Textual description of firstImageUrl

Minum BerryBright untuk Kurangkan Mata Letih

Maisarah Humaira | 2/23/2018 11:54:00 PG | 19 Komen

Minuman BerryBright yang Menyegarkan Mata


Hari-hari bekerja dengan laptop, terasa juga kesannya pada mata. Mata terasa letih kerana kerap melihat skrin laptop yang bercahaya tu. Sampai bawah mata pun gelap, macam mata panda dah jadinya. Jadi, untuk mengekalkan mata supaya tidak penat, Blackcurrant Eye Nourishing Drink BerryBright menjadi pilihan. 

minuman BerryBright untuk mata

Apa yang membuat Mai suka BerryBright adalah khasiatnya dan rasanya yang sedap. Pasti anda tertanya-tanya apa itu BerryBright kan? BerryBright merupakan makanan tambahan yang berkhasiat untuk mata, berasaskan makanan utuh, dilengkapi dengan nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata. Ia dalam bentuk serbuk di dalam sachet mudah bawa yang kecil. Senang dibawa ke mana sahaja kalau terlupa minum di rumah. Rasanya pun sedap, manis masam original gitu.. 

Bahan-bahan utama yang terkandung dalam BerryBright diperbuat daripada sumber asli yang memiliki pelbagai kelebihan. Antaranya seperti New Zealand Antosianin Blackcurrant, ekstrak eyebright, ekstrak marigold, vitamin C, ekstrak billberi Eropah dan stevia. Produk ini tinggi kandungan antioksidan kerana terdapat Blackcurrant New Zealand mengandungi 4 kali ganda antosianin berbanding blueberry Amerika Utara. Setiap sachet BerryBright memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant!

Bagaimana BerryBright membantu dalam meningkatkan kesihatan mata dan penglihatan kita? Empat jenis antosianin yang unik dalam beri Cassis (Blackcurrant), terkandung dalam BerryBright telah terbukti secara klinikal mampu membantu meningkatkan kelembapan mata dan meningkatkan tahap penglihatan. Ia tinggi kandungan Vitamin C iaitu 500mg per sachet yang bersamaan dengan 10 biji buah oren. 

Jenis minuman BerryBright

Terdapat dua jenis minuman ini iaitu BerryBright Original dan BerryBright Stevia. 

BerryBright Original mengandungi fruktosa semulajadi, kandungan gulanya adalah bersamaan dengan setengah biji epal. Ia mengandungi 38 kalori untuk setiap hidangan. Sesuai diminum oleh setiap peringkat umur bermula dari umur 3 tahun dan ke atas.

BerryBright original
BerryBright Original

BerryBright Stevia pula tidak mengandungi gula tambahan, stevia yang berasaskan tumbuhan digunakan sebagai pemanis. Minuman ini juga sesuai untuk setiap peringkat umur bermula dari umur 3 tahun dan ke atas yang disyorkan untuk individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula.

BerryBright original
BerryBright Stevia
Bagi Mai, kedua-dua ni lebih kurang je rasanya. Manis masam yang sedap. Warna ungunya yang asli tanpa pewarna atau pengawet tambahan. Sesuai untuk vegetarian dan yang pastinya BerryBright adalah halal.

Siapa yang sesuai untuk ambil minuman BerryBright?

Pengguna contact lens. Mata kering dan letih.
BerryBright mengandungi nutrien larut air yang membolehkan ia diserap dengan pantas dan memberi kelegaan dan sokongan kepada mata kita.

Berhadapan dengan skrin untuk jangka masa panjang.
Lutein mampi melindungi retina daripada sinaran biru yang bahaya (datang daripada telefon pintar, TV, komputer dan lain-lain)  yang boleh menyebabkan kerosakan dan mempercepat proses penuaan mata.

Lingkaran hitam bawah mata.
BerryBright diformulasi untuk meningkatkan peredaran darah (peredaran mikro) dengan menyingkirkan toksin, mengurangkan pembentukan lingkaran hitam bawah mata dan memberi anda penglihatan yang lebih segar dan jelas.

Sokongan nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata yang lebih baik.
Keperluan dan permintaan terhadap nutrisi serta pemakanan untuk mata telah menaik secara dramatik disebabkan oleh gaya hidup moden kini. Nutrisi dan pemakanan yang lebih baik dapat membantu mengelak pelbagai penyakit timbul dan mengekalkan penglihatan mata. 

Kalau mata anda dah mula mengalami rasa tak selesa, apa kata ambil BerryBright sebagai bantuan untuk mengambalikan kesihatan mata anda.

Cara Penyediaan Minuman BerryBright

Mudah saja cara untuk minumnya, anda perlu...
  1. Sediakan 150ml air bersuhu bilik atau air sejuk.
  2. Tambah satu sachet BerryBright.
  3. Kacau, gaul rata dan minum dengan segera untuk mengelakkan pengoksidaan.
minuman BerryBright untuk mata
Minuman BerryBright

Anugerah Kejayaan BerryBright

Kalau anda nak tahu, minuman BerryBright ini telah memenangi anugerah Malaysia Health & Wellness Brand Award 2017 yang dianjurkan bersama Sinchew Daily and Life Magazines, disokong dan disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Ia adalah pemenang bagi kategori "Makanan Kesihatan" (Health Food).

BerryBright juga telah memenangi "Suplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik" (Best Natural Eye Care Supplement) dalam Natural Health Readers' Choice Awards 2014, 2015, 2017. Selain itu juga ia telah memenangi anugerah dalam Long Life & Beauty Awards 2014 & 2015 bagi kategori "Penjagaan Mata" (Eye Care).


Jom Beli BerryBright

Anda sudah mula berminat dengan minuman BerryBright yang berkhasiat ini? Anda boleh mendapatkannya di....

laman web Euryka Naturopathics (klik pautan ini untuk membeli). Berita baik untuk anda! Anda akan mendapat diskaun sebanyak 15% dengan menggunakan kod diskaun khas ketika membeli BerryBright, masukkan kod diskaun maisarahsididc01 sebelum membuat pembayaran. (Kod ini sah sehingga 15 Mac 2018, mengikut terma dan syarat)

Untuk sebarang maklumat lanjut tentang produk BerryBright, anda boleh ke laman web dan juga akaun media sosial mereka di:

Laman web: Euryka Naturopathics
Facebook: @berrybrighty
Instagram: @berrybrighty


19 ulasan:

  1. Bagus juga Ada produk ini. Sebab bila terlalu lama mengadap computer memang mata akan cepat letih Dan pedih.

    BalasPadam
  2. Macam best je produk ni...mata ni memang selalu letih sangat, maklum asyik dok depan komputer je kan. Kalau free nanti nak beli gak lah

    BalasPadam
  3. Sukanya buah beri ni. Memang sesuai untuk orang yang tengok komputer selalu macam suami saya ni. Boleh suruh dia try product ni. Lingkaran bawah mata tu kalau boleh nak suruh dia pergi je.....hehe

    BalasPadam
  4. Ada juga kawan saya suggestkan produk ni. Katanya memang bagus dan bedasarkan testimoni, ramai nampaknya yang puas hati! InsyaAllah akan dapatkan nanti. Thank you for sharing this! 😁

    BalasPadam
  5. Bagusnya produk ni. Rose pun mengalami mata letih, hari-hari mengadap pc. Untuk yang berkaca mata macam rose ni sesuai jugak kan?
    Rasa berry tu sedapnya.. takde alasan nak skip minum kalau beli ni. Hihi

    BalasPadam
  6. Banyak juga orang review product ni. Mata saya memang kurang elok sangat memang memerlukan supplement camni. Boleh la try.

    BalasPadam
  7. Suka rasa kedua- dua jenis BB ni...sedap..bagus untuk penjagaan mata..zaman sekarang mata pun kena ada supplement

    BalasPadam
  8. mmg mata akan letih sebab asyik ngadap hp la ngadap pc la.. klau ada suppliment mcm ni mmg bagus untuk kita

    BalasPadam
  9. I suka rasa beary bright ni especially yang stevia, tapi i ikut sukatan 500 ml setiap sachets sebab tak tahan manis dah nowadays.. memang kaya dengan bahan yang baik untuk mata.. rekomen sangat bagi yang suka menghadap komputer dan handphone lama lama..

    BalasPadam
  10. Tengok packagingnya pun dah rasa tertarik nak minum. Bagus khasiat BerryBright ni, terutamanya utk org2 mcm kita ni yg kerap tengook screen pc, hp semua tu. Tambahan lagi bagus juga buat saya utk kurangkan keletihan memandu ni, sbb mmg tak tahan mata dgn silau tengah hari dan lampu kereta lain waktu malam. Mata mudah letih.. thanks sharing info ni.. menarik.

    BalasPadam
  11. Kalau minum Berry Bright ni mata jadi segar yea? macam nak try je.. kotak pun nampak menarik je tengok.. nanti nak try cari ..

    BalasPadam
  12. Sekarang ruby dah mula minum minuman dari berry dan yang ada anti oxidant. sebab mata makin rabun. risau pula bila dah kerap tukar-tukar power spek mata. insyaAllah akan cuba berrybright ni.

    BalasPadam
  13. Alamak. Rawlins kena minim gak BerryBright nie kebab memang pengguna tegar contact lens. Thanks ye sebab share info ini.

    BalasPadam
  14. kat mana nak dapatkannya sbb selalu tangkap gambar so mata nak kena jaga skg nie.. hope dapat lah mencuba dan beli nanti.

    BalasPadam
  15. It seems like I really need to buy this and drink. My eyes get tired easily. Maybe facing to long with laptop and hand phone.

    Hope it could helps me too..

    Racheal

    BalasPadam
  16. Ramai juga yang consume ni.erm nak try jugak utk hilangkan lingkaran gelap mata

    BalasPadam
  17. Macam nak cuba la..
    makin ngadap PC lately sakit mata..

    BalasPadam
  18. bagus USP produk ni, kurangkan keletihan mata. Rasanya memang ramai yang perlukan BerryBright ni sebab mata letih selepas seharian mengadap laptop..

    BalasPadam
  19. I think i need this drink coz after looking at my computer screen for a long my eyes feel very tired and kabur.

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)

MaisarahSidi.com © . Designed by Maisarah laaa