Moh Mamam Coklat !

0
meleleh air liur tak???


Coklat cegah sakit kronik 

Sape yang tak suke makan coklat? 
Rasa manis dan lazat yang dimilikinya membuatkan individu tak dapat menahan godaannya. Tidak hanya memiliki rasa enak yang menggoda, coklat jugak memiliki khasiat kesihatan.

Sering dijadikan ramuan di dalam kek, muffin dan biskut, coklat dikenalpasti oleh para penyelidik dari University of Chicago, Amerika Syarikat sebagai penawar kronik. Ketua penyelidik, Dr. Peggy Mason, menjelaskan keupyaan coklat merangsang sistem otak yang mengawal bahagian bawah sedar individu dapat mengurangkan rasa sakit yang dialami individu.

Kandungan flovanols dan flovanoids yang terdapat di dalamnya membuatkan coklat mampu mencegah penyakit kronik seperti strok, tekanan darah tinggi serta jantung. Kaya antiokdisan menjadikan coklat ampuh dalam menurunkan kolestrol dan mengurangkan kerosakan pada pembuluh darah hati.
Kehebatan coklat juga dapat mengubati dan mencegah batuk, kanser, penggumpalan darah, stress dan diabetes. 

p/s : hadiahkan saye coklat juge kalau anda nak sihat sepanjang mase...amal jariah semase idup. peace.hehe

Catat Ulasan

0 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)

Catat Ulasan (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !