30 Julai 2013

Perempuan Bukan Untuk Dijual

21 Ramadhan 1434H

Wedding
Mas kahwin (Photo credit: kenyin)


LELAKI: Saya nak bagi RM6 ribu untuk mas kahwin awak.

PEREMPUAN: RM6 ribu? Semurah itukah saya???

LELAKI: Errrmmm...ok..RM10 ribu.

PEREMPUAN: Kalau RM10 ribu....rantai leher saya pun RM10 ribu...kiranya saya ini hanya seperti rantai leher?? Yang akan awak hancurkan bentuknya dan buat lain apabila puas dengan bentuk yang lama??

LELAKI: Ok!!..RM20 ribu.

PEREMPUAN: Kereta VIVA saya berharga RM40 ribu, bermakna saya lebih murah daripada kereta VIVA di sisi awak.

LELAKI: Ok...RM50 ribu.

PEREMPUAN: Adakah itu harga saya??? Bangunan KLCC tu pun berharga jutaan ringgit.

LELAKI: Ok...baiklah....awak letaklah sendiri berapa harga awak...saya akan bayar!

PEREMPUAN: Diri saya TERLALU mahal.....sehingga awak tak dapat nak BELI....cukuplah awak bagi RM100  sahaja....bukan kerana harga saya....tapi kerana perintah agama yang mewajibkan mas kahwin.


Terjumpa cerita comel ni kat FB. 

Islam adalah agama yang memudahkan umatnya. Cukup sekadar mengikut perintah wajib agama. 
^_^


29 Julai 2013

26 Julai 2013

Iklan Raya PETRONAS: Jahit

Iklan Raya PETRONAS: Jahit
17 Ramadhan 1434H

Iklan raya yang ramai menantikannya setiap tahun..daripada PETRONAS.
 Jahit . . .



Tersentuh ooo...isk3. Pengorbanan mak abah memang tak terbalas. Sentiasa melakukan sesuatu yang terbaik untuk anak-anak mereka. Jom jadi yang terbaik untuk mak abah kita ^_^

Apa pendapat korang tentang video ni?



Menarik ni !!!

Jom tengok --> Fuiyo .. Rumah Raya paling best di Malaysia.


24 Julai 2013

Cintaku Padamu Seluas Angkasa

Cintaku Padamu Seluas Angkasa
15 Ramadhan 1434H

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Pejam celik, pejam celik dah masuk 15 Ramadhan. Sekejap je masa berlalu kan?

Cintaku Padamu Seluas Angkasa. . . Macam jiwang je kan..ahaaa. Ni 6ixth Sense punya lagu sebenarnya. Lagu yang berunsurkan selawat. Cinta pada Rasulullah. Meh dengo same2 . . .





Amacam, kiut tak klip video nye?..ehehe.

Selamat menunaikan ibadah puasa ye korang. Jom ringan2kan bibir untuk berselawat ke atas junjungan mulia Rasulullah Solallahualaihiwasallam. Moga kita mendapat syafaat darinya di akhirat kelak. InsyaAllah.


18 Julai 2013

Kerana banyaknya hartaku, saya dihisab dan diperiksa.

9 Ramadhan 1434H




Dari Abu Umamah, dia berkata: Rasulullah Sallallahu 'alaihi Wasallam bersabda: "Aku masuk syurga lalu aku mendengar suara orang berjalan di hadapanku, aku bertanya: Siapa dia? Dia menjawab: Dia Bilal. Kemudian aku berjalan dan ternyata sebahagian besar penghuni suyrga adalah orang-orang fakir Muhajirin dan anak-anak kaum muslimin, aku tidak melihat golongan yang paling sedikit seperti orang-orang kaya dan wanita. 

Dikatakan padaku: Orang-orang kaya berada di pintu ini, mereka tengah dihisab dan diperiksa, para wanita dilalaikan oleh dua benda merah, emas dan sutera. Kemudian kami keluar dari salah satu pintu syurga ke lapan, saat berada di pintu, aku mendatangi salah satu tepi timbangan kemudian aku diletakkan di sana dan ummatku diletakkan disisi timbangan lain dan aku lebih berat. 

