Flower Chimp Tawar Servis Tempahan dan Penghantaran Jambangan Bunga dan Hadiah

Maisarah Humaira | 30.8.18 | 0 Komen

Flower Chimp Terima Pelaburan Berjumlah RM 6 Juta Berikutan Prestasi Cemerlang di Asia Tenggara



Flower Chimp | “Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja.

Flower Chimp


Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM89 sahaja. Melangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka, Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak. Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.

Flower Chimp

“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.

Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.

Antara jambangan bunga yang cantik terdapat di Flower Chimp...

Flower Chimp

Hubungi Flower Chimp di:

Flower Chimp di Malaysia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph

Tentang Flower Chimp

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara.

Flower Chimp

Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang.

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain.

Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari www.flowerchimp.com.


Orang kuat di sebalik Flower Chimp

Flower Chimp

Maximilian Lotz (Ketua Pegawai Eksekutif, Flower Chimp)

Sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Flower Chimp, Maximilian bertanggungjawab untuk menjalankan semua aspek perniagaan di empat pasaran Flower Chimp. Maximilian mempunyai rekod prestasi yang mantap dalam ruang e-dagang daripada mengetuai perniagaan Malaysia hear.com, penjual alat pendengaran yang terkemuka di dunia. Sebelum itu, Maximilian memperoleh pengalaman luas dalam bidang perbankan pelaburan & modal teroka. Maximilian lulus dengan B.Sc. dalam Pentadbiran Perniagaan dari Universiti Maastricht (Belanda) dan Universiti Bocconi Milan (Itali).

Niklas Frassa (Ketua Pegawai Operasi, Flower Chimp)

Sebagai Ketua Pegawai Operasi Flower Chimp, Niklas bertanggungjawab menyelia operasi seluruh jabatan di empat pasaran Flower Chimp. Latar belakang Niklas adalah dalam perundingan pengurusan, di mana dia antara peranan lain bertindak sebagai pemimpin projek untuk firma perunding pengurusan terkemuka di industri media Jerman. Lebih-lebih lagi, beliau memperoleh pengalaman e-dagang yang luas di Malaysia, Singapura dan Indonesia dengan syarikat fesyen dalam talian terkemuka di Asia Tenggara, Zalora. Niklas lulus dengan M.Sc. (CEMS) dalam Pengurusan Antarabangsa dari Rotterdam School of Management (Belanda) dan B.Sc. dari WHU - Sekolah Pengurusan Otto Beisheim (Jerman).


Jatuh Cinta dengan Tisu Lembap Imaan Wipes!

Maisarah Humaira | 29.8.18 | 6 Komen

Tisu Lembap Imaan Wipes yang pelbagai jenis


Tisu lembap Imaan Suci Wipes, ada yang masih belum kenal dengannya? Pertama kali Mai guna Imaan Suci Wipes keluaran Imaan Suci World, terus jatuh cinta. Kalau dah kenal, anda juga pasti sukakannya. Mana tidaknya, Imaan Suci Wipes ini bukan sekadar tisu lembap biasa tetapi mengandungi khasiat juga.


Imaan Suci Wipes benar-benar memberi kemudahan dalam melakukan aktiviti seharian. Sebelum keluar jalan-jalan makan angin atau ke mana saja yang agak jauh dari rumah, Mai akan bawa makeup remover dan kapas muka. Apabila masuk waktu solat, berhenti di masjid kenalah bersihkan wajah walaupun hanya sapu bedak kompak saja. Kadang-kadang rasa leceh pula sebab kena bawa dua benda ini tapi penting.

Imaan Facial Wipes, pembersih solekan mudah bawa


Akhirnya bertemu dengan Imaan Facial Wipes. Senang hidup. Tisu lembap pembersih solekan ini mudah dibawa ke mana saja dengan pek yang sebesar tapak tangan. Simpan dalam beg tangan confirm muat. Jadi, tak perlu lagi bawa botol makeup remover dan kapas muka, bawa Suci Facial Wipes Imaan pun cukup dah. Ringan beg tangan.

Imaan Facial Wipes

Tisu Imaan Facial Wipes ini harum baunya, tak seperti bau ubat. Ia bebas daripada alkohol. Ditambah formula aloe vera da vitamin E. Ia berfungsi untuk membersih dan menyegarkan kulit wajah. Sapu sapu, tanggal terus mekap walaupun jenis kalis air. Memang rasa bersih dan segar kulit muka selepas menggunakannya. Tisu ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit muka, kulit yang sensitif pun boleh gunakannya.

