Doktor Beri Nasihat, Diperlekehkan Pula

Maisarah Humaira | 15.10.18 | 3 Komen

Nasihat Doktor yang Sering Dikecam


Bukan senang nak bergelar seorang doktor kesihatan. Ahli farmasi juga sama. Banyak perkara dan ilmu yang mereka perlu belajar sepanjang tempoh pengajian di universiti. Banyak cabaran dan ujian demi kerjaya doktor yang membantu pesakit.

Kawan Mai ada yang yang sudah bergelar doktor dan ahli farmasi. Seronok bila bersembang sama-sama, tentang apa yang mereka belajar di universiti. Seronok sebab berkaitan kesihatan tubuh badan, rasa teruja nak tahu. Yela, kami belajar bidang lain-lain. Sambil tu dapat juga tambah ilmu baru.

nasihat doktor
Foto irishexaminer.com

Memang mencabar bidang kedoktoran ini. Nak kenal pelbagai urat, organ, otot, bab makanan, penyakit dan macam-macam lagi.. bukan senang. Ada beberapa subjek yang perlu dijawab secara lisan dan praktikal. Yang praktikal tu pula, kalau ada dijawab salah.. sampai perlu mengulang subjek itu. Ada yang kena guna mayat lagi tu. Uishhh..

Sama juga seperti ahli farmasi, semuanya tentang ubat. Pernah jugalah seorang kawan Mai yang ambil kos farmasi ini mengeluh kata kos ini susah. Sampai kena mengulang subjek sebab tersalah sukatan bancuhan ubat sewaktu peperiksaan praktikalnya. Nak botak kepala dibuatnya.. Tapi Alhamdulillah sekarang dia dah jadi ahli farmasi di sebuah hospital di Sarawak.

Apabila banyak ilmu yang dapat, baru tahu itu.. ini.. tak boleh diikut. Masa bersembang, banyak 'ooooo' sebab dah tahu yang betul dan salah sesuatu perkara yang menjadi amalan sebelum ini. Syukur ada kawan sendiri yang terlibat dalam bidang ini. Senang nak tanya perkara yang berkaitan.

Sekarang ini, ramai doktor yang sudi memberikan ilmu secara percuma di laman sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter. Ya, percuma tanpa gaji. Tujuannya untuk menyedarkan rakyat Malaysia dan yang lain tentang kepentingan kesihatan, ubat-ubatan, pemakanan dan sebagainya.

Seronok dapat ilmu sebegini, boleh diamalkan dalam kehidupan seharian. Tapi bukan semua orang suka dengan perkara baik yang mereka lakukan ini. Ada saja mata melihat dari sisi buruk juga mengecam tindakan mereka kerana nasihat yang para doktor sampaikan.


Nasihat dan teguran, tandanya sayang kan? Untunglah kita ada yang sayang. Doktor beritahu perkara sebenar daripada kita berterusan hidup dengan mitos kesihatan merapu yang sering dianggap fakta.

Terimalah kebenaran kerana terdapat berjuta kebaikan padanya.
Kesihatan terjaga, hidup bahagia, dapat beribadat dengan gembira.

Buat kita manusia yang sering ego dengan teguran...

Ilmu itu diumpamakan seluas lautan.
Tapi nak ilmu, kena berguru. Berguru dengan yang pakar dalam bidangnya.
Jika tidak, tersesat dalam lautan yang luas itu tanpa arah tuju yang betul.

Sudah dapat ilmu yang benar, amalkan. Jangan pula jadi bodoh sombong mahu ikut yang salah juga.
Apabila dilabel bebal, tahu pula melenting.

Mudah.. Betulkan yang biasa, biasakan yang betul.



GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Maisarah Humaira | 14.10.18 | 2 Komen

Giveaway planner


Tahun 2019 bakal tiba beberapa bulan saja lagi. Terfikir pula nak beli planner, bagi teratur sikit buat kerja-kerja harian hehe. Sedang blogwalking, ternampak pula GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM, terus sertainya sebab hadiahnya planner ๐Ÿ˜€

Comel corak depan planner tu, kalau ada rezeki bolehlah merasa hadiah ini hehe. Bagi anda yang nak sertai giveaway ini, klik je banner di bawah ini ok..

giveaway planner

Untuk blog Sha, Mai suka dengan header blognya. Comel dan berwarna-warni. Blog pun ok, loading cepat. Kekurangannya tak nampak pula. Ok dah blog tu. Cun!

