Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400 Nuffnang

Masalah Bad Request Error 400 Nuffnang


Cara mengatasi masalah Bad Request Error 400 Nuffnang | Geram juga rasanya kalau buka sesebuah laman web tapi asyik keluar perkataan Bad Request Error 400. Baru-baru ini ada beberapa rakan blogger bertanyakan tentang masalah ini, terutamanya nak buka lama web Nuffnang. Jadi, Mai bagi jawapannya di sini terus.

Bad Request Error 400 Nuffnang

Sebenarnya mudah saja cara untuk mengatasi masalah Bad Request Error 400 Nuffnang.  Masalah ini terjadi mungkin disebabkan oleh server sesebuah laman atau pelbagai masalah lain lagi.

Bad Request Error 400 Nuffnang

Cara ini Mai gunakan di browser Google Chrome. Untuk pelayar yang lain, Mai tidak pasti caranya. Mungkin sama atau mungkin tidak.

Ikuti cara-cara untuk mengatasi masalah Bad Request Error 400 Nuffnang dengan mudah:

1. Klik simbol mangga seperti dalam bulatan biru pada gambar di bawah ini.

Bad Request Error 400 Nuffnang

Kemudian muncul seperti gambar di bawah ini. Klik pada bulatan biru.

Bad Request Error 400 Nuffnang

2. Setelah klik simbol tersebut, akan keluar seperti gambar di bawah ini.

Bad Request Error 400 Nuffnang


Contohnya, jika anda sedang buka laman web Nuffnang, klik semua yang berkaitan dengan Nuffnang. Kemudian klik 'Remove' dan akhir sekali klik 'Done'.

3. Selesai. Cuba refresh page yang bermasalah tadi. Jika 'Bad Request Error 400' tidak muncul dan keluar seperti biasa ini bermakna anda sudah berjaya menyelesaikan masalah ini.

Baca juga: Cara Mudah Letak Iklan Nuffnang di Blog

Mudah saja cara-cara untuk selesaikan masalah ini kan? Tutorial ini juga boleh digunakan pada laman yang lain jugak jika muncul Bad Request 400. Selamat mencuba dan semoga berjaya. Untuk sebarang pertanyaan atau tak menjadi setelah ikut cara ini, tinggalkan komen di bawah ini.


19 ulasan:

  1. wah!thank you!memang lama dah gee xbuka akaun nuff sebab prob ni!

    BalasPadam
  2. aah la dah berjaya.. hahaha.. senang ajer rupanya..

    BalasPadam
  3. yeay..berjaya...tq sharing ;)

    BalasPadam
  4. wahhhhhhhhhhhhhhhhhh
    thankssssssssssssss a lottttttttttttttt
    hahaha
    sebelum nih tak tahu pun
    sekarang dah boleh buka
    yes

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama.. yeayy boleh bukak dah

      Padam
  5. Tq..ingatkan saya jer yang tak boleh buka..

    BalasPadam
  6. nuffnang susah nak dapat duit..hu2

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak dinafikan tapi masih menjadi salah satu sumber untuk blogegr buat duit :)

      Padam
  7. lama dah tak amek tahu pasal Nuff.. acc ada lagi ke x pun tak ingat da hehe..

    BalasPadam
  8. tq for sharing.. ingat nuffnang tak nk kawan blogger baru macam saya..
    jemput la singgah blog saya
    http://cakapsinilah.blogspot.my/

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)

EmoticonEmoticon