Design Facebook Cover Photo Pakej Pulau Tioman

Design Facebook Timeline Cover/ FB Cover Photo

Alhamdulillah, cover photo untuk dua page Facebook iaitu Pakej Pulau Tioman (Original) dan Wan Pulau Tioman dapat disiapkan dengan jayanya. Klien inginkan cover photo bertemakan vintage. Warna perang, coklat dan hitam yang dipilih sesuai dengan tema vintage. Gambar barang-barang antik seperti peta lama, kompas, surat, buku dan lain-lain yang digunakan dalam menghasilkan cover photo ini, nampak menarik dan sesuai dengan tema.

Klien amat berpuas hati dengan kedua-dua cover photo Facebook yang ditempahnya. Kalau ada sesiapa yang sedang mencari pakej percutian di Pulau Tioman, jangan lupa singgah di kedua-dua page ini ya. Harga pakej Pulau Tioman yang ditawarkan amat berpatutan. Tak percaya? Klik segera Pakej Pulau Tioman (Original) atau Wan Pulau Tioman.

cover photo fb, pakej pulau tioman

cover photo fb, pakej pulau tioman

Anda berminat untuk membuat tempahan design Facebook timeline cover/ FB cover photo 
dengan harga yang berpatutan? Percuma profile picture!
Untuk pelbagai jenis page seperti personal, bisnes, syarikat dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)


Baca selengkapnya

Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Jom sertai Segmen Bloglist by Akupenghibur.com. Klik je banner di bawah ini.


{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
 Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun
1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com

Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

2. Letakkan blog acik di bloglist blog kamu

3. Follow instagram  :
@acik21

Baca selengkapnya

Cetak Foto Semudah ABC dengan WePrint Machine

WePrint Machine, mesin cetak foto segera

Asyik ber’selfie’ je tapi jarang atau tak terfikir pun nak cetak gambar tu. Mungkin disebabkan kekangan masa, susah nak ke kedai gambar untuk cetak. Anda dalam golongan begini? Tak perlu bersusah payah lagi, cetak saja foto dengan WePrint Machine hanya melalui aplikasi WeChat.


Apa itu WePrint Machine?

Ia adalah mesin mencetak foto segera berkualiti tinggi, yang mencetak foto daripada apa saja jenis telefon pintar, kurang daripada 1 minit melalui aplikasi WeChat. Foto pula akan dicetak di atas pelbagai jenis material seperti photo paper, magnetic paper atau dicetak terus secara heat transfer ke atas cover telefon pintar dan button badge

WePrint Machine

Selain itu, WePrint Machine juga adalah sebuah alat pemasaran atau pengiklanan yang mempunyai potensi perniagaan yang hebat. Ia memenuhi keperluan perniagaan yang berbeza. Banyak pasar raya yang telah membeli mesin cetak foto segera WePrint ini untuk melayan pengunjung mereka. Di samping itu, WePrint juga disewakan kepada syarikat-syarikat pengurusan acara. Paling penting, ia adalah alat pengiklanan yang sesuai untuk hampir kesemua jenis perniagaan.

Bagaimana WePrint Machine berfungsi?

WePrint Machine berfungsi semudah ABC. Hanya perlukan kurang daripada 1 minit untuk mecetak foto.Yang paling utama pastikan aplikasi WeChat telah di’install’ di dalam telefon pintar anda.

Cara-cara menggunakan WePrint Machine:

WePrint Machine

1. Buka aplikasi WeChat, imbas kod QR dan follow WePrint di aplikasi Wechat.
2. Pilih negeri dan acara.
3. Pilih gambar yang anda ingin cetak kemudian klik ‘Print Photo’
4. Crop gambar dan masukkan kod ID seperti yang tertera pada skrin mesin.
5. Gambar anda siap dicetak di atas kertas yang berkualiti.

WePrint Machine Sebagai Medium Pengiklanan

Anda percaya tak yang WePrint machine boleh bawa keuntungan kepada kita terutamanya peniaga?

Mesin cetak gambar segera ini direka untuk membantu pengiklan untuk memberitahu orang awam yang menggunakan mesin ini tentang produk atau servis yang dijalankan.

Contohnya, anda adalah pengeluar produk berupa minyak wangi. Mesin cetak WePrint digunakan dalam satu acara korporat atau apa saja majlis yang berkaitan. Kemudian mesin tersebut akan memaparkan iklan tentang minyak wangi anda pada skrin mesin WePrint sementara menunggu foto siap dicetak. Pasti ramai yang menggunakan WePrint Machine menlihat iklan tersebut dan ada yang tertarik dengan minyak wangi yang dipaparkan setelah melihat iklan ini. Betul tak?

Selain memaparkan iklan pada skrin, template pada foto juga boleh direka dengan meletakkan jenama atau maklumat tentang sesebuah perniagaan. Jadi, orang ramai akan sentiasa ingat dengannya. Contohnya seperti gambar di bawah ini:

WePrint Machine

Jadi, WePrint Machine juga adalah salah satu medium pengiklanan yang bagus bagi memperkenalkan sesebuah produk atau servis. Lagi ramai orang tahu, lagi bagus kan?

Sebenarnya ramai rakyat Malaysia telah melihatnya di beberapa pusat membeli-belah utama atau pameran. WePrint semakin popular apabila ia telah mencipta kesedaran dalam beratus-ratus pameran bergerak dan pameran, mempunyai beribu-ribu pengikut di Wechat, mencetak beribu-ribu salinan foto dalam sebarang acara sejak ia dibawa masuk ke Malaysia pada tahun 2015. Daripada acara-acara ini dan pangkalan data yang dikumpul, mesin ini menunjukkan bahawa ia sebagai alat perniagaan yang berpotensi untuk mengaut keuntungan yang besar.

WePrint Machine

Anda ingin menggunakan perkhidmatan mesin cetak foto segera WePrint jika anda nampak ia berada di mana-mana sahaja? Hanya imbas kod di bawah untuk mendapatkan potongan harga cetak foto. Diskaun hanya sah sehingga 30 November 2016.

diskaun WePrint Machine


Pembekal WePrint Machine

Liberty Printing menjadi pembekal bahan dan mesin cetak heat transfer di Malaysia. Mesin cetak foto segera WePrint telah diimport secara eksklusif, diurus dan diedarkan oleh Liberty Printing sejak 2015.

Kepada anda yang ingin menjadi pengedar, menggunakan perkhidmatan atau mendapatkan mesin cetak foto segera ini, hubungi pihak Liberty Printing seperti yang tertera di bawah:

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi:

Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)

Alamat: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

No. telefon: 019-985 8151 (Elaine)

Emel: order@libertyprinting.com.my

Waktu operasi: Isnin hingga Sabtu (9 pagi - 6 petang)

Web: http://www.weprint.asia

Facebook: https://www.facebook.com/weprintmachine



What can we print for you? We can print photo for you with free!



Baca selengkapnya

Hadiah Jadi Lebih Bermakna dengan TBOOX Gift Creation

Customize Hadiah dengan Tboox.com

Cantik dan comel semua barang yang saya terima dari Tboox.com. Sejak pertama kali buka laman web Tboox.com, terus jatuh cinta dengan pelbagai barangan cenderahati yang disediakan di situ. Disebabkan barangannya berjaya menarik hati saya, maka saya pun mulalah membeli di laman web Tboox.com.

tboox.com, tshirt murah

Beberapa barang menjadi pilhan saya seperti t-shirt, mug dan non woven bag. Semua barangan ini boleh ditambah dengan design sendiri atau pihak mereka yang design kan. Mudah bukan? Harga yang ditawarkan pula amat berpatutan. Untuk melihat produk yang disediakan, klik pada kotak 'Product Catalog' yang ada di sebelah kiri laman web seperti gambar di bawah.

tboox.com


Best jugak kalau ada tshirt dengan url blog sendiri kan. Teringin juga nak ada tshirt yang dapat memperkenalkan blog sendiri ni. Jadi, tshirt berwarna kuning dengan tulisan url blog sendiri menjadi pilihan. Kainnya pula tidaklah nipis.

tboox.com


Selain itu saya juga memilih mug gelas jenis frosted yang diletakkan foto keluarga saya pada mug ini. Mug ni tak pecah pun dan selamat sampai di tangan saya. Mana tidaknya, mug ini dibalut dengan beberapa helai suratkhabar dan di luar kotaknya pula dibalut lagi dengan bubble wrap plastic. Jadi, tak perlu risau untuk menempah dengan Tboox.

