28 Ogos 2017

Hadiah Hari Jadi Menarik daripada Printcious Menjadi Ingatan

Hadiah Hari Jadi yang Menarik dari Printcious


Seronoknya apabila tiba sambutan hari jadi atau hari lahir! Seronok sebab dapat hadiah istimewa pada hari yang istimewa. Lebih-lebih lagi kalau dapat hadiah peribadi menarik dari Printcious yang diterima daripada orang yang tersayang, hadiah tersebut pasti menjadi ingatan dan kenangan sepanjang masa.

Hadiah peribadi daripada Printcious adalah pilihan yang terbaik untuk mereka yang ingin mendapatkan hadiah yang menarik, unik dan mempunyai makna tersendiri yang istimewa kepada penerima. 

Pelbagai barangan menarik yang amat sesuai dijadikan hadiah ada di laman web Printcious. Kita boleh mereka sendiri hadiah peribadi di laman web tersebut. Contohnya, kita boleh letak kata-kata ucapan dengan gambar untuk penerima pada bantal atau mug. Mesti penerima hadiah lebih menghargai pemberian anda dan sentiasa dikenang selalu.

hadiah hari jadi, Printcious

Haaa.. kalau pening nak cari hadiah hari jadi yang menarik, cari sahaja di Printcious. Jom jadi kreatif dengan Printcious.com! Printcious.com merupakan saluran yang paling sesuai untuk membuat hadiah peribadi dihadiahkan kepada orang-orang yang tersayang. Kalau anda nak tahu, hadiah boleh dipos terus kepada penerima kalau anda tak ada masa untuk berjumpa dengannya. Wah bagusnya macam ni. Jimat masa dan juga petrol. hehehe. Tak perlu risau jika si dia berada jauh dengan kita, Printcious sedia berkhidmat untuk memudahkan kita.


Bagaimana cara untuk menggunakan perkhidmatan Printcious?


1. Anda boleh mula dengan membuka laman web Printcious. Kemudian klik 'Member' yang terletak pada bucu atas kanan di laman web tersebut untuk login atau jika anda belum ada akaun, klik butang Create Account.

2. Langkah seterusnya, anda boleh memilih barangan untuk dijadikan hadiah hari jadi. Untuk lebih mudah lagi, anda klik sahaja Cool Birthday Gift Ideas untuk memilih barangan menarik yang sesuai dijadikan hadiah mengikut kehendak anda. Antara barangan yang ada dalam bahagian ini adalah seperti kusyen, bantal, mug, kanvas, rantai kunci, mousepad, jubin seramik dan mini tees.

3. Klik salah satu daripada barangan yang dipaparkan pada laman web.

Printcious

4. Anda boleh pilih warna mengikut kesukaan penerima hadiah. Masukkan juga kuantiti yang anda inginkan. Kemudian klik butang 'Customize It'.


5. Di sini, anda boleh edit teks, menambah foto dan juga background.

Printcious
6. Setelah berpuas hati dengan hasil edit anda, klik butang 'Add to Cart' untuk meneruskan pembayaran.

Printcious

Mudah je kan? Memang mudah, klik-klik je dah siap dan boleh pos terus. Apa lagi, jom cepat-cepat buka laman web Printcious untuk mencari hadiah yang terbaik buat yang tersayang.

Tak rugi anda ke Printcious.com. Pasti rambang mata nak buat pilihan nanti sebab pelbagai barangan menarik yang sesuai dijadikan hadiah ada di sini :)  Jom ke Printcious.com sekarang. Jadikan hadiah anda hadiah yang terbaik dan sentiasa diingati, selari dengan tagline mereka iaitu 'Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart’.

26 Ogos 2017

SGshop Merdeka Giveaway

SGshop Merdeka Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Sempena bulan Merdeka ini, banyak blog yang menganjurkan giveaway berkaitan dengannya. Tengah blogwalking, jumpa satu giveaway iaitu SGshop Merdeka Giveaway. Peluang ada di depan mata mestilah kena cuba kan...

SGShopCentest2017
KLIK BANNER INI UNTUK SERTAI SGshop Merdeka Giveaway

Barangan yang Mai ingin beli menggunakan SGshop shopping credit ialah:

kasut sgshop

Sanford 2017 Simple Flat Sandals Shoes Rome Summer Leisure All-Match Slip Toe Thick Soled Shoes 758269



kasut sgshop

Japanese Female Line 2017 New Autumn Sen Collar Embroidery Loose In The Long Sleeved Striped Shirt With A Thin Coat Of Female

Untuk menyertai giveaway ini, klik je banner di atas terus. Semoga berjaya!


25 Ogos 2017

Jom Jana Pendapatan dalam USD dengan SushiVid

Jana Pendapatan dalam USD dengan SushiVid


Beberapa hari lepas, ada blogger invite Mai melalui emel untuk menyertai SushiVid. Mai pun terus google apa SushiVid tu, yelah takut scam ke apa kan. Setelah tahu yang ia boleh dipercayai dan boleh buat duit dengannya pula, barulah Mai sign up.

KLIK BANNER UNTUK DAFTAR SUSHIVID

Ya, boleh buat duit dalam USD dengan SushiVid ni tau. Baru je check baki yang ada dalam wallet akaun, rupanya dah mencecah USD 47.67 atau RM205.00. Alhamdulillah. Itu baru earning daripada invite kawan-kawan sertai platform ini. Kalau dapat job berbayar dengan harga yang bermula dari USD50, mesti lagi berganda-ganda earning. Haaaa.. mesti anda nak tahu apa itu SushiVid kan.

Apa itu SushiVid?


SushiVid adalah satu platform yang menawarkan job berbayar dengan harga yang sangat berbaloi kepada mereka aktif di YouTube, Instagram atau Blog. Gambar di bawah ini adalah antara job yang ditawarkan di SushiVid...

sushivid

Lihat saja harga yang dibayar tu. Wow, lumayan kan! 

Untuk mendaftar dengan SushiVid, syaratnya anda adalah seorang Bloggers, Instagrammers atau YouTubers. Salah satu ada pun boleh daftar.

Mudah je kan syaratnya? Apa lagi, jom lah sertai SushiVid.

Untuk mendapatkan job berbayar di SushiVid, anda perlu propose dulu. Kemudian tunggu jawapan sama ada diterima atau ditolak. Jika diterima, bolehlah teruskan job tersebut bersungguh-sungguh sehingga siap dan dibayar. Job pula ada yang memerlukan untuk menulis di blog, post gambar di Instagram atau buat video kemudian upload di Youtube, mengikut keperluan job tersebut.

Kalau nak tahu, bukan dengan job yang ditawarkan saja anda boleh buat buat duit ye. Dengan invite rakan untuk sertai SushiVid pun boleh dapat juga tau. Anda daftar, anda akan dapat RM10. Setiap rakan yang anda invite dan daftar juga, anda akan dapat RM10. Contoh, kalau anda invite 100 orang rakan dan kesemua mereka mendaftar dengan SushiVid, maknanya anda dapat RM1000. Wah, invite rakan je pun boleh dapat banyak! Jangan tak percaya, ada blogger yang dah dapat USD300 atau RM1400  lebih hasil daripada rajin invite saja dan dah cash out pun.

Apa lagi, jom lah daftar SushiVid. Lepas tu invite rakan melalui emel atau kongsikan terus di Facebook dan Twitter.

Jom buat duit mudah dengan daftar SushiVid (klik) sekarang juga!

-------------

Selain ShushiVid, anda juga boleh buat duit dengan HYPR. Yang ini, anda share kempen di mana-mama media sosial yang anda ada dan setiap unique shares akan dibayar RM0.22 setiap kali unique link anda diklik. Wow.. Seronok tau dengan HYPR ni. Mai share di Facebook, terus naik earning nya. Lagi banyak share, lagi cepat naik earning.

KLIK BANNER UNTUK DAFTAR HYPR

Untuk daftar HYPR, klik SINI atau klik banner di atas ini.


Merdeka!Merdeka! Lazada Blogger Contest

Merdeka!Merdeka! Lazada Blogger Contest

Bersempena bulan kemerdekaan ini, Lazada menganjurkan satu peraduan iaitu Merdeka!Merdeka! Blogger Contest. Jadi, dikesempatan ini saya mengambil peluang untuk menyertai peraduan ini. 

Klik banner ini untuk sertai Merdeka!Merdeka! Lazada Blogger Contest

Berikut adalah jawapan kepada soalan yang perlu dijawab:

a. What do you love about being Malaysian?

Menjadi salah seorang rakyat Malaysia adalah sesuatu yang patut dibanggakan. Beruntung saya menjadi rakyat Malaysia kerana dikelilingi 'keluarga besar' yang berbilang kaum di negara ini. Apa untungnya? Untungnya saya dapat mempelajari tentang keunikan adat, bahasa dan yang paling menarik adalah pelbagai jenis makanan tradisi kaum masing-masing. Kaum Melayu boleh cuba resipi Kaum Cina, kaum India boleh cuba makanan orang Melayu. Bestnya! Kalau ke Sabah dan Sarawak pula, lagi banyak suku kaum, adat resam yang saya boleh ambil tahu daripadanya dan pelbagai makanan unik yang saya boleh cuba. Menariknya, walaupun hidup dengan pelbagai kaum dalam satu negara, amat jarang persengketaan berlaku sesama kaum. 

Selain daripada kepelbagaian kaum di Malaysia, yang membuatkan saya suka menjadi rakyat Malaysia adalah terdapat banyak tempat menarik yang boleh dilawati lebih-lebih lagi untuk bercuti. Berpuluh-puluh pulau cantik saya boleh pergi untuk tenangkan minda seperti Pulau Langkawi, Pulau Tioman dan lain-lain lagi. Nak panjat bukit dan gunung pun boleh seperti Bukit Broga dan Gunung Kinabalu. Ditambah pula dengan sungai semulajadi yang ada di hutan lipur, seronoknya berkelah bersama keluarga di sini! Bercuti sambil jimat duit poket di Malaysia lagi bagus kan. 😊

Tanah Malaysia yang subur dan sesuai dengan pelbagai jenis tanaman juga membuatkan saya suka dan beruntung menjadi rakyat Malaysia. Kalau kita tengok buah-buahan tempatan yang ada di pasar, banyak jenis bukan? Ada buah yang bermusim, yang ada sepanjang tahun pun banyak. Sayur-sayuran juga sama, pelbagai jenis sayur hasil bumi Malaysia kita boleh dapatkan dengan harga yang amat berpatutan. Pernah sekali tu, saya baling biji rambutan ke tanah. Beberapa hari kemudian, bercambah dah biji tu. Maknanya tanah Malaysia ni subur kan 😉

Begitulah antara beberapa perkara yang membuatkan saya suka menjadi rakyat Malaysia.


b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/local-brands/

BONIA

c. Select two product from that brand that you love.

Bonia backpack
Bonia Red Monogram Backpack S

purse Bonia
Bonia Red Exquisite Three Fold Wallet


Sesuatu yang menarik untuk anda...
Jualan Merdeka! Merdeka! (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/) akan berlangsung dari 25 Ogos hingga 31 Ogos (di mana anda boleh mendapatkan diskaun istimewa sehingga 80%!).


23 Ogos 2017

Kalau Benci Makan Sayur, Minum Green Dinosaur Juice Works

Green Dinosaur daripada Juice Works

"Habiskan sayur-sayuran anda atau anda tidak and dapat pencuci mulut!".  Ibu anda mungkin menggoda anda sebegini apabila anda masih kecil. Apabila anda semakin dewasa, anda mungkin pernah menggunakannya sebagai motivasi untuk mengambil makanan hijau anda setiap hari. Jika anda seorang ibu atau ayah sekarang, anda mungkin menggunakan helah yang sama pada anak-anak anda.

Juice Works tahu sayu-sayuran hijau bukanlah makanan kegemaran untuk setiap orang. Tetapi selalu ia mempunyai lebih daripada satu cara untuk mendapatkan nutrien yang luar biasa dari sayuran berdaun itu. Mengapa anda perlu memaksa diri anda jika anda tidak suka memakannya? Minum sahaja ia!

Dan terdapat begitu banyak kombinasi yang hebat dan rasa yang didapati di kiosk Juice Works yang boleh membuat anda berfikir semula mengenai hubungan anda dengan sayur-sayuran.

Khususnya untuk bulan Julai - dengan musim lychee yang lebat ini – Juice Works ingin memperkenalkan kepada anda minuman kami yang lazat, Green Dinosaur! Mengapa dinosaur? Kerana ia terdiri daripada banyak kebaikan yang terlalu lazat untuk ditolak!

Apa yang ada di dalamnya? Ia mengandungi bayam, biji chia, kapur, lychee (tentu saja!), jus tropika dan ais krim vanila rendah lemak - semuanya dicampur dengan sorbet untuk faktor penyejuk tambahan.

Warna hijau semulajadi yang menakjubkan dari minuman ini berasal dari bayam, yang dikenali sebagai salah satu sayuran terbaik untuk dimakan dan ia telah disenaraikan sebagai Superfood oleh sesetengah ahli nutrisi.

Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa Popeye the Sailor begitu suka bayam? Ia adalah kerana sayur-sayuran berdaun ini kaya dengan larut air dan vitamin larut lemak, pelbagai fitonutrien, dan banyak klorofil. Ia juga adalah sumber mineral magnesium dan besi, vitamin B2, B6, K dan E, dan folat. Ia mempunyai kalsium, kalium, Vitamin A, mangan, dan juga tembaga!

Sebagai tambahan untuk kewangian, ia di tambahkan dengan laici untuk keharuman, kemanisan dan airnya! Rasa keenakkan laici - ya, ia sangat baik dan ia juga adalah makanan kegemaran legenda imperial Yang Guifei, salah satu Empat Gadis Tercantik dari Cina Kuno - buah kecil ini penuh dengan kebaikan.


Green Dinosaur Juice Works



Ia kaya dengan Vitamin C antioksidan, dan dikenali sebagai salah satu buah dengan kepekatan polifenol tertinggi di kalangan buah-buahan - termasuk rutin, yang merupakan bioflavonoid yang dikenali untuk menguatkan saluran darah. Ia juga mempunyai quercetin, antioksidan yang kuat dengan sifat anti-radang, serta kaempferol yang dikenali untuk manfaat kanser dan manfaat jantungnya.

Oleh itu, jangan menyeksa diri anda dengan pinggan sayur-sayuran lagi. Dapatkan cawan anda ** Green Dinasour hari ini!

**Green Dinosaur Dinosaur boleh didapati di dalam tiga jenis saiz: Junior (250mL) RM8.95; Midi (450mL) RM9.95; Dan Kuasa (650mL) RM10.95.

P/s: Tidak pasti apa itu anti-oksidan? Jangan risau. Secara ringkasnya, ia adalah sumber pertahanan yang diberikan oleh alam semula jadi untuk melawan radikal bebas yang boleh menyebabkan penyakit. Mereka juga boleh membantu melambatkan proses penuaan.

MENGENAI JUICE WORKS Malaysia


Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelangang setia untuk kraf yang mengunnakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Setelah tidak lama ia dibuka, kiosk tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.

Bermula daripada satu kiosk, Juice Works Malaysia telah berkembang sebagai syarikat pembekal jus buah-buahan dan smoothie segar premium di negara ini yang mengkhusus dalam menu hebat untuk lebih daripada 30 pilihan buatan tangan. Jenama ini terkenal dengan minuman sihat yang segar, dibuat selepas pesanan dan lazat menjamin pelangan akan kembali melawatnya lagi. Daripada eksekutif perniagaan yang sibuk kepada ibu bapa dan pengguna yang mementingkan kesihatan, Juice Works Malaysia mempunyai minuman yang sesuai dibuat segar untuk setiap keperluan individu.

Juice Works Malaysia kini boleh dijumpai di 28 lokasi di seluruh negara dengan banyak lagi akan di buka pada masa yang akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang asyik bergerak.


21 Ogos 2017

Program Kembara Jom Jimat Elektrik

Program Kembara Jom Jimat Elektrik SMKTPG


TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan. 


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan


Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik


Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat. 

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan. 



jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik

Pn. Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, "Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik."


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan
"Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 - RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami."

Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. 


20 Ogos 2017

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com





Giveaway Ogos

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini sempat juga join Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com. Kalau anda nak join, klik terus banner di bawah ini...

giveaway ogos
KLIK BANNER UNTUK SERTAI GIVEAWAY INI


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.

Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-

  • Follow Blog Sponsor 



  • Like Fanpage

  • Add To Circle Sponsor 

  • Follow Instagram Sponsor


  • Follow Twitter Sponsor 

  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI

17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 

1 September 2017


Semoga berjaya!


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Anda seorang blogger? Inginkan job berbayar dengan harga serendah USD50? Jom sertai Sushivid (klik link). Anda daftar, anda akan dapat RM25. Bukan tu saja, setiap rakan yang anda invite dan sertai di bawah link anda juga, anda akan dapat RM25. Wow! 

Jangan sia-siakan akaun Blog, Facebook, Instagram dan Youtube anda. Anda boleh jana pendapatan dengannya.


