31 Oktober 2016

3D Gold Stemcell Serum Dari My Beauty Herbs Menghilangkan Gelap Bawah Mata

Cara Menghilangkan Gelap Bawah Mata

Setiap hari bekerja menggunakan komputer memang akan membuatkan mata menjadi letih. Gelap bawah mata pun sama je naiknya. Mana tak nya. Kadang-kadang saya kerja menggunakan komputer sehingga lewat malam. Tidur pun lambat. Geram juga dengan gelap bawah mata ni. Tapi, mujur ada 3D Gold Stemcell Serum Dari My Beauty Herbs. Serum ini mampu menghilangkan gelap bawah mata tau. Wow!

3D Gold Stemcell Serum

Gelap Bawah Mata Hilang dengan 3D Gold Stemcell Serum

Untuk menghilangkan gelap bawah mata ni memang kena bersabar. Sebab kulit sekitar mata amatlah nipis, jadi ambil masa untuk merawatnya. Lebih kurang 3 minggu saya gunakan 3D Gold Stemcell Serum, baru nampak kesannya. 

testimoni 3D Gold Stemcell Serum

Warna kulit nampak berbeza kerana gambar diambil di tempat yang berbeza. Tapi jujur saya katakan memang gelap bawah mata tu dah tiada.

Alhamdulillah, saya berpuas hati dengan 3D Gold Stemcell Serum ini yang mampu menghilangkan gelap bawah mata saya ni. 

Cara Menggunakan 3D Gold Stemcell Serum untuk Bahagian Bawah Mata


Senang je cara nak gunakan serum ini.

1. Mula-mula cuci muka agar bersih.
2. Kemudian sapukan toner. Kalau tiada toner pun tidak mengapa.
3. Tekan sekali sahaja pada tapak tangan dan oleskan pada bahagian bawah mata dengan lembut menggunakan jari manis. Bahagian bawah mata ni kulitnya nipis, jadi perlu berhati-hati semasa sapu di kawasan itu supaya gelap bawah mata dapat dihilangkan dengan segera.
4. Gunakan pada waktu pagi dan sebelum tidur.

Dan yang paling penting, gunakan 3D Gold Stemcell Serum secara berterusan untuk mendapatkan perubahan seperti yang diinginkan.

Sukanya saya dengan perubahan ni. Selain daripada bahagian bawah mata, saya juga mengoleskan 3D Gold Stemcell Serum di kawasan bawah dagu, dagu, hidung dan dahi. Best sangat! Rasa tegang je kulit wajah bila apply serum ini. Dapat kulit flawless lagi tu. Jadi bagi anda yang memiliki kulit wajah menggeleber, saya syorka anda menggunakan 3D Gold Stemcell Serum.

testimoni 3D Gold Stemcell Serum

Saya juga perasan kesan parut sebiji jerawat yang ada pada pipi saya juga cepat baik dengan 3D Gold Stemcell Serum. Anda dah rimas dengan jerawat yang dah lama bertapak pada kulit wajah? Cuba 3D Gold Stemcell Serum ni. 

Kelebihan 3D Gold Stemcell Serum

Selain mampu menghilangkan gelap bawah mata, 3D Gold Stemcell Serum juga berkesan untuk:
  • Menghilangkan parut hitam
  • Menghilangkan jeragat
  • Mengecutkan jerawat
  • Melicinkan kulit wajah
  • Membantu untuk dapatkan tona kulit sekata
  • Mengecilkan liang pori
  • Melembapkan kulit muka
  • Mengnjalkan kulit muka
  • Mengawal minyak muka
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menegangkan kulit muka yang menggeleber
  • Menghilangkan gelap bawah mata
  • Melindungi kulit dari sinaran UV
  • Menghilangkan garis halus dan kedutan muka

Kelebihan ini anda dapat hanya dengan menggunakan 3D Gold Stemcell Serum. Memang jimatlah macam ni. Tak perlu beli banyak produk untuk digunakan dalam satu masa. Cukup dengan 3D Gold Stemcell Serum sahaja.

