5 Barang yang Ingin Dimiliki dari Rakuten Malaysia - MaisarahSidi.com

KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

27 May 2015

5 Barang yang Ingin Dimiliki dari Rakuten Malaysia

Rakuten Malaysia adalah salah satu rangkaian website untuk para penggemar online shopping. Terdapat banyak kelebihan online shopping. Bagi saya, online shopping memudahkan saya untuk memilih barangan kegemaran dan keperluan. Selain itu, dengan mengetahui info tentang sesuatu produk yang dilihat terus dari website membuatkan saya lebih yakin untuk membeli.

Saya suka singgah di Rakuten Malaysia kerana terdapat pelbagai barangan yang menepati keperluan harian mahupun kegemaran sendiri. Memang rambang mata, tak tahu nak pilih yang mana satu. Saya siap buat senarai barang-barang yang saya ingin dapatkan dari Rakuten.

Dalam senarai tu, top 5 barang yang saya ingin miliki dari Rakuten Malaysia adalah:

1. Apple MacBook Pro Retina Display - 15'' | Quad Core i7 2.2Ghz | 16GB | 256GB |OS Mavericks



Harga RM 7,513.00 di Rakuten Malaysia. KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Bagi yang bekerja, pereka grafik dan blogger seperti saya, sememangnya MacBook ini amat sesuai digunakan. Memiliki grafik yang berprestasi tinggi membuatkan MacBook Retina ini sesuai untuk kerja-kerja reka grafik. Dengan paparan Retina yang sangat jelas, menjadikan MacBook lain daripada yang lain. Selain itu, Macbook Pro Retina Display ini adalah nipis dan ringan. Jadi ia mudah untuk dibawa ke mana sahaja. Ini memang terbaik! Memudahkan pengguna untuk bawa ke mana sahaja kerana ringan. Skrin laptop dengan paparan yang mempesonakan membuatkan saya mengagumi ciptaan Apple ini.   Selain intu jangka hayat bateri juga sehingga 8 jam. Jadi ia mudah untuk di bawa ke mana-mana tanpa memikirkan tempat dan masa untuk caj bateri. Memang saya perlu dapatkan MacBook ini!

Ciri-ciri produk:

Retina display with 2560-by-1600 resolution on the 13-inch model and 2880-by-1800 resolution on the 15-inch model

Fourth-generation quad-core Intel Core i7 (15-inch model) processors

Intel Iris Pro Graphics with 2GB video memory in the 15-inch model

Up to 8 hours (15-inch model) of battery life1

Faster flash storage2

802.11ac Wi-Fi

Two Thunderbolt 2 ports for connecting high-performance devices and transferring data at lightning speed

Two USB 3 ports (compatible with USB 2 devices) and HDMI

FaceTime HD camera

Pages, Numbers, Keynote, iPhoto, iMovie, GarageBand included

OS X, the world's most advanced desktop operating system


2. RAPOO H6080 Wireless Bluetooth Foldable Headset



Harga RM 169.00 di Rakuten Malaysia. KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Headset ni memang nak sangat. Headset tanpa wayar dengan aplikasi Bluetooth ini boleh dilipat tanpa merosakkannya! Memang patut dapatkan headset ni. Saya suka mendengar lagu tanpa menggangu ketenteraman orang lain. Masalahnya, dengan headset berwayar ni, susah nak jaga selalu je tercabut. Sebab tu headset ini menjadi pilihan saya.


3. Slice O Matic Kitchen Food Slicer 30 Adjustable Dial Blade Fruit Chopper Cutter


Harga RM 39.90 di Rakuten Malaysia. KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Slicer atau penghiris ini amat berguna untuk kerja-kerja menghiris. Saya tak perlu susahkan diri untuk menggunakan pisau lagi. Kalau hiris bawang selalu je menangis kan. Dengan Slice O Matic Kitchen Food Slicer, bawang dihiris tanpa perlu menangis lagi ;) Selain dapat menjimatkan masa, ia juga boleh digunakan bukan hanya untuk menghiris bawang sahaja. Kentang, lobak, buah pun boleh tau.

Spesifikasi produk:
Stainless steel blades
30 Point Gear System
Food Grade Plastic + Stainless Steel Material
White Colour
What's Included:
1 x Slice O Matic Machine
2 x Blades
Warranty:
1 Months Warranty (one-to-one exchange).


4. [Set of 4] Ceramic Coating Frying Pan 20cm + Stir Wok 14" + Sauce Pan 18cm + Casserole 24cm Set


Harga RM 249.00 di Rakuten Malaysia. KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Memang seronok kalau dapat set ini. Makanan tidak melekat di permukaan kuali. Nak cuci pun senang je dalam masa yang sama dapat jimatkan masa. Set seramik ini bebas PFOA/PTFE. Anda pernah dengar Teflon, yang selalu digunakan pada non-stick pan? Ia akan memberi kesan kepada manusia jika digunakan sacara berterusan tau. Jadi, apa salahnya kita beralih kepada seramik demi kesihatan diri.

PRODUCT FEATURES
Ceramic Non-stick coating
Supreme Anti-Adherent
PFOA/PTFE Free
Colour stain resistance
Scratch resistance
Heats up quickly, saving energy and cooking time
Highly attractive appearance
Use low to medium heat for best result
Package contain:            
1 x Frying Pan 20cm
1 x Stir Wok 14"
1 x Sauce Pan 18cm
1 x Casserole 24cm

SPECIFICATIONS
Interior Treatment : Non-stick Ceramic Coating
Application : Induction / Gas Stove
Material : Carbon Steel
Exterior Treament : Color Coating
Feature : Eco-Friendly


5. Faber Juicer FBR-FJE9400

Harga RM 199.00 di Rakuten Malaysia. KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Ini juga adalah salah satu keperluan di dapur. Blender pula digunakan juga untuk blend cili, bawang dan sebagainya. Memang tak sedap jus tu nanti sebab bercampur rasanya. Dengan Faber Juice, tak perlu gunakan blender lagi. Jadi Faber Juicer adalah terbaik untuk digunakan. Ia mudah dibersihkan selepas penggunaannya dan juga tahan lama. Tak perlu susah-susah lagi untuk menikmati jus. 

Jadi, apa lagi. Jom buat pilihan yang bijak dengan membeli belah di Rakuten Malaysia


Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.

7 comments:

  1. Semoga berjaya dimiliki

    ReplyDelete
  2. as salam..

    salam kenal dar cahayacinta..

    gemar jugaa membeli tapi suka barang wanita sahaja..dah banyak kali beli dekat sana heeee..jemputlah ke blog saya kalau ada masa ya.

    ReplyDelete
  3. mcm menarik je barang tu semua kalau beli..hoho

    ReplyDelete
  4. pergh.. apple macbook tu..

    Jemput Singgah : Sakit Lutut Punca Dan Rawatan

    ReplyDelete
  5. yeah!mai menang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. tahniah kak mai! :D

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda