30 Oktober 2014

Tempahan Design Blog Qaseh Affan

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2? Untuk blog personal, blog bisnes, macam2 boleh ;)

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Blog Pakej 3 + doodle ( harga doodle tidak termasuk harga pakej)



Template blog


Banner Blog





24 Oktober 2014

Tempahan Vector Potrait yang Pertama

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Mengorak langkah ke hadapan untuk mencuba sesuatu yang baru. *kahkahkah ayattt tak bleh bla*  Inilah vector yang pertama. Customer mintak nak cam mukanya. Errr.. camne vector ni? Ce komen sikit. Saya budak baru belajar ambil galah tolong jolokkan. kakaka. Cukup gelak setakat tu.

Jadi secara rasminya saya mengambil tempahan design vector dengan harga yang amat berpatutan.
Apa yang anda boleh buat dengan vektor ni? Anda boleh guna kat blog, FB, tempek pada kad jemputan atau banner/bunting, saje suka2 tampal kat belakang kerusi bas ke..pendek kata macam2 boleh buat. 

Berminat untuk membuat tempahan vector potrait anda, keluarga atau lain2 lagi?

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Tempahan vektor yang pertama... komen jangan tak komen. Ehehehe


22 Oktober 2014

Tempahan Design Blog 'Optiberry & Optiplus'

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2? Untuk blog personal, blog bisnes, macam2 boleh ;)

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Blog Pakej 5 (Harga vektor tidak termasuk harga pakej)





Template



Banner Blog


Watermark Blog


COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



18 Oktober 2014

Tempahan Doodle #7


Berminat untuk membuat tempahan doodle dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2?
Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com


Jangan crop dan salah gunakan ia ye sayang2 semua.
Allah nampak tau ^_^



COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



17 Oktober 2014

Tempahan Design Header Doodle #14

Berminat untuk membuat tempahan header blog dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2? Untuk blog personal, blog bisnes, macam2 boleh ;)

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Header Blog Mamalin Candy Buffet

15 Oktober 2014

14 Oktober 2014

Tempahan Design Header Doodle # 13

Berminat untuk membuat tempahan header blog dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2? Untuk blog personal, blog bisnes, macam2 boleh ;)

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Header Blog Legacy Putri

Tempahan Design Blog Eira Mohamad

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2? Untuk blog personal, blog bisnes, macam2 boleh ;)

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com




Blog pakej 4 - Blog Eira Mohamad

Template blog




Banner blog


Watermark blog




COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com

13 Oktober 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Tempahan Design Blog Mamalin Candy Buffet


Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2? Untuk blog personal, blog bisnes, macam2 boleh ;)

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com






Template


Banner blog


Watermark blog



COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com


11 Oktober 2014

Tempahan Doodle #6


Berminat untuk membuat tempahan doodle dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2?
Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com


Jangan crop dan salah gunakan ia ye sayang2 semua.
Allah nampak tau ^_^



COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com




10 Oktober 2014

Intipati Bajet 2015 | "Ekonomi Keperluan Rakyat"

Gambar ihsan Google



KUALA LUMPUR - Berikut ialah intipati Bajet 2015 yang dibentangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga Menteri Kewangan, di Dewan Rakyat, hari ini.

Bajet 2015 bertemakan "Ekonomi Keperluan Rakyat".

Bajet 2015 menggariskan tujuh strategi utama iaitu memperkukuhkan pertumbuhan ekonomi, memantapkan tadbir urus fiskal, mengupaya modal insan dan keusahawanan, memperkasa agenda Bumiputera, memartabatkan peranan wanita, membangunkan program transformasi belia negara dan mensejahtera rakyat.

* Bajet 2015 memperuntukkan RM273.9 bilion, peningkatan RM9.8 bilion berbanding peruntukan asal 2014.

* RM223.4 bilion bagi perbelanjaan mengurus, RM50.5 bilion untuk perbelanjaan pembangunan.

