-->

Orang yang Berjaya Adalah Orang yang Pernah GagalKejayaan bermula dari kegagalan

Ya. Orang yang berjaya adalah orang yang pernah mengalami kegagalan. Mereka bangkit daripada kegagalan. Belajar daripada pengalaman pahit yang akan membuatkan kita tersenyum manis di kemudian hari. 

Tidak kira dalam apa jua perkara, jika gagal sekali jangan berhenti berusaha untuk capai kejayaan yang diimpikan. Gagal sekali bukan bermakna gagal selama-lamanya. 

Anda kenal orang-orang ternama di bawah ini? Mereka juga tidak terlepas daripada berjumpa dengan kegagalan sebelum bertemu dengan kejayaan.

maisarahsidi.com

maisarahsidi.com

maisarahsidi.com

maisarahsidi.com

maisarahsidi.com

maisarahsidi.com

Jika mereka boleh bangkit daripada kegagalan, mengapa tidak kita?

Kegagalan bukan satu kekalahan tapi satu kejayaan yang masih tertunda. Sebahagian daripada lirik lagu Rimbun Keampunan nyanyian Hijjaz. 
Apabila berasa semangat 'turun' dalam melakukan sesuatu perkara, ingatlah kita adalah orang yang memulakan jadi kita jugalah yang mengakhirinya.Nak tempah design?


Catat Ulasan

4 Ulasan

  1. yupp.. klu x oernah gagal.. apa makna hidup kan...

    BalasPadam
  2. selagi tak gagal, takde la kite gagah nak mencari macamana nak usaha huhu. tapi jgn doa gagal pulak huhu.

    BalasPadam
  3. yup..betul sekali..bertabahlah apabila menghadapi kegagalan..dan bangkitlah dengan seribu keazaman..inshaAllah..kejayaan pasti milik kita...

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)