18 Ogos 2017

Jangan Jadi Manusia yang Lupa dengan Janji-Nya

Lirik lagu Buta (Caliph Buskers ft. Faizal Tahir)


Kita telah berjanji dengan Sang Pencipta ketika masih di dalam perut ibu lagi. Tapi, adakah janji suci itu masih kita tidak mungkiri?

Buta (Caliph Buskers ft. Faizal Tahir)

Lagu Buta nyanyian Caliph Buskers ft. Faizal Tahir ini betul-betul membuatkan kita terfikir semula tentang janji yang kita sudah ungkapkan dahulu. Mari perbetulkan diri kita, sementara peluang masih ada. Syukur kepada-Nya jangan pernah sesekali kita lupa, kerana tanpa-Nya siapalah kita.




Pejamkan mata dengarkan saja
Apa di minda
Apakah semua yang zahir dimata
Takkan pernah berdusta

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Andai mampu ku lihat semua
Adakah ku sempurna
Atau kerna mataku yang leka
Membuat ku berdosa

Ceritakanlah pada aku
Agar ku faham dunia

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tuhan
Segalanya telah Engkau berikan
Tetapkan saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tanpa Kamu siapalah aku
Tanpa aku tetap saja Kau sempurna
Dan satu
Terangilah hatiku

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Tuhan
Segalanya telah Engkau tentukan
Terangi saja hatiku
Maaf ku selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Maafkan aku
Selalu terlupa
Mensyukuri semuanya

Pejamkan mata
Dengarkan saja
Apa di minda


Jom introspeksi diri. Semoga peringatan ini sentiasa membuka mata dan hati saya, saya, saya dan kita semua. InsyaAllah.

***

Jangan sia-siakan akaun Blog, Facebook, Instagram dan Youtube anda. Anda boleh jana pendapatan dengannya. Konsepnya mudah, anda kongsi anda dapat wang. Dapatkan job berbayar dengan harga bermula dari USD50.
Memang mudah, klik SINI segera untuk sertainya.


17 Ogos 2017

Promosi Kad Bisnes Murah dari MaiGraphicDesign

PROMOSI KAD BISNES/KAD NAMA MURAH

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Promosi kad bisnes murah kembali lagi!

Anda sedang mencari-cari kad bisnes harga mampu milik?
Anda ingin meluaskan perniagaan anda dan dikenali ramai?
Promosi kad bisnes murah oleh MaiGraphicDesign Enterprise sedang berlangsung!

kad bisnes murah
Jangan lupa save gambar ini dan sebarkan kepada rakan serta saudara-mara anda 😉

Promosi kad bisnes murah dengan harga berbaloi-baloi ini berlangsung sehingga perubahan harga diberitahu kelak.
Dapatkan segera sebelum terlambat!

Apa yang menariknya dengan promosi ini?
DESIGN DAN *KOS PENGEPOSAN ADALAH PERCUMA!

Anda tiada idea untuk design sendiri kad bisnes / kad nama anda?
Atau anda mahukan kami design kad bisnes anda?
Jangan risau, kami sedia untuk menyediakan design kad bisnes yang menarik untuk anda.

Promosi kad bisnes murah ini sah untuk material 
MATTE/GLOSSY LAMINATE 260 GSM sahaja.

Kelebihan material MATTE/GLOSSY LAMINATE 260 GSM:
1. Kalis air
2. Tahan lama
3. Tidak mudah koyak
4. Perniagaan anda nampak lebih profesional

Servis dan kualiti terbaik kami berikan kepada anda. InsyaAllah

Hasil tempahan kami, boleh lihat sini:

Selain daripada kad kemasan matte laminate dan glossy, jenis lain seperti spot uv dan frosted plastic card (kad bisnes translucent) juga disediakan.

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan,
sila hubungi MaiGraphicDesign Enterprise di:

atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)
atau
Email: maigraphikdesign@gmail.com

Siapa lambat, melepas lah jawabnya. hehehe


16 Ogos 2017

Gayatnya Memandu Sebelah Kenderaan Besar di Jalan Raya!

Gayat Ketika Memandu


Gayatnya apabila memandu sebelah kenderaan besar di jalan raya! Mungkin Mai je macam ni kot hehe. 
gayat ketika memandu
Sumber: Google

Kalau memandu bersebelahan dengan kenderaan yang lebih kurang sama saiznya, Mai ok je. Tapi bila sebelah kereta ada kenderaan besar seperti lori besar atau bas... kecut perut dibuatnya. Rasa nak menjerit pun ada kalau waktu memandu tu kenderaan besar lalu di sebelah. 

