22 November 2017

Filem Ayat-Ayat Cinta 2 Bakal Ditayangkan!

Tayangan Filem Ayat-Ayat Cinta 2 di Malaysia


Wah.. Ayat-Ayat Cinta 2 bakal ditayangkan pada 21 Disember 2017! Tapi itu di Indonesia lah 😃 Tengok di website TGV Cinemas, filem ini akan mula ditayangkan pada 11 Januari 2018 di Malaysia.

Filem Ayat-Ayat Cinta 2

Teringat Ayat-Ayat Cinta yang diangkat dari novel karya Habiburrahman El Shirazy pada tahun 2008. Ketika itu belajar di Kolej Matrikulasi Gopeng, tonton filem ni pun di salah sebuah dewan kuliah je. Bayarannya mestilah sangat murah. Antara RM1-RM2 tiketnya 😁. Murah kan? hehe. Masa tu tak reti pun nak menonton di panggung wayang. Kalau minta kebenaran abah pun, tak kan dapat untuk ke sana. Jadi, kira syukur jugalah dapat menonton di dalam dewan kuliah hehe. 

Dalam filem tersebut, lagu Ayat-Ayat Cinta berjaya mencuri hati Mai. Suka sangat dengan lagu dan liriknya. Ada juga student matrik yang jadikan lagu ni sebagai ringtone. Masa tu polyphonic je pun haha. Smartphone tak wujud lagi. Memang mengimbau kenangan dulu-dulu 😄

Akan datang, filem Ayat-Ayat Cinta 2. Mesti tonton ni. Tak sabar nak tengok sambungan daripada cerita yang pertama. Beberapa orang pelakon Malaysia pun ada berlakon dalam filem ni. Untuk sinopsis filem ini, anda boleh baca di SINI. Jom layan sekejap official trailer Ayat-Ayat Cinta 2 . . .



Ini pula lagu Bulan Dikekang Malam, salah satu daripada OST Ayat-Ayat Cinta 2.



Sedap kan lagu ni? Ada sikit-sikit melodi lagu Ayat-Ayat Cinta. Berulang-ulang kali dah dengar lagu ni. Lirik dan lagunya memang ngam.

Ok. Filem Ayat-Ayat Cinta 2 ni dah masuk dalam senarai yang Mai wajib tonton hehe. Bagi anda peminat filem Ayat-Ayat Cinta, pasti anda takkan lepaskan peluang untuk menonton sambungannya nanti kan? Tak sabar nak tengok, lagi beberapa bulan je ni.


20 November 2017

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

Siapakah Prof Hariz?

Siapakah Prof Hariz? Adakah anda mengenali beliau? Namanya sudah tidak asing lagi dalam Malaysia kerana kepakarannya dalam bidang SEO. Jom kenali beliau dengan lebih lanjut lagi dalam artikel ini.

Prof Hariz, Internet Marketing, PolicyStreet


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia

Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.

Prof Hariz, Internet Marketing, PolicyStreet


Pencapaian Prof Hariz

  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
          -  Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada                        Mac 2015
          -   Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
          -   Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
          -   Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat                       strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016

Prof Hariz, Internet Marketing, PolicyStreet
  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.


Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia


Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713



Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet


Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 

PolicyStreet


PolicyStreet


PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja

Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian

Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.

Info Mengenai PolicyStreet

19 November 2017

5 Rules to Wear the Black Perfectly

How to Wear the Black Perfectly?


Wearing black is not always about being gothic rather it’s more about being elegant and looking super stylish! Here are the 5 rules to wear black in the perfect way: 

1. Knowing the occasion

Black can make you look classy in parties, dates, casual outings and probably all other occasions that you can ever imagine. However, a completely black outfit is definitely not a right pick for job interviews, business meetings and few wedding ceremonies. For casual wears, it’s best to pair your black outfit with a different coloured bottom or accessories. 

2. Choosing the theme that best suits your personality

It’s said that the type of clothes we wear can directly showcase our personality type. So, if you are a casual person, then your simple pick would be black denims with a coloured top, perfected with an overhanging black jacket/ shrug/ cardigan. On the contrary, if you love being glamorous, then your pick would be a glitterati/ metallic dress or a sequin body hugging dress, paired up with high heeled stilettoes in red or metallic colours. 

how to wear the black

Buying Black on the Black Friday Days! The Black Friday days starts on Lazada and Zalora from 24th of November and you can get discounts of up to 70% off using Lazada promocodes and Zalora promocodes. 

3. Know your body type

It’s a universally proven fact that black can make you look slimmer than any other colour. So, even if you have that little bulge, you can still confidently wear black. Playing around by mixing colours and textures can have a great impact on your final look. For instance, if you wear black with long white stripes, it can help you look taller, whereas if the stripes are horizontally placed, it can give you a broader appearance hence, the latter is definitely not recommended for apple shaped body types and those who are still trying to address their weight issues. 

how to wear the black


4. The Material

More than anything else, the type of material used for your black dress, top, or tuxedos is quintessentially important to define your class. The top trending blacks in vogue have now freshly arrived on Zalora and Lazada and include picks that are made up of leather, metallic and sequins. Never forget to add a glam factor or a statement accessory to complete your look. 

how to wear the black

5. Covering it all up

For wherever you go and for whatever season it is, black is undoubtedly a failsafe option. If you have accidentally worn an annoying dress that you aren’t confident about, it’s always best to keep a black shrug or a black overcoat in handy to cover up yourself and yet look elegant. For more offers click here.


17 November 2017

Tarikh Mula Permohonan Baru Dan Kemaskini BR1M 2018

Tarikh Permohonan dan Pengemaskinian BR1M 2018


Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) telah mengumumkan tarikh permohonan baru dan kemaskini BR1M 2018. Satu tarikh yang rakyat Malaysia perlu ambil tahu supaya penerima yang layak menerima BR1M tidak terlepas pandang oleh pihak LHDNM.

tarikh mohon dan kemaskini BR1M 2018


Tarikh permohonan baru dan kemaskini BR1M 2018 akan dibuka bermula pada tarikh 27 NOVEMBER hingga 31 DISEMBER 2017

Permohonan dan kemaskini boleh dilakukan di pejabat cawangan LHDNM, pusat khidmat hasil (PKH) LHDNM atau Pusat Transformasi Bandar (UTC) LHDNM. Permohonan juga boleh dibuat melalui Portal Rasmi BR1M (https://ebr1m.hasil.gov.my).

Siapa yang layak membuat permohonan baru BR1M?
  • Mereka yang belum pernah memohon
  • Pasangan kepada penerima BR1M 2017 yang telah meninggal dunia atau bercerai
  • Pemohon yang gagal atau tidak layak dalam permohonan BR1M sebelum ini

Pengemaskinian BR1M
  • Sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh 3 (tiga) tahun permohonan.
  • Terdapat perubahan maklumat peribadi seperti kematian pasangan atau tanggungan. Perubahan status perkahwinan, perubahan alamat atau nombor telefon dan perubahan waris.

PENTING untuk kemas kini maklumat permohonan secara Borang Manual (boleh didapati secara percuma di LHDNM) atau Dalam Talian bagi memastikan penerima berada dalam kategori yang BETUL dan juga bagi mengelakkan permohonan ditolak. 


Pemakluman Keputusan Permohonan BR1M


  • Surat makluman keputusan permohonan BR1M akan dicetak dan diposkan mengikut alamat seperti di dalam Borang Permohonan BR1M
  • Semakan secara online: https://ebr1m.hasil.gov.my
  • e-mel yang didaftarkan di dalam borang Borang Permohonan BR1M
  • Semakan secara Aplikasi Mobile BR1M:  Muat turun di Play Store bagi platform Android dan di App Store bagi platform iOS
apps semakan BR1M


Antara maklumat penting yang perlu dikemaskini seperti:

1. Status perkahwinan
     - kahwin, cerai atau kematian pasangan (nyatakan tarikh penceraian / kematian pasangan)
2.  Alamat surat menyurat terkini dan e-mel
3.  Nombor telefon bimbit dan rumah
4.  Maklumat akaun bank (persendirian sahaja)
5.  Maklumat pasangan dan tanggungan
    - Pastikan maklumat nombor pengenalan seperti myKad, myPR, myKAS, myKID, Pasport dan              Visa serta Sijil Lahir diisi dengan TEPAT dan JELAS.
6. Maklumat waris
    - Waris asal yang dinamakan telah meninggal dunia
    - Bagi membolehkan waris membuat tuntutan SKK dan baki BR1M 


Dokumen Sokongan Penting yang diperlukan:

SSM
Bagi pemohon dan pasangan yang mempunyai pendaftaran perniagaan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), anda perlu kemukan salinan: 

i.     Penyata pendapatan perniagaan tahunan 2017; atau
ii.    Penyata akaun bank perniagaan / persendirian (Akaun semasa / simpanan) bagi 3 bulan terkini tahun 2017; atau
iii.  Pengesahan penamatan / pembubaran perniagaan yang dikeluarkan oleh SSM mulai 1 Oktober 2017

KEWARGANEGARAAN
MyPR / MyKAS / Sijil Lahir yang dikeluarkan oleh Jabatan Pendaftaran Negara atau dokumen perjalanan seperti pasport dan visa bagi pasangan / tanggungan bukan warganegara Malaysia

KEMATIAN / PENCERAIAN
Salinan sijil perceraian / kemtian pasangan yang dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam Negeri atau Jabatan Pendaftaran Negara bagi pemohon berstatus Ibu Bapa Tunggal / Balu / Janda / Duda

Jadual Pembayaran BR1M 2018

Berikut adalah jadual pembayaran mengikut kategori:

Kategori 1 (Individu berpendapatan bulanan RM2000 dan ke bawah) : RM450
FEBRUARI - RM450

Kategori 2 (Isi rumah berpendapatan bulanan RM3001 - RM4000) : RM900
FEBRUARI - RM300
JUN  - RM300
OGOS  - RM300

Kategori 3 (Isi rumah berpendapatan bulanan RM3000 dan ke bawah) : RM1200
FEBRUARI - RM400
JUN  - RM400
OGOS  - RM400


Ok lah. Jangan lupa catat tarikh penting tersebut ya. Takut terlepas pula tarikhnya.

Sumber: Pamphlet BR1M 2018


15 November 2017

Bersihkan Penghawa Dingin dengan 3-IN-ONE® Professional Air Conditioner Cleaner

Mengapa masih perlu berbelanja untuk menyelenggara penghawa dingin?


Menyedari berlakunya peningkatan kos sara hidup ketika ini, kita seharusnya menilai semula perbelanjaan dengan cermat. Antara perkara yang mungkin boleh dilakukan ialah dengan melakukan rutin pembersihan sendiri tanpa perlu mengeluarkan sejumlah wang bagi mengupah khidmat kontraktor walaupun untuk menyelenggara penghawa dingin.

Kebanyakan rumah di Malaysia pastinya dilengkapi dengan kemudahan penghawa dingin untuk keselesaan hidup sekeluarga namun, harganya bukan murah dan sudah tentu pengguna mengharapkan ia mampu bertahan lama. Bagi memastikan alat penghawa dingin sentiasa berfungsi dengan baik, pengguna harus melakukan rutin pembersihan dan penyelenggaraan dengan sebaiknya.

Kerja pembersihannya sebenarnya bukanlah terlalu rumit seperti apa yang disangka malah, ia lebih mudah dengan adanya produk WD-40 iaitu ejen pembersihan terbaik 3-IN-ONE® Professional Air Conditioner Cleaner.

cara bersihkan penghawa dingin

Ejen pembersih berasaskan air ini mampu menanggalkan kotoran, debu, kulat serta kotoran lain yang terkumpul dari dalam gegelung penyejukan penghawa dingin berkenaan. Ia tidak perlu dibilas. Ini adalah cara mudah untuk menggunakan 3-IN-ONE® Professional Air Conditioner Cleaner:
  1. Utamakan keselamatan, tutup suis penghawa dingin anda. 
  2. Alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis. 
  3. Semburan 3-IN-ONE® Professional Air Conditioner Cleaner pada sirip penyejuk secara menegak dari bawah ke atas bagi memastikan setiap bahagian dilitupi semburan. 
  4. Biarkan sirip penyejuk selama dua minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis. 
  5. Buka suis penghawa dingin semula dan biarkan selama 15 minit untuk memastikan kotoran dapat dikeluarkan daripada hos saliran. 
cara bersihkan penghawa dingin

Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai! 

Sebaik selesai melakukan pembersihan, alat penghawa dingin anda lebih sejuk sekaligus mampu menjimatkan tenaga elektrik. Apa yang lebih baik ialah anda berupaya menikmati udara lebih bersih dan nyaman! Jadi, simpan wang anda kerana tidak perlu lagi berbelanja hingga beratus ringgit untuk mengupah orang lain membersihkan alat penghawa dingin di rumah dan lakukannya sendiri ! Jadilah pengguna yang bijak.

Untuk mendapat tips dan idea lebih lanjut berkaitan penjagaan rumah, sila lawati http://wd40asia bagi produk WD-40® serta rangkaian produk 3-IN-ONE®.

Tentang Produk 3-IN-ONE®


Jenama 3-IN-ONE® mula terkenal sejak tahun 1894 lagi. Ia telah menyelesaikan pelbagai masalah dan membuatkan orang tersenyum. Inilah penyebab syarikat WD-40 terlibat dengan bisnes 3-IN-ONE Oil pada 1995 dan dari masa ke masa melakukan inovasi bagi menghasilkan produk terbaik dengan sistem terbaik.

Pakar dalam solusi produk tahan lasak yang sentiasa menjadi pilihan pengusaha dan pusat diy, , jenama 3-IN-ONE® antara produk berkualiti syarikat WD-40. Layari laman sesawang Asia untuk maklumat lanjut https://goo.gl/NiDfNd; atau http://wd40.asia/products/3-in-one/3-in-one-professional-air-conditioner-cleaner


Tentang syarikat WD-40 


Syarikat WD-40 adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-corrosian untuk lapisan luar Atlas Missile (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, mengusir kelembapan dan lain-lain.

Produk syarikat WD-40 sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka .seperti perkakasan, industri, automotif , sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40® boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist™ Automotive.

Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia