Menderita Kerana Cakaran Kucing

Menderita Kerana Cakaran Kucing

Kerana cakaran kucing... Dah sebulan lebih luka sebesar syiling 50 sen lama di lengan kiri saya masih belum sembuh. Mulanya luka kecil ni hanyalah kantung air yang kecil pada kulit. Kemudian bertukar menjadi nanah. Kawasan di tepi nanah menjadi gatal. Saya pun garu la tapi tak kuat. Guna kain je.

cuci luka, dressing
Bahagian lengan yang ada luka sebesar syiling 50 sen dibalut 
Beberapa hari kemudian, nanah tersebut pecah dan menjadi luka. Saya hanya sapu jel gamat je pada luka tu. Semakin lama semakin membesar lukanya. Saya tunjuk pada abah, abah beritahu itu adalah bisul. Saya pun sapu bawang putih je la. Tapi lukanya tetap tak menunjukkan kesan untuk baik. Malah luka itu semakin membesar.

Saya pun ke hospital untuk mendapatkan rawatan untuk mengetahui punca sakit ini. Yang pertama saya ke sebuah klinik swasta. Doktor ni ambil masa lebih kurang seminit je semasa merawat saya. Belum sempat saya bertanya, terus diminta keluar untuk ambil ubat. Saya diberikan ubat sapu, antibiotik dan tahan sakit.

Luka masih belum baik dan lebam kecil mula muncul serta rasa gatal di tepi luka. Nak garu takut lagi melarat. Maka menari-nari la saya utnuk hilangkan rasa gatal tu. haha. Kemudian, saya pergi ke hospital kerajaan pula. Mungkin doktor yang merawat saya pada masa tu masih kurang pengalaman. Periksa pun ala kadar je. Saya diberikan ubat sapu, ubat gatal dan tahan sakit. Setelah 2 minggu, luka masih belum pulih.

Saya ambil keputusan untuk ke KPJ Taiping. Di sana luka saya dicuci kerana nanah sudah menebal dan diberikan ubat. Sakitnya cuci luka (dressing) :(  Saya perlu datang setiap hari ke hospital setiap hari untuk proses tersebut. Tetapi saya minta untuk cuci luka di Hospital Kuala Kangsar sebab dekat untuk berulang-alik dari rumah.

Lebam yang ada mula membukit dan melarat sehingga ke lengan atas. Nak luruskan tangan pun tak boleh. Selepas seminggu cuci luka di Hospital Kuala Kangsar, ubat habis pula. Jadi, saya perlu berjumpa doktor untuk mendapatkan ubat. Kali ini, doktor yang memeriksa saya agak teliti tentang sakit yang dialami. Setelah diperiksa dan melihat luka, doktor beritahu bahawa saya terkena cakaran kucing. Wah, sampai macam tu sekali bila kucing cakar?... Saya dirujuk ke pakar Klinik Dermatologi, Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh untuk mendapatkan rawatan selanjutnya dan penelitian yang sepatutnya daripada doktor, untuk memastikan sama ada luka itu benar-benar kerana cakaran kucing atau bukan. Lusa (Rabu, 28 September 2016) saya akan ke sana.

Sekarang ni nak buat kerja apa pun pelan2 je. Kadang-kadang rasa nak tidur je sebab tak nak rasa gatal tu :( Saya berharap sangat agar sakit kulit yang saya alami segera sembuh sepenuhnya dengan izin Allah.

Walaupun doktor kata luka saya berpunca kerana cakaran kucing, tapi saya tetap nak bela kucing. Tak terfikir langsung nak buang kucing-kucing yang ada di rumah kerana mereka sudah menjadi sebahagian daripada ahli keluarga saya :)

* Maaf, gambar luka dan bengkak lebam tidak dilampirkan bersama atas sebab tertentu.


Baca selengkapnya

Online Shopping di Hermo Guna MOLPay Cash di 7-Eleven

Online Shopping di Hermo dengan MOLPay Cash

Saya suka membeli-belah online kerana senang dan cepat dapat barangan yang diidamkan. Hanya pilih barang dan buat bayaran. Jadi, boleh jimat minyak kereta tau. Terdapat pelbagai cara untuk membuat bayaran semasa online shopping. Antaranya, bayar menggunakan kad debit/kredit, perbankan online dan MOLPay Cash.

Apa itu MOLPay Cash? 

MOLPay Cash ialah pengguna boleh membuat pembayaran secara tunai di kedai serbaneka 7-Eleven  yang terdekat untuk barangan yang mereka beli dalam talian.



Ia menjadi alternatif bagi mereka yang tidak mempunyai akaun bank, jarak rumah jauh dengan bank atau masalah tidak cukup wang dalam akaun bank untuk online shopping. Senang cerita, anda shopping online tapi duit yang ada dalam akaun tak cukup untuk buat bayaran. Jadi, pengguna boleh buat bayaran secara tunai di mana-mana kedai 7-Eleven.

MolPay Cash adalah kaedah pembayaran secara percuma yang mudah dan cepat. Untuk lebih lanjut tentang MOLPay Cash, anda boleh klik sini http://www.molpay.com/v3/7eleven

Online Shopping di Hermo

Baru-baru ni saya online shopping di Hermo dengan menggunakan servis MOLPay Cash untuk membeli beberapa barangan penjagaan wajah. Hermo adalah laman web yang menjual pelbagai jenama produk kecantikan dan penjagaan kulit wajah dan badan.


Hermo
Paparan laman web Hermo
Memang best shopping kat Hermo ni. Rambang mata! Macam-macam jenama produk kecantikan ada dengan harga yang amat berpatutan. Kalau beli barang lebih daripada 1, percuma kos penghantaran tau. 

Dah siap pilih barang, mestilah nak bayar kan. Bila nak bayar melalui online banking, rupa-rupanya duit dalam akaun bank tidak mencukupi untuk buat bayaran. Duit ada pada tangan. Jadi, saya guna MOLPay Cash di kedai 7-Eleven  terdekat untuk buat bayaran.

7eleven
Jom guna MOLPay Cash di 7E
Mudah sangat dengan mengikuti langkah di bawah:

Langkah 1: Shopping di laman web Hermo, kemudian teruskan untuk checkout dan pilih MOLPay Cashsebagai cara pembayaran.
Langkah 2: Ambil gambar atau cetak maklumat transaksi . ( Transaction ID, kod pengesahan, jumlah)
Langkah 3 : Pergi ke kedai 7-Eleven yang terdekat untuk membuat pembayaran.
Langkah 4 : Beritahu bayaran juruwang untuk MOLPay Cash.
Langkah 5 : Papar kepada juruwang ID Transaksi dan Kod Pengesahan.
Langkah 6 : Setelah jumlah bayaran telah disahkan dan dibayar, kakitangan 7-Eleven akan mengeluarkan resit MOL - MOLPay dan resit 7-Eleven (dapat 2 resit) .

cara guna MOLPay Cash

Pihak Hermo akan beritahu kita tracking number pos melalui emel.

Kalau guna Cash Deposit Machine (CDM) di bank, anda hanya boleh masukkan wang kertas sahaja dan tidak menerima syiling. Tetapi dengan MOLPay Cash, anda tak perlu risau tentang sen. Anda boleh terus bayar kesemua jumlah walaupun ada sen.

Barangan yang saya pesan akhirnya tiba dengan selamat. Seronoknya!

Antara barangan yang saya beli di laman web Hermo. Harga berbaloi!
Menarik kan? Anda juga boleh online shopping di Hermo. Jangan tunggu lagi, cepat klik sini > HERMO

Berita baik untuk pembaca blog ini, nikmati potongan RM5 dengan pembelian minimum RM60

Voucher code: HMOLPAYCASH05
Voucher terms and condition (for readers):
- Voucher discount valid from 01/09/16 - 31/12/2016.
- A RM5 off minimum purchase of RM60 (excluding shipping fee) in single order.
- Not applicable to items as featured in OMO deals.
- Offer is only valid for one-time usage only per customer during the offer period.
- This offer is not valid with the usage of other promotion codes.
- This voucher is not applicable during any promotional events.
- Hermo.my reserves the right to change the Terms and Conditions without further notice.
 Jangan lepaskan peluang ini! Jadi, tunggu apa lagi. Jom membeli-belah di Hermo dengan MOLPay Cash.


Baca selengkapnya

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com

3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS

Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal? 

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...

3D Gold StemCell Serum

"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."

3D Gold StemCell Serum

Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 

Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari

Harga
RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90. 

Video Eksklusif Feeya Iskandar


Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell  Serum iniKesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik,  mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom  yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :
  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? (sendiri/suami/isteri/lain-lain : Sendiri)
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang (berjerawat/pigmentasi/jeragat/kulit tidak sekata/ berminyak/lain-lain : Kulit normal tetapi gelap bawah mata)
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana saya ingin merasai keajaiban serum yang bagus ini supaya serum ini dapat bantu memudarkan warna gelap bawah mata saya dengan berkesan serta dapat menganjal dan mencerahkan kulit wajah saya.

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


Baca selengkapnya

Design Header Blog Bahejabella.com

Design Header Blog Murah, Cantik dan Elegan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pembaca semua. Kali ini dapat tempahan daripada klien untuk design header blog miliknya. Klien nak header ala-ala poster yang diletakkan gambar ahli keluarganya. Warna hijau terang menjadi warna tema header yang sepadan dengan warna tema blognya. 

Syukur klien berpuas hati dengan hasil rekaan header blog ini. Untuk melihat paparan header yang sebenar, anda boleh ke blog bahejabella.com .

design header blog

Anda berminat untuk membuat tempahan design header blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)


Baca selengkapnya

Lagu Terangi Hidupku untuk Kempen #bersatuTENAGA

Lagu Terangi Hidupku untuk Kempen #bersatuTENAGA

Bermula dari satu suara dan semakin ramai rakyat Malaysia yang menyumbangkan sesuatu yang kreatif untuk kempen #bersatuTENAGA yang dilancarkan oleh Tenaga Nasional Berhad (TNB) sempena Hari Malaysia 2016 ini. Akhirnya, terciptalah sebuah lagu yang bertajuk Terangi Hidupku untuk kempen #bersatuTENAGA. 

bersatu tenaga

Kempen #bersatuTENAGA ini menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengambil bahagian dalam kempen ini dengan menghantar video mudah mengikut lagu atau lirik yang TNB sediakan. Kempen #bersatuTENAGA ini dirancakkan lagi dengan penyertaan tiga orang artis terkenal tanah air iaitu Faizal Tahir, Jaclyn Victor and Elizabeth Tan.

Apa yang perlu dibuat ialah lengkapkan lagu yang dah ada bahagian chorus dengan lirik anda sendiri atau rakam aksi anda menyanyi, menari, bermain alat muzik, miming ala dubmash, apa sahaja aksi yang boleh merancakkan lagu ini atau video kreatif dan upload video berdurasi 1 minit di Instagram dengan hashtag #bersatuTENAGA serta tag @tenaga_nasional.

Penyertaan yang amat menggalakkan daripada rakyat Malaysia! Pelbagai video kreatif hasil daripada peserta boleh ditonton di Instagram dengan search #bersatuTenaga.

Eh, klip video saya pun ada terselit jugak la. hehe. 

bersatutenaga

Kalau nak tengok penuh klip video yang telah saya sumbangkan untuk kempen ini, boleh tonton di Youtube. Klik sini ye https://youtu.be/UXJRm6QV7tU

Jom sama-sama saksikan Faizal Tahir, Elizabeth Tan dan Jaclyn Victor bersatu tenaga dengan rakyat Malaysia menyanyikan sebuah lagu yang menyalurkan tenaga positif.

Lirik dan Lagu Terangi Hidupku - #bersatuTENAGA



Terangi Hidupku

Memandang jauh menyusur cahya
Terpikat ku memandang indah semua
Terasa hati mula gembira
Membuatku melangkah terus saja

Ku kejar mimpi
Dan percaya sepenuh hati
Takkan sempurna hidupku tanpamu

Senyumanmu
Buat aku
Merasa Bah’gia
Senyumanmu
Buat aku
Ceria sentiasa
Senyumanmu
Buat aku
Bertenaga s’lalu
Takkan terpisah kau dan aku

Oh~oh~oh~
Kau terangi hidupku

Oh~oh~oh~
Kau terangi hidupku

Kau bagai matahari di jiwa
Menyinari hidup bagai permata
Bersyukur aku atas s’galanya
Kau tetap di hati setiap masa

Kau terangi hidupku


Baca selengkapnya

Program World #QuranHour 9 Zulhijjah 1437H

Program World #QuranHour 2016

Program World #QuranHour akan berlangsung pada 9 Zulhijjah 1437H bersamaan 11 September 2016 (Ahad ini). Program ini bukan sekadar majlis biasa. Program sejam bersama al-Quran ini diadakan serentak di seluruh dunia. Ia adalah sebagai inisiatif bagi menimbulkan kesedaran dalam kalangan umat Islam tentang perlunya kembali kepada al-Quran. Dengan kembalinya kepada al-Quran, insyaAllah kita dapat membetulkan yang salah dan memperbaiki diri kita.

world #QuranHour

Alhamdulillah bagi orang yang dapat meluangkan sedikit masa setiap hari untuk membaca al-Quran. Bagi mereka yang sering berkata tidak berkesempatan untuk membaca aya-ayat suci ini, inilah masanya untuk kita sama-sama berada di dalam satu program yang insyaAllah mendapat keberkatan daripada Allah. Luangkan masa hanya selama sejam bersama al-Quran. Tak lama mana pun. 

