolong anda semua...boleh?



Apa komen tentang header saya ni? Nak minta tolong anda untuk klik gambar di atas ni atau link di bawah ni dan klik LIKE ye sebagai tanda sokongan anda terhadap blog yang tak seberapa ini ^_^

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=355328981238060&set=a.355327351238223.1073741827.143633

Jasa anda dikenang selama-lamanya. Hanya Allah mampu membalasnya.

23 Mac 2013

Blog BingkisanHati di Blog Nabiela Biela

11 Jamadilawal 1434H



Klik gambar di atas untuk mengetahui tentang komen2 yang diutarakan oleh tuan punye contest yang comel, NABIELA BIELA. 2 blog yang di'review' juga adalah blog SIMPLE SYARA dan ALIA ERFANI.
Alhamdulillah walaupun hanya saguhati :)

Apa lagi, jom terjah ^_^

I support U Nabiela

22 Mac 2013

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

10 Jamadilawal 1434H



KLIK BANNER UNTUK JOIN !


Sebanyak 56 buah hadiah hadiah hebat sedang menanti untuk dimenangi!!!

Jom terjah blog penaja hadiah yang osem ni. . .




Rakan ditag :


dan semua rakan blogger yang ada dalam bloglist dan semua blogger 


I support U Mak Dara ^_^


Tak tau nak letak tajuk apa . . .

Tak tau nak letak tajuk apa . . .
10 Jamadilawal 1434H


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua ^_^
Tak patut betul letak tajuk entri ni seperti di atas kn?..hihi. Memang tak tau nak letak tajuk apa. Buntu. 

Hampir nak bersawang blog ni. Agak sibuk kebelakangan ni. Semester baru bermula. Kena uruskan macam2 hal. Projek tahun akhir (FYP) pun bermula juga. Semuanya ada mula, baru ada akhirnya. hoho.  Memang semester ni agak sibuk. 

Kerja2 men'design' blog dan website juga masih berjalan. Alhamdulillah rezeki makin bertambah ^_^
Ada sesiapa memerlukan khidmat edit blog? Klik dan baca di sini ya ---> DESIGN/EDIT/CUSTOMIZE BLOG . Sempat pulak promote. hihi. Saya bercadang nak buat review blog untuk blog yang menggunakan khidmat DESIGN/EDIT/CUSTOMIZE BLOG saya. Tapi tak buat2 lagi. Masa tak berapa mengizinkan. huhu. 

Ada kelapangan sekejap ni, nak blogwalking la cadangnya. Jom join segmen ni nak? 
Segmen Blogwalking oleh Blog BingkisanHati . Segmen ini tamat pada 26 April 2013. Ada hadiah menarik menanti anda. Hadiah dan pemenang akan diberitahu selepas tarikh tamat segmen ini ^_^ . Siapa tahu anda adalah di antara orang2 yang bertuah tu.

Ok lah. Sekian entri merapu untuk kali ini. Majulah sukan untuk negara ( takde kene-mengene ).


# jangan lupa like Fanpage BlogBingkisanHati ye ;)


10 Mac 2013

15 Rahsia Keajaiban Kaabah yang Perlu Diketahui

kredit


Berikut 15 perkara merupakan keajaiban yang kurang diketahui ramai tentang struktur Kaabah dari sudut sains :

1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.

2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.

3. Tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit.

4. Graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi.

5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman.kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah.

6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.

7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi.

8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itulah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.

9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.

10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.

11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.

12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Kaabah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.

13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.

14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma (lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.

15. Selepas selesai semua itu barulah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.


"Semoga dengan serba sedikit perkongsian ini dapat memberikan kita manfaat bersama
إن شاء الله

(Peringatan buat diriku sahabat muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah serta umat yang dirindui Rasullullah)


sumber: jumpa kat FB. mungkin ada di blog lain. terima kasih sangat kepada yang share ini di FB dan kepada blog yang dah tulis tentang ini. jom share ye kawan2

09 Mac 2013

Segmen Blogwalking oleh Blog BingkisanHati

15 Rabiul Akhir 1434H

STICKY POST
copy banner ni


Segmen pertama Blog BingkisanHati, berlangsung selama 2 bulan. Harap dapat sambutan daripada bloggers semua ^_^
Jom sertai. Mudah je syarat2nya.

1. Wajib follow Blog BingkisanHati ---> 
2. Like sini



dan klik SINI

3. Buat entry bertajuk "Segmen Blogwalking oleh Blog BingkisanHati"
4. Letak banner di atas di entri anda dan back link ke sini.
5. Anda boleh tag seberapa ramai rakan pun takpe ^_^
6. Letak URL entri anda di ruangan komen di sini. Bukan di shoutbox ye.

Jom ping blog anda di sini Kelab Blogger BingkisanHati

Ada hadiah menarik menanti anda. Hadiah dan pemenang akan diberitahu selepas tarikh tamat segmen ini  ^_^ . Anda wajib like fanpage blog ini untuk tau hadiah dan pemenangnya nanti .

Peserta segmen ini secara automatik blognya akan diletakkan di bloglist blog ini ^_^

Jom blogwalking ^_^. Dah lama saya tak blogwalking sebab sibuk dengan keje2 design. Sambil tu boleh tambah bilangan follower dan berkenalan dengan blogger lain.


Komen anda akan di'publish'. Senarai peserta akan di update dari semasa ke semasa.