HARGA ASAL

1 Paket RM6
3 Paket RM15
1 Kotak RM85

HARGA PROMOSI SEPTEMBER
Kini anda boleh dapatkan Imaan Facial Wipes (Tisu wipes biru) sekotak pada harga RM85, dan hanya tambah RM10 anda dah boleh dapat Serum Susuk Beradu (harga asal Serum Susuk Beradu RM48).

Imaan Facial Wipes


Imaan Facial Premium Wet Tissue 


Nak lagi bagus kesannya, guna Imaan Facial Premium Wet Tissue. Formulanya sama saja seperti Imaan Facial Wipes tetapi ia ada tambahan minyak argan yang banyak khasiatnya untuk kulit. Tisu ini berfungsi sebagai pembersih solekan (deep cleansing). Sehelai tisu cukup untuk menanggalkan solekan seluruh wajah. Permukaan tisu bercorak honeycomb, menggandakan lagi kuasa menanggal makeup walaupun jenis kalis air. Ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan juga kulit sensitif.

Imaan Facial Premium Wet Tissue


HARGA PROMOSI SEPTEMBER
Imaan Facial Premium Wet Tissue (tisu wipes pink) sekotak hanya RM108, tambah RM10 anda akan dapat Jardin Foundation (harga asal RM58)


Imaan Facial Premium Wet Tissue


Imaan Family Wipes untuk kegunaan seisi keluarga


Selain kedua-dua tisu tersebut, Mai juga suka guna Imaan Family Wipes. Kadang-kadang Mai makan dalam kereta, contohnya aiskrim.. sampai mulut dan tangan comot. Macam budak-budak pula kan ๐Ÿ˜„ Apabila ada Imaan Family Wipes ini, ambil sehelai dan lap, hilang comot. Yang bestnya, comot dengan rasa melekit daripada makanan manis tak rasa dah selepas guna tisu lembap. Tak perlu nak berhentikan kereta untuk cuci tangan kan.

Imaan Family Wipes

Tisu Imaan Family Wipes mengandungai ekstrak madu semulajadi, aloe vera dan Vitamin E yang menjamin kesegaran dan kebersihan kulit. Yang pasti ia tidak mengandungi alkohol. Jadi, sangat sesuai digunakan seisi keluarga. Sesuai untuk bayi juga. Kebersihan ibu menyusu badan juga terjaga dengan tisu ini. Kalau anak-anak comot semasa makan, muntah.. lagi-lagi dalam keadaan terdesak tanpa air, dalam kereta contohnya.. lap saja guna tisu ini. Ia juga mampu menghilangkan bau badan.

HARGA Imaan Family Wipes

1 Paket RM6
3 Paket RM15
1 Kotak RM85


Tisu penjagaan miss V, Imaan Feminine Wipes


Satu lagi tisu yang Mai suka adalah tisu penjagaan miss V, Imaan Feminine Wipes. Sangat bagus untuk para wanita gunakannya. Tisu lembap untuk zon intim wanita yang berfungsi untuk membersih, menyegar dan melindungi.

Imaan Feminine Wipes

Kalau di rumah, ada tuala untuk keringkan kawasan intim. Bagaimana jika berada di luar rumah, contohnya ketika jalan-jalan makan angin. Singgah tandas, Mesti perlukan sesuatu untuk mengelap kawasan intim supaya tidak basah dan terjaga kebersihannya bukan? Jadi, tisu Imaan Feminine Wipes adalah penyelesaiannya.

Tisu Imaan Feminine Wipes ini dibungkus secara berasingan dalam setiap pek. Tisu ini mengandungi ekstrak daun sireh yang mampu mengatasi masalah gatal, bau dan mencegah kuman. Pati mawar juga ada, bertindak sebagai penyeimbang PH dan memberi rasa nyaman dan sejuk pada kulit. Tisu ini digunakan untuk luaran sahaja, hanya lap di kawasan intim wanita.

HARGA ASAL

1 Paket RM6
3 Paket RM15
1 Kotak RM85

Zero Belly Daily Fruitea Detox


Selain daripada tisu lembap, Imaan Suci World juga memiliki produk detox iaitu Zero Belly Daily Fruitea Detox.

