29 Jun 2014

Tempahan Design Blog : Tyms Simply Shop


Nak buat tempahan edit/design/customize blog dengan harga yang berpatutan?
Klik sini --> BUAT TEMPAHAN DI SINI
Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> PORTFOLIO
PM ke FB Blog Bingkisan Hati untuk membuat tempahan.


Pakej 4 (termasuk coding installation), header, body, footer, banner, watermark dan menutab.

Jom singgah Tyms Simply Shop.
Macam-macam ada kat sini tau. Apa yang ada? Cepat2 singgah Tyms Simply Shop ye.


   

Template



Banner



Watermark



25 Jun 2014

Tempahan Design Facebook Cover Photo: Rozana Beauty Shoppe


Lariskan jualan produk anda dengan memiliki cover photo yang menarik untuk FB anda !
Tempahan cover photo dibuka untuk page bisnes, personal atau apa sahaja sekalipun.
Jika anda berminat untuk membuat tempahan, PM ke FB Blog Bingkisan Hati

Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> Portfolio


Design facebook cover photo page FB Rozana Beauty Shoppe



Design yang sebenar




Tempahan Design Facebook Cover Photo: FB Aufa E-Shop


Lariskan jualan produk anda dengan memiliki cover photo yang menarik untuk FB anda !
Tempahan cover photo dibuka untuk page bisnes, personal atau apa sahaja sekalipun.
Jika anda berminat untuk membuat tempahan, PM ke FB Blog Bingkisan Hati

Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> Portfolio


Design facebook cover photo page FB Aufa E-Shop







18 Jun 2014

Tempahan Design Blog: MomsHeavenCentre, Butik Ibu dan Bayi


Nak buat tempahan edit/design/customize blog dengan harga yang berpatutan?
Klik sini --> BUAT TEMPAHAN DI SINI
Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> Portfolio
PM ke FB Blog Bingkisan Hati untuk membuat tempahan.


Pakej 4 (termasuk coding installation), header, body, footer, banner, watermark dan menutab.





Template



Banner


Watermark

17 Jun 2014

Tempahan Design Blog: Mybabyboo Online Shop


Nak buat tempahan edit/design/customize blog dengan harga yang berpatutan?
Klik sini --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/p/editdesigncustomize-blog.html
Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> Portfolio
PM ke FB Blog Bingkisan Hati untuk membuat tempahan.



Pakej 2 (termasuk coding installation), header, body dan footer.


 


16 Jun 2014

Tempahan Design Blog: Amanda Luvly Closet


Nak buat tempahan edit/design/customize blog dengan harga yang berpatutan?
Klik sini --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/p/editdesigncustomize-blog.html
Klik sini untuk lihat hasil tempahan -->http://maisarahmyblog.blogspot.com/search/label/Portfolio
PM ke FB Blog Bingkisan Hati untuk membuat tempahan.


Pakej 4 (termasuk coding installation, header, body dan footer, watermark, menutab dan banner) beserta shopping cart dan slide banner besar .

Jom singgah Amanda Luvly Closet

Anda mencari permainan yang selamat untuk bayi? Baju dan dress yang super comel untuk anak anda? Cepat2 singgah Amanda Luvly Closet cuci mata. Sah rambang mata nak pilih ^_^


   
Template


Banner


Watermark


09 Jun 2014

Penyelesaian Laptop Tak Dapat Detect WIFI

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ni secara tiba-tiba laptop saya tak dapat detect WIFI di rumah. Nak buat kerja pun susah. Berkali-kali restart dan shut down tapi tetap jugak tak jadi. Stress jugak wooo. 

Tapi yang peliknya WIFI jiran dekat2 rumah muncul je di 'Wireless Network Connection'. Apa pun jangan cepat gelabah, cari dulu penyelesaiannya. Saya pun godek cari info ni kat internet. Alhamdulillah dapat, tapi masih tak dapat selesaikan masalah ni sebab tutorial tu menggunakan modem jenis yang sama tapi model yang berbeza (erk..betoi ke?).


Ni modem kat rumah saya
Wireless N ADSL2+ 4-Port Wi-Fi Router
Kredit gambar kepada D-Link


Berikut adalah cara-cara penyelesaiannya:

1. Sambung laptop anda dengan modem atau router menggunakan LAN Cable. Ada dibekalkan bersama pembelian modem tu. Sambung kabel tu ke lubang petak kuning tu, yang bertulis nombor 1.

                                            

2. Masukkan 192.168.1.1 atau 192.168.0.1 ke dalam web browser dan tekan enter. Cuba satu-satu ye. 
Masukkan username: admin dan password: admin atau biarkan kosong. (Saya biarkan kosong pada kotak password tak jadi, jadi saya masukkan 'admin'). Kemudian klik 'LOGIN'.

Klik gambar untuk lebih jelas


3. Nanti akan keluar macam ni. Pergi ke 'Wireless' > 'Wireless Basic'.

Klik gambar untuk lebih jelas
DAN akan keluar macam ni . . .




4. Untick pada kotak 'Enable Wireless'.



5. Tukarkan 'Wireless Channel' kepada CH11 



6. Akhir sekali, klik butang 'APPLY'. OK, SIAP !  . . . Tahniah kome telah berjaye ^_^


Diharapkan tutorial ini dapai selesaikan masalah yang anda hadapi. InsyaAllah.

08 Jun 2014

Tempahan Design Blog: Blog Mr. Cupid


Nak buat tempahan edit/design/customize blog dengan harga yang berpatutan?
Klik sini --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/p/editdesigncustomize-blog.html
Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/search/label/Portfolio
PM ke FB Blog Bingkisan Hati untuk membuat tempahan.


Pakej 4 (termasuk coding installation), header, body dan footer, watermark dan banner. 
Jom singgah Mr. Cupid




Template



Banner

Watermark


04 Jun 2014

Tempahan Design Blog Siti Hajar


Nak buat tempahan edit/design/customize blog dengan harga yang berpatutan?
Klik sini --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/p/editdesigncustomize-blog.html
Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/search/label/Portfolio
PM ke FB Blog Bingkisan Hati untuk membuat tempahan.


Pakej 4 (termasuk coding installation), header with doodle, body dan footer, watermark dan banner. 
Jom singgah Blog Siti Hajar


Template


Banner


Watermark


03 Jun 2014

Tempahan Design Blog Nurul Atasha


Nak buat tempahan edit/design/customize blog dengan harga yang berpatutan?
Klik sini --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/p/editdesigncustomize-blog.html
Klik sini untuk lihat hasil tempahan --> http://maisarahmyblog.blogspot.com/search/label/Portfolio
PM ke FB Blog Bingkisan Hati untuk membuat tempahan.


Pakej 4 (termasuk coding installation), header with doodle, body dan footer, watermark dan banner. 
Jom singgah Blog Atasha






Banner



Watermark