27 Januari 2015

Tempahan Design Blog SA Al-Qhadri

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati atau
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com

Blog Pakej 2: Blog SA Al-Qhadri

Portfolio, tempahan edit blog murah, tempahan edit/design/customize blog, Tempahan Design Header Blog murah,
Portfolio, tempahan edit blog murah, tempahan edit/design/customize blog, Tempahan Design Header Blog murah,
Portfolio, tempahan edit blog murah, tempahan edit/design/customize blog, Tempahan Design Header Blog murah,

Template



Nilai Ringgit Malaysia Makin Menyusut Tahun 2015, Bersedia untuk Jimatkan Wang Anda

Ringgit Malaysia, matawang, RM, Nilai Ringgit Malaysia Makin Menyusut Tahun 2015
Ehsan Google
Nilai RM makin menyusut tahun 2015, jom selamatkan wang kita. Ikuti tips yang telah dikongsikan oleh Azizul Azli Ahmad, seorang pensyarah UiTM yang kini juga merupakan seorang penulis buku Mudahnya Beli Rumah.

Lantaklah orang kata apa, yang penting kita jimat belanja. Tarik nafas dan bermulalah :

1. Belanja kurang dari pendapatan
2. Cari cara buat duit lebih
3. Ubah gaya hidup
4. Rancang kewangan anda
5. Mulakan menabung
6. Potong kad kredit jadi 2
7. Kurang cakap di handphone
8. Cari hobi yang tambah pendapatan
9. Hadiahkan diri dengan simpanan
10. Tahan nafsu hingga promosi baru beli
11. Jangan beli kerana “Diskaun Akhir Tahun / Diskaun Awal Tahun”
12. Ciptakan rasa seronok bila tiada hutang
13. Kurangkan insuran kenderaan ikut harga semasa
14. Nikmati hiburan percuma
15. Kekal prestasi cemerlang
16. Sibukkan diri agar tidak ke shopping mall selalu
17. Jangan riadah di Pavillion atau Mall
18. Berhenti merokok
19. Diet dan jaga pemakanan, makan untuk sihat
20. Makanan bukan untuk dicuba
21. Jangan berlumba tukar sofa dengan jiran
22. Takaful jangan lebih 10% pendapatan
23. Sediakan dana pelaburan
24. Jangan mudah putus asa
25. Jangan salahkan panda bila kita susah
26. Barang terpakai bukan dosa
27. Beli baju di Mydin pun kacak juga
28. Beli secara tunai
29. Jangan jadi hamba faredadee
30. Jangan jadi hamba honda city
31. Guna moto itu ranggi
32. Jangan berhutang kerana layak pinjaman
32. Berhenti layan Maharaja Lawak Mega. Ia bukan percuma
33. Lupakan impian tambah Nelopah
35. Kereta kecil tetap bergaya
36. Azam beli rumah bukan tambah orang rumah
37. Lupakan sportrim dan spoiler kereta.
38. Mesyuarat keluarga tentang belanja
39. Kurangkan tengok drama orang kaya kaya
40. Didik nafsu

Siapa yang boleh kawal nafsu, ia boleh kawal dunia. Bersedialah untuk tahun 2015. Wallahu A’llam

Haaaa..elakkan persaingan yang tah pape tu. Orang ade itu ini, kite nak jugak. Jangan... Ikut kemampuan kita la bro, babe



25 Januari 2015

24 Januari 2015

23 Januari 2015

Tempahan Design Blog Umi Ziqry

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati atau
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com


Blog Pakej 2: Blog Umi Ziqry

Portfolio, tempahan edit/design/customize blog, tempahan edit/design/customize blog, Tempahan Design Header Blog murah, Blog Bingkisan Hati
Template







Jom Guna WhatsApp di Dekstop

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Jom guna Whatsapp di dekstop. Saya baru mula guna semalam. Mudah dan cepat, tak perlu nak belek2 telefon sementara buat kerja di dekstop. Anda tak perlu muat turun aplikasi seperti BlueStacks untuk menggunakan aplikasi Whatsapp pada dekstop yang mungkin akan memberatkan loading laptop anda. 

Hanya beberapa langkah mudah untuk anda ikuti jika ingin menggunakan aplikasi ini pada dekstop.

1. Pastikan anda menggunakan aplikasi Whatsapp yang terkini. Jika anda masih menggunakan yang lama, sila update ok. 

2. Klik https://web.whatsapp.com/ . Akan keluar seperti di bawah ni.

Cara Guna Whatsapp di dekstop, Whatsapp, BlueStacks, Blog Bingkisan Hati


3. Scan code yang tertera menggunakan telefon anda yang cangih manggih ituu.. Cara nak scan code ada di bawah code yang tertera (Rujuk gambar atas).

4. Dah siap semua akan keluar macam ni,

Cara Guna Whatsapp di dekstop, Whatsapp, BlueStacks, Blog Bingkisan Hati

Chatting la sesuke hati kome sampai lebam. hahaha

*Cara ini sama seperti menggunakan aplikasi WeChat di dekstop

Saya pun mudah nak ambil tempahan customer sebab tak payah pening kepala kejap2 nak tengok henfon. Kejap2 kang nak tengok laptop. Migrain terus hempas henfon. hihihi

Ok la. Sesiapa yang nak tempah design, jangan segan silu sampai menyorok bawah tempurung, whatsapp je saya kalau nak respon yang cepat. Nombor telefon sila belek kat sidebar ye.

TQ sebab sudi baca ^_^






20 Januari 2015

Tempahan Design Blog Mai Lurve

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati atau
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com


Blog Pakej 2: Mai Lurve

Portfolio, tempahan edit blog murah, tempahan edit/design/customize blog, Tempahan Design Header Blog murah, Blog Bingkisan Hati

Template



10 Januari 2015

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



08 Januari 2015

Tempahan Design Blog Cerita dari Jejariku

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan?Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati atau
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com



Blog Pakej 1: Cerita dari Jejariku







Template

*Header adalah rekaan tuan punya blog sendiri. 




06 Januari 2015

Tempahan Design Blog Percutian Pulau Tioman

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan?
Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati atau
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com


Tempahan Design Blog Wan Pulau Tioman

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan?
Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati atau
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com


Jom singgah blog Wan Pulau Tioman


Template


tempahan edit blog murah, tempahan edit/design/customize blog, Portfolio, Tempahan Design Header Blog murah, tempahan design banner blog murah,
Banner



01 Januari 2015

Tempahan Design Header Mom's Globe

Berminat untuk membuat tempahan design dengan harga yang berpatutan? Nak yang comel, elegan? Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh tempah melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati
Email : maigraphikdesign@gmail.com

Selamat Tahun Baru 2015 !

2015, tahun baru, tahun baru 2015,
Yeahh !


Alhamdulillah. Sudah beberapa jam melangkah ke tahun 2015. Apa perasaan anda? Gembira? Sedih? Takde perasaan? Errr..Apa sekalipun terima sesuatu dengan hati terbuka. Untuk mangsa bencana alam, mungkin ada hikmah di sebalik kejadian ini. Ada sesuatu yang Allah nak bagi. Doa kami sentiasa bersama anda. 

Azam kau ape? Nak itu, nak ini? Azam kemain lagi. Usaha jangan la takde langsung. Takde maknenye bro kalau gitu. Ehehehe. Peringatan untuk diri sendiri juga :)

Saya  Maisarah, pemilik blog Bingkisan Hati, mengucapkan selamat tahun baru kepada pembaca setia dan baru, pelanggan yang suka dengan hasil rekaan grafik saya dan semue nye la pun. ehehe