18 Ogos 2017

Jangan Jadi Manusia yang Lupa dengan Janji-Nya

Lirik lagu Buta (Caliph Buskers ft. Faizal Tahir)


Kita telah berjanji dengan Sang Pencipta ketika masih di dalam perut ibu lagi. Tapi, adakah janji suci itu masih kita tidak mungkiri?

Buta (Caliph Buskers ft. Faizal Tahir)

Lagu Buta nyanyian Caliph Buskers ft. Faizal Tahir ini betul-betul membuatkan kita terfikir semula tentang janji yang kita sudah ungkapkan dahulu. Mari perbetulkan diri kita, sementara peluang masih ada. Syukur kepada-Nya jangan pernah sesekali kita lupa, kerana tanpa-Nya siapalah kita.




Pejamkan mata dengarkan saja
Apa di minda
Apakah semua yang zahir dimata
Takkan pernah berdusta

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Andai mampu ku lihat semua
Adakah ku sempurna
Atau kerna mataku yang leka
Membuat ku berdosa

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tuhan
Segalanya telah Engkau berikan
Tetapkan saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tanpa Kamu siapalah aku
Tanpa aku tetap saja Kau sempurna
Dan satu
Terangilah hatiku

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Maafkan aku
Selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Pejamkan mata
Dengarkan saja
Apa di minda


Jom introspeksi diri. Semoga peringatan ini sentiasa membuka mata dan hati saya, saya, saya dan kita semua. InsyaAllah.

***

Jangan sia-siakan akaun Blog, Facebook, Instagram dan Youtube anda. Anda boleh jana pendapatan dengannya. Konsepnya mudah, anda kongsi anda dapat wang. Dapatkan job berbayar dengan harga bermula dari USD50.
Memang mudah, klik SINI segera untuk sertainya.


17 Ogos 2017

Promosi Kad Bisnes Murah dari MaiGraphicDesign

PROMOSI KAD BISNES/KAD NAMA MURAH

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Promosi kad bisnes murah kembali lagi!

Anda sedang mencari-cari kad bisnes harga mampu milik?
Anda ingin meluaskan perniagaan anda dan dikenali ramai?
Promosi kad bisnes murah oleh MaiGraphicDesign Enterprise sedang berlangsung!

kad bisnes murah
Jangan lupa save gambar ini dan sebarkan kepada rakan serta saudara-mara anda 😉

Promosi kad bisnes murah dengan harga berbaloi-baloi ini berlangsung sehingga perubahan harga diberitahu kelak.
Dapatkan segera sebelum terlambat!

Apa yang menariknya dengan promosi ini?
DESIGN DAN *KOS PENGEPOSAN ADALAH PERCUMA!

Anda tiada idea untuk design sendiri kad bisnes / kad nama anda?
Atau anda mahukan kami design kad bisnes anda?
Jangan risau, kami sedia untuk menyediakan design kad bisnes yang menarik untuk anda.

Promosi kad bisnes murah ini sah untuk material 
MATTE/GLOSSY LAMINATE 260 GSM sahaja.

Kelebihan material MATTE/GLOSSY LAMINATE 260 GSM:
1. Kalis air
2. Tahan lama
3. Tidak mudah koyak
4. Perniagaan anda nampak lebih profesional

Servis dan kualiti terbaik kami berikan kepada anda. InsyaAllah

Hasil tempahan kami, boleh lihat sini:

Selain daripada kad kemasan matte laminate dan glossy, jenis lain seperti spot uv dan frosted plastic card (kad bisnes translucent) juga disediakan.

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan,
sila hubungi MaiGraphicDesign Enterprise di:

atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)
atau
Email: maigraphikdesign@gmail.com

Siapa lambat, melepas lah jawabnya. hehehe


16 Ogos 2017

Gayatnya Memandu Sebelah Kenderaan Besar di Jalan Raya!

Gayat Ketika Memandu


Gayatnya apabila memandu sebelah kenderaan besar di jalan raya! Mungkin Mai je macam ni kot hehe. 
gayat ketika memandu
Sumber: Google

Kalau memandu bersebelahan dengan kenderaan yang lebih kurang sama saiznya, Mai ok je. Tapi bila sebelah kereta ada kenderaan besar seperti lori besar atau bas... kecut perut dibuatnya. Rasa nak menjerit pun ada kalau waktu memandu tu kenderaan besar lalu di sebelah. 

Kalau Mai jadi penumpang pun, sama je gayatnya. Siap tutup mata bila lori besar lalu. Aduhhh.. Abah Mai gelak je lah. haha. Entahlah macam mana pula rasa gayat ni boleh datang. Mungkin sebab berita-berita kejadian kemalangan yang membuatkan Mai rasa gayat dan takut. 

Ingat lagi semasa ujian memandu dengan JPJ beberapa tahun lepas. Memang betul-betul ada lori besar lalu ketika sedang memandu. Haishhh. Takkan nak menjerit depan abam JPJ tu pulak kan. Nak tak nak Mai teruskan je memandu sambil baca macam-macam ayat dah. haha. Alhamdulillah, lulus jugak masa tu.

Mai ada terfikir juga. Macam mana cara nak atasi masalah gayat ni. Mungkin kalau Mai tak terlalu fikirkan yang bukan-bukan, akan kurang rasa gayat. InsyaAllah boleh kan.


*** 

Jangan sia-siakan akaun Blog, Facebook, Instagram dan Youtube anda. Anda boleh jana pendapatan dengannya. Konsepnya mudah, anda kongsi anda dapat wang.
Memang mudah, klik SINI segera untuk sertainya. 


14 Ogos 2017

Sedap ke Cadbury Dairy Milk Oreo?

Cadbury Dairy Milk Oreo

Masa mula-mula tonton iklan coklat Cadbury Dairy Milk Oreo yang baru di TV, kejap-kejap tu juga nak cari dan beli. Nak tahu juga rasanya sedap atau tak.

