29 Februari 2016

Surah Al-Fatihah Sebagai Antibiotik

Surah Al-Fatihah Sebagai Antibiotik/Ubat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga sihat selalu :)

Apa anda akan buat apabila merasa sakit2 pada badan? Sakit kepala ke, lenguh, demam.. Cuba cara yang mudah ini untuk sembuhkan sakit yang dialami dengan Surah Al-Fatihah.

terjemahan surah al-fatihah

Baca Surah Al-Fatihah dan sampai pada ayat Iyyaka na'budu wa iyyaka nasta'in ulang sebanyak 7 kali.
Ambil tangan dan letak di dada, baca ayat di atas sebanyak 7 kali. Tarik nafas, pejam mata dan berniat dalam hati jika ada sakit, minta Allah sembuhkan. "Ya Allah, hanya kepadaMu kami menyembah dan hanya kepadaMu kami meminta pertolongan. Kita mengadu pada Allah bahawa kita ada sakit dan hanya Allah yang boleh menyembuhkan.
Barangsiapa yang membaca ayat ini, jika tidak sakit, ia akan menjadi antibiotik dan jika terdapat sakit, ia akan muntah.

- Perkongsian daripada Ustaz Sharhan Shafie.
Memang terbukti ayat-ayat al-Quran dapat menyembuhkan penyakit. Eksperimen sains juga telah membuktikan bahawa ayat al-Quran mampu mengubati penyakit. Seorang ustaz memberitahu bahawa orang yang berzikir mengingati Allah, terhindar daripada tekanan jiwa. Tekanan ni tak bagus terhadap badan sebab akan bawa pelbagai penyakit yang lain pada badan.


Jadi, kalau ada masalah atau penyakit yang datang, cuba baca surah Al-Fatihah dan berzikir serta solat. Solat adalah satu senaman yang bagus untuk badan. Beruntung kita sebagai umat Islam. Tapi kita juga perlu berjumpa doktor supaya kita tahu penyakit yang ada pada badan kita dan dapat mencari penyelesaian dan ikhtiar.

 

28 Februari 2016

FEB - MAC GIVEAWAY; 34 HADIAH!

FEB - MAC GIVEAWAY; 34 HADIAH!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Jom sertai FEB - MAC GIVEAWAY; 34 HADIAH! . Hadiah best tau. Cepat klik banner di bawah untuk sertai giveaway ini.
FEB - MAC GIVEAWAY
KLIK BANNER UNTUK SERTAI

27 Februari 2016

Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016


Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016

Pencarian bloglists bagi bulan Mac 2016 di blog azlindaalin.com

Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016

Syarat-syaratnya :

Follow blog azlindaalin
Add To Circle Google+ Azlindaalin

Buat entri bertajuk Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016

Masukkan blog www.azlindaalin.com ke dalam bloglist anda.

Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen DI SINI

10 bloglists akan di pilih. Keputusan pemenang akan di beritahu pada 1 Mac 2016. Akan di masukkan terus ke dalam bloglists www.azlindaalin.com dan InsyaAllah Azlinda Alin akan blogwalking setiap hari.

Tarikh mula dari 26 Februari 2016(Jumaat) sehingga 29 Februari 2016 (Isnin, Jam 11 Malam).

Senang je,kan...

26 Februari 2016

Dapat Kumpul Beribu Pahala Dengan Hanya Sebuah Al-Quran?

Kumpul Pahala Dengan Al-Quran

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pejam celik, Jumaat dah hari ini. Terasa cepat masa berlalu. Mungkinkah masa semakin menghampiri? Wallahua'alam...

Semakin hari, semakin hampir kita dengan ajal yang kita sendiri tidak tahu bila ia datang. Namun, sudah bersediakah kita dengan bekalan untuk ke akhirat sana? Allahu...terasa kurang sangat diri ini bila mengenangkannya.

Kadang-kadang kita terlalu asyik berfikir tentang dunia sehingga semakin jauh daripada tuhan. Dah dapat apa yang diimpikan, janganlah sampai jauhkan diri daripada Allah. Siapa yang beri rezeki dan nikmat semua tu kalau bukan Allah? Sepatutnya semakin berjaya kita, semakin dekat diri dengan Allah. 

Terlalu banyak nikmat yang Allah kurniakan kepada kita. Tidak terhitung banyaknya. Apa yang kita perlu lakukan adalah bersyukur kepadaNya dengan nikmat yang telah dikurniakan. 

Seorang ustaz beritahu dalam satu majlis pengajian yang saya hadiri, baca al-Quran ni perkara mudah tapi kita malas buat. Tetapi senang sangat dapat pahala dengan baca al-Quran. Bagaimana?

kelebihan baca al-Quran

Apabila ada waktu lapang cuba tenung naskhah al-Quran. Apa yang kita dapat dengan melihat al-Quran? Mestilah dapat pahala. Pegang al-Quran, dapat pahala. Baca ayat di dalam al-Quran, dapat pahala walaupun hanya satu huruf. Membaca al-Quran dengan tajwid yang betul, dapat pahala. Amalkan ayat al-Quran dapat pahala. Baca merangkak-rangkak pun dapat pahala jugak. Wakaf al-Quran, dapat pahala.. Banyaknya boleh dapat pahala dengan sebuah al-Quran! Nikmat manakah yang kamu dustakan?

Daripada sebuah al-Quran kita dapat kumpul pahala yang banyak. Inilah maksud nikmat daripada Allah, yang sering kita terleka dengannya. Mudah dapat tapi kita abaikannya. 

Jadi, lepas ni jom rajin-rajinkan diri baca al-Quran. Satu muka surat sehari pun ok dah. Kalau lebih lagi bagus. Peringatan buat diri saya juga yang sering terleka.


25 Februari 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016



Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^


Kulit Cantik, Licin dan Sihat dengan OLĕS Skincare, Bebas Daripada Bahan Berbahaya!!

Oles Skincare Bagus Untuk Kulit Wajah

Dipasaran sekarang ni macam-macam lambakan produk kecantikan khusus untuk penjagaan wajah. Kalau silap pilih bukan CANTIK yang dapat tapi MUDARAT yang melekat kat muka!.

Kita kena bijak memilih produk-produk yang nak pakai kat muka. Sayang muka cantik-cantik silap pakai terus jadi hodoh.

Ini ada satu produk terbaru dipasaran yang dijamin 100% BEBAS BAHAN BERBAHAYA! OLĕS Skincare, tanpa Bantuan Merkuri, Hydroquinone, Paraben dan sebagainya yang memberi kesan negatif terhadap kulit.

Apa itu OLĕS Skincare?

Meh sini nak cerita sikit. OLĕS Skincare ini adalah produk kecantikan premium hasil dari formulasi antara Radius Beauty Sdn Bhd dengan kerjasama sebuah makmal R&D bertaraf antarabangsa yang diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

OLĕS Skincare

OLĕS dibuat sepenuhnya di Malaysia hasil daripada penyelidikan dan pembangunan yang berterusan serta kajian makmal dan ujipakai diwajah manusia terhadap bahan kandungan yang bermutu tinggi dan berkualiti premium. Maknanya produk OLĕS skincare ni adalah bertaraf antarabangsa!

Set OLĕS skincare

Untuk pengetahuan anda, OLĕS skincare didatangkan dalam dua set berbeza dari segi formulasi iaitu Set Merah untuk kulit normal/ kering/ jeragat dan Set Oren untuk kulit berminyak/ jerawat/ sensitif.

Set OLĕS Skincare

Anda yang ingin menggunakan OLĕS dinasihatkan untuk mengetahui kategori kulit wajah masing-masing yang manakah yang sesuai untuk digunakan. Penting supaya dapat kesan optimum pemakaian produk OLĕS skincare.

Produk (5 dalam 1) OLĕS skincare dan Fungsinya

Bukan 1 tapi 5 produk ada dalam set OLĕS ni tau. Memang berbaloi anda cuba. 5 produk dalam set OLĕS adalah :

i) GeL Pembersih Wajah (Set Merah dan Set Oren)

Berbentuk Gel iaitu tidak berbentuk sabun berbuku sepertimana kebanyakan pencuci jenama lain. Pembersih wajah OlèS adalah setanding dengan pembersih wajah jenama antarabangsa. Membersih ke wajah dengan begitu selesa dan lembut. Tiada kerengsaan, tidak menegangkan kulit wajah, tidak mengelupaskan kulit. Sebaik sahaja mencuci wajah dengan Pembersih Wajah OlèS, akan dapat dirasai kelembutan pada wajah.

ii) Toner Pelembab Wajah (Set Merah dan Set Oren)

Selesa diguna tidak mengeringkan wajah, tidak menegangkan kulit, tidak melekit, ia menyeimbangkan pH kulit wajah. Lembut pada wajah tanpa sebarang pengelupasan. Ia standing dengan toner jenama antarabangsa yang dijual digedung-gedung membeli belah mewah.

iii) Serum Vitamin E (Set Merah dan Set Oren)

Mempunyai anti-aging yang akan melambatkan proses penuaan kulit wajah. Ianya berupaya mengurangkan kedutan pada wajah. Membuatkan wajah kembali berseri, bercahaya dan sihat.

iv) Krim UV Pelembab Siang (Set Merah dan Set Oren)

Diperkaya dengan SPF35 bagi melindungi wajah dari sinaran UV dan radikal bebas yang berbahaya. Ianya melembut dan melembabkan wajah tanpa sebarang kerengsaan. Krim ini juga berupaya membuatkan pemakaian bedak menjadi sekata dan tahan lama pada wajah. Tidak membuatkan wajah kelihatan berminyak dan bercapuk walau seharian menggunakannya.

v) Krim Pelembab Malam (Set Merah dan Set Oren)

Berupaya untuk mencerahkan wajah, melembutkan wajah, membuat wajah kembali bersinar, berseri, tidak berminyak dan menganjalkan kulit wajah tanpa sebarang kerengsaan.

Berbaloi guna OLĕS Skincare kan? Jimat dan untung!

Kenapa OLĕS Skincare ada 5 Produk Dalam 1 Set?

OLĕS Skincare ni memang diformulasikan dengan 5 produk yang bersangkutan antara satu sama lain sebagai 1 set lengkap penjagaan wajah kita. Sebab setiap produk OLĕS Skincare ini ada tugas mereka masing-masing untuk optimumkan hasilnya pada wajah.

Macam kita pandu kereta jugak. Kereta manual atau Automatik sama saja tetap ada gear rendah dan gear tinggi. Kita tak boleh lompat-lompat gear nanti kotak gear akan rosak. Kena ikut aturan baru lancar perjalanan.

Macam tu jugak dengan OLĕS Skincare ni mula-mula pakai pembersih wajah lepas tu toner. Selepas tu pakai serum dan akhir sekali krim siang atau malam. Bila lengkap pemakaian kelima-lima produk tu barulah kita akan dapat kesan terbaik pada wajah.

Bukan lama sangatpun masa diambil untuk mengoles kat wajah kita. Nak kelihatan cantik perlulah manjakan wajah.

Kandungan OLĕS Skincare

Anda sedang mencari produk penjagaan kulit yang berasaskan bahan semulajadi? Nah, OLĕS Skincare memang sesuai untuk anda!

Apa yang ada dalam OLĕS Skincare ni? Pelbagai ekstrak dan enzim semulajadi yang bermutu tinggi seperti ekstrak manggis atau xantone yang kaya dengan antioksidan, ekstrak licorice, ekstrak Peel, ekstrak Papain, ekstrak Cendawan, ekstrak Alovera, Arbutin, Collagen, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice dan sebagainya yang berkualiti tinggi bagi memulihara, menyinar, menganjal dan meremajakan kulit wajah tanpa kerengsaan dan tanpa sebarang kesan sampingan.

Halal ke OLĕS Skincare ni? Ada mengandungi racun tak?

OLĕS Skincare diyakini selamat, suci dan halal. Produk berkualiti ini telah memperolehi notifikasi dari Biro Farmaseutikal Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia. Yang paling penting OLĕS Skincare dijamin 100% bebas bahan-bahan berbahaya! Ia tidak mengandungi Hydroquinone, Mercury, Tretinoin, Paraben, SLS dan bahan-bahan lain berbahaya yang dilarang dalam kosmetik. Jadi tak perlu ragu-ragu lagi untuk memilih OLĕS Skincare sebagai produk penjagaan kulit wajah untuk kegunaan harian.

Kelebihan OLêS Skincare

Pasti ramai yang tertanya-tanya tentang kelebihan OLĕS Skincare ni. Antaranya ialah:
  • Menghilangkan dan menghapuskan jerawat pada wajah. 
  • Menghilangkan bekas-bekas jerawat lama pada wajah. 
  • Menyamarkan dan menghilangkan jeragat pada wajah. 
  • Mencerahkan kulit wajah dan kelihatan berseri. 
  • Menghaluskan dan mencerahkan kulit wajah. 
  • Meratakan tona kulit wajah. 
  • Meremajakan kulit wajah. 
  • Menegangkan kulit wajah sehingga kelihatan lebih muda. 
  • Memperbaiki struktur kulit wajah. 
  • Menjadikan kulit wajah lebih halus dan mulus. 
  • Menghilangkan bintik- bintik hitam pada wajah. 
  • Mengecilkan pori-pori wajah. 
  • Mengembalikan seri wajah yang kusam. 
  • Menghilangkan parut degil dan lama pada wajah. 
  • Baiki kulit yang rosak akibat tersalah pakai produk. 
  • Meningkatkan keyakinan diri.

Disebabkan kelebihan produk OLêS Skincare ini, ramai pengguna yang telah berjaya mendapatkan kulit seperti yang diidamkan. Antara maklum balas positif daripada pengguna:
Testimoni OLĕS Skincare
Kulit muka semakin cerah, hilang jerawat serta parutnya
Testimoni OLĕS SkincareTestimoni OLĕS Skincare

Testimoni OLĕS SkincareTestimoni OLĕS Skincare

Lihat? Ramai yang telah berjaya kan? Anda pun boleh dapat kulit yang cantik macam ni tau. Rugi kalau tak cuba.

Untuk lihat testimoni yang lain, boleh ke akaun Instagram OLêS Skincare (@oles_official).

Cara pembelian OLêS Skincare

Dah mula berminat dengan OLêS Skincare? Apa tunggu lagi! Buat tempahan sekarang juga untuk merasai kebaikan OLêS Skincare.

Anda boleh buat tempahan dengan menghubungi pihak OLêS Skincare seperti butir-butir yang tertera di bawah:

Talian hotline OLêS Skincare: +60102968289 / +601123163250 

Laman Facebook rasmi: Oles HQ

Instagram: https://www.instagram.com/oles_official (@oles_official) 

“Dengan sekali oles ternyata perubahannya. Tak Percaya? Cubalah…” 


24 Februari 2016

Design Blog SuperLady with Super Sim

Servis edit/design/customize blog murah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Blog SuperLady with Super Sim siap direka dan Alhamdulillah pemiliknya berpuas hati dengan design ini. Blog ini bertemakan warna biru dan merah, iaitu warna kad Tone Excel. Design pun nak simple sahaja, memudahkan pembaca.

Kenapa ada Tone Excel ni? Pemilik blog ini adalah dealer Tone Excel. Haaa..merata dah Tone Excel ni. Servis yang ditawarkan oleh sim ni pun boleh tahan menarik. Kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang Tone Excel, boleh ke blog biru merah ini ye.

Blog pakej 4: Blog SuperLady with Super Sim
(klik url di atas untuk paparan penuh dan lebih jelas)

design blog murah
design blog murah
design blog murah
 Template blog

design banner blog murah
Banner blog
design watermark murah
Watermark
Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)



Wordless Wednesday | Jangan Berlagak

Jangan Berlagak

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.
 
Peringatan buat diri sendiri dan sahabat. Merendah diri itu kan lebih baik :)

berlagak

23 Februari 2016

Design dan Cetak Kad Nama ShehanzStudio

Design dan cetak kad bisnes / bisnes kad / kad nama / name card murah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Pelanggan kali ini merupakan seorang blogger iaitu pemilik blog Mommy's Diary of Life atau lebih dikenali dengan Shehanz Studio. Sebelum ni pun dah pernah tempah header dan watermark juga. Boleh tengok header di sini Design Header Blog Mommy's Diary of Life.  Watermark seperti yang ada dalam kad nama di bawah.

Warna hitam dan emas, cantik jugak padanan warna ni. Boleh buat tema kahwin nanti ni. haha. Dua warna yang sepadan digabungkan, buatkan kad ni nampak elegan. Design pula simple dan tidak serabut. 

Alhamdulillah, pemiliknya berpuas hati dengan design dan cetakan kad nama ini :)

 bisnes kad murah

Anda ingin memperkenalkan servis dan produk anda? Ingin meluaskan dan mengembangkan perniagaan anda? Sediakan kad bisnes atau kad nama sebagai salah satu cara untuk meluaskan perniagaan anda. Dengan kad bisnes, ramai yang akan cari anda nanti. Tak percaya? Cuba dulu untuk tahu kesannya.

Berminat untuk membuat tempahan design dan cetak pelbagai jenis kad
seperti kad bisnes, kad nama, kad jemputan, tag label dan lain-lain lagi dengan 
harga yang amat berpatutan dan berkualiti?

