Susu Kambing Nufael, Susu Berkhasiat Tanpa Gula Tambahan - MaisarahSidi.com Susu Kambing Nufael, Susu Berkhasiat Tanpa Gula Tambahan

Susu Kambing Nufael, Susu Berkhasiat Tanpa Gula Tambahan

Keunikan Susu Kambing Nufael


Anda penggemar susu? Pasti susu yang mengandungi banyak khasiat, diperbuat daripada bahan-bahan asli dan bagus untuk kesihatan yang akan dicari. Susu apa yang memiliki ciri-ciri tersebut? Susu Kambing Nufael keluaran syarikat Feedmilk adalah jawapannya.

Susu Kambing Nufael

Apa yang menariknya Susu Kambing Nufael ini? Susu ini adalah gabungan susu kambing asli dengan 7 bahan organik dan asli dalam setiap satu kotak. Antara bahan-bahan organiknya ialah delima, kurma, madu, minyak zaitun, manna dan kismis dengan EKSTRAK SEBENAR bukan campuran perisa, pewarna daripada bahan ini. Wow, dalam 1 kotak mengandungi pelbagai khasiat! Inilah yang membuatkan Susu Kambing Nufael tidak sama dengan susu jenama lain.

Siapa yang tidak kenal dengan si comel Fattah Anas yang popular di Instagram dengan keletahnya bukan? Adik Fattah Anas merupakan duta dan pengguna Susu Nufael. Tanpa gula tambahan, tanpa perisa dan perasa serta kualitinya yang terjamin membuatkan susu ini sesuai untuk diambil oleh kanak-kanak. 

duta Susu Kambing Nufael

Susu Kambing Sesuai untuk Seisi Keluarga


Kanak-kanak yang baru beralih daripada susu ibu kepada susu biasa sangat sesuai amalkan Nufael ni. Sebabnya ia membantu menaikkan selera makan kanak-kanak selepas 2 tahun ke atas, membantu untuk sel otak berhubung dan cepat belajar, fokus untuk belajar dan membantu mengurangkan kembung perut dan sembelit.

Bukan kanak-kanak sahaja yang boleh minum, dewasa dan warga emas juga boleh mengamalkannya kerana nutrisi yang terkandung padanya sangat membantu golongan ini untuk mendapatkan khasiat yang secukupnya. Nak kulit cantik, mudah tidur malam, nak kurangkan masalah gastrik dan menambah tenaga, ambil je Susu Kambing Nufael sebagai minuman tambahan harian.

Pendek kata, Susu Kambing Nufael sesuai diambil seisi keluarga. Inilah kelebihan susu Nufael kerana kandungannya adalah daripada bahan sebenar adalah sangat sesuai diamalkan seisi keluarga setiap hari. Susu Nufael yang digelar Familymilk atau Supermilk ini mempunyai pelbagai khasiat membantu dalam kesihatan tulang, kulit, minda, ibu mengandung, tumbesaran anak, pemikiran, anti penuaan dan menambah tenaga. Jadi, tidak hairanlah susu ini sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur dan membantu merawat pelbagai penyakit.

Kelebihan Susu Kambing Nufael untuk Ibu Mengandung


Ibu mengandung yang ingin mendapatkan khasiat daripada susu ini pula pasti tertanya-tanya, adakah ia selamat untuk mereka? InsyaAllah selamat. Susu Kambing Nufael ialah minuman tambahan jadi ia sesuai diambil seawal bulan 1 kehamilan, tetapi digalakkan untuk mengambilnya bermula 3 bulan kehamilan dan keatas.

Banyak kelebihan Susu Kambing Nufael untuk ibu hamil. Antaranya, mampu membantu para ibu untuk membantu kontraksi semasa bersalin, menambah susu badan, menstabilkan HB semasa hamil, membantu elakkan sembelit semasa dalam pantang, memberi tenaga dan juga dapat membantu mengelakkan bayi mendapat penyakit kuning selepas dilahirkan. Jadi, ia sangat digalakkan untuk ibu hamil mengamalkannya.

Susu Kambing Nufael

Bagaimana dengan baunya pula? Jangan risau tentang bau susu kambing Nufael ini. Seperti yang kita tahu, susu kambing sememangnya hamis, terutamanya yang asli. Tetapi dengan menggunakan teknologi terkini yang bersih dan selamat, Susu Kambing Nufael sangat kurang hamisnya dan hampir tidak perasan ia adalah susu kambing.

Dari segi pemprosesannya pula, kualiti dan kebersihan Susu Kambing Nufael yang sudah semestinya halal ini terjamin kerana dipantau oleh MESTI dan KKM. Susu yang asli dan organik serta menggunakan gabungan bahan sebenar tanpa perisa, perasa, pewarn, bahan kimia dan ubat-ubatan, membuatkan ia LULUS KKM dalam bahagian makanan tambahan.

Ramai yang suka dengan Susu Kambing Nufael ni tau. Jom lihat apa kata mereka tentang Supermilk ini...

testimoni Susu Kambing Nufael

testimoni Susu Kambing Nufael

testimoni Susu Kambing Nufael

Susu Kambing Nufael

Susu Kambing Nufael

testimoni Susu Kambing Nufael

Nah.. ramai kan yang suka dengan Susu Kambing Nufael?

Bagi anda yang nak mencuba kelazatan dan mendapat khasiat Susu Kambing Nufael ini, bolehlah membuat tempahan segera dengan susukambingnufael.

Untuk maklumat lanjut, layari atau hubungi:

Facebook Page: Nufael Susu Kambing HQ
Laman web rasmi: Nufael Susu Kambing
Instagram Founder: Anys Paloma
Instagram Nufael HQ: Nufael Susu kambing HQ
No. HP: 0168404932
Alamat HQ: No 9, Jalan Keluli, AK7/AK, Seksyen 7, 40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Kepada anda yang ingin menjana pendapatan dengan Modal dropship dengan keuntungan Stokis, boleh terus daftar disini, terhad tau! - Jom Jadi Pengedar Susu Kambing Nufael


Catat Ulasan

32 Ulasan

  1. wahhhh nanti kalau i pregnant i rasa nak cuba juga lah susu ni nampak macam sedap je.. kalau anak I tak tahu lah dorang okay ke tak dengan susu ni heheheh nak kena cuba ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh sangat tu. cuba2 bagi kat anak, mana tau diorang suka nanti :)

      Padam
  2. nampak nya bagus susu kambing nufael.. pertama kali i dengar brand ni.. boleh cuba cuba macam mana rasanya.. hehehehee

    BalasPadam
  3. Akak dah minum susu Nufael ni...memang takde rasa hamis dan kurang manis..malahan rasanya tak manis langsung..minum setiap pagi..best...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. terbaik susu ni. minum malam sebelum tidur, senang nak membuang pagi esok hehe

      Padam
  4. Kita pun suka minum susu tapi jarang nak beli susu kambing ni tengok pada produk ni ok juga kalau cuba ehhh orang dewasa boleh minum ker atau untuk kanak-kanak jer hehehehe lupa lak kita....

    BalasPadam
    Balasan
    1. dewasa pun boleh.. satu keluarga boleh minum

      Padam
  5. Bagus sus Nufael ni..susah nak cari produk tenusu yang takde gula tambahan..kebanyakkan melampai-lampau kandungan gula tu..tapi ramai yang tak ambil berat hal ni kan

    BalasPadam
  6. Hehehe..tau susu ni sebab viral. Susu kambing memang bagus untuk kesihatan. Yang penting tiada kandungan gula. Sebenarnya kandungan gula t la yang tak baik untuk kesihatan

    BalasPadam
  7. Bila kita meningkat usia paling penting untuk kita kawal paras gula dalam darah supaya tidak meningkat naik tinggi. kencing manis jadinya

    BalasPadam
  8. Model susu nufael ni adik comel fattah anas. Kalau minum selalu mesti boleh pndai mcm anas. hihihi. Btw susu kambing mmg bagus lgi2 untuk kanak2. Dgn ada tmbahan organik tu kan. Kene try ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi nak pandai kena rajin belajar.. ya betul tu

      Padam
  9. Oh yang viral ni eehehehe , comel je fattah anas ni , macam best gak susu ni , bagusla sekarang ramai di beri kesedaran untuk minum susu

    BalasPadam
  10. Meang susu kambing terbaik tK kira utk kanak2 atU orNg dewasa. Cuma sis liat sikit nak minum..pernah cuba..rasa tak lalu dek tekak ni

    BalasPadam
  11. Oh si fattah anas ni dah jadi duta produk susu kambing ye, hehe. Suka betul tengok telatah dia. Comelll sangat. By the way anak buah emi pun minum susu kambing, tapi dari jenama lain.

    BalasPadam
  12. Wah mcm best ja...sekarang ni memang tgh cari alternatif nak wean off anak and ganti susu kambing..nanti boleh try nufaeel ni

    BalasPadam
  13. dah rasa betul mmg sedap nufael ni

    BalasPadam
  14. Memang betul pun sis maisarah, dulu pernah beli susu kambing madu, tapi bila perhati tepung tu ada banyak hablur gula. buat susu manis. elok cari yang tak ada gula

    BalasPadam
  15. wahhhh now dah ada formulasi susu kambing. jarang ada susu kambing formulasi nie. baguslah tiada gula tambahan. barulah betul2 berkhasiat. sya nie jenis tak minum susu. unless kalau susu tu susu coklat. baru tekak boleh telan

    BalasPadam
    Balasan
    1. susu ni boleh dicampur dengan serbuk coklat juga.. cubalah nanti sedapp

      Padam
  16. Sgt berguna sgt buat ibu mengandung yg ada kencing manis tme pregnant minum susu ni kan.. Xde risau kalau nk minum pon kne pada2... Rasa dia rasa apa ye? Bau hamis tak?

    BalasPadam
  17. Kalau nak minum susu kambing asli memang x boleh nak telan. Tapi kalau ada susu formula ni kurang sikit bau hamis kan. Tak pernah cuba jenama ni lagi

    BalasPadam
  18. wah tengok ramai yang minum susu Nufael ni..tengok anas pun minum..susu kambing memnag terbaik ..susu untuk kesihatan..susu kambing sekarng tak berbau, boleh minum masuk tekak..hehee

    BalasPadam
  19. Banyak khasiat susu nufael ni ye Mai. Boleh lah nk try consume utk gastrik kak ana ni.

    BalasPadam
  20. AM selalu tgk & mengikuti telatah fattah anas di media sosial.. memang mencuit hati.. ramai gak cakap susu nufael nie bagus.. AM nak pegi beli n cuba la..

    BalasPadam
  21. Baguslah sebab sekotak susu bleh diminium seisi keluarga, sangat menjimatkan

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)