Lagi ramai yang sertai, lagi bagus. Bukan sekadar membaca al-Quran semata-mata. Kita boleh bertadarus bersama keluarga atau rakan sambil membetulkan bacaan kita dari segi tajwid dan apa saja yang berkaitan dengan al-Quran. Lagi baik jika al-Quran kita sudah ada terjemahan ayat-ayat al-Quran. Ini memudahkan kita untuk lebih memahami maksud ayat tersebut dan membuatkan diri semakin seronok membaca al-Quran apabila kita mula faham dengannya. 

Jom sama-sama kita hidupkan program World #QuranHour pada hari Ahad ini. Tak tahu atau tak pandai baca al-Quran, boleh belajar. Jangan malu dan jangan jadikan ia satu alasan untuk tidak membaca al-Quran. 


Baca selengkapnya

Luahkan Bakat Terpendam Dalam Kempen #bersatuTENAGA

Kempen #bersatuTENAGA oleh Tenaga Nasional Berhad (TNB)

Hari Malaysia akan tiba dalam beberapa hari sahaja lagi iaitu pada 16 September 2016. Apa yang menariknya, Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah melancarkan satu kempen iaitu  #bersatuTENAGA sempena Hari Malaysia. Pasti anda tertanya-tanya, apa itu #bersatuTENAGA bukan?

bersatuTENAGA

Kempen #bersatuTENAGA ini menggalakkan rakyat Malaysia untuk mengambil bahagian dalam kempen ini dengan menghantar video mudah mengikut lagu atau lirik yang TNB sediakan. Kempen #bersatuTENAGA ini dirancakkan lagi dengan penyertaan tiga orang artis terkenal tanah air iaitu Faizal Tahir, Jaclyn Victor and Elizabeth Tan. Wah.. ini berita baik untuk semua rakyat Malaysia yang ingin menonjolkan bakat terpendam.

Mudah je! Apa yang anda perlu buat ialah lengkapkan lagu yang dah ada bahagian chorus dengan lirik anda sendiri atau rakam aksi anda menyanyi, menari, bermain alat muzik, miming ala dubmash atau apa sahaja aksi yang boleh merancakkan lagu ini dan upload video berdurasi 1 minit di Instagram dengan hashtag #bersatuTENAGA serta tag @tenaga_nasional.

Tapi... kalau anda malu2 kucing nak nyanyi ke, nak menari ke... jangan risau. Anda masih boleh sertai kempen ini dengan menghantar apa sahaja video kreatif yang anda rasa apa yang dibuat tu dapat menghiburkan dan diselitkan dengan lagu #bersatuTENAGA. 

Kalau anda nak tau, video rakaman yang terpilih akan dimuatkan menjadi satu video klip! Memang menarik ni. Haaa inilah peluang anda untuk muncul sebaris dengan Faizal Tahir, Jaclyn Victor dan Elizabeth Tan. Tak kan tak nak kot... rugi tau.

Sebagai tanda saya menyokong kempen ini, saya juga telah sertai dengan sebuah video. Nak nyanyi, segan pulak. ehehehe. Maka jadilah video ini buat tatapan anda . . .



Saya yakin, anda pun boleh buat juga. Cepat upload video anda di Instagram. Jom sama-sama kita #bersatuTENAGA!

bersatuTENAGA

Untuk maklumat lanjut tentang kempen ini:

Anda boleh terus ke page Facebook TNB’s Facebook:

https://www.facebook.com/TNBCareline/

 Tentang kempen #bersatuTENAGA:

https://www.facebook.com/notes/tnb-careline/bersatutenaga-a-song-that-wont-sound-right-without-your-voice/1411108805569441


#bersatuTENAGA
A song that won’t sound right without your voice


Baca selengkapnya

Giveaway RM400 by AsyaAmin!

Giveaway RM400 by AsyaAmin

Hadiah Giveaway bernilai RM400 oleh AsyaAmin! Rugi tak sertai giveaway ni tau. Klik cepat banner di bawah untuk sertainya.
KLIK BANNER UNTUK SERTAI GIVEAWAY

Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 

4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.

Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)

Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016


p/s: I state RM400 based on total overall.


Baca selengkapnya

Design Header Blog Shehanzstudio.com

Design Header Blog Murah, Cantik dan Elegan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Kali ini nak kongsi lagi artwork iaitu header blog Shehanzstudio.com. Pemilik blog tersebut telah memilih gabungan warna merah jambu dan hitam sebagai warna tema header. Maka terhasillah header blog pink hitam yang comel, simple dan elegan.

header blog comel, pink

Header blog ini juga diserikan lagi dengan foto pemilik blog Shehanzstudio.com. Alhamdulillah, klien amat berpuas hati dengan hasil rekaan header blog ini. Anda boleh ke blog Shehanzstudio.com - Mommy's Diary of Life untuk paparan header yang sebenar.

header blog comel


Anda berminat untuk membuat tempahan design header blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)



Baca selengkapnya