* RM65.6 bilion untuk emolumen, RM38.1 bilion untuk perkhidmatan dan bekalan.

* Di bawah peruntukan pembangunan, sektor ekonomi menerima agihan RM29.3 bilion

* Peruntukan untuk sektor sosial merangkumi pendidikan, kesihatan, perumahan dan kesejahteraan masyarakat (RM12.6 bilion).

* Peruntukan sektor keselamatan (RM4.9 bilion)

* Kutipan hasil kerajaan Persekutuan untuk 2015, diunjurkan RM235.2 bilion, meningkat RM10.2 bilion berbanding 2014.

* Pertumbuhan ekonomi dijangka kekal kukuh pada kadar 5 hingga 6 peratus, manakala defisit fiskal dijangka berkurangan kepada 3 peratus.

* Anggaran RM23.2 bilion hasil kutipan menerusi pelaksanaan cukai barang dan perkhidmatan (GST) pada 2015.

* Barangan dengan anggaran nilai RM3.8 bilion dikecualikan GST. 

* Pemansuhan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) menjurus kepada kehilangan hasil kerajaan RM13.8 bilion.

* RM4.9 bilion disalurkan untuk keperluan rakyat melalui pakej-pakej bantuan, contohnya tambahan BRIM.

* Hasil kutipan bersih GST berbaki RM690 juta.

* Kerajaan akan terus menyediakan ekosistem yang kondusif dan komprehensif
bagi melonjak pelaburan domestik dan asing.

* Projek infrstruktur 2015 ; membina Lebuh Raya Sungai Besi-Ulu Klang sepanjang 59km dengan kos RM5.3 bilion; Lebuh Raya Pantai Barat dari Taiping ke Banting (276km/RM5 bilion); Lebuh Raya Damansara-Shah Alam (47km/RM4.2 bilion); Lebuh Raya Lingkaran Luar Kuala Lumpur-Hubungan Timur (36km/RM1.6 bilion); menaiktaraf landasan keretapi sektor Pantai Timur (RM150 juta), pembinaan MRT Jajaran Kedua dari Selayang ke Putrajaya (56km/RM23 bilion), Projek LRT3 hubungkan Bandar Utama-Shah Alam-Klang (RM9 bilion).

* Projek Pengerang Integrated Petroleum Complex dengan nilai pelaburan RM69 bilion, dijangka wujudkan lebih 10,000 pekerjaan.

* Dana pinjaman sustainable mobility fund RM70 juta bagi membangunkan industri pembuatan kenderaan elektrik, sebagai permulaan 50 bas elektrik akan diperkenalkan.

* RM100 juta Dana Industri Kandungan Digital Industri bagi memajukan industri kreatif negara. 

* RM2.7 bilion untuk pembinaan seribu menara pencawang telekomunikasi baharu dan pembinaan kabel dasar laut dalam tempoh tiga tahun bagi meningkatkan keupayaan jalur lebar berkelajuan tinggi

* Kerajaan mensasarkan 29.4 juta pelancong asing dengan jangkaan pendapatan RM89 bilion, sempena 'Malaysia - Year of Festivals 2015'.

* RM316 juta diperuntukkan di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan.

* TEKUN sediakan RM500 juta untuk pembiayaan keusahawanan iaitu RM350 juta (usahawan Bumiputera), RM50 juta (usahawan muda India), RM50 juta (usahawan wanita muda), RM50 juta (program pembangunan usahawan bekas tentera)

* Pinjaman mudah RM50 juta untuk PKS kaum Cina, manakala penjaja dan peniaga kecil (RM30 juta).

* Penjualan runcit minyak petrol RON95, diesel dan LPG diberikan pelepasan GST.

* Kadar penggunaan elektrik yang tidak dikenakan GST dinaikan daripada 200 unit kepada 300 unit pertama.