tboox.com
Mug kaca jenis frosted

Comel tak woven bag di bawah ni? Siap ada ilustrasi sendiri lagi tu. hehe. Ilustrasi tu dari saya sendiri. Beg ini bersaiz 15' x15'. Nak sumbat apa pun boleh dalam beg ni. Memang sesuai untuk dijadikan cenderamata bagi pelbagai acara seperti majlis graduasi, majlis di sekolah dan apa-apa sahaja acara yang berkaitan.
tboox.com
Woven Bag
Semua barangan yang disediakan di laman web Tboox.com amat sesuai untuk dijadikan hadiah untuk sebarang acara seperti majlis meraikan hari lahir, majlis graduasi, majlis perkahwinan dan lain-lain lagi. Bukan dijadikan hadiah semata-mata, untuk diri sendiri pun boleh tau. Barangan hiasan rumah yang kreatif dan unik juga disediakan di laman web Tboox. Kalau anda nak lihat keunikan barangan yang disediakan, sila ke laman web Tboox.com. Anda pasti teruja!

Tboox memberi kita idea untuk menjadikan sesebuah hadiah itu unik dan akan diingati sepanjang masa oleh si penerima. Sekali gus menjadikan ia hadiah yang bermakna kepada seseorang. Lepas ni kalau nak hadiahkan sesuatu kepada seseorang, tak perlu susah payah nak fikir. Klik je Tboox.com. Pasti hidup lebih mudah dengannya.

Anda ingin membuat tempahan dengan Tboox? Klik saja www.tboox.com sekarang juga.


Baca selengkapnya

TEMUDUGA TERBUKA BERSEMPENA PROGRAM 'TRAIN RIDE & KEMBARA KERJAYA 2016'

TEMUDUGA TERBUKA DI PERAK BERSEMPENA PROGRAM 'TRAIN RIDE & KEMBARA KERJAYA 2016'

Peluang kerjaya di negeri Perak sedang terbuka luas! Sesiapa yang sedang mencari kerja yang sesuai terutamanya lepasan IPT, ini adalah peluang yang bagus untuk anda. 

temuduga terbuka perak

TARIKH  : 19 OGOS 2016 (JUMAAT)
MASA      : 8.30 PAGI - 4.00 PETANG
TEMPAT : PERKARANGAN STESEN KERETAPI IPOH, PERAK (KTMB IPOH)

SILA BERPAKAIAN FORMAL & BAWA BERSAMA:
1) RESUME
2) GAMBAR SAIZ PASSPORT
3) SALINAN SIJIL-SIJIL BERKAITAN
4) PEN (UNTUK MENGISI BORANG)

SYARIKAT YANG TERLIBAT:

1) PARKSON IPOH PARADE
i) JAWATAN : JURUWANG
KELAYAKAN : SPM / SIJIL / DIPLOMA DALAM BIDANG BERKAITAN

ii) JAWATAN :PENYELIA / PENOLONG PENYELIA
KELAYAKAN : DIPLOMA / IJAZAH DALAM BIDANG BERKAITAN

2) A- ASIGN CORPORATION SDN BHD
i) JAWATAN : INDOOR TELEMARKETER
KELAYAKAN : SPM

3) SUSHI KIN SDN BHD
i) JAWATAN : PEMBANTU PENGURUS RESTORAN / PENGURUS RESTORAN
KELAYAKAN : DIPLOMA / IJAZAH DALAM BIDANG PENGAJIAN PERNIAGAAN / HOSPITALITI / SAINS MAKANAN

ii) JAWATAN : CREW LEADER
KELAYAKAN : SPM / SIJIL

iii) JAWATAN : CREW
KELAYAKAN : SPM

4) OLDTOWN WHITE COFFE
i) JAWATAN : PENGURUS
KELAYAKAN : SPM / SIJIL DALAM BIDANG F&B

ii) JAWATAN : PEMBANTU PENGURUS
KELAYAKAN : SPM / SIJIL DALAM BIDANG F&B

iii) JAWATAN : SERVICE / BAR / KITCHEN CREW
KELAYAKAN : SPM

5) DEM DRAEXLMAIER AUTOMOTIVE SYSTEM (M) SDN BHD
i) JAWATAN : OPERATOR PENGELUARAN
KELAYAKAN : SPM

ii) JAWATAN : FINANCIAL CONTROLLER
KELAYAKAN : IJAZAH DALAM BIDANG KEWANGAN

6) LATEXX MANUFACTURING SDN BHD
i) JAWATAN : JURUTEKNIK
KELAYAKAN : SIJIL / DIPLOMA DALAM BIDANG ELEKTRIKAL/ MEKANIKAL/ MEGATRONIK/ KIMPALAN

ii) JAWATAN : OPERATOR
KELAYAKAN : SPM

iii) JAWATAN : PENYELIA
KELAYAKAN : DIPLOMA DALAM BIDANG BERKAITAN

7) MEASAT BROADCAST NETWORK SYSTEMS SDN BHD
i) JAWATAN : PEGAWAI JUALAN
KELAYAKAN : SPM / SIJIL / DIPLOMA / IJAZAH DALAM BIDANG PEMASARAN

ii) JAWATAN : PENGURUS JUALAN
KELAYAKAN : DIPLOMA / IJAZAH DALAM BIDANG PEMASARAN

8) SUNWAY LOST WORLD WATER PARK SDN BHD
i) JAWATAN : PEMBANTU / PEGAWAI IT
KELAYAKAN : SPM / SIJIL / DIPLOMA / IJAZAH DALAM BIDANG BERKAITAN

ii) JAWATAN : PEMBANTU KHIDMAT PELANGGAN
KELAYAKAN : SPM / SIJIL / DIPLOMA / IJAZAH DALAM BIDANG BERKAITAN

9) CARSEM (M) SDN BHD
i) JAWATAN : OPERATOR PENGELUARAN
KELAYAKAN : SPM / SIJIL

ii) JAWATAN : MANUFACTURING ASSISTANT
KELAYAKAN : SIJIL / DIPLOMA DALAM BIDANG KEJUTERAAN

iii) JAWATAN : QA OPERATOR
KELAYAKAN : SPM

10) CELCOM AXIATA BHD
i) JAWATAN : SLIM TRAINEE
KELAYAKAN : IJAZAH DALAM PELBAGAI BIDANG

11) AZAM ACHIEVERS MANAGEMENT
i) JAWATAN : KERANI PENTADBIRAN, JUALAN & PEMASARAN
KELAYAKAN : SPM KEATAS

ii) JAWATAN : PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN
KELAYAKAN : SPM KEATAS

iii) JAWATAN : EKSEKUTIF JUALAN
KELAYAKAN : SPM/DIPLOMA/IJAZAH

iv) JAWATAN : GRAPHIC, WEB & MEDIA SOCIAL DEVELOPER
KELAYAKAN : DIPLOMA / IJAZAH (ANY)

12) UNISEM (M) BERHAD
i) JAWATAN : RECRUITMENT OFFICER
KELAYAKAN : IJAZAH / DIPLOMA HUMAN RESOURCE MANAGEMENT

ii) JAWATAN : SHIFT SUPERVISOR
KELAYAKAN : IJAZAH / DIPLOMA BUSINESS STUDIES @ MANAGEMENT

iii) JAWATAN : TECHNICIAN
KELAYAKAN : DIPLOMA ELEKTIKAL / MEKANIKAL / MEKATRONIK / ELEKTRONIK

iv) JAWATAN : PROCESS ENGINEER
KELAYAKAN : IJAZAH KEJURUTERAAN (ANY)

v) JAWATAN : OPERATOR PENGELUARAN
KELAYAKAN : SPM

13) HOVID BERHAD
i) JAWATAN : PROCESS ENGINEER
KELAYAKAN : IJAZAH KEJURUTERAAN MEKANIKAL / MEKATRONIK

ii) JAWATAN : MACHINE SPECIALIST
KELAYAKAN : SIJIL / DIPLOMA MEKANIKAL / MEKATRONIK

iii) JAWATAN : LAB ASSISTANT
KELAYAKAN : SIJIL / STPM / SPM

iv) JAWATAN : QA INSPECTOR
KELAYAKAN : SIJIL / STPM / SPM

v) JAWATAN : OPERATOR
KELAYAKAN : PMR / SPM / STPM

14) 7-ELEVEN (M) SDN. BHD
i) JAWATAN : STORE MANAGER
KELAYAKAN : IJAZAH (ANY)

ii) JAWATAN : ASSISTANT STORE MANAGER
KELAYAKAN : DIPLOMA (ANY)

iii) JAWATAN : STORE ASSOCIATE
KELAYAKAN : SPM

15) AEON CO. (M) BERHAD
i) JAWATAN : SALES ADVISOR
KELAYAKAN : SPM KEATAS

ii) JAWATAN : SALES ASSISTANT
KELAYAKAN : SPM KEATAS

iii) JAWATAN : CASHIER
KELAYAKAN : SPM KEATAS

iv) JAWATAN : SECURITY ASSISTANT
KELAYAKAN : SPM KEATAS

16) QSR BRANDS (M) HOLDINGS SDN. BHD.
(KFC PENINSULAR (M) SDN. BHD. - MERU RAYA)
i) JAWATAN : PENOLONG PENGURUS
KELAYAKAN : DIPLOMA (ANY)

ii) JAWATAN : JURUWANG
KELAYAKAN : SPM KEATAS

iii) JAWATAN : PEMBANTU DAPUR
KELAYAKAN : SPM KEATAS

iv) JAWATAN : TUKANG MASAK
KELAYAKAN : SPM KEATAS

v) JAWATAN : PELAYAN
KELAYAKAN : SPM KEATAS

17) HICOM TECK SEE MANUFACTURING (M) SDN. BHD
i) JAWATAN : SUPERVISOR
KELAYAKAN : SIJIL KEMAHIRAN / SPM

ii) JAWATAN : SUPERINTENDENT
KELAYAKAN : DIPLOMA / SIJIL KEMAHIRAN (KEJURUTERAAN)

iii) JAWATAN : QUALITY EXECUTIVE
KELAYAKAN : IJAZAH (KEJURUTERAAN)

iv) JAWATAN : QA INSPECTOR
KELAYAKAN : SPM

v) JAWATAN : PRODUCTION EXECUTIVE
KELAYAKAN : IJAZAH KEJURUTERAAN

vi) JAWATAN : PRODUCTION ASSISTANT
KELAYAKAN : SKM (KEJURUTERAAN) TAHAP 2 / TAHAP 3 / DIPLOMA

vii) JAWATAN : OPERATOR
KELAYAKAN : SPM

18) AMANJAYA HOLDINGS & VENTURES SDN . BHD
i) JAWATAN : EXECUTIVE, KNOWLEDGE MANAGEMENT
KELAYAKAN : DEGREE IT / LIBRARY SCIENCE

ii) JAWATAN : EXECUTIVE ACCOUNTS
KELAYAKAN : DEGREE ACCOUNTING

iii) JAWATAN : OFFICER ACCOUNTS
KELAYAKAN : DIPLOMA ACCOUNTING

iv) JAWATAN : OFFICER DOCUMENT CONTROLLER
KELAYAKAN : DIPLOMA CIVIL ENGINEERING

v) JAWATAN : OPERATION ASSISTANT
KELAYAKAN : DIPLOMA LAND SURVEY / CERTIFICATE / SPM

vi) JAWATAN : ADMIN ASSISTANT
KELAYAKAN : DIPLOMA / CERTIFICATE OFFICE MANAGEMENT

vii) JAWATAN : DRIVER CUM OFFICE ASSISTANT
KELAYAKAN : SPM (VALID DRIVING LICENSE)

viii) JAWATAN : RESEARCH ANALYST
KELAYAKAN : DEGREE (ANY RELATED FIELD)

ix) JAWATAN : OFFICE ASSISTANT
KELAYAKAN : DIPLOMA / CERTIFICATE / SPM

x) JAWATAN : EXECUTIVE TOWN PLANNER
KELAYAKAN : DEGREE TOWN PLANNING

xi) JAWATAN : EXECUTIVE, ARCHITECTURE
KELAYAKAN : DEGREE ARCHITECTURE

xii) JAWATAN : PROJECT EXECUTIVE, REAL ESTATE MANAGEMENT
KELAYAKAN : DEGREE REAL ESTATE MANAGEMENT

xiii) JAWATAN : SITE COORDINATOR
KELAYAKAN : DIPLOMA LAND SURVEY

xiv) JAWATAN : RADIATION PROTECTION SUPERVISOR
KELAYAKAN : DEGREE / DIPLOMA NUCLEAR SCIENCE

xv) JAWATAN : EXECUTIVE, DESTINATION MANAGEMENT
KELAYAKAN : DEGREE TOURISM MANAGEMENT / BUSINESS MANAGEMENT

xvi) JAWATAN : INTERNSHIP / PRACTICAL TRAINEE
KELAYAKAN : ACCOUNTING / LAND SURVEY / ESTATE MANAGEMENT / ARCHITECTURE / TOWN PLANNING

