Penyelesaian Masalah Skrin Hitam Siaran Digital myFreeview

Maisarah Humaira | 28.12.17 | 23 Komen

Masalah Skrin Hitam Siaran Digital myFreeview 


Hampir 7 bulan TV di rumah telah disambungkan dengan dekoder MYTV. Alhamdulillah, abah Mai adalah salah seorang penerima dekoder MYTV basic. Basic pun kira ok sangat dah. Tiada bayaran bulanan untuk siaran digital ini. Cara pasang dekoder tersebut juga mudah. Tak ambil masa yang lama pun.

Gambar TV sangat jelas dengan menggunakan dekoder MYTV. Tiada lagi bintik-bintik hitam atau gambar melayang. Sebelum menggunakan dekoder ini, gambar TV memang banyak keluar bintik-bintik je. Nak tengok pun takde mood. Sehingga hari ini, Mai sangat berpuas hati dengan paparan siaran digital percuma myFreeview

Tapi baru-baru ini, timbul masalah skrin jadi hitam je. Skrin TV tidak keluar sebarang gambar. Bukan gambar je tak muncul, bunyi pun tiada. Hanya paparan program sahaja yang muncul. Panik juga bila datang masalah begini. Tiba-tiba je jadi macam ni sebab tak usik dekoder pun. Risau juga kalau TV yang rosak. huhu. Mai terus menghubungi pihak MYTV dan bertanya tentang masalah yang dihadapi serta cara menyelesaikannya. Rupanya mudah je caranya.

Skrin Siaran Digital myFreeview Hitam
Alamak.. hitam pulak dah....

Anda pernah mengalami masalah ini tak? Mai kongsikan cara mudah untuk menyelesaikan masalah skrin myFreeview jadi hitam serta tidak mengeluarkan bunyi.

Cara penyelesaiannya:

1. Tekan butang Menu (Foto 1) pada alat kawalan jauh MYTV.

menu remote control MYTV
Foto 1

2. Akan muncul paparan ini seperti Foto 2. Pilih Tetapan Kilang (klik butang OK pada alat kawalan jauh MYTV). Kemudian akan muncul kotak pin (Foto 3) dengan empat petak kosong. Masukkan nombor 0000 pada kotak tersebut.

cara cari channel myFreeview
Foto 2
cara cari channel myFreeview
Foto 3

4. Seterusnya, tekan butang biru untuk carian saluran. 

remote control MYTV
Foto 4

5. Tunggu sehingga senarai saluran muncul (Foto 5). Beberapa saat selepas itu, gambar dan bunyi muncul kembali. 

channel myFreeview
Foto 5

Alhamdulillah... boleh dah tonton Siaran Digital myFreeview semula.

Mudah je kan caranya? Lepas ni kalau TV anda mengalami masalah yang sama seperti ini, bolehlah cuba cara ini. Kalau ada sebarang masalah yang berkaitan dengan dekoder MYTV atau siaran Digital myFreeview, jangan segan untuk hubungi mereka di nombor ini 1 300 80 6988.



Selamatkah Membeli Laptop Secara Online?

Maisarah Humaira | 27.12.17 | 23 Komen

Beli laptop secara online


Banyak juga laptop yang disediakan di laman web Lazada dengan harga yang sangat berpatutan. Teringin juga nak beli laptop secara online je sebab harga di Lazada lebih murah berbeza dengan harga di kedai komputer. Lagipun laptop yang sedang Mai gunakan ini sudah agak lama digunakan.

beli laptop online

Baru-baru ini pula, selalu terjadi masalah blue screen pada laptopKalau kena ketika sedang siapkan design, memang rasa nak mengamuk sebab terpadam mengejut. Itu yang rasa nak beli laptop baru.  Dah jumpa pun laptop yang berkenan di hati di laman web Lazada. Mai teringin sangat nak beli laptop secara online tapi takut. Takut laptop tak sampai ke rumah setelah bayaran dibuat heeee... Takut juga kalau tak dapat seperti yang dipesan. Selamat ke tidak beli laptop cara ni.. macam-macam Mai fikir hehe. Review daripada pembeli Mai ada baca juga cuma yakin tu belum ada lagi untuk membeli secara online.

Pejam celik, pejam celik.. rupa-rupanya dah hampir 9 tahun Mai gunakan laptop yang ada ni sejak dari zaman belajar dulu. Harga masa beli RM1699. Mahal juga waktu tu dengan spec yang agak kurang. Dengan laptop inilah Mai buat tugasan di universiti, tesis, design guna software SolidWork, Photoshop dan Illustrator, menulis blog dan lain-lain lagi. Memang banyak berjasa laptop Acer ni. Alhamdulillah.

laptop acer
Tengok keyboard nya pun dah tahu lama kan. hehe

Sepanjang 9 tahun, laptop yang Mai sedang gunakan ini pernah diserang virus dua kali dan mengalami kerosakan hard disk sekali. Hard disk rosak berpunca dari diri sendiri juga sebab kerap biarkan laptop dalam mod 'Sleep' dalam tempoh yang lama. Satu hari tu, Mai perasan Disk D laptop tak muncul. Mula-mula cool je, siap google cara kembalikan semula Disk D pada laptop. Dah ikut tutorial tu tapi tetap tak muncul. Dugaan betul. Banyak dokumen dan fail penting termasuk kerja-kerja design ada dalam Disk D. Nak tak nak, terpaksa dibawa ke kedai komputer untuk dibaiki. Hasilnya, hard disk kena tukar baru, RM200 lebih melayang...

Laptop ni sensitif juga. Kita kena juga elok-elok. Baru boleh bertahan lama. 

Emm.. Anda pernah membeli laptop secara online tak? Kalau ada, bolehlah sama-sama kongsikan pengalaman anda. Kalau banyak yang positif, nak juga membeli laptop online 😁


Selesa Bekerja dengan Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse

Maisarah Humaira | 25.12.17 | 36 Komen

Mouse tanpa bunyi klik dari Logitech


Tetikus atau mouse adalah aksesori komputer yang wajib Mai guna. Kalau rosak atau tiada, susah juga nak siapkan kerja. Lagi-lagi kalau buat kerja-kerja reka bentuk grafik, memang Mai sangat-sangat perlukan tetikus. Baru-baru ini, Mai beli Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse.

Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse
Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse

Tetikus yang biasa ada bunyi 'klik2' tu kan. Jemu dah guna tetikus jenis macam tu. Kuat bunyi klik2 nya sampai boleh mengganggu orang lain pula heeee. Mai memang sedang mencari tetikus tanpa bunyi. Saja tengok-tengok di laman web Lazada. Lalu, jumpalah tetikus jenama Logitech ini siap dengan silent plus. Tetikus ini Mai beli di Lazada sempena jualan Lazada Online Revolution pada 12 Disember 2017 hari tu. Harganya pun berganda-ganda murahnya ketika jualan tersebut berlangsung. Apa lagi, terus je klik butang Add to Cart.

mouse tanpa bunyi

Diskaun 34% tu! Memang kena belilah. Bila lagi nak dapat harga macam ni kan. Dah lama tengok dia ni. Kali ini baru sempat nak beli hehe.

Cepat juga penghantaran dibuat, barang sampai di rumah dalam tempoh masa yang diberitahu. Dapat je bungkusan terus buka. Teruja nak guna tetikus senyap ni hehe. Tetikus ini diletakkan dalam kotaknya yang dibalut dengan bubble wrap. Jadi, terhindar daripada hentakan dan kerosakan. Alhamdulillah barang selamat sampai.

Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse ini besar juga saiznya tetapi sedap dipegang. Tepi sebelah kiri tetikus ini terdapat alur untuk ibu jari yang membuatkan ia selesa dipegang. Bab bunyi pula, kalau klik masih ada bunyi tapi tidak seperti bunyi yang biasa didengari daripada tetikus biasa yang kuat bunyinya. Tiada bunyi klik yang kuat. Yang ni Mai puas hati. Tekan pun best, smooth je rasa.

Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse
Bateri disediakan di dalam tetikus ini

Sebiji bateri bersaiz AA beralkali jenama GP juga disediakan dalam tetikus tanpa wayar ini. Dah la beli harga murah, dapat bateri percuma lagi tu. Nak jimatkan penggunaan bateri, jangan lupa off kan butang yang ada di bawah tetikus tersebut. Tapi kalau terlupa off, tetikus M330 Silent Plus ini secara automatik akan 'meletakkan dirinya' dalam mod 'tidur' apabila tidak digunakan. Jimat kan? Cara guna pun mudah je. Hanya cucuk Nano Receiver pada USB komputer peribadi atau laptop dan boleh terus gunakannya.

Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse
Bahagian bawah tetikus

Tetikus ini juga masih  dapat berfungsi dengan baik walaupun atas permukaan yang kasar. Yang ni Mai dah cuba. Memang betul. Warna pula, selain daripada warna hitam, tetikus ni juga terdapat dalam warna biru dan merah. Kalau tak suka warna hitam, bolehlah pilih warna tu. Yang menariknya tentang tetikus ni adalah ada warranty setahun tau.

Kalau tengok di laman web Lazada, ada pelbagai harga untuk tetikus jenis ini. Pilih yang mana paling murah dan banyak testimoni positif daripada pengguna. Secara keseluruhannya Mai sangat berpuas hati dengan Logitech M330 Silent Plus Wireless Mouse ini. Tak sia-sia belinya. 

Anda kalau dah bosan dengan tetikus biasa yang kuat bunyi kliknya, bolehlah cuba menggunakan tetikus tanpa wayar Logitech M330 Silent Plus. Pasti anda puas hati.


Sebab Produk WD-40® Dipercayai Ramai dan Mesra Alam Sekitar

Maisarah Humaira | 24.12.17 | 22 Komen

Produk WD-40® Mesra Alam


Anda tahu tentang produk WD-40® ? Diasaskan pada 1953, produk Syarikat WD-40® sentiasa menemani pengguna di seluruh dunia sebagai produk yang perlu ada tidak kira sama ada diletakkan di bawah sinki, garaj mahupun kotak peralatan sejak berdekad lamanya.

Produk Serbaguna WD-40®

Penggunanya yang terdiri daripada pelbagai peringkat termasuk mekanik dan jurutera, membuktikan ia adalah produk selamat yang sentiasa dipercayai ramai.

Kepercayaan yang diletakkan oleh pengguna terhadap produk ini mendorong syarikat untuk terus melakukan pelbagai usaha bagi melindungi pengguna dan pada masa sama, memelihara alam sekitar.

Sebagai contoh, formulasi yang digunakan untuk produk popular di dalam tin biru kuning, Produk Pelbagai Guna WD-40® tidak mengandungi bahan kimia penyebab kanser, benzena yang digunakan dalam pembuatan plastik, resin, nilon dan banyak lagi. Ia juga boleh menyebabkan kerosakan sistem saraf pusat akut dan sum-sum tulang. Pada kebiasaannya ia digunakan sebagai pelarut cat untuk industri, bahan pengilat, peluntur cat, petrol dan lain-lain.

Produk Pelbagai Guna WD-40® sememangnya produk biodegradasi atau mudah diurai iaitu menepati panduan Pertubuhan Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi (OECD) bagi biodegradasi (Kaedah 301 – kaedah ujian biodegradasi aerobik). Bekas yang digunakan untuk produk ini juga bersifat kitar semula, sama seperti bekas keluli yang lain.

Produk WD-40® selamat

Ia juga mematuhi Sekatan Bahan Terlarang Kesatuan Eropah (RoHS) yang bermaksud ia tidak mengandungi plumbum (Pb), merkuri (Hg), kadmium (Cd), hexavalent chromium (Cr6), polybrominated biphenyls (PBB) atau polybrominated diphenylether.