* Kadar cukai pendapatan individu akan dikurangkan satu hingga tiga peratus, 300,000 pembayar cukai pendapatan, tidak lagi perlu membayar.

* Golongan berkeluarga berpendapatan RM4,000 sebulan, tidak lagi mempunyai tanggungan cukai.

* Bagi tahun taksiran 2016, kadar cukai pendapatan syarikat dikurangkan satu mata peratusan daripada 25 kepada 24 peratus, manakala kadar cukai pendapatan syarikat kecil dan sederhana dikurangkan satu mata daripada 20 kepada 19 peratus.


* Kerajaan memperuntukkan RM40.5 bilion untuk pelbagai subsidi pada 2014.

* Kerajaan akan membangunkan satu mekanisme baharu pemberian subsidi petroleum dalam masa terdekat.

* RM56 bilion diperuntukkan kepada Kementerian Pendidikan untuk biayai pelbagai program pengajaran dan pembelajaran.

* Kerajaan akan bina 12 sekolah baharu iaitu tujuh sekolah rendah, 3 buah sekolah menengah dan dua sekolah berasrama penuh.

* RM1.2 bilion untuk program Transformasi Vakasional dan Teknik

* Akta Kerja 1955 dan akta perburuhan yang berkaitan akan dikaji semula bagi memastikan kebajikan pekerja terus terbela.

* Kerajaan perkenalkan Sistem Insurans Pekerjaan bagi membantu golongan pekerja yang diberhentikan.

* RM600 juta diperuntukkan bagi meningkatkan pemilikan ekuiti Bumiputera dalam syarikat swasta mahupun syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

* RM2 bilion diperuntukkan menerusi MARA kepada pelajar Bumiputera yang layak untuk tajaan pelajaran.

* Kerajaan akan mula membina Lebuh Raya Pan Borneo sepanjang 1,663 km melibatkan jajaran Sarawak sepanjang 936 km dan Sabah (727 km) dengan kos pembinaan RM27 bilion.

* RM660 juta diperuntukkan kepada Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) bagi memperkukuhkan keselamatan di kawasan Zon Keselamatan Pantai Timur Sabah (Esszone).

* Landasan lapangan terbang di Lahad Datu akan dipanjangkan bagi membolehkan pesawat berkeupayaan tinggi mendarat, Skuadron Hawk akan dipindahkan dari Butterworth ke Labuan dengan peruntukan RM50 juta.

* RM2.26 bilion diperuntukkan kepada Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bagi pembangunan dan operasi.

* Kerajaan akan wujudkan 1Malaysia Youth City dengan peruntukan RM100 juta bagi membiayai tiga projek perintis di Semenanjung, Sabah dan Sarawak.

* Skim Perumahan Belia secara perkongsian pintar di antara kerajaan, Bank Simpanan Nasional, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja dan Cagamas diumumkan.

* Mulai Januari 2015, bantuan persekolahan RM100 seorang akan disalurkan kepada 5.4 juta pelajar sekolah rendah dan menengah dengan peruntukan sebanyak RM540 juta.

* RM6 bilion diperuntukkan kepada Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani bagi memperkukuh Rantaian Bekalan Makanan.

* RM23.3 bilion diperuntukkan bagi perkhidmatan dan kemudahan kesihatan rakyat seperti membina Hospital Dungun di Terengganu dan Hospital Seri Iskandar di Perak, menambah 30 Klinik 1Malaysia, mengganti 635 unit mesin hemodialisis di hospital dan klinik kerajaan.

* RM1.2 bilion bantuan kewangan disediakan kepada keluarga miskin, kanak-kanak, warga emas dan Orang Kelainan Upaya (OKU) .

* RM117 juta diperuntukkan kepada Kementerian Pendidikan, Tabika Kemas, PERMATA dan Tabika Perpaduan bagi mengukuhkan pendidikan awal kanak-kanak.

* 80,000 unit rumah PR1MA dibina dengan peruntukan sebanyak RM1.3 bilion.

