KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

17 January 2017

Kempen 'Warranty Day' dan '1 to 1 Replacement Warranty' daripada Senheng

Kempen 'Warranty Day' dan '1 to 1 Replacement Warranty' daripada Senheng

Sebut saja barangan elektrik atau perkakasan rumah, pasti kita teringat Senheng. Siapa yang tak tahu Senheng bukan? Kedai elektrik dengan trademark warna hijau, Senheng merupakan salah satu daripada rangkaian kedai elektrik utama di Malaysia. Senheng beroperasi dengan lebih 100 buah kedai di seluruh Malaysia supaya pelanggan mudah untuk mencari mereka. Semakin hari, pelanggannya semakin bertambah. Jadi, Senheng memperkenalkan Warranty Day Promotion dikenali sebagai W-Day khas untuk pelanggan setianya.

Warranty Day (W-Day) Senheng
Warranty Day (W-Day) untuk pelanggan setia Senheng
(tertakluk kepada terma dan syarat)
Wow, satu penghargaan daripada Senheng kepada pelanggannya. Pasti anda tertanya-tanya, apa itu W-Day bukan?

W-Day (Warranty Day) ialah Hari Waranti eksklusif daripada Senheng untuk pelanggan setianya dan promosi ini hanya sah pada 1 hari sahaja iaitu pada setiap 1 hari bulan setiap bulan. W-Day ini telah pun bermula pada 1 Disember 2016 dan akan berlangsung pada bulan seterusnya pada setiap 1 hari bulan. Sebagai contoh, pada 1 Januari, 1 Februari, 1 Mac dan setiap 1 hari bulan pada bulan seterusnya.

Apa yang menarik tentang W-Day ni? Mestilah menarik! Pelanggan Senheng yang membeli barangan elektrik, perkakasan rumah dan gajet digital pada W-Day akan menikmati 2 tahun waranti tambahan PERCUMA untuk barangan yang dibeli. Jadi, tak perlu risau jika barangan elektrik yang anda beli itu rosak setelah tempoh waranti yang telah dibekalkan untuk produk tersebut tamat kerana barangan tersebut masih memiliki waranti PERCUMA selama 2 tahun lagi. Wow!

Pastinya W-Day menjadi hari yang gembira buat si isteri. Pelbagai jenis peralatan dapur dan barangan elektrik yang dapat mempercepatkan tugas isteri menjadi idaman mereka. Isteri juga pasti berasa kagum jika suami mampu untuk menyediakan beberapa sarapan ringan untuknya, dan akhirnya   suami akan membawa isteri ke Senheng pada W-Day untuk membeli-belah. Seronoknya!

1 to 1 Replacement Warranty Senheng
Antara barangan elektrik kecil yang layak untuk kempen '1 to 1 Replacement Warranty'
(tertakluk kepada terma dan syarat)

Selain daripada barangan elektrik, perkakasan rumah dan gajet digital, pembelian perkakas kecil seperti seterika, pengukus elektrik, mesik cetak, pemanas air dan lain-lain lagi yang tersenarai, juga layak mendapat waranti dengan kempen 1 to 1 Replacement Warranty, iaitu barangan yang rosak (mengikut terma dan syarat) akan diganti semula dengan barangan yang baru jenis yang sama dalam tempoh 2 tahun dari tarikh barangan tersebut dibeli. Jadi, isteri tak perlu risau jika tiba-tiba barangan elektrik yang sedang digunakan itu rosak. Bawa terus barangan tersebut ke kedai Senheng beserta waranti. Pasti mereka akan memberikan servis yang terbaik untuk anda.

Dengan kempen ini, pada setiap 1 hari bulan setiap bulan, pelanggan boleh mendapat jaminan penggantian serendah RM1. Anda bolah baca di > 1 to 1 Replacement Warranty, untuk maklumat lanjut tentang waranti tersebut yang pastinya akan memberi kemudahan kepada anda pada masa akan datang.

Untuk pengetahuan anda, promosi waranti ini hanya sah untuk ahli PlusOne sahaja. Teringin nak dapatkan waranti tersebut? Anda mesti jadi ahli Senheng PlusOne dengan membuat bayaran sebanyak RM12 sahaja.

Menariknya! Untunglah pelanggan setia Senheng. Jadi, tunggu apa lagi. Segeralah ke kedai Senheng terdekat anda untuk mendaftar sebagai ahli PlusOne disamping dapat menikmati pelbagai promosi dan tawaran hebat daripada Senheng.


Baca selengkapnya

13 January 2017

Tutorial Tudung dari Al-Quran

Tutorial Tudung Mudah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :) Semoga kita semua sentiasa berada di bawah keredhaan Allah. InsyaAllah. Pada masa kini, pelbagai jenis tudung yang ada di pasaran. Bagus, berniaga tudung dalam masa yang sama mengajak orang lain untuk menutup aurat.

tutorial tudung mudah
FOTO VECTEEZY (HIJAB FREE VECTOR ART)

Namun, adakah tudung atau selendang yang dipakai mematuhi syariat Allah? Nah.. tutorial tudung dari Al-Quran:

Allah swt berfirman:"Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada mereka."

Surah An Nur: 31

Mudahkan tutorial dari Al-Quran ini? Asalkan pakai tudung sehingga menutupi dada, itu sudah memadai. Pakailah tudung dengan cara apa sekalipun, nak belit-belit ke, tetapi ingat kepada suruhan Allah. Perkara yang lain kita nak sangat patuh syariah. Tapi kalau bab menutup aurat? .... haaa, jom tepuk dada kita, tanya sama iman.

Kalau bab aurat pula, jangan kata 'belum sampai seru' untuk berpakaian sempurna sebab Allah 'seru' nama kita untuk pulang semula ke pangkuan-Nya tak memilih dan menunggu waktu yang sesuai. Bila-bila saja kita akan dipanggil oleh-Nya.

Ada juga segelintir yang jenis kadang-kadang kenakan pakaian yang menutup aurat, kadang-kadang terbuka sana sini. Biarlah jadi hipokrit. Lama-lama akan terbiasa untuk menutup aurat dengan sempurna kan? Kerana hidayah milik Allah.

Jangan pula dikecam melulu orang yang belum menutup aurat dengan sempurna ni. Tak salah kita doakan mereka. Dapat pahala lagi tu. Tarik mereka untuk berpakaian sempurna dengan cara penuh hikmah. Cara ini selalunya berkesan.

Jom mula dari sekarang berpakaian sempurna menutup aurat dengan mengenakan pakain yang longgar dan labuh, yang tidak menampakkan bentuk tubuh di samping memperbetulkan perbuatan kita. InsyaAllah, banyak manfaat menutup aurat yang kita akan dapat ;)

Islam agama yang mudah bukan menyusahkan umatnya.


Baca selengkapnya

11 January 2017

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Salam sejahtera semua :) Jom sertai Chinese New Year Megasales Giveaway RM1,000 Di Nile.Com.My yang dianjurkan oleh Lyssa Faizureen.

nile backpack

Antara barangan yang saya nak sangat-sangat daripada nile.com.my seperti di bawah ni . . .


Product: Backpack
CNY2017 Sales price: RM22.60
Date: 12/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 98 units only

Traveler Backpack

CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 17/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 190 units only

Woman bag

Product: Woman bag
CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 450 units only

cardigan

Product: Cardigan
CNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 96 units only

blouse muslimah

CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only


Nak tahu lebih lanjut tentang cara untuk sertai giveaway ini, sila ke blog cik Lyssa Faizureen ok ;)

Baca selengkapnya

10 January 2017

Antara Dunia dan Akhirat

Antara Dunia dan Akhirat

Dunia yang kita pandang hari ini... membuatkan seolah-olah kita lupa akan hadirnya hari akhirat. Apabila kita sudah melangkah ke alam selepas dunia, akhirat pula yang menjadi nyata.

dunia, akhirat
Foto: gambarkatacinta.com

Hari ini,
Dunia adalah nyata,
Akhirat hanya cerita

Tapi...

Setelah mati,
Dunia hanya cerita,
Akhirat jadi nyata.


Jom bersedia di dunia supaya bahagia di akhirat sana. InsyaAllah.


Baca selengkapnya

Tahniah Faiz Subri, Anda Kebanggaan Malaysia

Sepakan Tuah Gol Faiz Subri Memberi Hasil yang Tidak Terjangka

Jutaan tahniah diucapkan kepada pemain bola sepak Pulau Pinang, Faiz Subri atas kejayaannya meraih Anugerah Puskas Perseketuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) 2016 di Zurich, Switzerland. Ini adalah satu kejayaan yang tidak ternilai buat Faiz Subri sendiri dan menjadi kebanggaan Malaysia.

faiz subri, puskas
FOTO ESPNFC

Gol cantik yang telah dilakukan olehnya membuatkan beliau tercalon antara beberapa pemain bola sepak handalan dunia dan dikenali ramai. Alhamdulillah, rezeki Allah berpihak kepadanya. Sekaligus mengharumkan nama Malaysia di mata dunia.

