Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400 Nuffnang

Maisarah Humaira | 28.2.18 | 19 Komen

Masalah Bad Request Error 400 Nuffnang


Cara mengatasi masalah Bad Request Error 400 Nuffnang | Geram juga rasanya kalau buka sesebuah laman web tapi asyik keluar perkataan Bad Request Error 400. Baru-baru ini ada beberapa rakan blogger bertanyakan tentang masalah ini, terutamanya nak buka lama web Nuffnang. Jadi, Mai bagi jawapannya di sini terus.

Bad Request Error 400 Nuffnang

Sebenarnya mudah saja cara untuk mengatasi masalah Bad Request Error 400 Nuffnang.  Masalah ini terjadi mungkin disebabkan oleh server sesebuah laman atau pelbagai masalah lain lagi.

Bad Request Error 400 Nuffnang

Cara ini Mai gunakan di browser Google Chrome. Untuk pelayar yang lain, Mai tidak pasti caranya. Mungkin sama atau mungkin tidak.

Ikuti cara-cara untuk mengatasi masalah Bad Request Error 400 Nuffnang dengan mudah:

1. Klik simbol mangga seperti dalam bulatan biru pada gambar di bawah ini.

Bad Request Error 400 Nuffnang

Kemudian muncul seperti gambar di bawah ini. Klik pada bulatan biru.

Bad Request Error 400 Nuffnang

2. Setelah klik simbol tersebut, akan keluar seperti gambar di bawah ini.

Bad Request Error 400 Nuffnang


Contohnya, jika anda sedang buka laman web Nuffnang, klik semua yang berkaitan dengan Nuffnang. Kemudian klik 'Remove' dan akhir sekali klik 'Done'.

3. Selesai. Cuba refresh page yang bermasalah tadi. Jika 'Bad Request Error 400' tidak muncul dan keluar seperti biasa ini bermakna anda sudah berjaya menyelesaikan masalah ini.

Baca juga: Cara Mudah Letak Iklan Nuffnang di Blog

Mudah saja cara-cara untuk selesaikan masalah ini kan? Tutorial ini juga boleh digunakan pada laman yang lain jugak jika muncul Bad Request 400. Selamat mencuba dan semoga berjaya. Untuk sebarang pertanyaan atau tak menjadi setelah ikut cara ini, tinggalkan komen di bawah ini.


Jaga Aib Orang Lain, Allah Jaga Aib Kita

Maisarah Humaira | 28.2.18 | 4 Komen

Pentingnya Menjaga Aib Seseorang


Zaman sekarang, pantang ada berita panas yang tak sedap didengar, laju saja ditularkan. Tambahan pula, dunia kini semuanya di hujung jari saja. Lagi mudah perkara sebegitu tersebar luas ke merata alam. Perkara yang tidak baik tak sepatutnya disebarkan. Lagi-lagi perkara yang memalukan atau mengaibkan tentang seseorang. 

jaga aib

Apa kebaikannya menyebarkan aib orang lain? Tiada apa yang membawa kebaikan pun. Tidak mendatangkan faedah langsung. Jika ditularkan melalui media sosial, akan meramaikan lagi bani keyboard warrior dan makcik pakcik bawang. Masing-masing dengan pendapatnya. Ada pula yang mengecam tindakan yang memalukan itu dengan ayat-ayat yang merendah-rendahkan pelakunya. Langsung wujud aktiviti mengumpat pula.

Nampak kan? Hanya kerana tular atau viral perkara yang mengaibkan, banyak dosa yang yang dikumpul akhirnya. Ramai kaki kecam muncul mengutuk kaw kaw kerana perasan diri sendiri lebih baik dan terhindar dari melakukan dosa. 

Baru-baru ini, Mai tengoklah juga satu video yang disebarkan di Twitter. Video tentang seorang pak cik tua yang dikatakan meraba penumpang wanita yang duduk di sebelahnya. Kapsyen video tu bukan main lagi, memang memburukkan pakcik tu dan dikaitkan pula dengan agama Islam. Dikatanya pula, orang je alim tapi tak dapat kawal nafsu. Sampai habis Mai tonton video. Bila dah tonton, Mai tengok takde pun pakcik tu meraba wanita di sebelahnya. Nampak pakcik tu tak selesa duduk, nak tarik tangannya tapi dalam masa yang sama takut wanita itu terjaga dari tidurnya. 

Kita tak tahu pun niat pakcik tu, terus saja dikecam buruk begitu. Malah disebarkan lagi perbuatannya. Boleh jatuh fitnah jika perkara yang dikatakan itu tak benar. Mudahnya membuat dosa...

Belum lagi masuk cerita Neelofa dengan pelancaran tudung Naelofar terbarunya di Zouk. Fuhhh... beratur kaki kecam, sorang-sorang nak buat ayat busuk kepadanya. Yang salah tetap salah, tapi sebaiknya tegur dengan cara berhikmah.

Kita ini manusia saja. Kenapa mudah sangat nak mengadili perbuatan seseorang, siap pakej benci kepada pelakunya juga. Rasulullah juga membenci dosa tapi baginda tak benci kepada pelakunya. Sehabis baik Rasulullah menasihati orang yang membuat dosa.

Kita yang dosanya menimbun, nak jugak mengutuk orang yang melakukan perbuatan dosa. Yang salahnya, dosa yang dilakukannya itu. Kita yang masih waras boleh berfikir dan membezakan baik dan buruk, cuba beri nasihat, tegur dengan penuh hikmah (bijaksana), tarik dia ke jalan yang benar semula dan berdoa untuknya. Bukan kata-kata kecam dan kutuk yang dilontarkan kepadanya.

Sudah-sudahlah. Banyak-banyak usaha dan berdoa supaya diri sendiri juga tidak terjebak melakukan perkara di luar jangkaan akal kerana manusia hanya merancang, Allah yang menentukan. Sebelum laju je nak mengata atau mengecam dengan perkataan yang buruk kepada seseorang, tenung diri sendiri dulu. Perhatikan aib sendiri. Berapa banyak dosa yang belum dibersihkan lagi. Mengata orang lain takkan  menaikkan level diri sendiri ke tempat tertinggi pun. 

tutup aib

Pandanglah orang yang belum sampai kepada kebaikan dengan belas kasihan kerana syurga itu bukan untuk kita seorang saja. Jaga aib orang lain, Allah akan jaga aib kita. Baik buruk seseorang hanya Allah saja yang layak mengadilinya. Ingat, kita dipandang baik kadangkala bukan kerana kita benar-benar baik tetapi kerana Allah yang menutup aib kita.

Semoga apa yang dikongsikan ini jadi peringatan kepada saya, saya, saya dan kita semua. InsyaAllah.


Berkira untuk Membuat Kebajikan

Maisarah Humaira | 26.2.18 | 3 Komen

Berkira untuk membuat kebajikan atau kebaikan

Kadang-kadang kita tidak sedar yang kita 'berkira' untuk membuat kebajikan atau kebaikan. Ada saja rungutan yang keluar dari mulut tanpa disedari.

buat kebajikan
Foto Google

Contoh situasi, seorang kanak-kanak datang kepada anda ketika sedang makan di sebuah restoran. Dia meminta anda untuk menderma walau apa pun jumlahnya. Anda mula berfikir bukan-bukan tentang kanak-kanak itu. Mungkin ia sindiket haram. Lalu, kita biarkan kanak-kanak itu berlalu begitu saja tanpa mendapat apa-apa daripada anda. Kenapa tidak kita hulur sedikit wang kepadanya.

Mai pun pernah terkena situasi begitu. Seorang budak lelaki, mungkin bersekolah rendah, datang ke meja saya ketika makan di restoran. Dia nampak penat, mungkin juga belum menjamah makanan. Dia meminta dengan penuh pengharapan supaya saya menderma untuk pembinaan sekolah. Pelbagai andaian muncul di fikiran. Betulkah tujuannya? Atau ada tujuan yang tidak baik di sebaliknya? Atau dia hanya budak suruhan saja? Biarlah apa pun tujuannya, cuba untuk meringankan kerjanya. Betul atau tidak niatnya, biarlah Allah sahaja yang tentukan.

HOTApabila Allah Kata I Love You

Kadang-kadang ada juga yang jenis tidak meminta bantuan, mungkin kerana tak suka menyusahkan orang lain. Contohnya ibu mengandung yang menaiki bas awam. Kalau tiada tempat duduk kosong, kita yang sihat bantu dia dengan memberinya duduk. Nampak simple kan? Tapi Allah pandang semua tu.

Lagi satu, kita bantu orang untuk tidak menyebarkan aibnya. Perkara ni selalu kita terlepas pandang kan. Tak perlu canang ke sana, ke mari aib orang lain. Mungkin masa akan datang, hidupnya lebih baik daripada kita, siapa tahu kan? Jaga aib orang, insyaAllah Allah jaga aib kita.

Tak dapat tolong banyak, sikit pun sudah memadai. Tiada salahnya kita buat baik. Lagi Allah suka. Tak kisah besar atau kecil sesuatu bantuan yang diberikan, kerana sekecil-kecil perbuatan baik, Allah akan lihat dan hisab. Allah akan balas dengan nikmat yang tidak terjangka kepada hambaNya.  Yang penting ikhlas dalam melakukan sesuatu perkara tu mesti kena ada kerana keredhaan Allah sangat penting untuk kita.

Jom tambah lagi satu azam, jangan berkira untuk membuat kebajikan dan jangan mudah merungut ๐Ÿ˜Š Semoga apa yang dikongsikan ini menjadi peringatan untuk saya, saya, saya dan anda semua. InsyaAllah.


Minum BerryBright untuk Kurangkan Mata Letih

Maisarah Humaira | 23.2.18 | 19 Komen

Minuman BerryBright yang Menyegarkan Mata


Hari-hari bekerja dengan laptop, terasa juga kesannya pada mata. Mata terasa letih kerana kerap melihat skrin laptop yang bercahaya tu. Sampai bawah mata pun gelap, macam mata panda dah jadinya. Jadi, untuk mengekalkan mata supaya tidak penat, Blackcurrant Eye Nourishing Drink BerryBright menjadi pilihan. 

minuman BerryBright untuk mata

Apa yang membuat Mai suka BerryBright adalah khasiatnya dan rasanya yang sedap. Pasti anda tertanya-tanya apa itu BerryBright kan? BerryBright merupakan makanan tambahan yang berkhasiat untuk mata, berasaskan makanan utuh, dilengkapi dengan nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata. Ia dalam bentuk serbuk di dalam sachet mudah bawa yang kecil. Senang dibawa ke mana sahaja kalau terlupa minum di rumah. Rasanya pun sedap, manis masam original gitu.. 