Bahan terlarang ini berbahaya kepada alam sekitar dan mencemarkan tapak pelupusan sampah. Ia juga mengancam keselamatan pekerjaan ketika proses pembuatan dan pelupusan.

Selain itu, produk syarikat bersifat mesra ozon memandangkan ia tidak mengandungi Kloroflurokarbon (CFC) yang lazimnya terkandung di dalam sesetengah produk aerosol dan boleh memusnahkan lapisan ozon bumi.

Propelan adalah sejenis bahan yang membantu menyembur keluar Produk Pelbagai Guna WD-40® dari bekas tin. Bahan propelan yang digunakan di dalam Produk Pelbagai Guna WD-40® ialah karbon dioksida (CO2) iaitu gas lengai. Penggunaan CO2 juga mengurangkan bilangan sebatian organik tidak menentu di dalam produk sekaligus menjadikannya lebih baik kepada alam sekitar.

Memandangkan penyembur WD-40® adalah bahan mudah terbakar, syarikat melakukan yang terbaik untuk sentiasa mengingatkan pengguna dan paling utama ialah penyembur berkenaan mesti diuji untuk mengetahui jarak mudah terbakar dan pembalikan api iaitu sama ada semburan itu akan berbalik kepada pengguna. WD-40 tidak memberi kesan pembalikan api tetapi ia masih mempunyai keupayaan untuk menyalakan api dan dikategorikan sebagai bahan mudah terbakar.

Menerusi pengguna setianya di 176 negara di seluruh dunia, WD-40 sentiasa berbangga dengan usaha yang dilakukan dalam aspek penjagaan pelanggan serta keprihatinan terhadap alam sekitar yang menjadi sebab mengapa pengguna terus bergantung kepada produk ini dalam menyelesaikan masalah seharian.

Produk WD-40® dipercayai

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk WD-40® atau data teknikal tentangnya, anda bolehlah rujuk http://wd40.asia.

Tentang syarikat WD-40®

Syarikat WD-40® adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-hakisan untuk lapisan luar Atlas Missile (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi tujuan membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, menghilangkan kelembapan dan lain-lain.

Produk syarikat WD-40® sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40® boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist™ Automotive.

Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia.


TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY HUBBY AND HARRAZ!

Maisarah Humaira | 22.12.17 | 15 Komen

Giveaway Tengkubutang


Assalamualaikum dan selamat sejahtera ;)
Kali ini Mai sertai giveaway yang dianjurkan oleh blogger Tengkubutang iaitu TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY HUBBY AND HARRAZ!

Menurut seperti yang diberitahu di blog miliknya, giveaway ini diadakan sempena Hari Lahir suaminya (hujung bulan ni) dan si comel Harraz. Haa...tunggu apa lagi, klik je banner di bawah ini untuk menyertai giveaway ini.

giveaway tengkubutang
KLIK BANNER

Hadiah yang ditawarkan sangat menarik tau. Wang tunai tuu... Giveaway ini berlangsung sehingga 31/12/2017 (jam11.59 malam). Cepat-cepat sertai ye. Semoga berjaya!


Surat Cinta Untuk Aqsa

Maisarah Humaira | 20.12.17 | 14 Komen

Luahan Hati untuk Aqsa


Saban hari, Baitulmuqaddis atau Jerusalem dibedil dengan peluru dan bom daripada tangan keji musuh. Ia menjadi rebutan pihak musuh. Masjid al-Aqsa menjadi target mereka. Pelbagai kemusnahan yang dapat kita lihat di media massa. Ramai nyawa yang terkorban demi mempertahankannya. 

Palestin, Baitulmuqaddis, Jerusalem
FOTO UTUSAN ONLINE

Janji tuhan itu pasti iaitu Islam pasti menang. Namun, apakah usaha kita untuk memenangkan Islam?Sejauh mana kita cakna dengan berita peperangan yang kerap berlaku di tanah suci ketiga itu? Apakah tindakan kita sebagai saudara seIslam untuk membantu mereka? Ayuh hulurkan tangan kita untuk mengurangkan beban yang mereka tanggungi. Sentiasa titipkan doa buat saudara seIslam kita yang sedang berjuang menyelamatkan Al-Quds dan seluruh Palestin daripada tangan yang tidak sepatutnya. Alhamdulillah, bukan muslim sahaja yang benci dengan peperangan ini, ramai juga non-muslim yang menyokong untuk menghentikan peperangan dan mengutuk kekejaman musuh. 


AREEF - Surat Cinta Untuk Aqsa


Ku tuliskan kenangan tentang
Mengapaku mencintai kamu
Tentang apa yang membuatku mudah
Menyedari kewujudanmu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan sucimu
Kan teramat panjang puisi
Tuk menyuratkan cinta ini

KORUS:
Telah habis musnah hati ini
Tika kau diseksa dengan dunia
Tangis telah ku habiskan
Aqsa cintaku hanya untukmu

Tak pernahku berfikir tentang
Dirimu tidak lagi milikku
Tak mampu ku melihat lagi
Dirimu terus di nodai

Aku selalu bermimpi tentang
Indahnya hari pembebasanmu
Sungguh cantik indah dan bahgia
Meskipun mimpi, yakinku pasti

Kerna janji Tuhan itu pasti
Kemenangan kita bukannya mimpi,
Tangis telah ku habiskam
Aqsa cintaku hanya untukmu

Dan telah habis musnah hati ini
Tika kau diseksa dengan dunia
Tangis telah ku habiskan
Aqsa cintaku, hanya untukmu

BRIDGE:
Untukmu
jiwa dan darahku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Kau tetap milik kami

LAST CHORUS

Telah habis musnah hati ini
Tika kau diseksa dengan dunia
Tangis telah ku habiskan
Aqsa cintaku hanya untukmu

Namun janji Tuhan itu pasti
Kemenangan kita bukannya mimpi,
Tangis telah ku habiskan
Aqsa cintaku hanya untukmu

Kau akan ku bebaskan
Aqsa cintaku hanya untukmu


Terkesan dengan lirik lagu Surat Cinta Untuk Aqsa (Surat Cinta Untuk Starla Cover) ini. Semoga kesedaran dan bantuan kita terhadap Palestin bukan hanya bermusim tetapi setiap masa.


Beli Jus Sihat di Juice Works dan Dapat Beg Percuma

Maisarah Humaira | 18.12.17 | 46 Komen

Beg kitar semula edisi terhad dari Juice Works


Membeli-belah adalah satu aktiviti yang menyeronokkan. Lebih-lebih lagi terdapat Jualan Akhir Tahun sekarang ini. Syok sangat membeli-belah, sampai kaki pun terasa lenguh. Apa kata berehat sebentar dengan minuman yang sesuai daripada Juice Works iaitu "Honey, it’s Christmas!" untuk menghidrasikan badan sebelum menyambung kembali aktiviti membeli-belah.

Juice Works, Honey, it’s Christmas!

Sempena dengan musim perayaan ini, Juice Works telah mencipta satu minuman yang istimewa dan berkilau merah! Ia melambangkan semua kebaikkan, kebahagiaan dan kegembiraan manis sepanjang tahun ini. Juice Works berharap nama itu sendiri akan memberikan sentuhan kegembiraan; "Honey, it’s Christmas" sempena perayaan yang bermakna ini.

Smoothie ais bercampur dengan jus tembikai susu, plum, strawberi, limau dan tambahan delima mulberi dan delima ruby-merah bermusim; ramuan ini hanya boleh didapati dari 6 Nov sehingga 1 Jan 2018! Kandungan anti-oksidan yang banyak didalam minuman ini boleh membantu mengecilkan radikal bebas yang jahat didalam badan anda, vitamin C, serat, folat dan kalium juga adalah keperluan untuk badan anda pada musim yang sibuk ini.