Zero Belly Daily Fruitea Detox

IMAAN ZERO BELLY FRUITEA DAILY DETOX adalah 100% gabungan daun teh serta buah-buahan terpilih iaitu Mulbery, Passion Fruit, Soursup dan Candle Bush. Ianya menjadi pilihan ramai wanita kerana bau wangi, rasa sedap dan sangat membantu mengekalkan berat badan. Pembungkusan teh di dalam alumunium foil (5 uncang sepaket) dan diletakkan dalam botol Free BPA (Bisphenol A)

Teh detoks ZERO BELLY ini diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi seperti:

1. Buah Mulberi

2. Buah Markisa (passion fruit)

3. Durian Belanda ( soursup)

4. Daun Galenggang (candle bush)

5. Daun the (tea leaf)

ZERO BELLY adalah 100% natural dan tanpa bahan kimia. Ia telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation, makmal yang diiktiraf KKM.

Dengan hanya minum teh detoks ZERO BELLY satu (1) atau dua (2) kali sehari pada waktu pagi atau sebelum tidur, khasiat dan pengambilan teh buah bersama diet pemakanan yang seimbang serta aktiviti yang menyihatkan bakal membantu wanita mencapai impian berikut :-

· Mengempiskan perut yang buncit

· Menyelesaikan masalah obesiti

· Lawas dan badan rasa ringan

· Menyelesaikan masalah sembelit

· Membuang angin dalam badan

· Gula dalam darah dapat di kurangkan

Produk ini telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation.

Cara Penggunaan

Rendam uncang dalam cawan / mug berisi air panas.

Tujuan pencernaan – sehari 1 uncang
Tujuan kurangkan berat badan – sehari 2 uncang
Tujuan kekalkan berat badan – 3 kali seminggu
Boleh diminum oleh individu berumur 7 tahun ke atas, sesuai juga buat wanita menyusu. Tidak digalakkan untuk wanita mengandung

Zero Belly Daily Fruitea Detox

Trial Zero Belly
RM28 (10 Uncang)

HARGA ASAL
RM55 (25 uncang)

HARGA PROMOSI SEPTEMBER
Berita baik! Anda boleh dapatkan Zero Belly Daily Fruitea Detox pada RM55, tambah RM10 anda boleh dapat Brokoli Scalp Serum (harga asalnya RM30).

 
Bagaimana, anda sudah mula berminat dengan variasi Imaan Wipes dan Zero Belly Daily Fruitea Detox? Jangan lengahkan masa anda, buat pembelian segera dengan menghubungi seperti butir-butir di bawah ini ok:

Page : TISU VIRAL

Page : IMAAN SLIMMING DAILY DETOX

Instagram : easy_trave1

No. tel : 0193922261 (klik nombor telefon untuk terus Whatsapp Zira)

Email: zira.shahrudin@gmail.com

Berminat untuk menjana pendapat sampingan dengan Imaan Wipes?

Jika anda berminat menjadi angel/agent boleh ke link https://angel.imaanworld.com/daftar/000048 bayaran sebanyak RM30 akan dikenakan.



Kenapa Kak Limah Jadi Hantu?

Maisarah Humaira | 27.8.18 | 11 Komen

Sebab Kak Limah jadi hantu


Dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah, Kak Limah hanya sakit jiwa bukannya hantu seperti yang penduduk Kampung Pisang. Tetapi dalam filem Hantu Kak Limah 2018 ini, dia meninggal dunia pula.

Persoalan dalam filem Hantu Kak Limah ini, kenapa Kak Limah meninggal dunia secara tiba-tiba dengan wajahnya yang menyeramkan? Kenapa Kak Limah jadi hantu selepas dia meninggal dunia?

Hantu Kak Limah 2018
Foto mStar

Semua ini disebabkan suaminya, Khuda. Muka polos dan perwatakan Khuda nampak baik saja. Tapi tak sangka dia mampu berkahwin dua kali walaupun kehidupannya yang hanya sekadar bekerja kampung.

Khuda pernah berkahwin dengan bunian sebelum berkahwin dengan Kak Limah. Kehidupan bunian di alamnya sangat mewah. Apabila bunian berkahwin dengan Khuda dengan kehidupan yang serba serbi tidak cukup, Nooraini jadi marah, hari-hari sehinggalah wajahnya yang cantik bertukar rupa menjadi buruk, rambutnya juga menggerbang.

Pada suatu hari, Khuda menanam jagung tapi daun jagung yang ditanamnya. Khuda menyuruh isterinya menunggu jagung sehingga berbuah. Dengan izin Allah akhirnya membuahkan hasil. Isterinya sangat seronok.

Beberapa ketika selepas Khuda berkahwin dengan isterinya yang bunian itu, dia berkahwin pula dengan Kak Limah. Kehidupan mereka bahagia sehinggalah Kak Limah meninggal dunia mengejut di kebun.

Kak Limah meninggal dunia dalam keadaan muka yang sangat pucat dengan mata terjegil. Semuanya kerana isteri Khuda yang pertama. Kemunculan isterinya di kebun dengan keadaan yang buruk dan pucat membuat Kak Limah mati kerana terkejut. Lalu, bunian tersebut masuk ke dalam roh Kak Limah dan mengganggu orang kampung. Yang kena ganggu adalah mereka yang membantu Khuda.

Kemuncaknya, Solihin dan rakan-rakannya nak menghapuskan hantu Kak Limah. Tapi tidak berjaya.

hantu kak limah

Husin meminta pertolongan daripada bunian dengan menyerunya. Kmeudian datanglah sekumpulan bunian untuk membantu. Akhirnya, mereka dapat tahu bahawa hantu Kak Limah yang sering menggangu mereka adalah bunian yang bernama Nooraini, isteri pertama Khuda. Nooranini dibawa ke alam bunian semula.

Masing-masing merenung kembali apa yang sudah terjadi. Rakan-rakan Khuda menasihatinya supaya move on.

Tak habis di situ kisah buniannya. Di penghujung cerita, boleh pula Khuda menyeru bunian untuk rakan-rakannya. Maka, datanglah 4 orang bunian yang cantik rupa parasnya. hahaha. Khuda... Khuda... muka je nampak baik, gaya macam pijak semut tak mati tapi masih tak serik lagi.

Begitulah sedikit cerita kenapa Kak Limah boleh jadi hantu. Nak lagi best, anda kenalah menonton filem penuh Hantu Kak Limah di pawagam ye.


Filem Hantu Kak Limah Best Kome Oi!

Maisarah Humaira | 27.8.18 | 7 Komen

Filem Hantu Kak Limah Best


Sabtu yang lalu iaitu 25 Ogos, Mai sekeluarga ke panggung wayang TGV di AEON Taiping untuk menonton filem Hantu Kak Limah. Beli tiket on the spot. Fuhhh... nak pilih tempat duduk, tinggal 4 baris yang depan saja yang masih kosong. Nak tak nak, terpaksa juga pilih yang depan kalau tak melepas.

Review Hantu Kak Limah 2018

Ramai betul peminat filem seram komedi, Hantu Kak Limah ini. Kecil besar tua muda, semua suka. Yang dah tonton lebih daripada sekali pun ada. Rata-rata yang hadir untuk menonton Hantu Kak Limah ini adalah keluarga. Meriah betul dalam pawagam dengan gelak ketawa penonton. Itu yang membuatkan filem Hantu Kak Limah ini dapat lebih daripada RM20 juta kutipan sehingga kini. Wow!

Apa yang membuatkan Mai suka dengan filem Hantu Kak Limah adalah.. lokasi penggambarannya di Perak, tempat Mai sendiri iaitu beberapa tempat di Kuala Kangsar dan Taiping. Tempatnya cantik.

Kesemua watak dalam Hantu Kak Limah juga terbaik. Masing-masing memiliki sikap dan lawaknya tersendiri. Watak-watak yang biasa kita lihat dalam kehidupan orang Melayu. Zul Arifin yang membawa watak Solihin Mabrur pun boleh buat orang ketawa dengan kelakarnya. Lawak yang dibawakan oleh watak-watak dalam filem ini membuatkan ramai penonton tak kering gusi.

Review Hantu Kak Limah 2018
Foto Rojakdaily

Loghat Perak Husin (Awie) pun best.. loghat Perak belah Kuala Kangsar, loghat yang Mai cakap hari-hari ๐Ÿ˜ Ada juga yang bercakap dengan loghat bunyi orang Penang. Yang ni kebanyakannya orang-orang belah Taiping.

Lagu pun best, lagu Srikandi Cintaku yang telah disusun semula menjadi rentak keroncong yang dinyanyikan oleh Awie dan Mus May memang sedap jadinya. Wani (Syarwani) miming lagu Hati Ku Luka Lagi, ditambah dengan penyanyi latarnya Solihin dan Yeh Sekupang buat ramai penonton gelak ketawa. Lagu iklan minuman Joy yang Nayan (Ropie) nyanyikan pula terus melekat dalam otak haha.

Review Hantu Kak Limah 2018
Foto Astro Awani

Jalan cerita juga mudah difahami, lagi-lagi bab Kak Limah meninggal dunia dan kenapa dia menjadi hantu.