* Membina 26,000 unit rumah Program Perumahan Rakyat dengan peruntukan sebanyak RM644 juta.

* Membina 12,000 unit Rumah Mesra Rakyat dan 5,000 unit Rumah Idaman Rakyat. Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) akan membina 20,000 unit Rumah Aspirasi Rakyat di atas tanah persendirian.

* RM4.5 bilion diperuntukkan bagi menyedia dan menaiktaraf kemudahan dan infrastruktur luar bandar terutamanya di Sabah dan Sarawak.

* Kerajaan akan menyediakan National Water Blueprint bagi memastikan kelangsungan bekalan air di seluruh negara untuk jangka panjang.

* RM17.7 bilion diperuntukkan untuk Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Polis Diraja Malaysia (RM9.1 bilion) dan Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia sebanyak RM804 juta bagi meningkatkan tahap keselamatan dan ketenteraman awam serta pertahanan negara.

* Pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) ditingkatkan daripada RM650 kepada RM950 bagi isi rumah berpendapatan bulanan RM3,000 ke bawah.

* Bagi isi rumah berpendapatan bulanan antara RM3,000 hingga RM4,000, bantuan BR1M akan ditingkatkan daripada RM450 kepada RM750.

* Pemberian bonus sebanyak setengah bulan gaji kepada penjawat awam dengan bayaran minimum RM500 dan akan dibayar pada bulan Januari 2015, pesara kerajaan pula diberi bantuan khas sebanyak RM250.- Bernama

Sumber: Sinar Harian



09 Oktober 2014

Tempahan Doodle #5


Berminat untuk membuat tempahan doodle dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2?
Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com


Jangan crop dan salah gunakan ia ye sayang2 semua.
Allah nampak tau  ^_^


COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com




Tempahan Doodle #4

Berminat untuk membuat tempahan doodle dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel2?
Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com


Jangan crop dan salah gunakan ia ye sayang2 semua.
Allah nampak tau ^_^



COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Tempahan Design Blog Legacy Putri

Berminat untuk membuat tempahan dengan harga yang berpatutan?
Boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com


Jom singgah Blog Legacy Putri



Template Blog


Banner Blog


Watermark



COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com




08 Oktober 2014

Tempahan Design Header Doodle #12

Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



✿ By Nurhanis Kamarudin ✿
Header blog http://nurhaniskamarudin.blogspot.com/


COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



07 Oktober 2014

Blog Review By Yana Pink Blossom | Menang Hadiah Giveaway & Blogwalking

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Salam Aidiladha 1435H. Tahun ni beraya dengan encik demam, puan selsema serta adik sakit tekak. Takpe...sakit itu peringatan daripada Allah yang sayang akan hambaNya :)

Alhamdulillah blog ni menang hadiah tambahan Simple Giveaway & Blogwalking by Yana Pink Blossom. Baru tau hari ni sebab tuan blog bagitau kat chatbox. Ehehe. Terima kasih ye tuan blog Yana Pink Blossom.

Ni printscreen je dari blog Yana Pink Blossom...ehehe

Nak baca lebih lagi apa kata Yana Pink Blossom tentang blog ni?
BACA SINI tau. 



p/s: Terima kasih tuan blog dan tahniah untuk peserta yang lain jugak ^_^



Tempahan Design Header Doodle #11

Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com




Ella Online Shop
Header blog


COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Tempahan Design Header Doodle #10

Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com




Cantik, Sihat Bersama Shaklee
Header blog http://masyanda.blogspot.com/


COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



06 Oktober 2014

Tempahan Design Header Doodle #9

Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



BAKUL VITAMIN
Header blog



COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



Tempahan Design Blog Atieka Ibrahim

Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com







COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com



04 Oktober 2014

Tempahan Design Blog Nor Kamilah

Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com









COPYRIGHT © BlogBingkisanHati
Kepada yang berminat untuk membuat tempahan, boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com