Jaringan menakjubkan yang telah dilakukan beliau disifatkan seperti melanggar hukum fizik ketika itu, merupakan gol sepakan percuma yang melencong ke arah berlawanan. Namun sepakan tersebut membantu pasukan Pualau Pinang untuk menang 4-1 menewaskan Pahang. Tengok saja lencongan bola yang memasuki gawang gol, kita pun rasa tak percaya juga kan. Tapi ini semua kerja Allah. Takdir Allah yang membuatkan bola tersebut untuk masuk ke gawang gol walaupun sepakan tersebut dibuat dari arah tepi. Kagum sungguh!

Kerana jaringan gol cantik itu, cepat saja menular ke merata dunia. Anak kelahiran Ayer Hitam, Kedah yang berusia 30 tahun ini telah menjadi motivasi sebagai penguat semangat kepada rakan-rakan sepasukannya untuk meningkatkan lagi mutu permainan, semangat dan usaha dalam arena bola sepak negara seterusnya ke mata dunia.



Syabas anak Malaysia, Faiz Subri anda setanding pemain dunia!

Baca selengkapnya

09 January 2017

Tempahan Design Blog Farhana Mohamad

Design Blog Tema Lifestyle

Servis design blog murah | Salam sejahtera kepada anda semua :) Artwork yang ingin dikongsikan kali ini sebenarnya dah lama siap design tahun lepas lagi. Cuma terlupa nak up di blog. hehe. Template ini untuk blog Farhana Mohamad.

design blog murah, blog comel

Kelabu dan merah jambu pekat yang cantik menjadi warna pilihan untuk dijadikan warna tema blog ini. Cantik juga gabungan dua warna ni. Header blog tersebut turut diletakkan foto pemiliknya. Sedikit bungaan diselitkan sedikit supaya nampak serinya.

Blog pakej 2: Blog Farhana Mohamad
(klik url di atas untuk paparan penuh dan lebih jelas)

design blog murah, blog comel

Anda berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi.
Cakap saja anda nak bagaimana rupa blog tu, saya akan designkan mengikut kehendak anda ;)

Nak blog jadi responsive pun saya boleh buat kalau anda nak.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)



Baca selengkapnya

Milagro Coffee Patawali Penawar Kencing Manis

Milagro Coffee Patawali Penawar Kencing Manis

Milagro Coffee Patawali bukan sekadar kopi biasa. Kopi ini mampu mencegah serta mengawal penyakit kencing manis, juga mampu menyelamatkan kaki daripada di potong. Bahan-bahan yang terkandung dalam kopi ini, aroma dan rasanya membuatkan ia istimewa berbanding kopi lain yang berada di pasaran.

Milagro Coffee Patawali

Milagro Coffee Patawali adalah kopi pra-campur 7 dalam 1 daripada kopi arabika dan robusta yang berkualiti, mengandungi beberapa ekstrak herba khas seperti Tinospora Crispa, Halia, Lada Hitam dan garam gunung. Minuman kesihatan ini juga tidak berkafein. 

Inilah kelebihan yang ada pada Milagro Coffee. Untuk pengetahuan anda, Tinospora Crispa adalah herba utama yang digunakan dalam Milagro Coffe. Di Malaysia, herba ini lebih dikenali dengan nama "Patawali" atau "Akar Seruntun".

Milagro Coffee Patawali

Herba Tinospora Crispa dijadikan bahan utama dalam Milagro Coffee kerana ia berupaya untuk merawat pelbagai penyakit seperti: 
  • Kencing manis (herba dalam bentuk ekstrak akueus disebabkan oleh kesan hipoglisemik yang boleh mengurangkan paras glukosa dalam darah)
  • Demam Malaria
  • Tekanan darah tinggi
  • Sakit sendi
  • Anti kanser
  • Keradangan
  • Luka
  • Cacing usus
  • Hiperglisemia


Manfaat Milagro Coffee Patawali

Dengan izin Allah, pelbagai masalah kesihatan dapat dirawat dengan gabungan herba-herba terpilih yang terkandung dalam Milagro Coffee Patawali ini. Antaranya seperti: 
  • Menstabilkan tahap gula dalam darah
  • Meningkatkan sensitiviti insulin
  • Membekalkan antioksidan yang tinggi
  • Membantu menyelesaikan masalah rabun dekat dan jauh
  • Mengurangkan keletihan kronik
  • Meningkatkan penghadaman
  • Melegakan sakit perut
  • Melegakan pedih ulu hati
  • Menurunkan berat badan
  • Menyembuhkan osteoporosis
  • Melegakan demam selesema
  • Meningkatkan tahap tenaga
  • Menguatkan sistem imun
  • Merangsang aktiviti fizikal

Untuk membuktikan keberkesanan Milagro Coffee, satu penyelidikan saintifik tentang rawatan bagi kencing manis menggunakan herba Patawali dalam Milagro Coffee telah dilakukan oleh penyelidik dari UiTM Puncak Alam, Selangor dan mereka mendapati bahawa terdapat pengurangan yang ketara pada bacaan gula dalam darah selepas meminum Milagro Coffe secara konsisten selama sebulan.

Jadi, kalau nak cegah dan kawal kencing manis, amalkan Milagro Coffee sebagai minuman harian anda untuk merasai keajaibannya.

Testimoni Pengguna Milagro Coffee Patawali

Alhamdulillah, rata-rata pengguna yang sudah pun mencuba Milagro Coffee Patawali ini memberikan maklum balas yang positif.

Beberapa pengguna yang telah berjaya dengan Milagro Coffee:

Milagro Coffee Patawali

testimoni Milagro Coffee Patawali

testimoni Milagro Coffee Patawali

Saya juga baru saja menjadi pengguna Milagro Coffee Patawali sebagai langkah untuk mencegah penyakit daripada bersarang dalam badan. Mana tau, mungkin rabun jauh saya juga akan berkurang dengan mengamalkan Milagro Coffe ini.


Cara Pembelian Milagro Coffee Patawali

Mungkin anda sudah mula tertarik dengan pelbagai kelebihan Milagro Coffee Patawali ini. Jangan berlengah lagi. Dapatkan segera Milagro Coffee Patawali dengan harga RM55 sekotak. Sangat sesuai untuk dijadikan hadiah kepada yang tersayang juga :)

Bagi anda yang ingin mendapatkan Milagro Coffee Patawali, hubungi pihak Milagro Coffee di:

Instagram: @milagro_coffee (https://www.instagram.com/milagro_coffee/)
No. telefon: HP: 012- 370 2676
                    Pejabat: 03-5021 7403 / 03-5021 7401


Jadikan Milagro Coffee minuman harian anda.
Mmm.. Sedap ekk..

Baca selengkapnya

06 January 2017

Terlalu Banyak Dosaku

Terlalu Banyak Dosaku

Kalau nak sembang pasal dosa setiap dari kita semua, semua akan kata dan fikir dosa sendiri lagi banyak dari orang lain. Sebab hakikatnya tentang dosa itu kita sendiri yang rasa dan hadapi.

banyak buat dosa

Tapi nak kata nikmatnya hidup sebagai orang Islam ni, saat kita buat dosa kita masih diberi pilihan untuk bertaubat. Walaupun kita rasa dosa kita banyak seperti buih di lautan. Sebenarnya lebih banyak dari itu. Tapi Allah masih sayangkan kita, masih nak kita kembali pada Dia.

Selalu kita dengar orang kata "setiap orang buat dosa..". Tapi itu bukan alasan untuk kita teruskan buat dosa! Malah, walaupun kita buat dosa sebanyak mana sekalipun, tapi andai di hati kita masih ada 'rasa' nak teruskan berdakwah, masih rasa nak buat baik, nak amar makruf, Allah akan beri petunjuk pada kita.

“Orang yang paling bodoh ialah orang yang tahu Allah itu maha pengampun, maka dia jadikan perkara itu alasan untuk terus dia melakukan dosa…” - Ibn Qayyim.

Kredit: Channel Telegram Islamic_Quotes



Baca selengkapnya

05 January 2017

9 Petua Mencantikkan Wajah

Petua Mencantikkan Wajah

Ramai yang ingin memiliki kulit wajah atau muka yang cantik tanpa secalit mekap. Bukan perempuan sahaja yang nak kulit cantik, kaum lelaki juga sama. Petua mencantikkan wajah daripada orang lama selalunya berkesan.

Bahan-bahan yang digunakan dalam petua orang lama pula dalah dari sumber semula jadi dan mudah didapati di rumah. Kulit juga terpelihara daripada bahan-bahan kimia yang berbahaya. mungkin akan rosak jika digunakan berterusan tanpa disedari.

Nak cantik, perlu bersabar. Jangan gelojoh sehingga mencari pelbagai produk murahan yang dikatakan kulit boleh jadi putih dalam masa yang singkat sahaja. Nanti kulit rosak, kita juga yang rugi.

