Online Shopping di Hermo Guna MOLPay Cash di 7-Eleven - MaisarahSidi.com

KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

20 September 2016

Online Shopping di Hermo Guna MOLPay Cash di 7-Eleven

Online Shopping di Hermo dengan MOLPay Cash

Saya suka membeli-belah online kerana senang dan cepat dapat barangan yang diidamkan. Hanya pilih barang dan buat bayaran. Jadi, boleh jimat minyak kereta tau. Terdapat pelbagai cara untuk membuat bayaran semasa online shopping. Antaranya, bayar menggunakan kad debit/kredit, perbankan online dan MOLPay Cash.

Apa itu MOLPay Cash? 

MOLPay Cash ialah pengguna boleh membuat pembayaran secara tunai di kedai serbaneka 7-Eleven  yang terdekat untuk barangan yang mereka beli dalam talian.



Ia menjadi alternatif bagi mereka yang tidak mempunyai akaun bank, jarak rumah jauh dengan bank atau masalah tidak cukup wang dalam akaun bank untuk online shopping. Senang cerita, anda shopping online tapi duit yang ada dalam akaun tak cukup untuk buat bayaran. Jadi, pengguna boleh buat bayaran secara tunai di mana-mana kedai 7-Eleven.

MolPay Cash adalah kaedah pembayaran secara percuma yang mudah dan cepat. Untuk lebih lanjut tentang MOLPay Cash, anda boleh klik sini http://www.molpay.com/v3/7eleven

Online Shopping di Hermo

Baru-baru ni saya online shopping di Hermo dengan menggunakan servis MOLPay Cash untuk membeli beberapa barangan penjagaan wajah. Hermo adalah laman web yang menjual pelbagai jenama produk kecantikan dan penjagaan kulit wajah dan badan.


Hermo
Paparan laman web Hermo
Memang best shopping kat Hermo ni. Rambang mata! Macam-macam jenama produk kecantikan ada dengan harga yang amat berpatutan. Kalau beli barang lebih daripada 1, percuma kos penghantaran tau. 

Dah siap pilih barang, mestilah nak bayar kan. Bila nak bayar melalui online banking, rupa-rupanya duit dalam akaun bank tidak mencukupi untuk buat bayaran. Duit ada pada tangan. Jadi, saya guna MOLPay Cash di kedai 7-Eleven  terdekat untuk buat bayaran.

7eleven
Jom guna MOLPay Cash di 7E
Mudah sangat dengan mengikuti langkah di bawah:

Langkah 1: Shopping di laman web Hermo, kemudian teruskan untuk checkout dan pilih MOLPay Cashsebagai cara pembayaran.
Langkah 2: Ambil gambar atau cetak maklumat transaksi . ( Transaction ID, kod pengesahan, jumlah)
Langkah 3 : Pergi ke kedai 7-Eleven yang terdekat untuk membuat pembayaran.
Langkah 4 : Beritahu bayaran juruwang untuk MOLPay Cash.
Langkah 5 : Papar kepada juruwang ID Transaksi dan Kod Pengesahan.
Langkah 6 : Setelah jumlah bayaran telah disahkan dan dibayar, kakitangan 7-Eleven akan mengeluarkan resit MOL - MOLPay dan resit 7-Eleven (dapat 2 resit) .

cara guna MOLPay Cash

Pihak Hermo akan beritahu kita tracking number pos melalui emel.

Kalau guna Cash Deposit Machine (CDM) di bank, anda hanya boleh masukkan wang kertas sahaja dan tidak menerima syiling. Tetapi dengan MOLPay Cash, anda tak perlu risau tentang sen. Anda boleh terus bayar kesemua jumlah walaupun ada sen.

Barangan yang saya pesan akhirnya tiba dengan selamat. Seronoknya!

Antara barangan yang saya beli di laman web Hermo. Harga berbaloi!
Menarik kan? Anda juga boleh online shopping di Hermo. Jangan tunggu lagi, cepat klik sini > HERMO

Berita baik untuk pembaca blog ini, nikmati potongan RM5 dengan pembelian minimum RM60

Voucher code: HMOLPAYCASH05
Voucher terms and condition (for readers):
- Voucher discount valid from 01/09/16 - 31/12/2016.
- A RM5 off minimum purchase of RM60 (excluding shipping fee) in single order.
- Not applicable to items as featured in OMO deals.
- Offer is only valid for one-time usage only per customer during the offer period.
- This offer is not valid with the usage of other promotion codes.
- This voucher is not applicable during any promotional events.
- Hermo.my reserves the right to change the Terms and Conditions without further notice.
 Jangan lepaskan peluang ini! Jadi, tunggu apa lagi. Jom membeli-belah di Hermo dengan MOLPay Cash.


5 comments:

  1. akk beli barang make up. 2x repeat.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la best kan..memang selalu bukak website Hermo la lepas ni. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. try jangan tak try :) boleh guna voucher code yg disediakan tu

      Delete
  3. Pernah dengar pasal online shopping ni memang best :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda