31 Mei 2015

Fahami Makna Bacaan Dalam Solat untuk Lebih Khusyu'

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memang payah untuk betul-betul khusyu' dalam solat. Tapi kalau kita berusaha untuk mendapatkan kekhusyukannya, insyaAllah dapat. Kadang-kadang, pelbagai perkara yang difikirkan ketika solat. Mesti anda pun macam ni jugak kan? ;) Sampai fikir plan nak buat apa lepas ni..nak masak apa..nak beli apa..memang parah ni. Ditambah pula dengan persekitaran yang agak tidak terurus membuatkan kita makin tidak khusyu'. 

Sebelum solat, elok lah kita tenangkan hati, senyum sebab gembira nak 'berbicara' dengan Allah. Jangan senyum dalam solat sudah laaa.. Senyum pun ada hukum tau. Baca 5 Hukum Senyum. Dan yang paling penting, kita wajib memahami maksud apa yang dibaca ketika solat. Mungkin kerana tidak memahami maksud ayat-ayat membuatkan kita payah untuk mendapat kekhusyukan dalam solat. 

Jadi, jom sama-sama kita mendalami maksud di sebalik ayat-ayat bacaan dalan solat.












Mudah kan? Jom sama-sama kita dalami maksud bacaan dalam solat.
Sesungguhnya banyak manfaat dan fadhilat kepada kita semua.


Kredit kepada pereka lukisan yang penuh manfaat ini. Semoga Allah membalas jasamu.



30 Mei 2015

Anda Takut Kucing? Tapi Kucing Tetap Suka Anda. Kenapa?



Ailurophobia bermaksud takut kepada kucing. Tetapi, jika anda perasan, kucing akan tertarik untuk lebih mendekati si fobia kucing ini, seperti dalam gambar di atas.

Ini kerana jika seekor kucing masuk ke dalam sebuah bilik dipenuhi orang. Orang yang sukakan kucing akan memberikan bahasa tubuh yang menjemput kucing untuk digesel dan dimanja. Berbanding si fobia kucing yang akan menunjukkan bahasa tubuh seperti duduk diam, merapatkan tangan dan kaki serta agak kaku posturnya.

Si kucing akan nampak bahasa tubuh serta posisi si fobia kucing adalah sangat kurang faktor mengancam keselamatan, dan akhirnya lebih tertarik kepada mereka untuk diterokai dan disiasat kemudiannya.

Aneh bukan?


Kredit: HoneyVets

Tempahan Design Blog Sihat Bersama Shaklee

Tempahan Design Blog Sihat Bersama Shaklee

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook : FB page - Blog Bingkisan hati atau
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com

Blog Pakej 3: Sihat Bersama Shaklee (klik url untuk lihat penuh)
Design yang simple atas permintaan pelanggan.
Portfolio, tempahan edit/design/customize blog, tempahan edit blog murah, tempahan design banner blog murah, Tempahan Design Watermark Murah, Tempahan Design Header Blog murah, Blog Bingkisan Hati
Portfolio, tempahan edit/design/customize blog, tempahan edit blog murah, tempahan design banner blog murah, Tempahan Design Watermark Murah, Tempahan Design Header Blog murah, Blog Bingkisan Hati
Template
Portfolio, tempahan edit/design/customize blog, tempahan edit blog murah, tempahan design banner blog murah, Tempahan Design Watermark Murah, Tempahan Design Header Blog murah, Blog Bingkisan Hati
Banner Blog



28 Mei 2015

Tempahan Design Stiker dan Doodle Hasi Homemade Cookies

Tempahan Design Stiker dan Doodle Hasi Homemade Cookies

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Design stiker ini telah disiapkan dalam masa yang singkat sebab pelanggan nak cepat. Tak tidur seharian untuk siapkan doodle dan design stiker ini. Tapi takpe, seronok buat kerja-kerja reka grafik ni :) Stiker ini digunakan untuk dilekatkan pada plastik dan bekas makanan. 

Maka, terhasillah stiker ini. 


Doodle seperti permintaan pelanggan.
Comel tak? ^_^

Anda berminat untuk membuat tempahan design stiker atau doodle dengan 
harga yang amat berpatutan?

Anda boleh tempah melalui:
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com


Review | AWAS.. AMARAN BUAT WANITA YANG OBSES PADA KECANTIKAN DAN IBU MENYUSUKAN ANAK

Promosi Shaklee untuk wanita, ibu yang ingin cantik dan menyusukan anak

JANGA ABAIKAN MESEJ INI
Tunggu.....!!!!
Jika anda wanita yang amat mementingkan PENAMPILAN, KECANTIKAN disamping kekal SIHAT serta IBU YANG MENYUSUKAN ANAK,
Ada sesuatu yang anda perlu tahu dari kami
Nanti......!!!!
Teruskan pembacaan anda. Mungkin dengan pembacaan ini akan mengubah persepsi anda tentang kepentingan pengambilan makanan yang baik lagi menyihatkan. 
Nak tahu...!!!!
Baiklah.. Kami bagi tahu..
Bagi mereka yang mementingkan kecantikan dan penampilan, anda mungkin perlukan beberapa perkara di bawah:
1. Pengambilan Energizing Soy Protein (ESP)
Merupakan protein non-GMO yang pastinya selamat untuk di ambil serta keberkesananya yang di jamin. Sangat bagus untuk mereka yang inginkan KULIT HALUS JELITA dan juga IBU YANG SEDANG MENYUSUKAN ANAK.
2. Vivix
Ya.. anda tidak boleh MENYEKAT PROSES PENUAAN. Tapi anda BOLEH MELAMBATKANNYA. Dengan Vivix, ia mampu mengekakan khasiat kulit berseri, rambut , kuku dan juga otot yangsihat di samping MENGURANGKAN jeragat dan juga meningkatkan sistem immun tubuh anda. Ini lah TONIX AJAIB dari Shaklee
3. Vitamin-C
Oh Vitamin-C tentunya sudah ramai yang mengatahui akan kebaikanya. Tapi, kelebihan Vitamin-C keluaran Shaklee amat BERBEZA. Ia mampu menjadi sumber Vitamin-C sepanjang masa kerana sifat SUSTAINED RELEASED hasil dari inovasi Shaklee sendiri. Memang TERBAIK...!!!
4. Alfalfa
Kulit anda pastinya tidak boleh mengelak dengan rasa gatal-gatal, kusam, kurang bertenaga, keradangan dan alahan. Dengan Alfalfa, masalah kulit anda pasti dapat di atasi. Dengan formulasi Alfalfa yang tersendiri dari Shaklee, ia umpama RAJA HERBA yang harus di miliki oleh setiap wanita disamping khasiat utamanya untuk mengawal MASALAH DALAMAN WANITA. Satu lagi kahsiatnya ialah untuk MENAMBAH kuantiti susu badan bagi ibu-ibu yang menyusukan anak.
Nah itulah 4 produk utama dari Shaklee yang wajib anda PARA WANITA DAN IBU yang mementingkan kesihatan serta kecantikan.
Tapi TUNGGU....!!!!! 
Teruskan membaca. Ada banyak promis-promosi hebat yang Shaklee tawarkan pada anda bagi menghargai pelanggan setia kami.
4 Perkara yang anda patut grab cepat-cepat bulan ni
1. FREE Vitalea yang berharga RM 90.00 dengan pembelian mana-mana produk yang anda suka dan daftar keahlian.
2. Dapatkan FREE membership dengan pembelian melebihi RM 700 - 800  
3. Pastinya setiap pembelian dengan Papaglamz anda akan mendapat POSTAGE FREE. Biar kami menanggung kos penghantaran barang yang anda ingin kan.
4. Pastinya dengan menjadi ahli, setiap pembelian Shaklee akan memberi mata ganjaran cash pada anda. Terbaik kan? Dapat sihat.. Dapat cuba produk.. Siap dapat cash back lagi. Lagi best kalau sama-sama menjadi agent. Tiap-tiap bulan masyuuukk..!!!
Itulah 4 perkara yang harus anda grab bulan ini. Cukup tak? Tak cukup...??
Nanti..!!! Ada lagi tawaran khas dari Shaklee yang best...
Dengan pembelina set-set kesihatan seperti di bawah, anda berpeluang mendapat pengurangan harga sebanyak 5% dari Shaklee. Di tambah jika anda mendaftar sebagai ahli, anda juga berpeluang menikmati harga ahli untuk semua produk shaklee iaitu 20-25% lebih rendah dari harga asal. Memang berbaloi la.
Ada lagi Papaglamz nak kongsikan pada anda semua.
Tentunya testimoni pelanggan-pelanggan yang telah menggunakan produk-produk dari shaklee
Nah itulah tadi promosi-promosi mega dari Shaklee untuk anda semua. Jika anda perlukan sebarang maklumat atupun nasihat tentang nutrisi, jangan segan hubungi kami, "RAKAN NUTRISI ANDA"