Bahan-bahan utama yang terkandung dalam BerryBright diperbuat daripada sumber asli yang memiliki pelbagai kelebihan. Antaranya seperti New Zealand Antosianin Blackcurrant, ekstrak eyebright, ekstrak marigold, vitamin C, ekstrak billberi Eropah dan stevia. Produk ini tinggi kandungan antioksidan kerana terdapat Blackcurrant New Zealand mengandungi 4 kali ganda antosianin berbanding blueberry Amerika Utara. Setiap sachet BerryBright memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant!

Bagaimana BerryBright membantu dalam meningkatkan kesihatan mata dan penglihatan kita? Empat jenis antosianin yang unik dalam beri Cassis (Blackcurrant), terkandung dalam BerryBright telah terbukti secara klinikal mampu membantu meningkatkan kelembapan mata dan meningkatkan tahap penglihatan. Ia tinggi kandungan Vitamin C iaitu 500mg per sachet yang bersamaan dengan 10 biji buah oren. 

Jenis minuman BerryBright

Terdapat dua jenis minuman ini iaitu BerryBright Original dan BerryBright Stevia. 

BerryBright Original mengandungi fruktosa semulajadi, kandungan gulanya adalah bersamaan dengan setengah biji epal. Ia mengandungi 38 kalori untuk setiap hidangan. Sesuai diminum oleh setiap peringkat umur bermula dari umur 3 tahun dan ke atas.

BerryBright original
BerryBright Original

BerryBright Stevia pula tidak mengandungi gula tambahan, stevia yang berasaskan tumbuhan digunakan sebagai pemanis. Minuman ini juga sesuai untuk setiap peringkat umur bermula dari umur 3 tahun dan ke atas yang disyorkan untuk individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula.

BerryBright original
BerryBright Stevia
Bagi Mai, kedua-dua ni lebih kurang je rasanya. Manis masam yang sedap. Warna ungunya yang asli tanpa pewarna atau pengawet tambahan. Sesuai untuk vegetarian dan yang pastinya BerryBright adalah halal.

Siapa yang sesuai untuk ambil minuman BerryBright?

Pengguna contact lens. Mata kering dan letih.
BerryBright mengandungi nutrien larut air yang membolehkan ia diserap dengan pantas dan memberi kelegaan dan sokongan kepada mata kita.

Berhadapan dengan skrin untuk jangka masa panjang.
Lutein mampi melindungi retina daripada sinaran biru yang bahaya (datang daripada telefon pintar, TV, komputer dan lain-lain)  yang boleh menyebabkan kerosakan dan mempercepat proses penuaan mata.

Lingkaran hitam bawah mata.
BerryBright diformulasi untuk meningkatkan peredaran darah (peredaran mikro) dengan menyingkirkan toksin, mengurangkan pembentukan lingkaran hitam bawah mata dan memberi anda penglihatan yang lebih segar dan jelas.

Sokongan nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata yang lebih baik.
Keperluan dan permintaan terhadap nutrisi serta pemakanan untuk mata telah menaik secara dramatik disebabkan oleh gaya hidup moden kini. Nutrisi dan pemakanan yang lebih baik dapat membantu mengelak pelbagai penyakit timbul dan mengekalkan penglihatan mata. 

Kalau mata anda dah mula mengalami rasa tak selesa, apa kata ambil BerryBright sebagai bantuan untuk mengambalikan kesihatan mata anda.

Cara Penyediaan Minuman BerryBright

Mudah saja cara untuk minumnya, anda perlu...
  1. Sediakan 150ml air bersuhu bilik atau air sejuk.
  2. Tambah satu sachet BerryBright.
  3. Kacau, gaul rata dan minum dengan segera untuk mengelakkan pengoksidaan.
minuman BerryBright untuk mata
Minuman BerryBright

Anugerah Kejayaan BerryBright

Kalau anda nak tahu, minuman BerryBright ini telah memenangi anugerah Malaysia Health & Wellness Brand Award 2017 yang dianjurkan bersama Sinchew Daily and Life Magazines, disokong dan disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Ia adalah pemenang bagi kategori "Makanan Kesihatan" (Health Food).

BerryBright juga telah memenangi "Suplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik" (Best Natural Eye Care Supplement) dalam Natural Health Readers' Choice Awards 2014, 2015, 2017. Selain itu juga ia telah memenangi anugerah dalam Long Life & Beauty Awards 2014 & 2015 bagi kategori "Penjagaan Mata" (Eye Care).


Jom Beli BerryBright

Anda sudah mula berminat dengan minuman BerryBright yang berkhasiat ini? Anda boleh mendapatkannya di....

laman web Euryka Naturopathics (klik pautan ini untuk membeli). Berita baik untuk anda! Anda akan mendapat diskaun sebanyak 15% dengan menggunakan kod diskaun khas ketika membeli BerryBright, masukkan kod diskaun maisarahsididc01 sebelum membuat pembayaran. (Kod ini sah sehingga 15 Mac 2018, mengikut terma dan syarat)

Untuk sebarang maklumat lanjut tentang produk BerryBright, anda boleh ke laman web dan juga akaun media sosial mereka di:

Laman web: Euryka Naturopathics
Facebook: @berrybrighty
Instagram: @berrybrighty


Design Blog Syue Salim Pengedar Shaklee

Maisarah Humaira | 21.2.18 | 2 Komen

Design Blog Pengedar Shaklee



Servis design blog murah | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, semoga sihat selalu. Kali ini Mai nak berkongsi dengan anda tentang artwork yang baru saja disiapkan iaitu design blog Syue Salim Pengedar Shaklee. 


Blog ini menggunakan gabungan warna hijau, coklat dan oren cair sebagai warna tema. Bila sudah digabungkan, cantik juga warna-warna ini dalam satu blog. Elemen bungaan turut diletakkan pada header dan banner blog sebagai penambah seri yang sepadan dengan warna tema blog. Pemilik blog ini  juga menginginkan blognya mudah dibaca dan pembaca senang untuk mencari maklumat. Maka terhasillah template blog seperti ini...

(Klik link untuk lihat paparan penuh)

design blog pengedar Shaklee
Template blog Syue Salim

Template blog ini juga direka supaya menjadi responsive, seperti gambar di bawah ini. Blog ini bukan edit readymade template yang dah ada di internet ye. Memang design sendiri. Menu bar, sidebar akan nampak pada paparan mobil.

design blog murah
Paparan mobil yang responsive

Ini pula adalah banner blog dan watermark khas untuk blog Syue Salim Pengedar Shaklee

design banner blog
Banner blog Syue Salim

design watermark murah
Watermark blog
Kepada anda yang berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan, jangan segan-segan untuk hubungi Mai terus ye. Pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi Mai boleh designkan mengikut kehendak dan citarasa anda.

Untuk sebarang pertanyaan atau membuat tempahan, boleh hubungi Mai melalui:

Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)



Status Permohonan BR1M Dah Lulus!

Maisarah Humaira | 19.2.18 | 2 Komen

Permohonan BR1M Lulus


Dah semak status permohonan BR1M anda? Mungkin status tersebut dah bertukar daripada DALAM PROSES kepada LULUS. Atau mungkin masih sama, bertulis 'dalam proses'.

semak status permohonan BR1M

Hari ini Mai tolong abah untuk semak status permohonan BR1M di portal e-BR1M, Alhamdulillah permohonan BR1M abah dah lulus. Sedikit masa lagi, insyaAllah akan dikreditkan terus ke akaun bank. Harap-harap terus masuk ke akaun bank dan tak perlu lagi tunaikan baucar di bank. 

Bukan apa, kesian pada warga emas dan OKU yang terpaksa berjalan ke sana ke mari. Macam tahun lepas, penerima BR1M fasa pertama di tempat Mai, mereka akan mendapat surat, kemudian perlu ke dewan orang ramai untuk menukarkannya dengan baucar. Apabila sudah dapat baucar, barulah boleh ditunaikan di dewan itu atau terus bawa baucar ke bank. Mai temankan opah masa tu, kesian juga lihat mereka yang perlu ke sana untuk menunaikannya. Mudahkan yang mana patut dimudahkan. 

Untuk semakan status permohonan, anda boleh melakukannya di laman SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M 2018 atau nak lagi mudah, anda boleh membuat semakan menggunakan Aplikasi Mobile BR1M yang kini boleh dimuat turun di Play Store bagi platform Android dan di App Store bagi platform iOS.


Aplikasi Mobile BR1M

Anda juga boleh membuat semakan permohonan dengan hadir ke Cawangan LHDNM yang berhampiran.

Kalau dapat ucap Alhamdulillah, rezeki juga kan. Kalau tak diberi peluang untuk merasa, mungkin ada sesuatu yang lebih baik menanti dan mungkin juga ramai lagi yang benar-benar memerlukannya selain daripada diri kita sendiri.


Cara Penjagaan Basikal Supaya Sentiasa Dalam Keadaan Baik

Maisarah Humaira | 19.2.18 | 5 Komen

Tips Penjagaan Basikal dengan produk WD-40®


Cara menjaga basikal dengan produk WD-40® | Membelanjakan wang beribu untuk sebuah basikal yang cantik bagi memperoleh perasaan yang begitu mengujakan dalam pengalaman menunggang basikal? Ini antaranya: sementara anda menikmati saat menunggang basikal dengan lancar, jangan dilupakan tiga perkara penting untuk menjaga dan memastikannya dalam keadaan terbaik.

cara menjaga basikal

Kita berbicara mengenai KEBERSIHAN. PELINCIR. PERLINDUNGAN. Setiap langkah berkenaan sangat penting, dan bagi setiap kaedah dan langkah yang digunakan membawa ke arah mengekalkan basikal anda sebagai mesin yang paling berkuasa, sama seperti saat pertama kali anda membelinya. 

Oleh sebab itu WD-40®  telah dibangunkan secara komprehensif, yang merupakan produk untuk penjagaan basikal yang menyeluruh serta telah diuji dengan teliti untuk menyediakan pembersihan, pelinciran dan perlindungan yang terunggul bagi mesin tercinta anda. 

Terdapat lima produk yang direka khas di bawah barisan penjagaan basikal ini, bagi memenuhi keperluan berbasikal dan penyelenggaraan yang berbeza. Antaranya ialah:

1) Pencuci Basikal Pelbagai Guna WD-40® 

Pencuci Basikal Pelbagai Guna WD-40®
Fungsi -- kesan surfaktan yang kuat sama ada kotoran dan minyak mampu dihilangkan, menjadikannya berkilau bersih semula. Ia selamat untuk semua permukaan basikal, termasuk serat karbon, titanium, krom, aluminium keluli, getah, dan plastik. 


2) Penanggal Minyak & Pembersih Rantai Basikal WD-40® 

Penanggal Minyak, Pembersih Rantai Basikal WD-40®
Fungsi -- dalam beberapa saat saja buih yang digunakan bertindak pantas membersihkan kotoran yang menempel pada permukaan dan menghilangkan minyak dan kotoran yang degil. Selamat untuk kemasan dan komponen basikal, tanpa perlu menggunakan pelarut sitrus atau asid. 


3) Pelincir Kering Rantai Basikal WD-40® 

Pelincir Kering Rantai Basikal WD-40®
Fungsi -- ini mengandungi formula polimer eksklusif yang mencipta filem kering untuk membuang habuk dan kotoran; sesuai untuk keadaan kering dan berdebu yang melampau. 


4) Pelincir Rantai Pelbagai Basikal WD-40® 

Pelincir Rantai Pelbagai Basikal WD-40®
Fungsi -- pelincir berprestasi tinggi dan tahan lama untuk sebarang keadaan kering, basah atau berbeza-beza; ia bagus untuk mengelakkan kerosakan geseran dan memanjangkan hayat rantai basikal. 


5) Pelincir Basah Rantai Basikal WD-40® 

Pelincir Basah Rantai Basikal WD-40®
Fungsi -- sesuai bagi keadaan basah melampau dan bersalji, ini juga dicipta dengan formula eksklusif yang menghasilkan salutan tahan lama untuk menangkis air dan lumpur. 


Tips untuk mengekalkan basikal dalam keadaan baik


Di sini juga ada beberapa tips untuk mengekalkan basikal anda sentiasa dalam keadaan baik: 

1) Jika anda hendak membersihkan rantai basikal anda, pastikan anda berbuat demikian dengan kedudukan basikal anda berada dalam keadaan statik, kerana menggerakkan rantai berulang kali akan melemahkan pautan dan dari masa ke masa boleh menyebabkan kegagalan. 

2) Untuk menghilangkan minyak secara berkesan pada rantai basikal, letakkan basikal anda di atas tempat kerja anda dan beralih kepada gelang rantai terbesar dan di tengah gigi gear. Sembur dengan WD-40® BIKE. 

3) Penghapus & Pembersih Rantai dalam rantai dan gelang rantai basikal. Gosok kotoran dengan berus yang agak keras. Bilas atau lap kering. 

4) Apabila anda ingin melincirkan rantai basikal anda, titiskan pelincir ke setiap roller bukan hanya meletakkannya di sepanjang rantai basikal. Bagaimanapun, pelincir tidak akan memberi sebarang kesan terhadap rantai luar kerana ia hanya berfungsi untuk mengurangkan geseran dan memastikan kotoran luar tidak masuk ke dalam roller. Jadi pastikan rantai digosok dengan kain selepas pelincir dibiarkan seketika, kerana sebarang pelincir yang tertinggal di luar rantai akan menjadi magnet untuk kotoran.

5) Apabila membasuh basikal anda, jangan lupa bahagian rangka bawah dan sepit udang, di mana bahagian berkenaan paling mudah tersangkut. Sembur basikal anda dengan Pencuci Basikal Pelbagai Guna WD-40®, kemudian guna berus lembut dan sembur ke semua sudut dan celah untuk mengeluarkan kotoran. 

Seperti mana-mana peralatan, permainan atau harta benda yang lain, penyelenggaraan adalah kunci untuk memastikan semuanya berfungsi bagi tempoh masa yang lama. 

Untuk mendapatkan lebih banyak tips atau langkah terbaik bagaimana untuk menjaga basikal anda, boleh melayari laman web, www.wd40.asia atau emel ke wakil Siri Basikal WD-40 di sales@2escape.bike atau menghubungi talian 03-2724 3808.


Tentang syarikat WD-40 


Syarikat WD-40 adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-corrosian untuk lapisan luar Atlas Missile (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, mengusir kelembapan dan lain-lain.

WD-40 Company

Produk syarikat WD-40 sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka .seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40® boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist™ Automotive.

Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia


Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana

Maisarah Humaira | 17.2.18 | 6 Komen

Giveaway Travel Totebag by Ana Suhana

Hari minggu ini, sempat juga Mai menyertai Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana. Anda dah sertai giveaway yang dianjurkan oleh blogger Ana Suhana? Kalau belum, klik je banner di bawah ini untuk sama-sama meriahkannya.

Hadiah yang ditawarkan sudah semestinya menarik. 5 orang pemenang akan mendapat sebuah Totebag bercorakkan travel (tempat-tempat menarik di dalam atau luar negara) dan sebatang pen perfume. Haaa.. best tak?

Cepat-cepat sertai ya ๐Ÿ˜‰


Kereta Sewa Shah Alam oleh Sf Car Rental Agency

Maisarah Humaira | 13.2.18 | 14 Komen

Sewa Kereta Shah Alam


Anda sedang mencari kereta sewa di sekitar Shah Alam? Apa kata anda dapatkan servis kereta sewa Shah Alam dengan syarikat SF Car Rental Agency. Kali ini Mai nak kongsikan kenapa anda patut dapatkan perkhidmatan sewa kereta Shah Alam ini daripada syarikat tersebut.

Sf Car Rental Agency

Siapa SF Car Rental Agency?

Untuk pengetahuan anda, SF Car Rental Agency adalah sebuah syarikat yang menyediakan servis Kereta Sewa Shah Alam kepada semua penduduk Shah Alam. Mereka telah memulakan servis ini sejak dari 2010 lagi. Ini menunjukkan bahawa mereka ini kukuh dan semakin berkembang dalam perniagaan kereta sewa ini.

Mereka sentiasa ingin memberikan servis yang terbaik untuk pelanggan maka kualiti perkhidmatan sentiasa dipertingkatkan dari semasa ke semasa. Disebabkan ramai yang berpuas hati dengan servis dari mereka serta mendapat permintaan tinggi daripada pelanggan, syarikat ini mengembangkan lagi perkhidmatannya di bandaraya-bandaraya sekitar dan berdekatan Shah Alam. 

Apa kelebihan yang anda akan dapat jika anda sewa kereta dengan syarikat ini?

Pelbagai kelebihan yang pelanggan akan dapat dengan perkhidmatan mereka. Sudah pasti harga yang ditawarkan untuk para pelanggan amat berpatutan dan murah. Yang menariknya lagi, pelanggan akan mendapat diskaun untuk sewaan yang lama (tertakluk kepada terma dan syarat). Pelanggan juga tak perlu susah-susah untuk ke pejabat mereka bagi mendapatkan kereta sewa kerana pihak SF Car Rental Agency boleh membuat penghantaran ke depan rumah atau kolej kediaman (tertakluk kepada terma dan syarat). Pelanggan juga tak perlu risau tentang kereta kerana kebanyakan kereta yang disediakan adalah baru dan yang penting kebersihan kereta terjaga. 

Model kereta sewa yang disediakan berserta harga

Syarikat ini menyediakan pelbagai jenis model kereta yang disediakan mengikut permintaan pelanggan, antaranya:
  • Perodua Kelisa
  • Perodua Viva
  • Perodua Axia
  • Perodua Myvi
  • Perodua Bezza
  • Perodua Alza
  • Saga Flx
Berikut merupakan caj sewa kereta untuk sehari mengikut jenis kereta.

Kereta Sewa Shah Alam

Kesemua kereta sewa ini didatangkan dengan transmisi automatik sahaja yang dijamin keselesaannya.

Perkhidmatan sewa kereta Shah Alam meliputi kawasan seperti:

1. Shah Alam(Seksyen 1 – Seksyen 35)
2. Shah Alam (U1 – U20)
3. Pusat Komersial
4. I-city
5. Cahaya Alam
6. Desa Alam
7. Padang Jawa
8. Ken Rimba
9. Bukit Bandaraya
10. Taman Sri Muda
11. Taman bunga Negara
12. Taman Alam Megah
13. Taman Ttdi Jaya
14. Taman Batu Tiga
15. Tadisma Business Park
16. Hicom Glenmarie
17. Bukit Jelutong
18. Kota Kemuning
19. Alam Impian
20. Dan lain-lain


Syarikat ini memulakan operasi seawal jam 9.00 pagi hingga 10.00 malam setiap hari. Anda boleh berurusan dengan mereka pada waktu yang dinyatakan ini.

Bagaimana caranya untuk membuat tempahan kereta sewa?

Mudah saja caranya. Tempahan boleh dibuat dengan pihak SF Car Rental Agency di talian 017-244 9251 dengan menghantar sms atau Whatsapp. Antara butiran yang wajib disertakan seperti nama penuh, nombor kad pengenalan, nombor telefon, model kereta yang ingin disewa, kegunaan kereta untuk sekitar mana, tarikh dan masa untuk mengambil kereta, dan tempoh untuk menyewa kereta serta alamat penuh kediaman atau pejabat.

Para pelanggan perlu membayar deposit RM100.00 untuk membuat tempahan kereta. Deposit RM100.00 ini akan dipulangkan empat (4) hari dari tarikh pemulangan kereta untuk tujuan semakan saman pihak berkuasa tempatan, polis dan JPJ (jika ada). Slip pembayaran deposit ini perlu dihantar melalui Whatsapp kepada kakitangan bertugas untuk tujuan rekod syarikat. 

Beberapa dokumen penting juga perlu disertakan bersama sewaktu membuat deposit, antara dokumen yang diperlukan untuk tujuan ini seperti:

Untuk pelajar

Salinan kad pengenalan
Salinan lesen
Salinan kad pelajar
Salinan kad pengenalan saksi (kawan atau saudara)

Untuk yang bekerja

Salinan kad pengenalan
Salinan lesen
Salinan bil elektrik atau astro kediaman(terbaru)
Salinan ID kerja/pas kerja/kad perniagaan atau slip gaji (terbaru)
Salinan kad pengenalan saksi (kawan atau saudara)

Setelah mendapat pengesahan daripada pihak syarikat, anda boleh mengambil atau meminta pihak syarikat untuk menghantar kereta kepada anda.

Lokasi pengambilan kereta adalah seperti berikut:

1. Pejabat Sf Car Rental Agency
2. Penghantaran kereta ke depan kediaman/pejabat/kolej pelanggan (tertakluk kepada terma dan syarat)
3. KTM Padang Jawa
4. KTM Shah Alam
5. Stesen Bas Shah Alam

Ini pula adalah terma & syarat penghantaran kereta:

1. Penghantaran disediakan pada waktu pejabat sahaja kecuali peak hour(4.00pm – 8.00pm)

2. Percuma bagi Shah Alam Seksyen 1 – Shah Alam Seksyen 20 sahaja

3. Bayaran tambahan RM10.00 + RM2.00/km dikenakan sehala bagi kawasan selain Shah Alam Seksyen 1 – Shah Alam Seksyen 20

4. Caj penghantaran kereta ini perlu dibuat pembayaran bersama pembayaran sewa kereta semasa pelanggan menerima kunci kereta.

