Sopannya Siput Babi Makan Makanan Kucing





Siput Babi Makan


Ada satu hari tu, ternampak siput babi bergerak-gerak setempat. Apa ia sedang buat agaknya? Mai tengoklah apa yang dia buat, rupa-rupanya siput babi itu sedang makan makanan kucing. hehehe. Ada seketul makanan kucing kering terjatuh, dia rasa sedap agaknya. Dia pun teruskan makannya hihihi

siput babi makan makanan kucing

Eh.. ingatkan siput babi makan tumbuhan saja. Makanan lain pun dimakannya juga rupanya. Sempat juga Mai rakam apa yang dibuatnya. Sopan je tengok dia makan.

Pernah tengok siput babi sedang makan tak? Nah.. jom tengok video ini.



Tak tahu habis atau tak makanan itu. Sopan sangat makannya. Malu-malu lagi tu hehe. Lama-lama tengok, comel pula siput ni. 


Catat Ulasan

11 Ulasan

  1. femeslah ciput ni pas ni Mai hehe :)

    BalasPadam
  2. Pernah tengok dalam national geographic siput ni makan daun tapi makan makanan kucing ni 1st time

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia terjumpa agaknya makanan kucing ni, tu yang dia makan hehehe

      Padam
  3. Dia tumpang makan sisa2 agaknya ..

    BalasPadam
  4. saya pun baru tahu siput babi rupanya boleh makan makanan kucing ni. hahaha. sebelum ni mungkin sebab tak pernah jumpa kejadian macam ni kot. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kebetulan siput ni terjumpa makanan kucing, tu yang dia makan hehe

      Padam
  5. kemain melayan siput ni ye.. =p

    BalasPadam
  6. Wah..tak lama lagi popular la siput ni...macam rare je siput makan makanan kucing kan...

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)