19) HICOM HBPO SDN. BHD
i) JAWATAN : PENGAWAL KESELAMATAN (LELAKI SAHAJA)
KELAYAKAN : SPM / BEKAS TENTERA / POLIS / RELA

ii) JAWATAN : INSPEKTOR KUALITI
(LELAKI SAHAJA
KELAYAKAN : SIJIL KEMAHIRAN TAHAP 1@2 / SPM

iii) JAWATAN : OPERATOR PEMASANGAN
(LELAKI SAHAJA
KELAYAKAN : SIJIL KEMAHIRAN TAHAP 1@2 / SPM

iv) JAWATAN : OPERATOR LOGISTIK
KELAYAKAN : SPM

20) JK WIRE HARNESS SDN BHD
i) JAWATAN : PENOLONG PENGURUS
KELAYAKAN : IJAZAH DALAM BIDANG KEJUTERAAN

ii) JAWATAN : JURUTERA
KELAYAKAN : IJAZAH DALAM BIDANG KEJUTERAAN

iii) JAWATAN : EKSEKUTIF
KELAYAKAN : IJAZAH DALAM PELBAGAI BIDANG

iv) JAWATAN : PENYELIA
KELAYAKAN : IJAZAH DALAM BIDANG KEJUTERAAN

v) JAWATAN : JURUTEKNIK
KELAYAKAN : SKM / DIPLOMA DALAM BIDANG KEJUTERAAN

vi) JAWATAN : KERANI
KELAYAKAN : DIPLOMA DALAM PELBAGAI BIDANG

vii) JAWATAN : WARDEN
KELAYAKAN : SKM / DIPLOMA DALAM PELBAGAI BIDANG

21) SIME DARBY PLANTATION SDN BHD
i) JAWATAN : FARM WORKERS / GENERAL WORKERS
KELAYAKAN : SPM

22) HUME CEMENT SDN BHD
i) JAWATAN : ENGINEER, PRODUCTION
KELAYAKAN : IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN DALAM KIMIA/ PETROLEUM/ GAS/ POLIMER ATAU PERLOMBONGAN

ii) JAWATAN : ENGINEER/ EXECUTIVE, SHIFT
KELAYAKAN : DIPLOMA / IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN MEKANIKAL

iii) JAWATAN : ENGINEER/ EXECUTIVE, MECHANICAL
KELAYAKAN : IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN MEKANIKAL
- SEKURANG-KURANGNYA 3 TAHUN PENGALAMAN BERKAITAN
- BOLEH ON CALL

iv) JAWATAN : DRAUGHTSMAN
KELAYAKAN : DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL
- KEMAHIRAN MENGGUNA AUTOCAD

v) JAWATAN : EXECUTIVE, MIS
KELAYAKAN : IJAZAH SARJANA MUDA SAINS KOMPUTER/ TEKNOLOGI MAKLUMAT
- PENGALAMAN DALAM ERP DANMS SQL
- PENGETAHUAN DALAM C# DAN ASAS VISUAL
- MINIMUM 4 TAHUN PENGALAMAN BERKAITAN
- BOLEH ON CALL

vi) JAWATAN : PROCUREMENT EXECUTIVE
KELAYAKAN : IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN MEKANIKAL/ ELEKRIKAL
- MINIMUM 1 TAHUN PENGALAMAN

vii) JAWATAN : TECHNICIAN, MECHANICAL
KELAYAKAN : DIPLOMA/ SIJIL PROFESIONAL DALAM KEJURUTERAAN MEKANIKAL

viii) JAWATAN : OPERATOR, PACKING PLANT
KELAYAKAN : SIJIL KEMAHIRAN MALAYSIA / DIPLOMA

ix) JAWATAN : DRIVER, FORKLIFT
KELAYAKAN : SPM DENGAN SIJIL MEMANDU FOKLIFT

x) JAWATAN : DRIVER, BACKHOE/ ROAD SWEEPER/ BOBCAT/ WATER BOWSER
KELAYAKAN : SPM
- MEMILIKI LESSEN MEMANDU KELAS “B/D/E/H” YANG SAH.
- MAMPU BEKERJA DALAM JANGKA MASA PANJANG
- MINIMUM 2 TAHUN PENGALAMAN BERKAITAN