Kereta Sewa Shah Alam


Untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut tentang perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam oleh Sf Car Rental Agency ini, anda boleh menghubungi mereka melalui maklumat yang tertera seperti di bawah ini: 

Nama syarikat: Sf Car Rental Agency - Kereta Sewa Shah Alam
Alamat: Jalan Kristal Tiga 7/76c, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.
No Tel: 017-244 9251

Penghilang Dahaga Yang Baik Untuk Musim Panas Ini - Juice Works

Maisarah Humaira | 11.2.18 | 11 Komen

Jus Buah dan Smoothie yang berkhasiat dari Juice Works


Bunyi letupan mercun waktu larut malan, pelbagai jenis makanan yang enak dan lou sang – tidak juga lupa ang pow mari mari! – Tahun Baru Cina telah pun TIBA.

Selain daripada bunyi bising, makanan dan perjumpaaan dengan rakan-rakan dan orang yang disayangi, satu perkara yang kami selalu “nikmati” pada musim ini adalah PANAS. Ya, musim ini adalah benar-benar PANAS sepanjang tahun, SETIAP TAHUN.

Tetapi, melain daripada meminum soda yang dipenuhi dengan bahan kimia dan kalori untuk menangani haba, kenape tidak memilih pemakanan yang kaya dengan nutrien yang AMAT SEDAP?

Apa yang kami maksudkan adalah jus buah dan smoothie, dan sini di Juice Works, kami mempunyai pelbagai pilihan untuk palet yang paling arif.

Untuk sekali, pernahkah and mencuba Water Works? Diperbuat daripada campuran semangka yang menyegarkan, nenas dan jus tropika, ia adalah cawan yang penuh dengan serat dan tenaga yang baik.

Juice Works
Water Works

Lychee Cooler kami, yang mengabungkan lychee, tembikai dan sorbet juga merupakan pilihan yang sangat popular dan menyegarkan di bawah cuaca yang panas.

Juice Works
Lychee Cooler

Bagi mereka yang lebih suka minuman yang lebih masam, Zesty Melon kami, yang merupakan gabungan dari oren, semangka, kapur dan sorbet, adalah minuman yang terbaik untuk anda.

Juice Works
Zesty Melon

Akan tetapi, kegemaran musim kami adalah tidak lain daripada Prosperity Juice, yang di buat dari campuran jus dari jeruk mandarin yang indah, jambu sayuran yang sihat jantung, stroberi buah-buahan dan laici berair. Bergabung dengan sorbet yang lazat, wangi dan menyegarkan ini disokong oleh permintaan popular pada musin ini, dan seperti mananya, ia akan menyediakan anda untuk menerima apa yang tahun baru ini.

Oleh itu, berilah badan anda satu pilihan yang lebih baik apabila anda minum untuk memerangi badan yang PANAS! 

Pada masa yang sama, kami di Juice Works ingin mengucapkan Gong Xi Fa Chai kepada anda and orang yang anda sayangi!

TENTANG JUICE WORKS Malaysia


Juice Works Malaysia adalah perintis syarikat jus buah-buahan yang segar di negara di mana mereka dipercayai oleh beribu-ribu pelanggan-pelangang setia untuk kraf yang mengunnakan ramuan bahan-bahan semulajadi yang terbaik.

Diasaskan oleh Jason Choy dan Ling Mooi Li, pasangan berkenaan membuka kiosk pertama di pusat beli-belah Curve pada Disember 2004. Setelah tidak lama ia dibuka, kisok tunggal ini telah memenangi pujian daripada pelanggan-pelanggan untuk menu jus yang sihat dan smoothie yang sangat lazat.

Bermula daripada satu kiosk, Juice Works Malaysia telah berkembang sebagai syarikat pembekal jus buah-buahan dan smoothie segar premium di negara ini yang mengkhusus dalam menu hebat untuk lebih daripada 30 pilihan buatan tangan. Jenama ini terkenal dengan minuman sihat yang segar, dibuat selepas pesanan dan lazat menjamin pelangan akan kembali melawatnya lagi. Daripada eksekutif perniagaan yang sibuk kepada ibu bapa dan pengguna yang mementingkan kesihatan, Juice Works Malaysia mempunyai minuman yang sesuai dibuat segar untuk setiap keperluan individu.

Juice Works Malaysia kini boleh dijumpai di 30 lokasi di seluruh negara dengan banyak lagi akan di buka pada masa yang akan datang. Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk gaya hidup sihat, Juice Works Malaysia juga menawarkan peluang francais sebagai sebahagian daripada rancangan pengembangannya, serta kiosk mudah alih untuk menyampaikan minuman kepada pelanggan yang asyik bergerak.


Pernah Ibu Bapa Terasa Hati dengan Kita?

Maisarah Humaira | 8.2.18 | 2 Komen

Lirik dan Lagu Sekali Lagi Nyanyian Naim Daniel


Kadang-kadang tanpa kita sedar, kita dah buat ibu bapa kita terasa hati dengan kita. Mungkin daripada perbuatan. Mungkin daripada kata-kata yang kita lontarkan atau apa sahaja yang berkaitan. 

Ya, hati ibu bapa semestinya wajib dijaga. Daripada ibu bapalah kita wujud di muka bumi ini dengan izin Allah. Ibu membawa kandungan selama 9 bulan yang ada kita di dalamnya.. ke hulu, ke hilir dengan hati yang gembira. Sungguh banyak pengorbanan kedua ibu bapa kalau nak disebut satu persatu. Dari kecil sehinggalah kita ke alam dewasa yang sudah pandai berdikari, ibu bapa tak pernah melupakan kita. Sampai hati kita nak sakitkan hati mereka?

Sumber foto: Google

Selagi masih diberi peluang hidup bersama ibu bapa, selagi itu kita berpeluang untuk membalas apa yang telah mereka berikan kepada kita. Kita manusia, tidak terlepas daripada melakukan kesilapan dan kesalahan. Minta maaf daripada mereka, itu jalan yang terbaik.

Dah dengar lagu Sekali Lagi nyanyian Naim Daniel? Naim Daniel yang berlakon dalam filem Bisik Pada Langit tu lah. Sedap suara Naim Daniel ni. Bukan saja pandai berlakon, berbakat juga dalam bidang nyanyian. 

Mai suka sangat dengan mesej yang disampaikan dalam lagu Sekali Lagi. Ia tentang seorang ibu yang terasa hati dengan anaknya. Si anak rasa bersalah, lalu berusaha untuk meminta maaf daripada ibunya. Simple je mesejnya tapi mungkin kita sendiri dah buat perkara yang sama, melukakan hati ibu bapa tanpa disedari.

Jom muhasabah diri. Sementara masih bernafas, kita memohon ampun daripada ibu bapa kita. 

Lirik dan Lagu Sekali Lagi - Naim Daniel



Intro
Oh oh ohhhOh oh ohhh oh
Oh oh ohhh ohhhh

Verse
Hari ini
Tak berteman aku sendirian
Sejak semalam
Rasa ini jauh kita bertengkar dan menjauh
Kian merapuh

Pre
Apa yang harusku laku
'Tuk kembalikan hatimu?

Chorus
Tak ingin lagiku Ulangi silap yang sama
Walau akan tiba Hari - hari yang berbeza
Inginku tempuh Waktu dewasa bersamamu
Takkanku ragu x2

Tak terbiasa
Detikku tanpamu
Kembali padaku

Verse 2
Sesal tak henti
Tiap kata dibenak fikiran
Hilang dalam kelam
Janji yangku genggam
Telah terbiar

Repeat Pre & Chorus

Bridge
Kembali padaku
Dewasa bersamamu
Setiap waktu disisi
Tanpa ada rasa ragu
Mentarikan bercahaya
Selagi kau masih percaya


Doa untuk ibu bapa, jangan sekali dilupa.


Design Blog Coklateyes by Innanie Ariffin

Maisarah Humaira | 6.2.18 | 6 Komen

Blog Comel Milik Blogger Innanie Ariffin


Servis design blog murah | Alhamdulillah Blog Coklateyes milik blogger Innanie Ariffin siap sepenuhnya hujung bulan Januari yang lepas. Blog Beauty Blogger ini menggunakan warna pastel sebagai warna tema blognya.


Pastel pink, mint green dan putih adalah warna yang menjadi pilihan pemilik Blog Coklateyes ini. Mai suka sangat dengan gabungan warna ini. Sangat cantik dan sejuk mata memandang kerana penggunaan warna yang lembut. Header blog ini diletakkan nama blog dan pemiliknya serta gambar berbingkai bagi menyerlahkan lagi pemilik blog ini.

Ikut kata pemilik blog ini, menginginkan blognya nampak clean, matured dan elegan dalam masa yang sama nak nampak comel juga. Pemilihan warna pastel pastel pink dan mint green ini sebenarnya pun dah cukup untuk membuatkan blog kelihatan comel dalam elegan. Maka terhasillah blog seperti ini. 

Di bawah ini adalah template penuh Blog Coklateyes ini.


blog comel dan elegan
Template Blog Coklateyes

Banner blog comel
Banner Blog Coklateyes
Watermark Blog Comel
Ini pula watermark Blog Coklateyes 

Alhamdulillah, Innanie sangat berpuas hati dengan hasil rekaan blog ini.

Bagi sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan, contact Mai terus ye. Macam-macam tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi Mai boleh designkan mengiku kehendak dan citarasa anda.

Untuk sebarang pertanyaan atau membuat tempahan, boleh hubungi Mai melalui:

Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)

Klik sini untuk lebih lanjut tentang tempahan dan harga design



PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

Maisarah Humaira | 5.2.18 | 10 Komen

Insurans Terbaik di Malaysia, PolicyStreet


PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | Insurans RM5/bulan? Betul ke ni? Ya, segalanya mungkin dengan PolicyStreet. Siapa PolicyStreet ni? Jom kenali mereka dengan lebih dekat lagi. Bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta. Dah kenal barulah rasa lebih selamat untuk berurusan dengan mereka kan...

contest Policy Street Insurans
[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu-waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

PolicyStreet

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

insurans PolicyStreet

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki

  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan    menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang  berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penama akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari  jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian   pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

pet insurance PolicyStreet

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

insurans PolicyStreet
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.

insurans PolicyStreet

Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

 AXA 200 Cancer Care

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

insurans murah

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html


MaisarahSidi.com © . Designed by Maisarah laaa