Kelebihan yang tak mungkin saya lepaskan. Saya akan terus menggunakan 3D Gold Stemcell Serum untuk mendapatkan kesan yang maksimum.

Ingin merasai sendiri kelebihan3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan 3D Gold Stemcell Serum ini dengan melayari dan menghubungi talian berikut:

Facebook : My Beauty Herbs HQ
Instagram : @mybeautyherbs
Website : www.mybeautyherbs.com.my
No. Tel : +6011-2809 0446  / +6012-223 9447




Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


26 Oktober 2016

Beli Smartphone Secara Online

Beli Smartphone Secara Online

Selalu juga tengok smartphone di laman web Lazada. Harga yang ditawarkan juga berpatutan. Harganya memang menggoda sungguh. Tapi beli smartphone secara online ok ke?

smartphone


Cadangnya nak tukar smartphone yang ada ni kepada RAM yang lebih besar. RAM telefon yang sedang digunakan sekarang ni cuma 1GB. Asyik tak cukup space je. Selalu lagging. Geram juga kalau asyik jadi macam ni. 

Anda ada pengalaman beli smartphone secara online tak? Teringin sangat nak beli secara online ni. Kalau anda ada pengalaman, boleh kongsikan di sini.


24 Oktober 2016

Minyak Herba Asma Mujarab Sebagai Rawatan Alternatif Asma

Minyak Herba Asma Mujarab Sebagai Rawatan Alternatif Asma

Sewaktu belajar di Matrikulasi dahulu, ada seorang kawan penghidap asma. Apabila asma datang menyerang, dia mengalami sesak nafas dan terpaksa menggunakan nebulizer. Kalaulah Minyak Herba Asma Mujarab ada pada masa tu, dapat juga merawat penyakit asma yang ada padanya sekaligus dapat mengurangkan penggunaan nebulizer. Cara tradisional seperti menyapu Minyak Herba Asma Mujarab menjadi rawatan alternatif yang mujarab kepada penyakit asma, lelah dan batuk.

Minyak Herba Asma Mujarab original

Minyak Herba Asma Mujarab

Minyak Herba Asma Mujarab ini mampu menyembuhkan penyakit asma dan melancarkan saluran pernafasan. Selain itu, Minyak Herba Asma Mujarab ini juga dapat membantu meredakan batuk berkahak, lendiran kahak yang banyak, kerap bersin akibat resdung, sengal-sengal otot, terseliuh, terkena api, kembung perut, kegatalan akibat gigitan nyamuk, gigitan serangga atau binatang berbisa dan lain-lain lagi. Produk yang wajib ada di rumah. Minyak ini juga boleh dibawa kemana sahaja kerana saiznya yang kecil.

Kandungan bahan-bahan yang digunakan adalah halal dan selamat serta telah melepasi ujian Pusat Akta Racun Negara. 

Minyak Herba Asma Mujarab original


Aspek kebersihan dan keselamatan pengguna juga dititikberatkan walaupun ia diproses secara tradisonal. Jadi, minyak ini sesuai digunakan untuk semua peringkat umur. Minyak ini diproses secara home made sejak 40 tahun yang lalu dan sudah lima tahun beroprasi di online dan juga sudah berdaftar dengan SSM di bawah syarikat Enterprise.

Minyak ini adalah original dari Pakcik Lebai sendiri, ia tidak pernah diproses daripada kilang bertaraf GMP atau di R&D semula di bawah Syarikat SDN.BHD. Ini kerana pihak Minyak Herba Asma Mujarab ingin menjaga kualiti ramuan herba rahsia warisan turun temurun.

Cara Menggunakan Minyak Herba Asma Mujarab

Mudah saja cara penggunaannya. Sapu di bahagian dada, leher, tengkuk, atas belakang setiap kali selepas mandi dan sebelum tidur. Lebih kerap disapu, lebih baik.


Awas Produk Minyak Herba Asma Mujarab Tiruan

Disebabkan Minyak Herba Asma Mujarab ini laris kerana manfaat dan keberkesanannya, semakin banyak produk tiruan berada di pasaran. Semakin ramai yang mengambil kesempatan untuk mengaut keuntungan dengan mudah.

Pengguna disarankan untuk meneliti ketulenan produk ini sebelum membeli. Lihat PELEKAT HOLOGRAM, QR CODE dan NOMBOR SIRI DI BELAKANG BOTOL sebelum membeli. 

Minyak Herba Asma Mujarab original

Anda hanya perlu menggunakan apps imbasan QR di smart phone anda (boleh di download di app store) dan scan pada QR code tersebut untuk memastikan produk anda beli adalah original. Jika ia original, akan terpampang satu web yang menyatakan produk ini dikeluarkan dari pihak Minyak Herba Asma Mujarab sendiri.


Minyak Herba Asma Mujarab original


Juga jangan terpedaya dengan harga yang murah. Beli dengan harga yang sepatutnya dan yang original sahaja baru dapat rasai kelebihannya.

Perbezaan antara Produk Tiruan dan Asli Minyak Herba Asma Mujarab

Gambar di bawah adalah cara untuk membezakan produk tiruan dan bukan produk Minyak Herba Asma Mujarab. 

Minyak Herba Asma Mujarab original


Pihak Minyak Herba Asma Mujarab tidak pernah menukar label kepada "Minyak Herba Asmak" atau apa saja label yang lain seaakan-akan sama. Label pada pelekat masih kekal sama iaitu tertulis Minyak Herba Asma Mujarab. 

Minyak Herba Asma Mujarab original


Pembuat produk Minyak Herba Asma palsu juga berani menggunakan Meditag KKM palsu semata-mata untuk mengaburi mata pelanggan.

Minyak Herba Asma Mujarab tiruan


Juga salah satu produk tiruan yang cuba mengambil kesempatan di atas minyak herba asma yang asli. Pihak Minyak Herba Asma Mujarab juga tidak pernah keluarkan versi “PATI HERBA ASMA”. Sila berhati-hati.

Minyak Herba Asma Mujarab tiruan


Jika diperhatikan dengan teliti, pihak Minyak Herba Asma Mujarab tidak menggunakan logo yang tertulis MHAM. Jika anda mendapati pelekat pada botol minyak ini terdapat logo ini, ia adalah tiruan. Minyak Herba Asmak juga bukan keluaran dan tiada kena mengena dengan Minyak Herba Asma Mujarab.

Terkini, pihak Minyak Herba Asma Mujarab telah memperbaharui pelekat disebabkan banyak pihak yang tidak bertanggungjawab telah meniru produk Minyak Herba Asma Mujarab ini.

stiker baru Minyak Herba Asma Mujarab original

Diharap sesiapa yang ingin membeli minyak ini membuat penelitian yang sepatutnya supaya tidak tertipu dan rugi. Yang diharapkan kesembuhan tapi mudarat pula yang tiba. Hati-hati dengan produk tiruan yang mengaburi mata. Gunakan yang original, pasti berkesan.

Testimoni Minyak Herba Asma Mujarab

Walaupun Minyak Herba Asma Mujarab sekadar minyak sapuan luaran, tetapi dengan izin Allah SWT telah ramai pengguna sembuh dari penyakit asma. Alhamdulillah! Bukan sahaja penyakit asma, penyakit lain seperti lelah, batuk berkahak, gatal-gatal pada kulit, lenguh-lenguh dan bisul juga sembuh dengan penggunaan Minyak Herba Asma Mujarab ini. Syukur kerana ramai pengguna memberikan maklum balas positif setelah menggunakan minyak ini.

Bapa saya juga menggunakan minyak ini untuk melegakan lenguh-lenguh pada badan kerana penat bekerja. Tuang sedikit minyak pada tapak tangan dan sapu pada bahagian lenguh. Kemudian urut dan terasa lega. Sejuk dan berangin je rasanya.

Beberapa makluma balas positif daripada pelanggan yang telah menggunakan Minyak Herba Asma Mujarab:


testimoni Minyak Herba Asma Mujarab originaltestimoni Minyak Herba Asma Mujarab originaltestimoni Minyak Herba Asma Mujarab original

testimoni Minyak Herba Asma Mujarab original

Untuk testimoni yang lain, sila ke laman Facebook Minyak Herba Asma Mujarab .

Cara Membeli Minyak Herba Asma Mujarab

Anda sudah baca dan lihat keberkesanan minyak ini? Pasti anda ingin mencubanya juga bukan? Dapatkan Minyak Herba Asma Mujarab dengan segera untuk merawat penyakit asma dan lain-lain lagi. Minyak Herba Asma Mujarab Cuma berharga RM39.00 sebotol. Anda boleh dapatkan secara online atau dengan stokis/agen sah di sekitar anda.

Untuk membeli Minyak Herba Asma Mujarab secara online dan maklumat lanjut, hubungi:

Facebook: Minyak Herba Asma Mujarab
Laman Web: Minyak Herba Asma Mujarab Original
Nombor telefon HQ: En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)
                                  Puan Nurul : 017-623 9935 ( Produk Owner)


22 Oktober 2016

Ringkasan Ucapan Bajet 2017

Ringkasan Ucapan Bajet 2017

YAB Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, telah membentangkan Bajet 2017 di Parlimen pada 21 Oktober 2016 bermula jam 4 petang, 

Bajet 2017 kali ini memberi penekanan terhadap perpaduan dan ekonomi, perbelanjaan inklusif dan mensejahtera kehidupan rakyat. Berikut merupakan ringkasan Bajet 2017. Sumber dari Laman Rasmi Bajet 2017, Ringkasan Teks Ucapan (Touchpoints Bajet 2017).

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017

Ucapan Bajet 2017


21 Oktober 2016

Luka Basah Cepat Kering dengan Spray8®

Luka Basah Cepat Kering dengan Spray8®

Sudah 2 bulan lebih luka sebesar syiling 50 sen lama akibat jangkitan Sporo di tangan kiri saya masih belum nampak tanda-tanda untuk kering. Namun, setelah saya menggunakan produk Spray8® , luka tersebut cepat mengering. Kagum betul saya dengan Spray8®.

ubat luka cepat kering

Alhamdulillah Allah mempertemukan saya dengan Spray8®  yang bagus ini. Tak sia-sia usaha saya dengan Spray8® produk dari Furley Bioextracts Sdn. Bhd. Luka yang basah semakin kering dan mula membentuk lapisan tisu yang baru pada kulit. Syukur sangat-sangat.

Ini adalah testimoni saya sendiri setelah menggunakan Spray8® selama 8 hari.

luka kering

Gambar atas ialah luka basah sebesar syiling 50 sen lama.
Gambar bawah adalah luka basah bekas jahitan yang telah tetas sendiri tanpa dijahit semula.

Saya mula menggunakan Spray8® pada 12 Oktober 2016 dan luka tersebut semakin baik. Kesan postif nampak walaupun baru guna sehari.

Doktor pernah beritahu kepada saya, jika luka sembuh cepat, bengkak-bengkak lebam yang ada pada tangan kiri akibat jangkitan Sporo juga akan cepat surut dan baik. Jadi, memang saya sungguh-sungguh menggunakan Spray8®.

Mesti anda tertanya-tanya apa itu Spray8®  kan?

Apa itu Spray8®?

Spray8® adalah spray penjagaan luka semula jadi untuk pemulihan yang pantas. Ia adalah ramuan semula jadi untuk rawatan yang tidak meninggalkan sisa pada kulit. Ia mengandungi bahan bioaktif dari ekstrak kulit manggis yang mempunyai fungsi anti-inflamasi dan ekstrak neem yang mempunyai fungsi anti-fungal, analgesic dan anti bakteria. 

Apa yang menarik hati saya untuk mencuba Spray8® ialah kerana saya yakin dengan bahan-bahan yang digunakan. Produk penjagaan/ pengubatan kulit semula jadi ini adalah bebas daripada SLS, Paraben, Dioxanes, Agen Peluntur (Chlorides & Peroxides), Phthalates, Acrylics, Sulphates, Steroids, Antibiotik

Spray8® juga telah mendapat Pensijilan HALAL oleh JAKIM, kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan pensijilan HACCP & GMP. Cara penggunaannya mudah. Hanya perlu sembur pada tempat luka dan tak pedihkan luka. Spray8® sesuai digunakan seisi keluarga.


Bagaimana Spray8® berfungsi

Spray8 mempunyai 2 mekanisme yang berfungsi sebagai:

1. Anti-keradangan (Memendekkan masa kitaran keradangan untuk penyembuhan luka)
2. Antibakteria / Mikrob (Menghentikan dan membasmi mikroorganisma dan menyediakan persekitaran yang kondusif untuk penyembuhan

Luka atau sakit kulit yang boleh disembuhkan dengan Spray8®

Spray8® terbukti berkesan untuk semua jenis luka, seperti luka diabetik, penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD), luka varikos, alergi, ekzema, kudis katil/sel mati, luka pembedahan, luka kecil/biasa, calar, melecur, gatal-gatal, ruam dan sesuai untuk semua jenis kulit.


HFMD

Cara penggunaan Spray8®

  1. Bersihkan luka dengan air bersih
  2. Semburkan Spray8®
  3. Biarkan ia kering (1 – 2 minit)
  4. Balut jika diperlukan.
Gunakan Spray8® 3 kali sehari atau sekerap mungkin secara berterusan.

Di bawah ini adalah cara yang saya gunakan setiap hari untuk mencuci luka basah.

Untuk luka basah:
Cuci luka dengan normal saline untuk luka basah. Selepas itu, lap dengan kapas sehingga kawasan luka kering daripada saline. Sembur Spray8® pada kawasan luka dan biarkan ia meresap seketika. Kemudian tampal dengan gauze. Saya menggunakan Spray8® 3 kali sehari secara berterusan.

Pasti anda juga kagum dengan perubahan setelah menggunakan Spray8® ini.

Harga Spray8® Mampu Milik

Pasti ramai yang tak sangka dengan harga Spray8® ni. Sebotol Spray8® 50ml cuma berharga RM35.00 dan 100ml berharga RM50.00. Harganya amat berpatutan dan mampu milik. Setiap keluarga wajib ada Spray8 di rumah.

Cara Dapatkan Spray8®

Berita baik untuk anda! Masukkan kod khas ini FBIO-JNW untuk menikmati diskaun RM10 semasa membeli.

Anda boleh membuat tempahan secara online dengan klik butang di bawah:

Spray8® 100ml
Spray8® 50ml
Spray8® adalah produk yang laris dan laku keras sekarang ni. Jadi, jangan tangguh untuk beli. Memang tak rugi kalau beli. Sesuai digunakan seisi keluarga.

Untuk maklumat lanjut tentang Spray8® dan pelbagai jenis produk yang disediakan oleh Furley Bioextracts Sdn. Bhd, lawati:

Instagram: Furley Bioextracts (@furleybio)

Jom sihat dengan Furley Bioextracts!


GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. Hari ni join satu giveaway. Hadiahnya berupa jam tangan Lisa Surihani Lisa's Fghends. Cantiknya jam ni. 2 dalam 1 jam ni, jam dan gelang. Dah lama juga tak pakai jam. Bestnya kalau dapat jam ni..heeee

jam tangan lisa surihani

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends

jam tangan lisa surihani

SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.


KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog Azlindaalin.com ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.

Semoga berjaya !