Apa lagi, untuk setiap pembelian RM20 yang anda belanjakan di Juice Works, anda akan dapat satu stem. Kumpulkan 5 stem dan anda akan mendapat beg kitar semula edisi terhad (ya, ia adalah sangat berguna untuk membeli-belah). Tawaran istimewa ini adalah sah sehingga 31 Jan 2018 atau sehingga stok masih ada.

beg percuma Juice Works

Oh ya! Tidak lupa juga bahawa ia adalah musim untuk memberikan kegembiraaan kepada semua, Juice Works juga telah menyediakan baucar tunai bernilai RM10 setiap satu untuk membolehkan anda untuk menghadiahkan kepada orang yang tersayang. Kerana Juice Works tahu, hadiah yang terbaik untuk orang tersayang adalah "hadiah kesihatan" dan cara yang lebih baik dan mudah untuk memastikan orang yang tersayang mendapat nutrien yang terbaik.

Juice Works ingin juga mengucapkan terima kasih atas sokongan semua sepanjang tahun 2017, dan Selamat Menyambut Hari Krismas yan sihat dan Tahun Baru yang hebat!


Tentang JUICE WORKS Malaysia


Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelangang setia untuk kraf yang mengunnakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Juice Works

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Kiosk tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.

Bermula daripada satu kiosk, Juice Works Malaysia telah berkembang sebagai syarikat pembekal jus buah-buahan dan smoothie segar premium di negara ini yang mengkhusus dalam menu hebat untuk lebih daripada 30 pilihan buatan tangan. Jenama ini terkenal dengan minuman sihat yang segar, dibuat selepas pesanan diambil dan lazat yang menjamin pelangan akan kembali melawatnya lagi. Juice Works Malaysia mempunyai minuman yang sesuai dibuat segar untuk setiap keperluan individu.

Juice Works Malaysia kini boleh didapati di 29 lokasi di seluruh negara dengan banyak lagi akan di buka pada masa yang akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang sentiasa bergerak.


Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Maisarah Humaira | 16.12.17 | 3 Komen

Jom Belajar Forex!


Belajar Forex Dengan Trading Coach International | Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.


belajar forex


Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.

Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.

Apakah Itu Forex?

apa itu forex


Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.

Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.

belajar forex


Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

forex untung besar
Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

belajar forex Trading Coach International
Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.

Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah:  

1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.

Forex Masters Summit 1.0

Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

belajar forex murah

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

belajar forex

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

silibus forex

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

cara main forex

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.

Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.

tenaga mahir forex

Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

cikgu forex

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA. 
  • Daily Signal PERCUMA. 
  • Maklumat PERCUMA. 
  • Webinar PERCUMA. 
  • Silibus yang MUDAH difahami. 
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan. 
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus. 
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman. 
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook). 
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap! 
  • Business To Business 
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders) 
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.

sifu forex Malaysia

Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.

Mario Singh.

Mario Singh

Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.

Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.

Wayne Ko

Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.

Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.

sifu forex Ahmad Zaki

Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.

Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.

sifu forex Ibrahim

Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.

sifu forex Zulhilmi

Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.

sifu forex Aun Khairul

Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.

IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam

Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma 
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break) 
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night 
  • Budget Hotel RM86/night. 
  • Easy access Federal Highway 
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!

Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy

Jom Rewang 2018 | Pameran Pengantin untuk Persiapan Perkahwinan

Maisarah Humaira | 15.12.17 | 3 Komen

Pameran Pengantin Jom Rewang 2018


Jom Rewang 2018 | Menjadi Raja Sehari pada hari bahagia adalah impian setiap bakal pasangan pengantin. Yelah, sekali seumur hidup merasa. Pasti menginginkan yang terbaik untuk majlis tersebut supaya berjalan lancar dan cukup segalanya untuk bakal pengantin itu sendiri dan juga para tetamu yang akan hadir disamping mengikut bajet yang telah dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak pengantin lelaki dan perempuan. 

Kebiasaannya, bakal pengantin akan membuat persiapan rapi beberapa bulan sebelum berlangsungnya majlis walimatul urus. Banyak perkara penting yang perlu ada dalam senarai seperti busana pengantin, hantaran, katering, kad jemputan dan lain-lain lagi. Apa kata bakal pengantin hadirkan diri ke acara Jom Rewang 2018 yang menawarkan pelbagai perkhidmatan lengkap untuk majlis perkahwinan. 

Mesti anda nak tahu apa itu Jom Rewang 2018 kan? 


Jom Rewang 2018

Untuk pengetahuan anda, JOM REWANG 2018 merupakan pameran pengantin yang menyediakan servis persiapan perkahwinan untuk pengunjung yang bakal berkahwin. Acara Jom Rewang 2018 yang dianjurkan oleh Syarikat Puspawangi Event Management yang bekerjasama dengan Kerja Kahwin diadakan di Plaza Alam Sentral Shah Alam bermula pada 26 hingga 28 Januari 2018. Pameran ini dibuka pada jam 10 pagi hingga 10 malam.

Jom Rewang 2018


Apa yang menariknya Jom Rewang 2018 ini?


Sudah pasti pelbagai perkara menarik disediakan dalam pameran tersebut. Antara tarikan utama acara JOM REWANG 2018 ialah:

- Lebih kurang 30 buah syarikat yang menyediakan perkhidmatan berkaitan persandingan akan hadir untuk membuat pameran di Plaza Alam Sentral. Perkhidmatan yang disediakan termasuk melukis henna, khidmat andaman, butik pakaian pengantin, fotografi, katering, persiapan pelamin, hantaran dan sebagainya.

Pameran pengantin 2018
Foto Ari Wedding Couture

- Selain itu, 300 syarikat perkahwinan dari seluruh pelusuk negara akan mengiklankan perkhidmatan mereka di event tersebut melalui penggunaan montaj. Pengunjung yang bekerja dan menetap di Shah Alam dan kawasan sekitar misalnya boleh mendapatkan maklumat tentang perkhidmatan perkahwinan yang ada di negeri mana mereka ingin melangsungkan perkahwinan. Mereka tidak perlu mengambil cuti kerja dan balik kampung semata-mata untuk menguruskan persiapan perkahwinan di negeri asal masing-masing kerana kini mereka boleh berhubung dan berurusan secara atas talian dengan syarikat perkhidmatan perkahwinan di sana.

Wah, macam-macam ada dalam satu acara! Apa yang perlu bakal pengantin lakukan ialah memilih perkhidmatan mengikut kehendak dan bajet mereka. Di sini anda boleh membuat perbandingan harga bagi sesuatu perkhidmatan dan berbincang bersama pasangan masing-masing, kalau dah setuju bolehlah tempah segera.

Anda yang merancang untuk melangsungkan perkahwinan pada tahun 2018 atau tahun berikutnya, amat digalakkan untuk ke pameran pengantin ini. 

Kemudahan Kawasan Parkir

Tentang kawasan parkir pula anda tidak perlu risau. Kemudahan kawasan parkir yang mudah dan murah sudah tersedia dalam bangunan kompleks membeli-belah Plaza Alam Sentral. 


Tempahan Vendor di Jom Rewang 2018

Peluang keemasan untuk sesiapa sahaja yang menjalankan perniagaan perkhidmatan yang berkaitan dengan majlis perkahwinan, anda amat dialu-alukan untuk menyertai pameran ini sebagai vendor. Kepada anda yang berminat, bolehlah mendaftar dengan menghubungi terus pihak penganjur.


Kepada bakal pengantin jangan lupa catat tarikh penting ni ya, lagi sekali diingatkan… 26 hingga 28 Januari 2018 di Plaza Alam Sentral Shah Alam. Kalau ada saudara-mara, rakan atau kenalan anda yang ingin melangsungkan perkahwinan, beritahu mereka tentang JOM REWANG 2018. 

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan tentang pameran perkahwinan JOM REWANG 2018 ini, hubungi pihak penganjur melalui media sosial berikut:

Facebook: Jom Rewang | Puspawangi Event and Management

Instagram : https://www.instagram.com/jomrewang/

Email: puspawangieventmanagement@gmail.com



MaisarahSidi.com © . Designed by Maisarah laaa