Petua Mencantikkan Wajah

Jom ikuti 9 petua untuk menambah seri pada wajah:

1. Melicinkan dan memerahkan kulit muka

Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: wikipedia
Ambil sebiji buah tomato masak, lecek sehingga halus. Kemudian pupurkan di seluruh muka. Biarkan mengering selama 20 minit. Bilas dengan air bersih. Amalkan 2 atau 3 kali seminggu.


2. Menegangkan kulit muka

Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: greenkirana.com
Ambil tepung ubi kayu dan mentimun. Timun itu hendaklah disagat terlebih dahulu atau dilumatkan. Kemudian campurkan kedua-duanya dengan air sedikit. Kacau rata dan jangan terlalu cair. Selepas itu, sapukan ke muka dan biarkan ia kering. Kemudian basuh. Dengan cara ini ia dapat menegangkan kulit muka serta menampakkan kesan putih di muka dan menjadikan kulit kita lebih segar.


3. Menghilangkan parut di kulit


Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: fit2shape.info
Tumbuk kulit kayu manis sehingga lumat. Campurkan serbuk ini dengan sedikit air. Bancuh bersama dengan dengan bedak sejuk. Setelah sebati, sapu rata di bahagian berparut. Lakukan sekerap yang mungkin. Lama-kelamaan parut akan beransur hilang. Petua ini juga sesuai untuk menghilangkan bintik-bintik hitam dan jerawat pada wajah.


4. Menghaluskan kulit


Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: greenlitebites.com
Buah tomato dikisar halus. Lumurkan pada muka beberapa ketika. Sebaiknya dilakukan pada waktu malam kerana tiada gangguan. Setelah agak lama, cuci muka dengan air suam. Amalkan selalu. Buah tomato ini juga berfungsi untuk membersihkan kulit.


5. Memerahkan bibir
Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: www.honeyassociation.com
Sapukan madu asli pada bibir setiap malam sebelum tidur. Amalkan selalu. InsyaAllah bibir akan menjadi merah seperti memakai gincu.


6. Merawat kulit berkedut


Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: thetrustambassador.com
Parut sebatang lobak merah yang telah dibersihkan, lalu dicampurkan bersama sesudu tepung jagung dan sebiji kuning telur. Sebatikan bancuhan itu lalu dioleskan kepada kulit sekali sehari. Amalkan sehingga berkesan.


7. Menghaluskan kulit muka 


Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: manfaat.co.id
Bancuh sedikit asam jawa bersama air dan sesudu tepung ubi. Kacau sehingga ia menjadi larutan pekat. Pupurkan pada muka yang telah dibersihkan. Biarkan ia mengering lebih kurang lima belas. Selepas itu barulah dibilas.


8. Kulit cerah dan licin


Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: resepibonda.com
Ambil sebiji limau nipis dan dibelah dua. Semasa mandi, gosokkan pada muka dan seluruh badan. InsyaAllah, kulit akan menjadi cerah, licin dan harum.


9. Menghilangkan lebam mata


Petua Mencantikkan Wajah
Kredit foto: Pixabay
Teh uncang yang telah digunakan jangan dibuang. Lekap pada mata dan biarkan semalaman. Lakukan 3 kali seminggu kutika hendak masuk tidur.


Begitulah antara 9 petua yang boleh diamalkan untuk mencantikkan wajah. Asalkan anda konsisten mengamalkan petua-petua ini, insyaAllah pasti dapat hasil seperti yang diinginkan.

Sumber info petua: Facebook Hijab Lense

HOTSEBAB WANITA CEPAT GEMUK DAN NAMPAK TUA SELEPAS BERKAHWIN

Jangan lupa klik butang 'Share' di bawah ini dan kongsikan di laman sosial :)
Baca selengkapnya

04 January 2017

Tempahan Design Blog Pengedar Shaklee Fatin

Design Blog Tema Bisnes dan Kesihatan

Servis design blog murah | Kali ini dapat tempahan design template blog daripada seorang klien yang merupakan pengedar Shaklee di Shah Alam. Sudah semestinya pemilik blog ini berkongsi tentang kebaikan produk Shaklee dalam blognya. Petua dan pengalamannya juga dikongsi di blognya.

header blog comel

Untuk blog Pengedar Shaklee Shah Alam ini, warna merah jambu dan biru cair dipilih sendiri oleh tuan punya blog sebagai warna tema blog. Sedikit bunga-bungaan menjadi penyeri blog ini. Design untuk blog juga tidak sarat dan yang penting memudahkan pembaca. 

(klik url di atas untuk paparan penuh dan lebih jelas)

design blog murah

Ini pula adalah banner blog

design banner cantik


Anda berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)



Baca selengkapnya