Dalam kelakar filem Hantu Kak Limah ini sebenarnya nak menyampaikan sesuatu kepada kita, iaitu manusia dan makhluk halus iaitu bunian tidak boleh ada ikatan seperti perkahwinan. Menurut hukum Islam, tidak sah dan dilarang. Kalau manusia, pasangannya mestilah manusia kan. Mana mungkin boleh hidup dengan pasangan dari alam yang berbeza, pasti akan terjadi sesuatu nanti. Lagipun, tak logik bukan?

Bapak bunian (Mus May) pun dah beritahu sebab-sebab kepada Husin, kenapa dia dan Eton si puteri bunian tak boleh berkahwin.

Haaa.. best kan? Kalau anda belum tonton filem Hantu Kak Limah, cepat pergi ke pawagam terdekat untuk menonton ye. Mesti anda juga tergelak sama ๐Ÿ˜


OST Hantu Kak Limah, Srikandi Cintaku Memang Menyengat!

Maisarah Humaira | 11.8.18 | 4 Komen

OST Hantu Kak Limah menyengat!


Sekali dengar lagu Srikandi Cintaku dalam filem Hantu Kak Limah, terus suka. Lagu asal yang dinyanyikan oleh kumpulan Bloodshed dan Datuk M. Nasir ini telah diubah susunan menjadi rentak keroncong untuk menjadi OST filem ini ini. 

OST Hantu Kak Limah - Srikandi Cintaku

Untuk OST Hantu Kak Limah, lagu ini dinyanyikan oleh Dato' Awie dan Mus May. Memang hebat dan sepadan paduan dua suara ini. 

Lirik lagu Srikandi Cintaku - OST Hantu Kak Limah (Dato' Awie dan Mus May)




Dingin malam tirai kenanganku
Menyerlahkan sekurun ingatan
Terciptalah rimba kehidupan
Percintaan dalam perjuangan

Kesetiaan sebagai bekalan
Bisikan penuh pengharapan
Tiada garis dapat memisahkan
Segalanya kudratMu Tuhan

Alam bagai mengerti
Segala yang terjadi
Embun menitis panas simpati
Pertemuan tiada awal akhir

Perutusan berdarah ku terima
Gugur kuntum di tengah halaman
Medan ini kurasakan sepi
Terpaku pilu

Ku semaikan pepohon kemboja
Yang bunganya adalah hati ku
Semadilah dalam kedamaian
Semangatku tetap bersamamu

Kan kuusung oh! jenazah cinta
Semadikan nisan kasih suci
Semangatmu tetap bersamaku
Selama pasti

Debu malam meragut kenangan
Menyedarkan dari lamunanku
Percintaan dalam perjuangan
Kau abadi Srikandi Cintaku


Filem Hantu Kak Limah Sudah Mula Ditayangkan Kome Oi!

Maisarah Humaira | 9.8.18 | 3 Komen

Filem Hantu Kak Limah Mula Mengilai di Pawagam


Enjit enjit semut... sape sakit naik atas.. lagu Kak Limah ni memang berhantu, tak boleh lupa lagu dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Kalau sebelum ini Kak Limah sakit jiwa  tapi dalam filem terbaru Hantu Kak Limah, dia meninggal dunia pula!

Hantu Kak Limah
Foto Astroawani.com

Menarik juga filem seram komedi arahan Mamat Khalid kali ini. Hantu Kak Limah dibarisi pelakon yang mampu membuatkan penonton ketawa dalam masa yang sama merasa seram. Lokasi penggambaran Hantu Kak Limah kali ini di Taiping dan Kuala Kangsar, Perak. Ate memang dekat bebeno dengan rumah teman hehe.

Hantu Kak Limah ditayangkan bermula hari ini, 9 Ogos di pawagam.

Sinopsis Hantu Kak Limah


Akhirnya Kak Limah bertemu kebahagiaan dan cinta hati dengan seorang pemuda bernama Kudha. Satu hari, ketika Kudha sedang memburu dengan Husin dan Wani, mereka terkejut apabila terjumpa dengan mayat Kak Limah.

Mereka terus membawa mayat tersebut ke hospital. Setelah selesai, mereka pulang ke rumah Khuda dan melihat Kak Limah sedang menunggu dan menyambut mereka dengan hidangan puding kentang.

Jika Kak Limah masih hidup, mayat siapakah yang mereka hantar ke hospital? Jadi dari saat itu, Husin, Wani dan seluruh penduduk kampung mula percaya yang Kak Limah sudah menjadi hantu! Hanya Khuda yang tidak mempercayainya.

Sementara itu, Husin sentiasa curi-curi bertemu dengan teman wanita barunya, Zaitun yang cantik tetapi sedikit aneh kerana hanya suka bertemu di dalam hutan.

Keadaan di Kampung Pisang pula menjadi kecoh dengan hantu Kak Limah. Kehadiran Encik Solihin, guru silat serta ejen insuran dan cukai jalan ini membantu penduduk kampung untuk mengusir hantu Kak Limah.

Penduduk Kampung Pisang mula bergantung pada Encik Solihin dan itu membuatkan Husin cemburu.

Tambahan pula Encik Solihin seorang yang gagah dan mempunyai gigi yang putih. Apakah kisah sebenar yang berlaku di sebalik tragedi yang menimpa Kak Limah? (SUMBER)




Wow.. baru tonton sikit dah rasa best. Kena tonton di pawagam juga nampaknya ni. Peminat Hantu Kak Limah Balik Rumah pasti takkan lepaskan untuk menonton filem terbaru, Hantu Kak Limah ini.

Pelakon Hantu Kak Limah


Antara pelakon utama yang terlibat dalam filem ini adalah Delimati (Kak Limah), Dato' Awie (Husin), Zul Ariffin (Solihin), Uqasha Senrose (Puteri Bunian), Rab Khalid (Yeh Sekupang), Sharwani NS (Wani), TJ Isa (Kudha).

Pelakon undangannya pula, Mus May (Bapak Bunian), Ropie Cecupak (Nayan), Pekin Ibrahim sebagai(Musalman), Jue Aziz, Sabri Yunus, Ziema Din, Erra Fazira dan Dato’ Seri Vida.

Boleh tahan juga barisan pelakonnya. Ate tunggu ape lagi, moh le kite ke panggung wayang tengok Kak Limah 'mengokak' di sana.


Harga Baru Kad Nama Frosted Plastic Card di MaiGraphicDesign

Maisarah Humaira | 9.8.18 | 3 Komen

KAD BISNES/KAD NAMA FROSTED PLASTIC CARD


Frosted plastic card, salah satu jenis kad nama yang menjadi pilihan pelanggan yang membuat tempahan dengan Mai. Walaupun harganya lebih mahal daripada jenis yang lain seperti art card, matte laminate, glossy dan spot UV, frosted plastic card ramai yang tempah.

Jadi, kali ini Mai nak umumkan harga baru frosted plastic card di MaiGraphicDesign.

Frosted Plastic Card murah Malaysia

Di bawah ini adalah senarai harga baru frosted plastic card. Anda boleh save terus gambar ini di komputer atau telefon ye. Senang nak rujuk nanti ๐Ÿ˜‰

Harga Frosted Plastic Card Malaysia
4c sahaja - cetak tanpa warna putih
4c + white - cetak dengan warna putih

Sebelum ini, warna putih tak dapat dicetak pada kad frosted plastic. Tapi sekarang warna putih boleh dicetak pada kad jenis ini. 

Frosted plastic card sering mendapat perhatian pelanggan kerana materialnya yang tahan lasak dengan ketebalan 280gsm, tahan lama dan pastinya kalis air. Tambahan pula, kad jenis ini nampak lebih menarik daripada kad biasa. Pelbagai warna boleh dicetak pada kad ini. Nak buat bucu bulat juga boleh.

Tentang design pula anda tak perlu risau. Design adalah percuma untuk anda. Beritahu saja nak bagaimana, kemudian Mai akan design mengikut kehendak dan citarasa anda.

Berikut adalah beberapa daripada hasil design frosted plastic card di MaiGraphicDesign.

Frosted Plastic Card Malaysia

Frosted Plastic Card Malaysia

Frosted Plastic Card Malaysia

Frosted Plastic Card Malaysia

Frosted Plastic Card Malaysia

Frosted Plastic Card Malaysia

Frosted Plastic Card Malaysia



Frosted Plastic Card Malaysia


Untuk pengetahuan anda, selain daripada frosted plastic card, kad jenis Art Card, Matte laminate, Glossy dan Spot UV juga disediakan.

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan,
sila hubungi MaiGraphicDesign Enterprise di:

Facebook: MaisarahSidi.com / Maigraphicdesign Enterprise
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)
Email: maigraphikdesign@gmail.com


Giveaway Yeayyy, this is my birthday month!