Sebenarnya Mai memang penggemar coklat. Lagi-lagi coklat Cadbury, hampir setiap jenis coklat Cadbury Mai pernah rasa. Yang Mai paling suka, Black Forest sebab ada biskut dan jeli dalam tu, sedap kunyah-kunyah dengan coklat. Sebab tu Mai teruja sangat nak rasa Cadbury Dairy Milk Oreo ni, ada biskut dalam tu kan hehe. Agak-agak sama tak rasa coklat Cadbury yang baru ni dengan yang sebelumnya?

Jom...

Cadbury Dairy Milk Oreo

Coklat ini dibeli di pasar raya The Store Sungai Siput. Jalan-jalan dalam The Store cari barang yang diperlukan, tiba-tiba ternampak coklat Cadbury baru ni. Apa lagi, beli terus la jawabnya. Tengok plastik Cadbury Dairy Milk Oreo ini pun dah tak sabar nak rasa isinya. 

Cadbury Dairy Milk Oreo

Ada sarung kertas lagi di dalamnya. Sayang nak buang, Mai simpan je penyudahnya hehe.

Cadbury Dairy Milk Oreo

Haaaa.. ini isi dalamnya. Betul-betul tak sabar nak rasa coklat Cadbury Dairy Milk yang diisi dengan krim berperisa vanila dan sudah pasti ada biskut Oreo yang telah dihancurkan dalamnya. Sedap juga rasa coklat ni kunyah-kunyah dengan biskut Oreo. Biskut yang ada dalam bar tu pun banyak. Yeaayy Mai suka! Cuma... rasanya saja agak manis. Mungkin sebab rasa krim vanila tu kot. Tapi yang lain memang ok dah 😊 Tak tahu la kot Mai je yang rasa agak manis coklat ni. Ikut lidah masing-masing kan hehehe.

Apa pun coklat Cadbury tetap menjadi pilihan hati Mai. Kalau ada yang nak hadiahkan Mai coklat Cadbury, lagi la Mai suka hahaha. Bagi anda penggemar coklat yang masih belum merasai Cadbury Dairy Milk Oreo ni, cepat-cepat beli ye. Sedap... tapi jangan makan selalu pula ya..

Coklat Cadbury sentiasa sedap!


13 Ogos 2017

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

Giveaway Ogos

Hari ini sedang blogwalking jumpa satu giveaway iaitu ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH. Giveaway ini dianjurkan oleh blogger Atie Hilmi. Apa lagi, Mai pun join lah giveaway ini.

Kalau nak join giveaway ni juga, klik terus banner giveaway di bawah ini.

giveaway atiehilmi.com
KLIK BANNER

Apa hadiah yang disediakan untuk pemenang bertuah? Inilah antara hadiahnya...

giveaway atiehilmi.com

Mana tahu rezeki kita ada di sini 😊 InsyaAllah. Cepat-cepat sertai giveaway ini ya. Semoga berjaya!


11 Ogos 2017

Edit Template Dan Design Header Blog Zuraini.com

Servis Edit Template dan Design Header Blog

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua 😊 Semoga ceria selalu. Hari ini Mai nak kongsi artwork baru iaitu edit template dan design header Blog Zuraini.com. Template ini adalah template readymade responsive.

Pemilik blog ini telah memilih warna hijau dan emas sebagai warna tema blognya. Tiba-tiba teringat warna baju pengantin kawan yang sama dengan warna ni 😁 Cantik gabungan kedua-dua warna ni. Di bawah ini merupakan header blog tersebut.

design header blog cantik
Header Blog Zuraini.com

Blog Zuraini.com, blog tentang produk kecantikan dan kesihatan homemade. Jadi, Mai letakkan dedaun hijau pada footer blog ini. Jom ke blog hijau emas ini untuk melihat paparan penuh dengan lebih jelas lagi.

edit template responsive
Template Blog Zuraini.com

Sekarang ini lebih mudah. Blogger boleh pilih terus template readymade di mana-mana laman web yang menyediakannya. Hanya download dan install terus kod ke dalam blog. Tapi, pernah tak jadi pada anda... bila dah berkenan satu template tu, warnanya pula tak kena dengan jiwa. Ada juga yang nak tambah header bagi menarik lagi template. Macam-macam perkara lagi nak tambah dalam blog tapi tak berapa tahu nak pasang atau tukar sendiri.

Haaa.. kalau anda teringin menggunakan template readymade yang dah sedia ada dalam pelbagai laman web template percuma tetapi tidak mahir untuk edit sendiri, Whatsapp atau PM terus Mai di Facebook ye. InsyaAllah Mai boleh bantu dengan harga yang amat berpatutan 😊 Yang penting blog cantik mata memandang, kemas, anda puas hati dan lebih bersemangat menulis di blog lepas tu.

Blog template designer yang sedia ada di platform blogspot pun Mai boleh ubah jadi responsive dan SEO friendly.

Bagi anda yang berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi. InsyaAllah Mai akan design / edit mengikut citarasa anda.

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, hubungi Mai melalui:

Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)

Cinta Kepada Allah Hilang kerana Nikmat-nya?

Lagu Hilang Nyanyian Rabithah 


Alhamdulillah Alhamdulillah  Alhamdulillah. Kita masih diberi nikmat menghirup udara oleh Allah. Nikmat yang maha penting kepada manusia dan setiap makhluk bernyawa. Tanpa udara, bagaimana kita boleh hidup. Betul kan? 

Udara juga merupakan rezeki berharga daripada Allah. Subhanallah, sebenarnya terlalu banyak nikmat rezeki yang Allah kurniakan. Sama ada kita sendiri perasan atau tidak saja. Yang kita asyik fikirkan saban hari adalah wang, wang dan wang yang kita anggap ia rezeki besar. Benar, ia juga adalah rezeki tapi secebis saja.

Bercakap tentang nikmat Allah, memang sepatutnya kita perlu banyak-banyak bersyukur kepada-Nya. Kalau tanpa izin-Nya, mana mungkin kita dapat rasa segala nikmat tersebut. Semoga nikmat yang Allah berikan membuatkan kita selalu ingat pada-Nya.

Lirik lagu Rabithah - Hilang

Terkesan betul dengan sebuah lagu nyanyian Rabithah yang bertajuk HILANG. Lagu ini adalah sebuah monolog tentang diri kita yang Allah dah bagi banyak sangat nikmat. Tapi, adakah nikmat yang Allah bagi tu membuatkan kita makin dekat dengan Allah, atau kita makin lupa dari Allah.

Adakah cinta Allah semakin kuat di hati kita, atau ia telah HILANG dibuai nafsu? Lagu ini menceritakan tentang diri kita yang leka di buai dengan nikmat, hingga lalai melupakan Allah tanpa sedar yang menyangka bahawa amal beliau sudah diredhai Tuhan. - Tarbiah Sentap



Hakim:
Hariku sering tuah hadir bertamu
Seakan dunia hanya untuk diriku
Kasih alam sering menyebelahiku
Seolah tiada ruang selain diriku

Namun sepi ku rasa walau ku sempurna
Takut ku pada indah dunia tak selama,
Kelompang di jiwa,
Tiada rasa tuk mendekati-Nya

Mahdi:
Tuhan ku bimbangi nikmat zikirku tiada lagi
Ridwan:
Rasa asyik ini ku sangka Kau redhai
Akmal:
Hampa sang nurani kerna ku ingin bebas rasa hilang
Korus:
Tuhan dekatiku pada yang Kau cintai

Hakim:
Kerna sepi ku rasa walau ku sempurna
Takut ku pada indah dunia tak selama,
Kelompang di jiwa,
Tiada rasa tuk mendekati-Nya

Mahdi:
Naluri lumrahku memanggil tuk kembali
Akmal:
Jauhlah diri dari pujukan dunia
Mahdi & Akmal:
Oh tuhan jauhkan daku
Dari rasa hilang ini



Jom fikir sejenak . . .

Adakah nikmat dan kejayaan yang kita kecapi selama ni, mendekatkan diri kita pada Allah, ataupun ia menambahkan kelalaian kita?

Adakah nikmat yang Allah kurniakan untuk kita ni betul-betul nikmat, atau ia adalah ISTIDRAJ?

Sejauh mana kita betul-betul menghargai segala nikmat yang Allah dah curahkan pada kita dari kita kecil hingga hari ini?

Ya Allah!

Ampunkan kami.


10 Ogos 2017

Petua Semulajadi Merawat Ulser Mulut

Petua Mudah Merawat Ulser Mulut

Petua Merawat Ulser Mulut | Ulser mulut, siapa yang pernah rasa sakitnya, sampai hilang selera makan jadinya. Seingat Mai, pernah kena sekali ulser mulut ketika belajar di universiti dahulu. Mula-mula tumbuh sebiji, dah hilang sebiji tu, tumbuh di tempat lain pula. Arghhh...

Masa tu Mai berkumur dengan air garam sahaja. Memang kena tahan pedih lah jawabnya. Ada sekali tu Mai letak terus garam pada biji ulser tu sebab nampak lambat nak baik. Lagi pedih! Hahaha jangan ikut ye.

petua rawat ulser mulut

Baru Mai tahu, rupanya banyak lagi petua yang ada untuk merawat ulser mulut dengan cara yang tidak menyakitkan. Baru-baru ni, Mai terbaca petua mudah merawat ulser yang dikongsikan oleh page Facebook Nucifera HQ. Petua-petua ini hanya menggunakan bahan semulajadi yang mudah didapati di rumah.

Berikut merupakan petuanya:

Cara merawat ulser mulut


1) Marjerin
petua rawat ulser mulut
Sumber: Google
Marjerin mampu merawat ulser mulut. Apa yang perlu dibuat ialah letakkan marjerin pada ulser tersebut dan marjerin akan cair. Perlu diamalkan selalu sehingga ulser tersebut sembuh. Petua ini sesuai untuk kanak-kanak kerana tidak menyakitkan mereka.


2) Air kelapa
petua rawat ulser mulut
Sumber: Google
Berjemur di bawah panas atau bekerja di lokasi terdedah dengan panas matahari boleh menyebabkan suhu tubuh badan panas berlebihan. Air kelapa dipercayai dapat menurunkan suhu badan. Selain dapat menstabilkan suhu dan menyembuhkan ulser, ia juga bagus diamalkan untuk tujuan kesihatan badan.


3) Madu
petua rawat ulser mulut
Sumber: Google
Madu asli juga sangat berkesan untuk mengubati ulser mulut. Anda hanya perlu meletakkan madu pada ulser tersebut sekaligus menyebabkan ulser tersebut semakin mengecut. Amalkan selalu supaya ulser cepat sembuh. Petua ini juga sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana tidak menyakitkan dan rasanya manis.


4) Baking Soda
petua rawat ulser mulut
Sumber: Google
Anda boleh meletakkan serbuk baking soda pada ulser tau dicampurkan dengan air terlebih dahulu. Kaedah ini juga akan mengecutkan diameter luka ulser tersebut jika diamalkan 2 atau 3 kali sehari. Kaedah ini tidak berapa sesuai untuk kanak-kanak.


5) Air garam
petua rawat ulser mulut
Sumber: Google
Kaedah ini merupakan pilihan ramai sejak dahulu kerana ulser cepat sembuh dengan cara ini. Anda hanya perlu berkumur dengan air garam selama 2 atau 3 kali sehari untuk mengurangkan rasa sakit dan tidak selesa akibat luka ulser tersebut. Namun anda perlulah menahan sakit ketika berkumur dengan air garam.


Begitulah antara beberapa petua mudah merawat ulser mulut. Lepas ni kalau ulser naik di mulut, bolehlah ikut petua mudah di atas. Mudah, jimat, selamat dan insyaAllah berkesan. Selamat mencuba!


Design Cover Photo Facebook Personal Page Mea Qaisara



Design Facebook Timeline Cover/ FB Cover Photo Tema Bisnes

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua 😊 Hari ini Mai nak kongsi artwork iaitu Facebook cover photo untuk page peribadi yang menjalankan aktiviti perniagaan.

Cover photo yang ini juga bertemakan warna merah jambu atau pink seperti yang pernah dikongsikan di sini - Design Cover Photo Facebook Page Agen B Confident. Pelanggan yang membuat tempahan cover photo ini menjalankan perniagaan produk penjagaan kulit dan kesihatan badan. Maka, beberapa gambar produk diletakkan pada cover photo tersebut. Elemen bunga-bungaan pula dijadikan sebagai background. Jom tengok hasilnya...

design cover photo Facebook murah

Setiap tempahan Facebook cover photo, PERCUMA profile picture yang direka mengikut kehendak pelanggan sendiri. Di bawah ini adalah profile picture seperti yang pelanggan minta.

deisgn FB cover photo murah

Alhamdulillah pelanggan amat berpuas hati dengan design ini. Seronok rasanya kalau pelanggan suka tau 😉 Bagi anda yang ingin membuat tempahan cover photo untuk pelbagai jenis tema page seperti peribadi, bisnes, syarikat dan lain-lain lagi, boleh hubungi Mai cepat-cepat ye.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)


09 Ogos 2017

Kamu Mengaku Sudah Kaya?

Kaya Harta di Dunia


Aku kaya! Benarkah dengan memiliki pelbagai jenis aset di dunia ini sudah membuatkan kita cukup kaya?

kaya, miskin, kaya harta
Sumber: Google


Terkesan dengan ayat pesanan perkongsian daripada sebuah channel di Telegram, tak ingat pula channel yang mana satu...

Jangan mengaku diri tu sudah kaya, kerana Allah itu lagi Maha Kaya memiliki segala isi di dalam dan di luar bumi.

Dalam surah Luqman ayat 26 yang bermaksud, "Allah jua yang memiliki segala yang ada di langit dan di bumi; sesungguhnya Allah Dia lah jua yang Maha Kaya, lagi sentiasa terpuji".

Jadi, jangan pernah sombong dan angkuh dengan apa yang dimiliki kerana semuanya milik Allah. Yang penting, sentiasa bersyukur kepada Allah dengan setiap rezeki pemberian-Nya walaupun kecil.

Ada orang cari harta kerana cintakannya
Ada orang cari harta kerana mahu kaya
Ada orang cari harta kerana mahu orang lain bahagia
Ada orang cari harta kerana mahu puaskan hati
Ada orang cari harta kerana mahu bantu diri sendiri
Ada orang cari harta kerana niat yang satu, iaitu kerana Allah cinta hakiki.

Teringat kata-kata seorang ustaz, kalau kita lakukan sesuatu kerana Allah, InsyaAllah kita akan dapat banyak hasil daripadanya berbanding melakukan sesuatu hanya kerana perkara tertentu, maka itu sahajalah yang dia akan dapat.

Jom muhasabah diri.


07 Ogos 2017

Edit Template Dan Design Header Blog Ciklapunyebelog

Servis Edit Template dan Design Header Blog

Jom tengok artwork kali ini iaitu edit template responsive dan design header blog Ciklapunyebelog. Kali ini ilustrasi keluarga juga dilukis seperti yang pemilik blog inginkan. 

Blog Ciklapunyebelog ini dimiliki oleh blog Cikla, bertemakan warna merah jambu. Header blog ini diletakkan ilustrasi Cikla dan anak-anaknya. 

header blog comel

Di bawah ini pula adalah template blog yang siap edit dengan warna merah jambu. Jom ke Blog Ciklapunyebelog untuk melihat paparan template dengan lebih jelas.


template blog responsive

Ilustrasi Cikla bersama anak-anaknya yang Mai lukis. Macam-macam gaya ada kan 😊

doodle, ilustrasi keluarga

Anda teringin menggunakan template readymade yang dah sedia ada dalam pelbagai laman template percuma tetapi tidak mahir untuk edit sendiri? Cepat-cepat roger Mai ok. InsyaAllah Mai boleh bantu. Tak mahal pun caj yang dikenakan 😊 Yang penting blog cantik mata memandang dan kemas, anda puas hati.

Bagi anda yang berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi. InsyaAllah Mai akan design / edit mengikut citarasa anda.

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, hubungi Mai melalui:

Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)




06 Ogos 2017

Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com


Bulan Ogos bulan merdeka bagi Malaysia. Saya dah menyertai Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com. Sudah pasti hadiah-hadiah menarik disediakan untuk para pemenang. Untuk sertai giveaway ini, klik je banner di bawah.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI MERDEKA GIVEAWAY INI

Semoga berjaya!


04 Ogos 2017

Hilang Stress Dengar Lagu Baby Shark Doo Doo Doo

Lagu Baby Shark Hilangkan Stress

Baby Shark Doo Doo Doo Doo Doo Doo... suka betul Mai dengar lagu ni. Mengalahkan budak tadika je hahaha. 

Lagu Baby Shark

Pertama kali Mai dengar lagu Baby Shark beberapa bulan lepas, sebelum lagu ni jadi viral di Malaysia. Masa tu adik yang sedang belajar di Kolej Perkembangan Awal Kanak-kanak (KPAKK) nak buat presentation. Salah satu lagu yang dia gunakan adalah lagu Baby Shark. Mula-mula dengar pun best dah. Comel je 😃

Lagu ini memang mampu menarik minat kanak-kanak untuk dengarnya. Menyanyi sambil menari lagi tu. Video-video lagu ini juga penuh warna-warni, merangsang minda kanak-kanak. Bukan kanak-kanak je suka lagu ni, yang dewasa pun sama. Betul tak? hehehe. 

Hilang stress dengar lagu Baby Shark ni tau. Nah.. dengar kompilasi lagu Baby Shark, mana tahu kot boleh hilangkan tekanan yang melanda tu 😁 Macam-macam rentak yang best ada. Confirm rasa nak menari je nanti hihi



03 Ogos 2017

Jujurlah Dalam Menyampaikan Ilmu

Ilmu dan dakwah


Menyampaikan ilmu ni kena jujur.

Dakwah juga kena jujur.

Kita dakwah, bukanlah untuk orang ikut kita. Tetapi, tujuan dakwah adalah supaya orang ikut Allah.

Ajaklah manusia kepada Allah, bukan kepada diri kita.

sampaikan ilmu

Andai ada orang puji kita, kembalikan pujian tersebut pada Allah. Sesungguhnya, kita ni hakikatnya tak layak langsung di puji.

Banyak sangat dosa kita pada Allah dan pada manusia. Aib kita menggunung tinggi, tapi Allah sembunyikan aib kita. Dalam keadaan banyak aib ni, Allah masih izinkan kita untuk dipuji oleh orang ramai.

Namun, pujian itu ujian.

Mengapa perlu bangga? Kebanyakan pujian orang tu sebenarnya kita tak layak. Orang kata kita baik? Kita sebenarnya banyak dosa. Orang kata kita hebat? Kita sebenarnya sering tewas dengan nafsu. Orang kata kita banyak ilmu? Hakikatnya ilmu kita cetek, tu pun kita dah bangga.

Ah!

Kita langsung tak layak di puji!

Ingat, pujian itu ujian.

Jangan bangga bila orang puji. Kembalikan pujian itu pada Allah, dan doalah pada Allah agar setiap pujian mereka itu menjadi DOA supaya kita ini betul-betul menjadi seperti apa yang mereka puji.

Allah.

Segala puji bagiMu!


Ini merupakan perkongsian daripada Channel Telegram Tarbiah Sentap. Sentap juga membacanya. Betul semuanya. Biarlah setiap apa yang kita lakukan di muka bumi ini niatnya kerana Allah. InsyaAllah manfaatnya kita juga yang akan rasa. Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membuka hati dan mata kita supaya sentiasa perbaiki diri kepada yang lebih baik.


02 Ogos 2017

Design dan Cetak Kad Nama Mr.Emcee

Design dan cetak kad bisnes/kad nama murah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga sihat dan ceria selalu 😊. Hari ini Mai nak kongsi satu artwork dan hasil cetakan iaitu kad nama untuk Mr.EmCee Khairi Khairuddin.

Mr.Emcee telah memilih warna hitam dan merah sebagai warna tema kad namanya. Pada bahagian depan kad nama tersebut diletakkan gambar, logo dan juga butir-butir untuk dihubungi. Latar belakang kad nama ini berwarna hitam yang bercorak. Kad nama ini adalag art card dengan kemasan matte laminate yang kalis air. Mr.Emcee nak design yang simple je. Ini adalah hasil design dan cetak kad namanya...

kad bisnes murah

Alhamdulillah Mr.Emcee amat berpuas hati dengan hasil design dan cetak kad nama ini. Kalau anda sedang mencari emcee untuk pelbagai majlis, apa kata anda hubungi je Mr.EmCee Khairi Khairuddin terus.

Anda sedang mencari kad nama/kad bisnes dengan harga berpatutan? Pelbagai jenis kad ada seperti art card, art card dengan kemasan matte laminate, art card dengan kemasan glossy, spot uv dan frosted plastic card.

Pelbagai manfaat yang akan anda dapat dengan memiliki kad nama/kad bisnes. Kad bisnes atau kad nama adalah sebagai salah satu cara untuk meluaskan perniagaan atau servis yang anda tawarkan.

Berminat untuk membuat tempahan design dan cetak pelbagai jenis kad
seperti kad bisnes, kad nama, kad jemputan, tag label dan lain-lain lagi dengan 
harga yang berpatutan dan berkualiti?

Untuk membuat tempahan dan sebarang pertanyaan labih lanjut, hubungi Mai melalui:
Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)


01 Ogos 2017

Design Cover Photo Facebook Page Agen B Confident

Design Facebook Timeline Cover/ FB Cover Photo Tema Bisnes


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hari ini kita dah pun melangkah ke bulan Ogos, sinonim dengan bulan kemerdekaan negara kita Malaysia. Kejap je masa berlalu kan. Hari ini Mai nak kongsi satu artwork dengan anda semua iaitu Facebook cover photo untuk page agen B Confident.

Cover photo ini bertemakan warna merah jambu disesuaikan dengan kotak produk B Confident. Kaum wanita memang suka dengan warna ini secara tak langsung dapat menarik perhatian mereka untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk ini. Pemilik page tersebut juga nak cover photo ini nampak meriah ada bling-bling lagi. Diselitkan juga bunga mawar sebagai penaik seri cover photo ini. Maka jadilah seperti ini hasilnya...

design cover photo murah

Di bawah ini pula profile picture yang direka khas secara percuma.
PERCUMA dengan setiap tempahan cover photo tau.

profile picture facebook

Syukur Alhamdulillah pemilik page agen B Confident amat berpuas hati dengan design ini. Kalau anda tak berapa mahir untuk design sendiri Facebook cover photo, amat dialu-alukan untuk membuat tempahan dengan saya. 

Mai menerima tempahan Facebook cover photo untuk pelbagai jenis tema page
seperti peribadi, bisnes, syarikat dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)