xi) JAWATAN : TESTER, LABORATORY
KELAYAKAN : SPM

xii) JAWATAN : FOREMAN
KELAYAKAN : MINIMUM 5 TAHUN PENGALAMAN KERJA

xiii) JAWATAN : TYREMAN
KELAYAKAN : MINIMUM 3 TAHUN PENGALAMAN KERJA

xiv) JAWATAN : CLERK, STORE
KELAYAKAN : SPM

23) PCO LITE ELECTRICAL SDN BHD
i) JAWATAN : PURCHASING OFFICER
KELAYAKAN : DIPLOMA PENGURUSAN / PENTADBIRAN

ii) JAWATAN : PURCHASING OFFICER (OVERSEA)
KELAYAKAN : DIPLOMA PENGURUSAN / PENTADBIRAN

iii) JAWATAN : LINE LEADER
KELAYAKAN : SPM KEATAS

iv) JAWATAN : OPERATOR PENGELUARAN
KELAYAKAN : SPM

24) PERUSAHAAN OTOMOBIL NASIONAL SDN. BHD. (PROTON)

i) JAWATAN : PEKERJA PENGELUARAN
KELAYAKAN : SPM / SKM

ii) JAWATAN : JURUTEKNIK AUTOMOTIF
KELAYAKAN :SIJIL KEMAHIRAN AUTOMOTIF TAHAP 3 KE ATAS

iii) JAWATAN : PENASIHAT JUALAN
KELAYAKAN : SPM


Apa tunggu lagi? Siapkan resume anda sekarang juga. Semoga berjaya!




Baca selengkapnya

Penat Mengejar Duit?

Penat Kejar Duit

Duit atau wang menjadi satu kemestian dalam kehidupan. Nak beli makanan, guna duit. Nak beli rumah, guna duit. Nak bayar bil, guna duit. Pendek kata semuanya guna duitlah. 

Orang kampung saya selalu cakap, money is everything but everything is not money. Betul kan? Contohnya, masa tidak dibeli dengan duit di mana-mana tempat. Kalau ia dah berlalu, berputih mata lah kita yang tak manfaatkan masa dengan sebaiknya. Pelik la kalau boleh masa di merata tempat kan ;)

Tetapi duit menjadi kepentingan dalam kehidupan seharian. Nak tak nak, kena cari juga. Kalau goyang kaki, dapat habuk je lah. Kerana nak cari duit, kita sanggup berpenat lelah sehingga penat. Ada juga yang terlalu mengejar duit sehingga mengabaikan keadaan di sekelilingnya. Ada yang siang malam mengejarnya tetapi masih tidak cukup. Mengapa ini terjadi?

mudahnya jemput rezeki
Kredit gambar
Pernah tak kita berfikir, kenapa kita bekerja? Adakah hanya kerana duit semata-mata? Kalau begitu, kena tetapkan niat kita bekerja kerana Allah. Seorang ustaz pernah berkata, jika kita bekerja dengan niat kerana Allah, insyaAllah Allah akan mencukupkan rezeki kita. Contohnya, walaupun gaji bulanan seseorang tu hanya RM900 tetapi sentiasa merasa cukup dengannya. Sehingga boleh berkongsi dengan orang lain lagi tu dan membeli pelbagai barangan keperluan lain. Senyuman pula sentiasa terukir di bibir.

KLIK > Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

Abah saya pernah cakap, kerja apa sekalipun memang takkan habis. Jangan terlalu leka mengejar duit sehingga lupa Allah. Kerana lupakan Allah, itu menjadi sebab kenapa seseorang sering merungut dan merasa tidak cukup dengan rezeki Allah.Yang penting jangan tinggal solat, sentisa bersyukur kepada-Nya dan ambil masa sedikit untuk tambah ilmu agama. Waktu bekerja, jangan buat perkara dilarang seperti rasuah, mengular, bersembang kosong dan lain-lain lagi. Tak guna kalau harta menggunung di dunia tapi sedikit amalan untuk dibawa ke akhirat.

Begitulah serba sedikit tentang apa yang saya baca daripada buku 'Mudahnya Menjemput Rezeki' karangan Fathuri Salehuddin. Saya bukanlah golongan ustaz ustazah yang bijak tentang ilmu agama tapi sekadar seorang manusia yang telah diberi tugas oleh Allah untuk saling mengingatkan antara satu sama lain. Saya juga manusia yang mudah lupa. Semoga apa yang saya tulis ini menjadi peringatan kepada saya, saya, saya dan anda. InsyaAllah.

Kejarlah akhirat, pasti kekayaan dunia mengejarmu



Baca selengkapnya

Design Blog Giza Creation

Design Blog Comel Giza Creation

Servis edit/design/customize blog murah | Blog bertemakan gabungan warna merah jambu dan putih ini siap juga akhirnya. Blog Giza Creation, sebuah blog perniagaan yang baru saja dibangunkan. Klien inginkan blog yang simple tetapi comel. Comel dengan warna merah jambu ni.

Blog Giza Creation adalah sebuah blog yang menyediakan produk seperti fridge magnet, stiker, penanda buku dan beg kertas. Seperti diberitahu oleh klien, barangan yang disediakan untuk dijadikan doorgift dalam pelbagai acara seperti majlis perkahwinan, hari lahir, hari guru dan sebagainya. Nantikan update terkini daripada Blog Giza Creation.

Blog pakej 3: Blog Giza Creation
(klik url di atas untuk paparan penuh dan lebih jelas)
header comel, blog comel
Template blog
banner blog
Banner blog

Anda berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)



Baca selengkapnya

Resepi Kerepek Popia Nestum Coklat

Resepi Kerepek Popia Nestum Coklat

Popia nestum coklat adalah salah satu jenis kerepek yang saya suka buat ketika waktu lapang. Mudah sangat cara nak membuat popia nestum coklat ini. Buat sekali, dapat penuh sebalang. Sedap buat kudapan ketika buat kerja, menonton televisyen atau di mana sahaja. 

popia nestum coklat

Ok. Jom buat kerepek popia nestum coklat


Resepi Kerepek Popia Nestum Coklat Sedap

Bahan-bahan yang diperlukan:

1 bungkus kulit popia
1 cawan Nestum (Dikisar halus)
1/2 cawan serbuk Milo/Vico
1/2 cawan gula kastor
Lidi satay atau chopstick (Untuk menggulung, kalau takda takpe)
2 sudu besar tepung gandum dicampur sedikit air (Sebagai pelekat)
Minyak masak (Untuk menggoreng)

Cara-cara membuatnya:

1. Gulung kulit popia dengan menggunakan lidi satay atau chopstick (supaya mudah gulung, kalau taknak guna pun takpe). Tinggalkan sedikit hujung kulit popia untuk dilekatkan dengan bancuhan tepung gandum. Boleh juga gunakan sebiji telur yang dipukul ringan sebagai pelekat. Buat sehingga habis.

* Semasa menggulung kulit popia, pastikan nampak lubangnya. Jika terlalu rapat, kena goreng lama supaya bahagian dalam gulungan kulit popia tu masak.

* Tutup bekas berisi kulit popia dengan kain lembab untuk mengekalkan kelembapan (supaya senang gulung dan dipotong)

2. Kulit popia yang telah siap digulung, dipotong serong menggunakan gunting. Klik sini > Cara Gulung dan Potong Kulit Popia Nestum untuk lihat cara menggulung dan memotong kulit popia tadi.

3. Goreng kulit popia dengan api sederhana sehingga garing, kacau rata supaya tidak ada yang hangus. Angkat dan toskan.

4. Biarkan kulit popia yang telah siap digoreng sejuk seketika. Apabila sudah sejuk, tabur serbuk Milo/Vico dan gula kastor ke atas kulit popia. Gaul rata agar semua kulit popia disaluti bahan-bahan tersebut. Simpan dalam bekas kedap udara.

Siap!

Mudah kan cara nak membuatnya? Jangan lupa cuba resepi mudah ini. Selamat mencuba :)

Baca selengkapnya

Design Doodle Kanak-kanak Comel

Doodle Kanak-kanak Comel

Doodle kanak-kanak comel seperti dalam gambar sudah pun diterima klien. Alhamdulillah, klien amat berpuas hati dengan doodle ini. Doodle yang ditempah menggambarkan 3 orang anaknya.

doodle comel, doodle kanak-kanak

Doodle ini diletakkan pada header blog milik klien. Klik sini untuk ke blognya,  Blog 'Writing is Theraphy'. Klien yang membuat tempahan doodle akan menerima softcopy bersaiz besar yang akan dihantar melalui emel. Kalau tempah doodle untuk letak pada header je pun, akan dapat softcopy doodle juga.

Bagaimana dengan harga? Harga sudah semestinya amat berpatutan. Berbaloi tempah tau. Satu doodle ni untuk pelbagai kegunaan. Boleh letak pada banner, bunting, kad jemputan, button badge, bookmark, Facebook dan lain-lain lagi. 

Anda berminat untuk membuat tempahan doodle mengikut cita rasa anda 
dengan harga yang berpatutan? 

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email : maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp/Telegram: 012-583 1965 (Maisarah)


Baca selengkapnya