Untuk membuat tempahan dan sebarang pertanyaan labih lanjut, hubungi saya melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)


22 Februari 2016

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Semoga anda sihat selalu :) Takmo Monday Blues bagai.. bekerjalah kerana Allah. InsyaAllah hati tenang dan ceria.

Sempena minggu baru ni, jom sertai GA blogger KHEZMAIRA. GA pertama dari kumpulan kecil-kecilan EFG untuk tahun 2016 yang menawarkan hadiah-hadiah yang menarik untuk anda. Mudah sangat syarat-syaratnya. Klik sahaja banner di bawah untuk sertai juga.

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA
Klik banner untuk sertai giveaway ini
Tarikh GA bermula dari 22.02.2016 sehingga 29.02.2016

Semoga berjaya!


21 Februari 2016

Kurma Dapat Mengelakkan Sihir?

Kurma Dapat Mengelakkan Sihir

KURMA? Ada apa padanya? Apa kelebihannya?

Sepertimana yang telah diketahui, kurma adalah buah yang memiliki pelbagai kebaikan serta khasiatnya. Kurma juga dikatakan dapat memelihara kita daripada sihir. Benarkah begitu?
kurma, ramadhan, puasa,
Kurma (kredit gambar)
Sesiapa makan 7 biji kurma ajwa setiap pagi maka terpeliharalah dia pada hari itu dari racun atau sihir. [1]

Penjelasan:

Keistimewaan kurma ajwa dibandingkan dengan lain-lain jenis kurma adalah kerana berkat petunjuk dan pengkhususan Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam ke atasnya. Demikian juga sebagaimana baginda telah mengkhususkan jumlah 7 biji di setiap pagi. Keberkatan juga mungkin berasal dari keistimewaan tanah Madinah yang menjadi tempat khas pokok-pokok kurma ajwa.

Berkesan atau tidak kurma ajwa ke atas racun dan sihir bergantung kepada izin Allah Subhanahu wa Ta‘ala sebagaimana berkesan atau tidaknya sesuatu sihir itu adalah dengan izin Allah jua. Firman Allah:

Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorangpun melainkan dengan izin Allah. [al-Baqarah 2:102].

Oleh itu bagi mengamalkan ayat di atas hendaklah seseorang itu memakan kurma ajwa dengan perasaan penuh harapan akan kurnia Allah, rendah diri akan kekuasaan Allah untuk memelihara dan menyembuh, dan bertawakal sepenuhnya akan keputusan Allah terhadap dirinya.

Adakalanya kurma ajwa tidak berkesan kepada orang yang memakannya kerana terdapat bisikan kecil di dalam hatinya yang ingin menguji dan mencabar sama ada benar atau tidak sabda Rasulullah sallallahu ‘alaihi wasallam. Bisikan inilah yang sebenarnya menghilangkan keistimewaan kurma ajwa.

[1] Sahih: Hadis daripada Sa‘ad bin Abi Waqas radiallahu ‘anhu, dikeluarkan oleh Ahmad, al-Bukhari, Muslim, Abu Daud dan lain-lain, lihat Sahih al-Bukhari – no: 5769 (Kitab Tibb, Bab Pengubatan sihir dengan kurma ajwa).


20 Februari 2016

Pembedahan Gigi Bongsu Ditangguhkan

Pembedahan Gigi Bongsu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga sihat selalu :)

Khamis, 18 Februari yang lalu saya telah ke Klinik Pergigian Kuala Kangsar untuk temujanji pembedahan gigi bongsu. Kira-kira jam 11 pagi nombor giliran dipanggil.

Sebelum memulakan pembedahan gigi bongsu, gusi di kawasan gigi bongsu iaitu di sebelah kiri bawah. Sakit jugak kena bius ni. Sakit masa doktor mula cucuk ke kawasan tu. Lepas tu tak rasa apa-apa, rasa kebas je. Pipi nampak kembung sebelah. Doktor membuat pemeriksaan gigi semula dan perlu di x-ray. Setelah selesai, doktor mendapati bahawa gigi bongsu saya berada pada kedudukan horizontal. Bukan dalam keadaan 'Partial Eruption' seperti yang diceritakan dalam entri sebelum ni (klik sini). Saya sendiri tengok x-ray tu pun gerun. 

bedah gigi bongsu
Kedudukan gigi bongsu saya, dalam keadaan melintang (horizontal) tapi gigi keluar sikit. Nampak dari atas.

Gigi bongsu saya terlalu rapat dengan geraham yang sedia ada. Doktor beritahu disebabkan itu, bahagian geraham berasa sakit kerana gigi bongsu menolak geraham. Patutlah sakit...

Doktor beritahu lagi, kes ini terpaksa dirujuk ke pakar hospital besar Ipoh atau Taiping kerana proses pembedahannya agak rumit. Sebabnya gigi bongsu saya dalam kedudukan melintang dan agak hampir dengan saraf. Fuhh..rasa nak menangis kejap2 tu jugak sebab takut punya pasal. Nak tak nak gigi bongsu ni perlu dibuang jugak. Daripada tanggung sakit yang tak tahu penghujungnya, baik cabut jugak gigi bongsu ni walaupun terpaksa rasa sakit dan tak selesa 2-3 minggu sahaja.

Setelah berbincang dengan doktor, saya menandatangani surat untuk pembedahan gigi bongsu ni. Doktor meminta maaf sebab dah bius gigi dulu. haha. Takpelah kan..tapi sampai hari ni (20 Februari) masih terasa kesan bius. Saya diberikan ubat tahan sakit, antibiotik dan T.Metronizadole. Malasnya nak makan ubat ni...tak sedap tapi terpaksa makan. Sekarang ni hanya tunggu panggilan daripada pihak hospital untuk temujanji pembedahan.

Harapnya baiklah sakit gigi ni lepas pembedahan dan dimudahkan urusan semasa pembedahan nanti. InsyaAllah.


19 Februari 2016

Segmen Bloglist Mac 2016 Bersama DRAMATIC UNIQ

Segmen Bloglist Mac 2016 Bersama DRAMATIC UNIQ

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jom ramai-ramai sertai Segmen Bloglist Mac 2016 Bersama DRAMATIC UNIQ. Cepat klik banner di bawah untuk sertai.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI
Tarikh tutup : 29 Februari 2016

Semoga berjaya!

Tanda-tanda Saat Kematian

Tanda-tanda Saat Kematian

Semua yang hidup pasti akan bertemu kematian. Kita tidak menyedari bahawa kita telah 'bertunang' dengan kematian. Yang tidak pasti hanyalah waktu ajal masing-masing, hanya Allah sahaja yang mengetahui.

Antara tanda-tanda saat kematian adalah:

Tanda-tanda kematian itu benar dan nyata menurut para ulama. Hanya keimanan dan ketaqwaan kepada Allah swt yang membezakan kepekaan kita dalam menerima tanda-tanda kematian yang diisyaratkan Allah swt. Antara tanda-tanda saat kematian:

1. 100 hari: seluruh badan rasa bergegar.

2. 60 hari: pusat rasa bergerak-gerak.

3. 40 hari: daun dengan nama orang yang akan mati di araSh akan jatuh dan malaikat maut pun datang kepada orang dgn nama tersebut lalu mendampinginya sehingga saat kematiannya. Kadang-kadang orang yang akan mati itu akan merasa atau nampak kehadiran malaikat maut tersebut dan akan kelihatan orang yang akan meninggal seperti sedang rungsing.

4. 7 hari: mengidam makan.

5. 5 hari: anak lidah bergerak-gerak.

6. 3 hari: bahagian tengah di dahi bergerak-gerak.

7. 2 hari: seluruh dahi bergerak-gerak.

8. 1 hari: terasa bahagian ubun-ubun bergerak-gerak pada waktu subuh dan asar.

9. Saat terakhir: terasa sejuk dari bahagian pusat hingga ke tulang sulbi (di bahagian belakang badan).

Seelok-eloknya bila sudah merasa tanda yang akhir sekali, mengucap dalam keadaan qiam and jangan lagi bercakap-cakap.

# Moga kita dimatikan dalam keadaan Husnul Khatimah. InsyaAllah. Kurangkan berentang dunia.
Biarlah apa yang dilakukan di dunia ini adalah bekalan untuk akhirat nanti.

Sumber: SINI


17 Februari 2016

Apa maksud Istidraj?

Maksud Istidraj

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Apa maksud Istidraj? 
Istidraj adalah pemberian nikmat Allah kepada manusia yang mana pemberian itu tidak diredhaiNya.

istidraj

Bagaimana tu?

Contohnya, pelajar yang jarang atau sering meninggalkan solat tetapi selalu berjaya dalam peperiksaan berbanding pelajar yang menjaga dan tidak meninggalkan solatnya. Itu adalah satu ujian!
Kita perlu sentiasa beringat dan berfikir serta muhasabah diri dengan apa yang kita hadapi... wallahua'lam.


16 Februari 2016

Tempahan Design Blog Vitarian Diary

Servis edit/design/customize blog murah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Artwork design blog untuk blog Vitarian Diary siap juga. Blog yang bertemakan warna pastel dan disertakan dengan doodle keluarga yang diletakkan di header. Doodle keluarga tu saya juga design kan.

Pemilik blog ini inginkan template yang simple, dan pastinya memudahkan pembaca untuk mencari maklumat di blog tersebut. Nak tau apa yang diceritakan di blog Vitarian Diary? Jom singgah sekarang.

Blog pakej 5: Blog Vitarian Diary
(klik url di atas untuk paparan penuh dan lebih jelas)

design blog murah
design blog murah
design blog murah
Template blog

design banner murah
Banner blog

design watermark murah
Watermark

Berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk blog personal, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)



15 Februari 2016

Sabun Bidara Plus Berkesan Merawat Penyakit Kulit dan Mengurangkan Kesan Gangguan Sihir

Sabun Bidara Plus Berkesan Merawat Penyakit Kulit dan Mengurangkan Kesan Gangguan Sihir

Hari-hari guna produk kesukaan untuk dapatkan kulit seperti yang diidamkan, tapi tetap tiada hasilnya. Runsing masalah kulit masih ada walaupun telah mencuba pelbagai jenis produk? Banyak berhabis duit semata-mata untuk mendapatkan kulit yang cantik. Badan pula selalu penat dan moody. Apa penyelesaiannya?

sabun bidara plus

Satu produk berasaskan daun bidara yang memiliki pelbagai manfaat yang patut dicuba, Sabun Bidara Plus, berkesan untuk mencantikkan dan merawat kulit muka dan badan. Teruskan pembacaan anda untuk mengetahui lebih lanjut tentang Sabun Bidara Plus ini.

Apakah itu Sabun Bidara Plus?

Pernah dengar tentang Sabun Bidara Plus? Sabun Bidara Plus merupakan sabun herba yang dibuat untuk tujuan kecantikan dan kesihatan tubuh badan. Ia merupakan sabun yang direka khas untuk menggantikan sabun biasa yang mengandungi pelbagai bahan kimia padanya.

Kandungan Sabun Bidara Plus

Sabun ini dibuat daripada bahan semula jadi seperti minyak zaitun, minyak kelapa, minyak habbatus sauda, daun bidara, mentega shea, mentega koko, madu, dan vitamin A, C dan E. Ia tidak mempunyai sebarang pewarna dan pewangi tambahan. Jadi, sabun ini bebas bahan kimia yang bahaya untuk kesihatan kulit.

Manfaat Sabun Bidara Plus

Formulasi Sabun Bidara Plus daripada bahan semula jadi gabungan herba dan vitamin mampu memberi pelbagai manfaat kepada pengguna. Antara manfaat dan kelebihan sabun ini adalah:

Sabun ini boleh digunakan sebagai penjagaan kulit muka dan badan yang berupaya untuk:
- Melembap dan melicinkan kulit
- Merawat kulit yang berminyak
- Menghilangkan kesan parut

Dapat merawat penyakit berkaitan kulit seperti:
- Mengurangkan jerawat
- Menghilangkan kegatalan/ruam
- Merawat psoriasis
- Merawat ekzema

Tambahan minyak semula jadi di dalam sabun ini bagus untuk kulit yang bermasalah.

Untuk kesihatan tubuh badan, sabun ini dapat:
- Memberi kesegaran kepada tubuh badan
- Menghilangkan bau badan tanpa perlu guna deodoran lagi

Dapat mengurangkan kesan gangguan jin/sihir/saka dan lain-lain.
Herba-herba sunnah yang digunakan dalam pembuatan sabun ini amat baik untuk merawat penyakit disebabkan gangguan tersebut. Sabun ini dapat membantu proses rawatan bagi yang terkena gangguan sihir atau jin yang mudah dilakukan di rumah dan bahan yang diperlukan untuk rawatan sudah tersedia hanya dalam sebuku sabun.

Selain itu, Sabun Bidara Plus juga sesuai digunakan bagi memandikan jenazah.

Kesan Penggunaan Sabun Bidara Plus

Penggunaan Sabun Bidara Plus yang berterusan akan menampakkan kesan positif terhadap kulit yang bermasalah dan juga masalah gangguan yang dialami. Antara hasilnya adalah seperti:

Kesan pada kulit: Kulit akan menjadi lembut dan licin.

Kesan terhadap parut: Parut akan semakin pudar dan lama-kelamaan akan hilang.

Kesan pada jerawat: Jerawat akan semakin cepat masak, kemudian mengering dan tercabut dengan sendirinya. Jerawat baru semakin sukar tumbuh pada kulit.

Kesan terhadap gangguan: Badan semakin segar, tidak cepat penat, emosi semakin stabil dan muka semakin cerah dan berseri.

Kebanyakan pengguna yang telah mencuba Sabun Bidara Plus dapat merasakan perubahan serta-merta terhadap kulit mereka.

Antara maklum balas postif yang diterima daripada pelanggan yang telah menggunakan Sabun Bidara Plus:

testimoni sabun bidara plus

testimoni sabun bidara plus

testimoni sabun bidara plus

Alhamdulillah, semuanya berpuas hati dengan Sabun Bidara Plus ini. Jadi, anda juga perlu mendapatkan sabun yang bagus ini untuk merasai sendiri kebaikannya.

Cara Menggunakan Sabun Bidara Plus

Sabun Bidara Plus digunakan seperti sabun biasa yang lain. Untuk mendapatkan kesan yang lebih baik, gunakan sekurang-kurangnya dua kali sehari dan berterusan.

Sebaiknya, sebelum mandi pengguna perlu berniat dan berdoa dahulu di dalam hati supaya Allah menyembuhkan penyakit dan masalah yang mengganggu diri.

Pantang Semasa Penggunaan Sabun Ini

Tiada pantang khusus yang perlu diikuti semasa menggunakan sabun ini. Tetapi pengguna digalakkan memperbanyakkan berdoa kepada Allah dan memohon untuk kesembuhan daripada penyakit dan masalah yang dihadapi.

Bagi mereka yang sering merasa sesuatu perkara pelik berlaku ketika mandi seperti rasa ingin muntah, terkencing, terkejut, meremang bulu roma dan lain-lain, atau sering berasa ditindih sesuatu, cepat beremosi dan cepat marah itu adalah tanda kemungkinan besar bahawa terdapat gangguan, jadi disarankan untuk segera mencari perawat atau pengamal perubatan Islam yang berdekatan. Anda juga boleh menghubungi terus pihak Sabun Bidara Plus di talian 019-263 5500. Di samping itu, pengguna juga boleh membuat rawatan sendiri dengan meminum air yang telah dibacakan ayat-ayat Al-Quran.

Cara pembelian Sabun Bidara Plus

Anda sudah mula tertarik dengan kebaikan Sabun Bidara Plus? Tunggu apa lagi, jom buat tempahan segera sebelum kehabisan stok!

Sabun Bidara Plus ini terdapat dalam berat 100g, 50g, 25g dan masing-masing berharga RM35, RM20 dan RM10. Harga yang sangat berbaloi dengan pelbagai manfaat yang bakal diperolehi daripada sabun ini.

Bagi anda yang ingin mendapatkan Sabun Bidara Plus ini, bolehlah membuat tempahan dengan menghubungi pihak Sabun Bidara Plus seperti butir-butir yang tertera di bawah:

Telefon/Whatsapp: 019-263 5500
Laman web rasmi: www.sabunbidaraplus.com
Laman Facebook rasmi: https://www.facebook.com/sabunbidaraplus/
Instagram: www.instagram.com/sabunbidaraplus



14 Februari 2016

Gigi Bongsu Terpaksa Dibuang

Pembuangan Gigi Bongsu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera pembaca semua. Semoga sihat selalu :)

Khamis ini bersamaan 18 Februari 2016 ada temujanji dengan doktor gigi untuk pembuangan atau cabutan gigi bongsu. Kalau tak 18 Januari lepas dah cabut tapi ditunda pula oleh pihak klinik. huhu.

cabut gigi bongsu

Kisahnya, gusi yang ada gigi bongsu sebelah kiri bahagian bawah mula sakit sejak bulan Disember 2015 lagi. Nak mengunyah pun payah. Ade bengkak kat situ. Sampai telinga pun sakit. Daripada tak rasa ngilu di bahagian gigi tu, terus jadi ngilu bila ada masalah dengan gigi bongsu ni. Kena jumpa doktor juga lah nampaknya. Saya pergi ke klinik pergigian kerajaan. Waktu tu doktor beritahu gigi saya hanya mengalami gigi sensitif. Saya diberikan ubat gigi sensitif sahaja. Bio betui doktor ni...

Sakit gusi ini berterusan juga walaupun dah berjumpa dengan doktor. Saya pergi ke klinik pergigian swasta pula untuk mengetahui punca sebenar sakit ini. Doktor di klinik tersebut siap bagi cermin supaya saya dapat tunjukkan bahagian gigi mana yang sakit. Setelah dikenal pasti, ada masalah dengan gigi bongsu. Terdapat sedikit ruang di antara gigi bongsu dan geraham. 
bedah gigi bongsu
Kedudukan gigi bongsu saya seperti 'Patial Eruption' dalam gambar di atas
Ruang yang ada tu boleh menyebabkan makanan tersekat di situ. Apabila ada sisa makanan tersekat, boleh menyebabkan jangkitan kuman berlaku di bahagian tersebut. X-ray juga dilakukan untuk mengetahui kedudukan gigi bongsu saya. Didapati gigi bongsu saya tumbuh sedikit senget. Doktor sarankan agar gigi bongsu saya dicabut dan perlu lakukan pembedahan kecil disebabkan gigi bongsu saya ni baru suku je keluar, nampak sikit je. Ternganga saya dengar. Fuh,,penangan gigi bongsu. Doktor beritahu juga kos pembedahan kecil untuk membuang sebatang gigi bongsu adalah RM500. Fuiyooo..sebatang RM500. Doktor memberikan ubat tahan sakit dan antibiotik bagi mengurangkan sakit. Lagi sakit dengar kos cabutan tu. hahaha.

Setelah difikirkan lagi, elok saya ke klinik kerajaan semula. Kali ini doktor lain yang periksa gigi saya. Setelah melakukan pemeriksaan buat kali kedua di situ, memang gigi bongsu saya bermasalah dan perlu dibuang. Kosnya cuma RM50. Apa lagi, saya pun buat temujanji untuk pembuangan/cabutan gigi bongsu. Hampir 2 bulan menunggu giliran, harapnya eloklah gigi saya lepas ni daripada kesakitan. 

Seram tengok video ni. Siap kena jahit lagi tu...fuhhh..
Kalau anda ada sakit2 pada bahagian gusi gigi bongsu, segeralah berjumpa doktor untuk mengelakkan perkara lain berlaku kepada gigi anda. 

 Kredit gambar: DentistRus, Tiga Dental Clinic


13 Februari 2016

GIVEAWAY EPHYRA 2016 BY NAOMIE LICOUZ

GIVEAWAY EPHYRA 2016 BY NAOMIE LICOUZ

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Wah..ada Giveaway Ephyra! Saya berminat nak cuba produk Ephyra ni. Harap2 terpilih la sebagai pemenang :)

KLIK BANNER UNTUK SERTAI GIVEAWAY INI
Hadiahnya berupa EPHYRA SKINBAR X1 & EPHYRA COLLAGEN X1

Cepat sertai sebelum terlambat! Klik je banner atas ni untuk sertai.
Semoga berjaya.


12 Februari 2016

Hidupkan Hati dengan Iman

Hidupkan Hati dengan Iman

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam Jumaat, penghulu segala hari.
Jom banyakkan selawat ke atas pemberi syafaat kepada kita, Baginda Nabi Muhammad.

Emm... Pernah rasa hati seolah-olah kosong? Mood tak menentu, macam-macam perkara kita dah buat untuk gembira dan puaskan hati tetapi hati tetap rasa kosong. Pernah tak?

Kredit foto: wazakkirr.b.c
Seorang ustaz di majlis pengajian yang saya hadiri berkata bahawa hati itu kosong kerana jauh dari Tuhan. Hati terlalu memikirkan hal dunia, masalah yang kita anggap tiada solusinya dan seumpamanya. Allahurabbi..

Ustaz menambah lagi, carilah kerja yang bagus dan berpangkat besar, harta yang banyak, tuntut ilmu sampai ke negara orang dan lain-lain lagi bukan untuk bangga diri tapi carilah kerana Allah. Kerja bagus sebab nak bantu negara. Harta yang banyak dapat bantu orang yang memerlukan. Ilmu yang ada untuk disebarkan dan diwarisi. Apabila sudah ada ilmu di dada, jangan dipisahkan dari Islam. Hati jangan dibiarkan jauh dari Allah. Isi hati dan jiwa dengan iman supaya bersih.

Semoga niat kita kerana Allah membantu kelancaran urusan kita untuk beroleh kejayaan di dunia dan di akhirat. InsyaAllah.

Dengarkan 'Selalu Bersama' paduan suara Imam Muda Nazrul & Imam Muda Fakhrul ft. Fakhrul UNIC


Seorang mukmin belum mengerti hakikat iman; hingga terasa baginya, bahawa waktu yang dipunya lebih berharga dari segala harta.
{Ibn Mas'ud}


11 Februari 2016

Sebab Pelajar Terpaksa Bawa Buku Berat ke Sekolah

Sebab Pelajar Terpaksa Bawa Buku Berat ke Sekolah

Terpaksa bawa buku berat ke sekolah? Pernah mengeluh kerana hal ini?

beg sekolah

Bukanlah bermaksud mendera pelajar tetapi apa yang disampaikan disebaliknya.

Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Itulah maksud ayat dan gambar di atas. Nak berjaya, bukan sekelip mata dengan petik jari je. Macam mak abah kita selalu nasihat... belajar rajin2, bila besar nanti dapat hidup senang. Segala nasihat dan kata-kata mak abah kita tak pernah salah walaupun kita selalu menafikan kebenaran kata-kata mereka.


10 Februari 2016

Design dan Cetak Kad Bisnes ONEXOX Dealer

Design dan cetak kad bisnes / bisnes kad / kad nama / name card murah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Kali ini dapat tempahan daripada pelanggan yang juga ONEXOX authorised dealer. Untuk kad ini, warna tema hijau dan putih dipilih sepadan dengan warna logo ONEXOX. Design kad yang simple dan mudah dibaca butir-butir di atasnya serta penggunaan warna yang sepadan membuatkan pelanggan tertarik dengan perniagaan kita.

Alhamdulillah, yang paing penting pemiliknya berpuas hati dengan design dan cetakan kad ini.

Jenis material yang diminta pelanggan adalah 260gsm art card dengan kemasan spot uv iaitu design timbul yang kalis air dan tahan lama. Pada mockup ini tak nampak timbulnya.hehe. Kualiti tip top. Nak bagi kat orang pun tak segan :)

name card murah

Anda ingin meluaskan dan mengembangkan perniagaan anda? Sediakan kad bisnes sebagai salah satu cara untuk meluaskan perniagaan anda. Dengan kad bisnes, ramai yang akan cari anda nanti. Tak percaya? Cuba untuk tahu kesannya.

Berminat untuk membuat tempahan design dan cetak pelbagai jenis kad
seperti kad bisnes, kad nama, kad jemputan atau tag label dengan 
harga yang amat berpatutan dan berkualiti?

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)


09 Februari 2016

Nasihat Untuk Adam dan Hawa

Nasihat Untuk Adam dan Hawa 

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bukan mudah kita bernafas dalam jiwa hamba. Kadang-kadang hati tidak kuat dengan sesuatu ujian yang datang. Mungkin terfikir bahawa diri tidak mampu untuk mengharunginya tetapi itu cuma fikiran kita sendiri sebelum melakukannya.

Alhamdulillah, ramai saudara seagama yang sudah mula berubaha ke arah yang lebih baik. Daripada tidak bertudung, sekarang manis bertudung..dan sebagainya. Namun pasti ada yang melihat negatif tentang perubahan diri. Ramai yang berkata bahawa senang untuk berubah, tetapi payah untuk istiqamah. Apa yang penting, betulkan niat kita hanya kerana Allah. 

Antara perkara yang sepatutnya dilakukan untuk kekal istiqamah ke arah kebaikan:

nasihat

1. Jangan tinggal solat fardhu.
2. Tutup aurat dengan sempurana.
3. Solat Dhuha dan Tahajjud.

Jadi, jom sama-sama kita dekatkan diri kepada Allah. Jangan selalu fikir negatif tentang diri sendiri kerana itu perangkap syaitan. Wallahu a'lam.



04 Februari 2016

Design FB Timeline Cover Saya Hamil Mudah

Design Facebook Timeline Cover/ FB Cover Photo

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Artwork Facebook timeline cover atau cover photo untuk page Saya Hamil Mudah siap direka. Pelanggan ini juga telah membuat tempahan timeline cover sebelum ini berkaitan produk Furmon juga, boleh lihat di SINI.

Pelanggan telah memilih warna merah jambu dan sedikit warna ungu pada profile picture sebagai warna tema timeline cover ini. Produk berupa krim Furmon juga diletakkan pada cover tersebut yang mana produk itu adalah produk utama yang diketangahkan oleh pemilik page ini.

Alhamdulillah, saya mendapat maklum balas positif daripada pelanggan, puas hati dengan artwork ini.

Dengarnya produk Furmon ini dapat membantu pasangan yang sukar mendapat cahaya mata. Tak salah kalau nak cuba produk ini sebagai usaha kan :) Sila ke page tersebut untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk ini.

Design Facebook Timeline Cover/ FB Cover Photo
Mock up Cover Timeline Page Saya Hamil Mudah
Berminat untuk membuat tempahan design Facebook timeline cover/ FB cover photo 
dengan harga yang berpatutan? Percuma profile picture.
Untuk pelbagai jenis page seperti personal, bisnes, syarikat dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)


03 Februari 2016

Wordless Wednesday | Apabila Jauh Dari Tuhan

Sebab moody

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Moody tanpa sebab. Pernah rasa macam tu tak? 

sebab moody
Kredit gambar: Muharikah
Allahurabbi. Jom semak diri kita. Moga kita sentiasa dekat denganNya.



02 Februari 2016

Giveaway nurinkhairi x SHAKLEE Collagen Powder - Menangi Penginapan Swiss Garden Resort

Giveaway nurinkhairi x SHAKLEE Collagen Powder - Menangi Penginapan Swiss Garden Resort

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jom sertai Giveaway nurinkhairi x SHAKLEE Collagen Powder - Menangi Penginapan Swiss Garden Resort. Hadiah yang menarik! Jika berpeluang terpilih sebagai pemenang, dapatlah merasa menginap di Swiss Garden Resort.

Klik banner di bawah untuk sertai giveaway ini.

Klik banner ini untuk sertai
Semoga berjaya!


Tempahan Vector Portrait Malaa Angel

Vector portrait/digital potrait

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini adalah artwork vector portrait untuk pelanggan, Malaa Angel. Artwork ini dah lama siap sebenarnya. Tapi hari ni baru nak letak kat blog. hehehe. 

Alhamdulillah, pelanggan berpuas hati dengan vector portrait ini. Vector portrait ini juga diletakkan pada header blog kedai online miliknya. Anda boleh gunakan vector potrait ini untuk pelbagai kegunaan. Contohnya anda boleh letakkan di blog, banner, bunting, kad jemputan, kad nama, facebook dan sebagainya. 

vector portrait, digital potrait

Berminat untuk membuat tempahan vector portrait / digital potrait dengan harga yang berpatutan? 
Untuk pelbagai kegunaan, rugi kalau tak order ;)

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)