Kalau Mai jadi penumpang pun, sama je gayatnya. Siap tutup mata bila lori besar lalu. Aduhhh.. Abah Mai gelak je lah. haha. Entahlah macam mana pula rasa gayat ni boleh datang. Mungkin sebab berita-berita kejadian kemalangan yang membuatkan Mai rasa gayat dan takut. 

Ingat lagi semasa ujian memandu dengan JPJ beberapa tahun lepas. Memang betul-betul ada lori besar lalu ketika sedang memandu. Haishhh. Takkan nak menjerit depan abam JPJ tu pulak kan. Nak tak nak Mai teruskan je memandu sambil baca macam-macam ayat dah. haha. Alhamdulillah, lulus jugak masa tu.

Mai ada terfikir juga. Macam mana cara nak atasi masalah gayat ni. Mungkin kalau Mai tak terlalu fikirkan yang bukan-bukan, akan kurang rasa gayat. InsyaAllah boleh kan.


*** 

Jangan sia-siakan akaun Blog, Facebook, Instagram dan Youtube anda. Anda boleh jana pendapatan dengannya. Konsepnya mudah, anda kongsi anda dapat wang.
Memang mudah, klik SINI segera untuk sertainya. 


14 Ogos 2017

Sedap ke Cadbury Dairy Milk Oreo?

Cadbury Dairy Milk Oreo

Masa mula-mula tonton iklan coklat Cadbury Dairy Milk Oreo yang baru di TV, kejap-kejap tu juga nak cari dan beli. Nak tahu juga rasanya sedap atau tak.

Sebenarnya Mai memang penggemar coklat. Lagi-lagi coklat Cadbury, hampir setiap jenis coklat Cadbury Mai pernah rasa. Yang Mai paling suka, Black Forest sebab ada biskut dan jeli dalam tu, sedap kunyah-kunyah dengan coklat. Sebab tu Mai teruja sangat nak rasa Cadbury Dairy Milk Oreo ni, ada biskut dalam tu kan hehe. Agak-agak sama tak rasa coklat Cadbury yang baru ni dengan yang sebelumnya?

Jom...

Cadbury Dairy Milk Oreo

Coklat ini dibeli di pasar raya The Store Sungai Siput. Jalan-jalan dalam The Store cari barang yang diperlukan, tiba-tiba ternampak coklat Cadbury baru ni. Apa lagi, beli terus la jawabnya. Tengok plastik Cadbury Dairy Milk Oreo ini pun dah tak sabar nak rasa isinya. 

Cadbury Dairy Milk Oreo

Ada sarung kertas lagi di dalamnya. Sayang nak buang, Mai simpan je penyudahnya hehe.

Cadbury Dairy Milk Oreo

Haaaa.. ini isi dalamnya. Betul-betul tak sabar nak rasa coklat Cadbury Dairy Milk yang diisi dengan krim berperisa vanila dan sudah pasti ada biskut Oreo yang telah dihancurkan dalamnya. Sedap juga rasa coklat ni kunyah-kunyah dengan biskut Oreo. Biskut yang ada dalam bar tu pun banyak. Yeaayy Mai suka! Cuma... rasanya saja agak manis. Mungkin sebab rasa krim vanila tu kot. Tapi yang lain memang ok dah 😊 Tak tahu la kot Mai je yang rasa agak manis coklat ni. Ikut lidah masing-masing kan hehehe.

Apa pun coklat Cadbury tetap menjadi pilihan hati Mai. Kalau ada yang nak hadiahkan Mai coklat Cadbury, lagi la Mai suka hahaha. Bagi anda penggemar coklat yang masih belum merasai Cadbury Dairy Milk Oreo ni, cepat-cepat beli ye. Sedap... tapi jangan makan selalu pula ya..

Coklat Cadbury sentiasa sedap!


13 Ogos 2017

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

Giveaway Ogos

Hari ini sedang blogwalking jumpa satu giveaway iaitu ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH. Giveaway ini dianjurkan oleh blogger Atie Hilmi. Apa lagi, Mai pun join lah giveaway ini.

Kalau nak join giveaway ni juga, klik terus banner giveaway di bawah ini.

giveaway atiehilmi.com
KLIK BANNER

Apa hadiah yang disediakan untuk pemenang bertuah? Inilah antara hadiahnya...

giveaway atiehilmi.com

Mana tahu rezeki kita ada di sini 😊 InsyaAllah. Cepat-cepat sertai giveaway ini ya. Semoga berjaya!