Kemudian Abu Bakar Radhiyallahu 'anhu didatangkan lalu diletakkan di salah satu tepi timbangan dan seluruh ummatku didatangkan dan diletakkan di tepi timbangan lain dan Abu Bakar Radhiyallahu 'anhu lebih berat. Setelah itu Umar didatangkan dan diletakkan di salah satu tepi timbangan dan seluruh ummatku didatangkan dan diletakkan di tepi timbangan lain dan Umar Radhiyallahu 'anhu lebih berat. 

Kemudian ummatku diperlihatkan, seorang demi seorang, mereka pun melintas kemudian aku memperlambat jalan, Abdur Rahman bin 'Auf lalu datang setelah putus asa kemudian dia berkata: Engkau lebih saya muliakan melebihi ayah dan ibuku wahai Rasulullah! Demi Zat yang mengutusmu dengan haq, saya tidak terlepas untuk menemui Tuan hingga saya mengira tidak akan melihat Tuan lagi kecuali setelah beruban. Rasulullah Shallallahu 'alaihi Wasallam bertanya: "Kenapa?" Dia menjawab: Kerana banyaknya hartaku, saya dihisab dan diperiksa. 

(Musnad Ahmad, no. 21203)


17 Julai 2013

Masih Merah Jambu Tetapi Bukan Lelaki Jambu

8 Ramadhan 1434H


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa khabar anda? Bagaimana dengan bulan Ramadhan anda?
Cuti semester baru je bermula ^_^ . Semester ni memang agak sibuk. Tempahan design blog pun ditutup sementara atas kekangan waktu yang tak dapat dielakkan. Update blog pun jarang2 je . . . huhu. Apa pun alhamdulillah sebab dapat berpuasa di rumah bersama keluarga selama sebulan bulan Ramadhan ni. 

Perasan tak perubahan pada header blog ni? ehehe. Apa kena mengena dengan tajuk entri ni? haha. Ye, blog ni masih lagi menggunakan tema warna merah jambu walaupun saya lebih suka warna biru. hehe. Alasan guna tema warna merah jambu? tak tau la kenapa..haha


header baru punye ^_^


Untuk pengetahuan korang, tempahan design blog, header, banner, flyer etc. telah dibuka semula. Kepada sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan design, korang boleh PM saya di Fanpage Blog BingkisanHati
Boleh rujuk sini untuk buat tempahan ye, klik sini --> EDIT/DESIGN/CUSTOMIZE BLOG !


Ok la. Selamat berpuasa pada bulan Ramadhan yang mulia ini. Bersama-sama kita menggandakan amalan ibadah pada bulan yang penuh keberkatan ini dengan penuh keikhlasan. InsyaAllah.

Wassalam ^_^


Ada sesiapa nak bercuti ke KOREA? klik sini cepat ! --> http://bit.ly/11VAmAE


06 Julai 2013

10 Orang Terkaya di Dunia.

27 Syaaban 1434H





10. Mukesh Ambani- Net Worth: $27.0 Billion.

9. Eike Batista- Net Worth: $30.0 Billion.

8. Amancio Ortega- Net Worth: $31.0 Billion.

7. Lakhsmi Mittal- Net Worth: $31.1 Billion.

6. Lawrence Ellison- Net Worth: $39.5 Billion.

5. Bernard Arnault- Net Worth: $41.0 Billion.

4. Warren Buffett- Net Worth: $50.0 Billion.

3. Bill Gates- Net Worth: $56.0 Billion.

2. Carlos Slim Helu- Net Worth: $74.0 Billion.

1. Orang yang mengerjakan solat sunat Subuh

"Dua rakaat sebelum Subuh itu lebih baik dari dunia dan isinya"
– Hadis riwayat Imam Muslim


Nak jadi orang kaya? Siapa tak nak kan? Jadi, jangan liat bangun subuh ^_^
Peringatan untuk diri sendiri juga.


Cara nak jadi macam Wardina, Heliza & The Scarflets. Cubalah!