Ucapan untuk Sha pula, semoga Sha sentiasa mengekalkan semangat berblog dengan menyebarkan pelbagai ilmu kepada pembaca.


Resepi Oden Sedap dan Mudah, Buat Sendiri Je!

Maisarah Humaira | 13.10.18 | 6 Komen

Resepi Oden Buat Sendiri


Ramai yang sudah mencuba oden FamilyMart. Disebabkan ingin mencuba oden tersebut beratur panjang pun sanggup. Tapi kalau sedap, beratur panjang mana pun tak kisah kan hehe. Macam gerai Ais Kepal Milo Tok Abah Kuala Kangsar yang pernah viral sampai masuk TV3. Mai pun sanggup beratur panjang masa tu hihi.

Sejujurnya Mai belum pernah merasa oden FamilyMart. Disebabkan nak juga rasa kesedapannya, Mai pun ikutlah salah satu resepi oden mudah viral yang ada di Instagram. Sedap juga rasanya, kena dengan tekak Mai. Makan oden panas-panas sedang hujan turun, fuhhh nikmatnya rasa.

Jom buat oden sendiri, pasti bertambah-tambah makan ;)

resepi oden mudah


Resepi Oden Mudah

Resepi asal: Instagram cookby_ain, rujukan di laman web Rasa.my

Bahan-bahan:

2 paket kecil Perencah Asam Pedas Adabi
1 paket kecil Perencah Tomyam Adabi
Sedikit perasa Knorr (Mai tidak gunakan perasa)
Air secukupnya
Bahan Oden (kek ikan, bebola ikan, jejari ketam dan sebagainya mengikut kegemaran anda)

Cara memasak:

1. Masukkan perencah asam pedas ke dalam periuk dan panaskan.
2. Kemudian masukkan air secukupnya (tak pekat sangat dan tak cair sangat)
3. Selepas itu, masukkan perencah tomyam.
4. Tambah sedikit perasa jika perlu.
5. Masukkan bahan-bahan oden ke dalam periuk berisi kuah tadi dan biarkan mendidih.
6. Biarkan kuah mendidih dan bahan-bahan oden masak.
Siap!

Sedikit tips untuk anda:

- Jangan letak garam kerana perencah tersebut sudah cukup rasa.
- Sebelum letak perasa, rasa kuah dahulu. Kalau dah cukup rasa tak perlu tambah perasa.
- Tiada lidi cucuk-cucuk pun boleh je jadi, jangan risau hehe



Selamat mencuba. Sekali anda buat oden ini, mesti nak berkali-kali ๐Ÿ˜


Tips untuk Orang Lain Sangka Baik, Tidak Mengungkit dan Hormat Kita

Maisarah Humaira | 10.10.18 | 9 Komen

Sangka Baik, Tidak Mengungkit dan Hormat


Kadang-kadang kita tak sedar dengan kesalahan sendiri. Lalu mudah saja kita menyalahkan orang lain. Itu tak kena, ini tak kena.. rupa-rupanya datang daripada diri sendiri juga.

Sangka Baik, Tidak Mengungkit, Hormat
Sumber gambar Google

Contoh paling mudah, dalam sesebuah keluarga. Ada isteri bersangka buruk dengan suaminya, tak percaya dengan apa yang suaminya lakukan di luar dan sebaliknya. Ungkit-mengungkit perkara lepas sudah menjadi kebiasaan. Anak-anak pula tidak hormat ibu bapa. Apabila semua ini terjadi, masing-masing menyalahkan orang lain.

Apa yang perlu dibuat jika dalam keadaan ini? Ini sedikit perkongsian daripada channel Telegram Tarbiah Sentap..

Tips terbaik untuk orang lain SANGKA BAIK dengan kita adalah, kita sendiri yang mula bersangka baik dengan orang lain.

Tips terbaik untuk orang lain TIDAK MENGUNGKIT dengan kita adalah, kita sendiri yang mula tak mengungkit dengan orang lain.

Tips terbaik untuk orang lain HORMAT kita adalah, kita sendiri mula untuk hormat orang lain.

Jangan asyik menuding jari dengan mempersoalkan,

Kenapa dia tak hormat aku?

Kenapa dia asyik mengungkit?

Kenapa dia asyik sangka buruk dengan aku?


Jadi, muhasabah diri dulu sebelum tuding jari pada orang.

Point paling penting ialah, what goes around, comes around. :)


Design Template Responsive Blog Papaglamz.com

Maisarah Humaira | 9.10.18 | 11 Komen

Design blog tema Lifestyle

Blog Papaglamz.com, artwork design blog template responsive yang Mai nak kongsikan dengan anda kali ini. Blog ini sebenarnya sudah pun siap beberapa minggu yang lalu. Hari ini baru nak update di blog kan ๐Ÿ˜

design blog murah

Dah namanya Papaglamz.com, mestilah blog milik seorang blogger lelaki. Blog ini bertemakan warna oren, kelabu gelap dan putih. Rekaannya juga minimalis, memudahkan pengunjung blog untuk membaca dan mencari sesuatu yang berkaitan di blog.


Jom lihat keseluruhan template blog Papaglamz.com. Untuk lihat paparan penuh template, boleh ke blognya terus.

Blog Papaglamz.com (www.papaglamz.com)
Pakej 4
design blog murah
Template penuh

Template blog ini adalah responsive serta mobile-friendly. Anda boleh lihat template blog yang responsive ini melalui paparan smartphone anda atau boleh semak di laman web responsivedesignchecker.com untuk melihat paparan responsive tersebut.


Dibawah ini pula share button ke media sosial, widget entri berkaitan dan kotak komen bebenang yang ada dihujung entri blog, juga responsive.

design blog murah


Banner blog

design blog murah


Watermark percuma dengan tempahan Pakej 4

design watermark murah


Ada sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan design / edit blog dengan harga yang berpatutan? Anda boleh PM Mai di Facebook, emel dan juga Whatsapp. Macam-macam jenis tema blog seperti blog peribadi, blog perniagaan, blog persatuan, blog sekolah dan lain-lain lagi Mai boleh reka mengikut kehendak dan citarasa anda sampai jadi, InsyaAllah. Nak edit template readymade pun boleh, harga dijamin mampu milik dan puas hati.

Untuk sebarang pertanyaan atau membuat tempahan, boleh hubungi Mai melalui:

Facebook: FB page - MaisarahSidi.com atau
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Mai)





GPC Kawaii Octopus Giveaway

Maisarah Humaira | 8.10.18 | 12 Komen

Giveaway oleh Greenpanda Craft


Comelnya octopus plushie daripada Greenpanda Craft (GPC)! Teringin juga nak satu hehehe. Sekarang ini, di blog GPC sedang berlangsung giveaway GPC Kawaii Octopus Giveaway. Hadiahnya sudah semestinya octopus plushie yang comel buatan sendiri oleh GPC.

Dengan adanya entri ini bermakna Mai sudah pun menyertai giveaway ini. Anda yang nak sertai giveaway ini, klik je banner di bawah ini...

Greenpanda Craft, kawaii plushie
KLIK BANNER OK

Semoga berjaya ;)



Pernah Terfikir Terperangkap dalam Badan yang Salah?

Maisarah Humaira | 5.10.18 | 4 Komen

LGBT, Hubungan Songsang dan Undang-undang Islam


ISLAM YAHUDI! - (Bobo Di Mana) adalah video terbaru daripada MrKokom. Mai sangat tertarik dengan mesej yang disampaikan dalam video tersebut. Apa yang disampaikan ialah tentang golongan Lesbian Gay Biseksual dan Transgender (LGBT).

Mai tidaklah pandai untuk berbicara soal LGBT ini. Seperti yang dilihat masa kini, masalah ini semakin berleluasa. Ya, mereka yang terlibat dalam masalah ini adalah manusia biasa, sama seperti kita. Tetapi bagaikan memilih jalan yang salah kerana keliru dengan identiti diri.

ISLAM YAHUDI! - (Bobo Di Mana)
Imej dari video ISLAM YAHUDI! - (Bobo Di Mana) 

Apabila ditanya sebab golongan itu memilih jalan yang mereka mahukan, banyak alasan yang tidak munasabah diberikan. Macam-macam.. ada juga yang kata "terperangkap dalam badan yang salah". Mungkin mereka fikir sepatutnya dilahirkan sebagai wanita, tetapi sebaliknya.

Mereka yang mengubah rupa dan ciptaan asal tubuh badan, daripada lelaki kepada wanita contohnya.. apabila 'lembut' dijadikan alasan dan tidak tahan dengan kutukan, mereka mengubah diri kepada kepada yang mereka fikir sepatutnya mereka jadi.

Nah.. Video dari MrKokom, ISLAM YAHUDI! - (Bobo Di Mana)



Apa yang disampaikan dalam video ini seperti LGBT, hubungan songsang dan undang-undang Islam.. mudah difahami. Yang salah tetap salah. Benang yang basah takkan boleh ditegakkan.

Kini, banyak pihak yang menegur golongan LGBT ini. Teguran itu tandanya sayang kan? Tiada siapa mahu masalah ini berleluasa kerana tiada faedah pun. Para doktor juga kata, gaya hidup songsang tersebut menyumbang kepada pelbagai penyakit. Jika mereka tidak melakukan sebarang hubungan intim sekalipun, mereka mungkin menarik minat ramai orang lain untuk menjadi seperti mereka. Ini sangat tidak bagus.

Alhamdulillah, kerana teguran kasih sayang itu semakin ramai yang berubah memilih jalan yang betul. Tak dinafikan cara nasihat juga memainkan peranan penting untuk sesiapa saja. Setiap orang tak sama fikirannya. Ada yang boleh terima teguran yang garang, ada yang hatinya lebih mudah tersentuh dengan teguran yang lembut.

Tapi ada juga golongan itu yang masih keras hati dengan memberikan pelbagai alasan. Malah, ada pula Muslim yang menyokong mereka. Katanya mereka perlu diberi hak sama seperti manusia lain. Ada juga yang menentang orang yang menegur golongan LGBT ini. Allahu..

ISLAM YAHUDI! - (Bobo Di Mana)
Imej dari video ISLAM YAHUDI! - (Bobo Di Mana) 

Sudah nama pun manusia, kena selalu diberi peringatan antara satu sama lain kerana manusia mudah lupa, bukan Melayu saja mudah lupa. Ingat semula kejadian yang pernah menimpa kaum Nabi Luth. Kita sama-sama bantu golongan LGBT untuk berubah ke jalan yang benar, bukan sokong dengan pergerakan mereka. Tak guna kecam kosong mereka kalau tiada sebarang tindakan yang benar daripada kita sendiri.

Baru-baru ini hukuman sebat kepada pasangan lesbian hebat diperkatakan. Ada yang menyokong, ada yang membantah. Ada tujuan hukuman itu dilakukan, supaya sedar dengan kesalahan sendiri.

Kan lebih bagus jadi diri sendiri. Jika lelaki, jadilah yang sejati. Jika wanita, jadilah sebaik-baik hiasan di dunia. Hati kena kuat tolak godaan dan pengaruh buruk. Kita yang masih belum diuji iman, sentiasa perbaiki diri dari semasa ke semasa.


Daripada Abu Sa’id al-Khudri ( r.a ), beliau mendengar Rasulullah ุตู„ู‰ ุงู„ู„ู‡ ุนู„ูŠู‡ ูˆุณุชู… bersabda:

“ Barangsiapa di kalangan kamu melihat kemungkaran hendaklah mengubah dengan tangannya, jika tidak mampu, maka dengan lidahnya dan jika tidak mampu, maka dengan hatinya dan demikian itu adalah selemah-lemah iman.”

( Diriwayatkan oleh Musim: al-Iman, hadis no. 40 )



Susu Kambing Nufael Berkhasiat Jadi Susu Kegemaran!

Maisarah Humaira | 4.10.18 | 29 Komen

Susu Kambing Nufael Berkhasiat jadi Pilihan


Susu Kambing Nufael | Mai memang penggemar susu. Untuk minum di rumah, kebiasaannya menggunakan susu tepung je. Sebabnya mudah nak simpan dan lebih jimat. Tapi sekarang ini nak pilih susu tepung untuk diambil setiap hari, kena tengok juga bahan-bahan susu tepung tersebut. Risau ada gula tambahan.

Mai pernah beli susu tepung, rasanya manis walaupun tidak ditambah gula. Errrkk.. tak sukanya dengan rasa itu. Masa beli susu itu, Mai kelam kabut sebab nak kejar masa, tak sempat nak tengok label dan bahan. Main ambil je, bila rasa.. manis!

Walaupun ada susu di pasaran yang tidak manis rasanya, mungkin ada gula juga. Nama gula itu berselindung di sebalik nama lain.

Seboleh-bolehnya Mai nak susu dengan rasa sebenar, bukan rasa manis. Menyesal juga waktu itu. Tapi sekarang ini, dah jumpa dengan susu tanpa gula tambahan, susu kambing lagi tu. Susu tersebut adalah Susu Kambing Nufael dengan gabungan bahan organik dan asli.

Susu Kambing Nufael

Seperti yang kita tahu, susu kambing memiliki pelbagai khasiat yang bagus untuk satu badan manusia. Ditambah pua dengan ekstrak bahan sebenar seperti delima, kurma, madu, minyak zaitun, manna dan kismis, memang terbaiklah jawabnya.

Susu Kambing Nufael

Mai selalu ambil Susu Kambing Nufael ini pada waktu pagi sebagai penambah tenaga. Boleh kenyang lama tau. Kalau susah nak tidur, waktu malam sebelum tidur juga Mai ambil susu ini. Kadang-kadang kalau rasa penat selepas bekerja pun Mai ambil juga susu ini, rasa tenang je rasa selepas minumnya.

Masalah buang air besar juga dipermudahkan dengan minum Susu Kambing Nufael. Najis tidak lagi keras. Kalau anda ada masalah susah nak buang air besar, bolehlah cuba minum susu ini, InsyaAllah berkesan. Di samping itu, kenalah juga jaga pemakanan dan ambil makanan seimbang, lagi sihat tubuh badan.

Bab rasa pula, Susu Kambing Nufael ini tiada gula tambahan, jadi tiada rasa manis juga tiada perisa tambahan.

Cara nak menyediakannya mudah saja. Campurkan 3 skop dengan 170ml air suam dan kacau ikut arah lawan jam sehingga larut. Skop khas sudah disediakan dalam setiap kotak. Tekstur susu tepung ini sangat halus jadi mudah larut dalam air.

Susu Kambing

Tak rugi anda amalkan susu ini. Boleh diamalkan seisi keluarga lagi tu. Jimat bukan?

Ada yang nak mencuba Susu Kambing Nufael? Anda bolehlah membuat tempahan segera di laman susukambingnufael (klik).

Untuk maklumat lanjut tentang Susu Kambing Nufael atau ingin membuat pembelian juga, layari atau hubungi:

Facebook Page: Nufael Susu Kambing HQ
Laman web rasmi: Nufael Susu Kambing
No. HP: 0168404932
Alamat HQ: No 9, Jalan Keluli, AK7/AK, Seksyen 7, 40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan



Susu Kambing Nufael, Susu Berkhasiat Tanpa Gula Tambahan

Maisarah Humaira | 1.10.18 | 32 Komen

Keunikan Susu Kambing Nufael


Anda penggemar susu? Pasti susu yang mengandungi banyak khasiat, diperbuat daripada bahan-bahan asli dan bagus untuk kesihatan yang akan dicari. Susu apa yang memiliki ciri-ciri tersebut? Susu Kambing Nufael keluaran syarikat Feedmilk adalah jawapannya.

Susu Kambing Nufael

Apa yang menariknya Susu Kambing Nufael ini? Susu ini adalah gabungan susu kambing asli dengan 7 bahan organik dan asli dalam setiap satu kotak. Antara bahan-bahan organiknya ialah delima, kurma, madu, minyak zaitun, manna dan kismis dengan EKSTRAK SEBENAR bukan campuran perisa, pewarna daripada bahan ini. Wow, dalam 1 kotak mengandungi pelbagai khasiat! Inilah yang membuatkan Susu Kambing Nufael tidak sama dengan susu jenama lain.

Siapa yang tidak kenal dengan si comel Fattah Anas yang popular di Instagram dengan keletahnya bukan? Adik Fattah Anas merupakan duta dan pengguna Susu Nufael. Tanpa gula tambahan, tanpa perisa dan perasa serta kualitinya yang terjamin membuatkan susu ini sesuai untuk diambil oleh kanak-kanak. 

duta Susu Kambing Nufael

Susu Kambing Sesuai untuk Seisi Keluarga


Kanak-kanak yang baru beralih daripada susu ibu kepada susu biasa sangat sesuai amalkan Nufael ni. Sebabnya ia membantu menaikkan selera makan kanak-kanak selepas 2 tahun ke atas, membantu untuk sel otak berhubung dan cepat belajar, fokus untuk belajar dan membantu mengurangkan kembung perut dan sembelit.

Bukan kanak-kanak sahaja yang boleh minum, dewasa dan warga emas juga boleh mengamalkannya kerana nutrisi yang terkandung padanya sangat membantu golongan ini untuk mendapatkan khasiat yang secukupnya. Nak kulit cantik, mudah tidur malam, nak kurangkan masalah gastrik dan menambah tenaga, ambil je Susu Kambing Nufael sebagai minuman tambahan harian.

Pendek kata, Susu Kambing Nufael sesuai diambil seisi keluarga. Inilah kelebihan susu Nufael kerana kandungannya adalah daripada bahan sebenar adalah sangat sesuai diamalkan seisi keluarga setiap hari. Susu Nufael yang digelar Familymilk atau Supermilk ini mempunyai pelbagai khasiat membantu dalam kesihatan tulang, kulit, minda, ibu mengandung, tumbesaran anak, pemikiran, anti penuaan dan menambah tenaga. Jadi, tidak hairanlah susu ini sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur dan membantu merawat pelbagai penyakit.

Kelebihan Susu Kambing Nufael untuk Ibu Mengandung


Ibu mengandung yang ingin mendapatkan khasiat daripada susu ini pula pasti tertanya-tanya, adakah ia selamat untuk mereka? InsyaAllah selamat. Susu Kambing Nufael ialah minuman tambahan jadi ia sesuai diambil seawal bulan 1 kehamilan, tetapi digalakkan untuk mengambilnya bermula 3 bulan kehamilan dan keatas.

Banyak kelebihan Susu Kambing Nufael untuk ibu hamil. Antaranya, mampu membantu para ibu untuk membantu kontraksi semasa bersalin, menambah susu badan, menstabilkan HB semasa hamil, membantu elakkan sembelit semasa dalam pantang, memberi tenaga dan juga dapat membantu mengelakkan bayi mendapat penyakit kuning selepas dilahirkan. Jadi, ia sangat digalakkan untuk ibu hamil mengamalkannya.

Susu Kambing Nufael

Bagaimana dengan baunya pula? Jangan risau tentang bau susu kambing Nufael ini. Seperti yang kita tahu, susu kambing sememangnya hamis, terutamanya yang asli. Tetapi dengan menggunakan teknologi terkini yang bersih dan selamat, Susu Kambing Nufael sangat kurang hamisnya dan hampir tidak perasan ia adalah susu kambing.

Dari segi pemprosesannya pula, kualiti dan kebersihan Susu Kambing Nufael yang sudah semestinya halal ini terjamin kerana dipantau oleh MESTI dan KKM. Susu yang asli dan organik serta menggunakan gabungan bahan sebenar tanpa perisa, perasa, pewarn, bahan kimia dan ubat-ubatan, membuatkan ia LULUS KKM dalam bahagian makanan tambahan.

Ramai yang suka dengan Susu Kambing Nufael ni tau. Jom lihat apa kata mereka tentang Supermilk ini...

testimoni Susu Kambing Nufael

testimoni Susu Kambing Nufael

testimoni Susu Kambing Nufael

Susu Kambing Nufael

Susu Kambing Nufael

testimoni Susu Kambing Nufael

Nah.. ramai kan yang suka dengan Susu Kambing Nufael?

Bagi anda yang nak mencuba kelazatan dan mendapat khasiat Susu Kambing Nufael ini, bolehlah membuat tempahan segera dengan susukambingnufael.

Untuk maklumat lanjut, layari atau hubungi:

Facebook Page: Nufael Susu Kambing HQ
Laman web rasmi: Nufael Susu Kambing
Instagram Founder: Anys Paloma
Instagram Nufael HQ: Nufael Susu kambing HQ
No. HP: 0168404932
Alamat HQ: No 9, Jalan Keluli, AK7/AK, Seksyen 7, 40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Kepada anda yang ingin menjana pendapatan dengan Modal dropship dengan keuntungan Stokis, boleh terus daftar disini, terhad tau! - Jom Jadi Pengedar Susu Kambing Nufael


MaisarahSidi.com © . Designed by Maisarah laaa