Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teguk Air Mayat, Sedap Ke ??


Assalamualaikum.. salam ramadhan ke-15 :)


Berita ni saye bace kat myMetro.. geli teman dengonye. Ade ke patut minum air mayat? hey..for what? Sume ni jadi gara-gara deme yang terlibat ni terpengaruh dengan perkara tahyul kononye dapat mengubati pelbagai penyakit dan masalah ketagihan dadah. Moh kite ikuti berita dari myMetro ni . . .
Air mayat dan cebisan kain kafan.....uih deme ni...bio betik nak minum ni....KUALA TERENGGANU: Gara-gara terpengaruh dengan perkara tahyul, ada individu negeri ini dikesan mencuri dan mengambil bekas air mandian jenazah dan lebihan kain kafan kononnya untuk dijadikan ubat merawat pelbagai penyakit termasuk mengatasi masalah ketagihan dadah.
Perbuatan khurafat itu didedahkan Pengurus Pusat Urusan Jenazah Islam, di sini, Mohd Ariff Tengah, 35, yang memberitahu dia menerima lebih 50 permintaan daripada waris dan individu tidak dikenalinya untuk mendapatkan bekas air mandian itu sejak terbabit pengurusan jenazah 15 tahun lalu.
“Jumlah itu tidak termasuk yang datang secara sembunyi-sembunyi menadah air mandian jenazah di bawah rumah ketika proses mandi mayat.

“Kata mereka, air mayat itu boleh digunakan bagi mengubati pelbagai penyakit termasuk jangkitan HIV dan ketagihan dadah. Perbuatan ini mengundang bahaya kerana air jenazah itu kotor dan mungkin mengandungi pelbagai bakteria atau kuman.

“Jadi, sekiranya ia digunakan sebagai ubat kepada individu yang masih hidup, tentu ia boleh mendatangkan jangkitan penyakit,” katanya yang juga perunding pengurusan jenazah Yayasan Islam Terengganu.

Geli teman ... nyaris2 nak keluo muntah hijo pagi ni, tak abis le pose teman nih....
sabo je la....

Catat Ulasan for "Teguk Air Mayat, Sedap Ke ??"