Maisarah Humaira | 9.8.18 | 9 Komen

Birthday Giveaway 


Wow.. ada giveaway lah! Kali ini Mai sertai Giveaway Yeayyy, this is my birthday month! yang dianjurkan oleh blogger Cikla sempena bulan kelahirannya yang jatuh pada bulan Ogos ini.

Nak menang hadiah? ๐Ÿ˜‰ Anda yang nak sertai giveaway ini, klik je banner di bawah..

Giveaway ciklapunyabelog
KLIK BANNER

Sempena hari lahir Cikla ini, Mai selitkan sekali ucapan hari lahir Cikla..

Selamat Hari Lahir Cikla! Semoga bahagia dan gembira selalu di samping yang tersayang, diberi kesihatan yang baik, dilimpahkan rezeki yang baik oleh-Nya dan yang penting semoga Cikla mendapat keberkatan dalam hidup daripada Allah. Semoga umur kita menjadi ukuran di dunia untuk mencari bekalan ke akhirat sana. ❤ 

Rakan ditag: Bonde Zaidalifah


Logo dan Tema Hari Kebangsaan Malaysia ke-61 Sayangi Malaysiaku

Maisarah Humaira | 5.8.18 | 10 Komen

Hari Kebangsaan Malaysia


Bulan Ogos adalah bulan kebangsaan Malaysia, yang mana bulan ini memperingati kita tentang kemerdekaan yang telah kita kecapi sebelum ini. Logo dan tema Hari Kebangsaan ke-61, Sayangi Malaysiaku kali ini sememangnya bertepatan dengan tindakan kita sebagai rakyat Malaysia.

Sayangi Malaysiaku

Bukan senang orang lama kita dahulu berjuang untuk mendapatkan kemerdekaan. Maka, dengan adanya sambutan Hari Kebangsaan ini mengajak kita untuk bersyukur dengan keamanan Malaysia yang dikecapi kini. Sayang Malaysia, itulah yang sepatutnya setiap rakyat sematkan dalam hati. Sentiasa bersatu padu walaupun hidup dalam keadaan berbilang kaum.

Jom ketahui tema dan kenali logo Hari Kebangsaan Malaysia ke-61 dengan lebih lanjut.

Sayangi Malaysiaku - Tema Hari Kebangsaan Malaysia ke-61


Menurut Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo (sumber Metro), tema 'Sayangi Malaysiaku' yang dipilih, adalah untuk meraikan dan mempertingkatkan semangat cintakan negara dalam kalangan rakyat Malaysia.

Logo Hari Kebangsaan Malaysia ke-61


Logo Hari Kebangsaan Malaysia ke-61

Pencipta logo sambutan Hari Kebangsaan Malaysia ke-61 adalah Nik Zulkifli Nik Hitam. Logo yang terdiri daripada 4 warna ini menggambarkan simbol rakyat melakukan gerakan riang mengangkat tangan, beserta satu bentuk hati di hadapan menyatukan mereka.

Ia membawa maksud warganegara Malaysia terdiri daripada berbilang bangsa hidup dalam harmoni, seia sekata, bersatu padu dan kasih sayang kepada negara. 

Untuk pengetahuan anda, logo dan lagu tema Hari Kebangsaan ke-61 ini telah dipilih oleh Perdana Menteri sendiri.

Begitulah serba sedikit tentang tema dan logo Hari Kebangsaan Malaysia ke-61. Jom kibarkan Jalur Gemilang sebagai tanda kita sayang Malaysia. Bersama kita rakyat Malaysia mengekalkan keamanan negara kini dan seterusnya.


KITA PUNYA MALAYSIA - Lagu Tema Hari Kebangsaan Malaysia Ke-61

Maisarah Humaira | 5.8.18 | 0 Komen

Lagu Tema Hari Kebangsaan Malaysia Ke-61


Sambutan hari kebangsaan Malaysia sebelum ini menggunakan lagu Sehati Sejiwa sebagai lagu tema hari kebangsaan. Untuk sambutan hari kebangsaan yang ke-61, lagu Kita Punya Malaysia nyanyian Bunkface telah dipilih oleh Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menjadi lagu tema Hari Kebangsaan Malaysia Ke-61

Kita Punya Malaysia

Lirik dan lagu ini dicipta sepenuhnya oleh Sam Bunkface. Boleh tahan sedap juga lagu ini. Berjiwa muda.



Lirik Lagu Tema Hari Kebangsaan 2018 - Kita Punya Malaysia


31 Bulan 8,57
Perjuangkan pertahankan tanah airku
Impian aku gemilang baru
Satu suara laungkan (Merdeka!)
Bangkit semua demi negara 
Selamanya...

Kita Merdeka 
Sayangi Malaysiaku 
Sayangi Malaysiaku 
Tanah Airku (Ini Kita Punya)
Sayangi Malaysiaku
Sayangi Malaysia
Satu Suara Laungkan (Merdeka!)

Jangan lemah bangunlah 
Buat baru semula 
Percayalah hari ini 
Kita punya 
impian aku gemilang baru
Satu suara laungkan (Merdeka!)
Bangkit semua demi Negara 
Selamanya...

Kita Merdeka 
Sayangi Malaysiaku 
Sayangi Malaysiaku 
Tanah Airku (Ini Kita Punya)
Sayangi Malaysiaku
Sayangi Malaysia
Satu Suara Laungkan (Merdeka!)

Merdeka x3 

Kita Merdeka 
Sayangi Malaysiaku 
Sayangi Malaysiaku 
Tanah Airku (Ini Kita Punya)
Sayangi Malaysiaku
Sayangi Malaysia
Satu Suara Laungkan (Merdeka!)

Sayangi Malaysiaku
Sayangi Malaysia
Satu Suara Laungkan (Merdeka!)
Ini Kita Punya



Tutorial Letak Widget Top Commentators dalam Blog Blogspot

Maisarah Humaira | 2.8.18 | 6 Komen

Letak widget top commentators dalam blog


Baru-baru ini ada rakan blogger yang bertanyakan tentang cara letak widget top commentators dalam blog. Jadi kali ini Mai nak berkongsi dengan anda tutorial meletakkan widget ini dalam blog.

widget top commentators

Meletakkan widget top commentators dalam blog bagaikan kita menghargai pembaca setia dengan komen membina mereka. Widget ini juga menjadikan blog lebih menarik. Pengunjung blog akan meninggalkan komen di blog anda untuk mendapatkan back-link, trafik profil dan blog mereka.

Salah satu widget top commentators yang mudah digunakan adalah daripada Sneeit. Sebabnya mudah, boleh set ikut kehendak kita lagi tu.

Senang saja caranya untuk meletakkannya dalam blog, hanya masukkan kod dalam ruangan HTML/Javascript dalam layout blog.

Ikuti langkah mudah di bawah ini.

Cara letak widget top commentators dalam blog


1. Pergi ke laman Sneeit atau klik terus link ini > widget top commentators Sneeit 

2. Scroll bawah sehingga jumpa borang ringkas ini.

widget top commentators

3. Isi borang tersebut ikut kehendak anda sendiri.

Apabila dah siap isi, klik butang oren Add Widget dan akan keluar gambar seperti di bawah ini:

widget top commentators

Klik butang Add Widget, selepas klik anda akan terus dibawa ke layout blog anda. Di layout blog, anda boleh ubah kedudukan widget ini dan edit tajuk widget.

Siap! Anda dah boleh lihat widget ini di blog anda. Selamat mencuba tutorial mudah ini.


OST Semerah Cinta Humairah - Dusta oleh Aepul Roza

Maisarah Humaira | 1.8.18 | 0 Komen

Lagu Tema Drama Semerah Cinta Humairah


Siapa layan drama Semerah Cinta Humairah mesti tahu lagu temanya kan. Lagu nyanyian Aepul Roza yang bertajuk Dusta menjadi OST drama ini. 

OST Semerah Cinta Humairah

Lagu yang dinyanyikan oleh Aepul Roza seperti biasa tak menghampakan pendengar. Liriknya juga yang ditulis olehnya sangat 'kena' dengan watak utama drama Semerah Cinta Humairah iaitu Humairah.

Lirik lagu DUSTA (OST Semerah Cinta Humairah)




Seribu rasa, sejuta kata
Yang pernah kau bisikkan
Ku percaya
Dan terbang dalam angan terindah
Cinta dan setia

Seribu mimpi, sejuta erti
Berkecai serpihannya
Kau hancurkan
Meracun seluruh ruang hatiku
Hanya tinggal
Derita

Kau yang memiliki jiwaku
Seharusnya kisah kita bahagia
Cinta yang tak pernah aku rasakan
Musnah demi sebuah dusta


Komposer: Aepul Roza, Daus SRK, Syed Syahmir
Lirik: Aepul Roza
Video: Hashtag Media Sdn Bhd


MaisarahSidi.com © . Designed by Maisarah laaa