KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

19 January 2017

GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017

GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ni saya join giveaway anjuran blogger Diana Rashid iaitu "GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017".

Klik banner di bawah ni kalau nak join juga giveaway ni . . .

giveaway slimmtreats
KLIK BANNER UNTUK SERTAI GIVEAWAY INI

Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed  SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang  menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.


chia seeds



Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang


1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan:

1-Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2-Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3- Like dan Follow penaja di bawah :- (ikut je la apa yang korang ada..fb, Ig, blog dsb)

Slimmtreats:
http://www.slimmtreats.com
http://www.facebook.com/slimmtreats (like page -optional)

Nora Misnan:
http://Kongsibersamanora.blogspot.com
Http://www.facebook.com/kongsibersamanora
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
http://nadiah245.blogspot.com
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )


**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4- Copy & paste code  ke html post blog

Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 jam  12 malam..Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan,.

Semoga Berjaya semua..

sekian..


Baca selengkapnya

Hati Jadi Lebih Bahagia dengan Memberi

Sedekah dan derma untuk bahagia

Setuju tak, hati akan jadi lebih bahagia dengan memberi? Betul kan? 
Betapa berkuasanya sedekah. Sedekah boleh menjadikan seseorang mendapat bahagia dan mendapat ketenangan daripada Allah.

sedekah
Foto: www.khalifah.id

Yang membuatkan kita menjadi bahagia apabila memberi ialah gembira melihat seseorang yang menerima pertolongan kita. Sekaligus dapat mengurangkan bebanan yang ditanggungnya. Tenang hati kita lihat dia dapat merasai kegembiraan.

Kadang-kadang kita rasa masih ada kekurangan walaupun kita sudah memiliki segala-galanya. Ada satu bahagian kecil dalam diri kita terasa kosong. Mungkin kita terlupa kepada yang memerlukan bantuan kita.

Selalu juga kita berasa rezeki susah masuk. Kerap mengalami sakit. Kadang-kadang, jiwa jadi tak tenang. Rasa masalah menimbun dalam kepala. Bisnes tak maju. Apabila dapat gaji pula, cepat saja habisnya tak tahan sampai sebulan pun dan lain-lain lagi masalah yang dihadapi.

Rupa-rupanya Allah dah beritahu kita bahawa dengan bersedekah kita boleh jadi kaya. Sedekah membuka pintu rezeki.

Firman Allah SWT:
 “Apapun harta yang kamu infakkan maka Allah pasti akan menggantikannya, dan Dia adalah sebaik-baik pemberi rezeki“.
Surah Saba ayat 39

Kaya jiwa pun dapat, yang akan buat hati jadi gembira dan lapang. Bila gembira, nak buat apa pun senang kan. Bukan dengan wang je kita boleh bersedekah. Senyum, bantu buang halangan di jalan, mengajar, beri nafkah keluarga juga adalah sedekah.

Tak rugi pun bila bersedekah ni. Sedekah itulah yang bakal menjadi bekalan kita di akhirat nanti. Sedekah juga penghapus dosa.

Jom bantu orang-orang yang memerlukan di sekeliling kita. Jangan dilupa juga kepada saudara Islam kita di yang dilanda peperangan. Haiwan terbiar seperti kucing tanpa tuannya juga jangan diabaikan. Berikan bantuan sedekah seikhlas hati kita.

Jangan tunggu waktu kaya baru nak bersedekah. Semoga setiap sedekah kita menjadi tiket untuk kita ke syurga. InsyaAllah.


Baca selengkapnya

17 January 2017

Kempen 'Warranty Day' dan '1 to 1 Replacement Warranty' daripada Senheng

Kempen 'Warranty Day' dan '1 to 1 Replacement Warranty' daripada Senheng

Sebut saja barangan elektrik atau perkakasan rumah, pasti kita teringat Senheng. Siapa yang tak tahu Senheng bukan? Kedai elektrik dengan trademark warna hijau, Senheng merupakan salah satu daripada rangkaian kedai elektrik utama di Malaysia. Senheng beroperasi dengan lebih 100 buah kedai di seluruh Malaysia supaya pelanggan mudah untuk mencari mereka. Semakin hari, pelanggannya semakin bertambah. Jadi, Senheng memperkenalkan Warranty Day Promotion dikenali sebagai W-Day khas untuk pelanggan setianya.

Warranty Day (W-Day) Senheng
Warranty Day (W-Day) untuk pelanggan setia Senheng
(tertakluk kepada terma dan syarat)
Wow, satu penghargaan daripada Senheng kepada pelanggannya. Pasti anda tertanya-tanya, apa itu W-Day bukan?

W-Day (Warranty Day) ialah Hari Waranti eksklusif daripada Senheng untuk pelanggan setianya dan promosi ini hanya sah pada 1 hari sahaja iaitu pada setiap 1 hari bulan setiap bulan. W-Day ini telah pun bermula pada 1 Disember 2016 dan akan berlangsung pada bulan seterusnya pada setiap 1 hari bulan. Sebagai contoh, pada 1 Januari, 1 Februari, 1 Mac dan setiap 1 hari bulan pada bulan seterusnya.

Apa yang menarik tentang W-Day ni? Mestilah menarik! Pelanggan Senheng yang membeli barangan elektrik, perkakasan rumah dan gajet digital pada W-Day akan menikmati 2 tahun waranti tambahan PERCUMA untuk barangan yang dibeli. Jadi, tak perlu risau jika barangan elektrik yang anda beli itu rosak setelah tempoh waranti yang telah dibekalkan untuk produk tersebut tamat kerana barangan tersebut masih memiliki waranti PERCUMA selama 2 tahun lagi. Wow!

Pastinya W-Day menjadi hari yang gembira buat si isteri. Pelbagai jenis peralatan dapur dan barangan elektrik yang dapat mempercepatkan tugas isteri menjadi idaman mereka. Isteri juga pasti berasa kagum jika suami mampu untuk menyediakan beberapa sarapan ringan untuknya, dan akhirnya   suami akan membawa isteri ke Senheng pada W-Day untuk membeli-belah. Seronoknya!

1 to 1 Replacement Warranty Senheng
Antara barangan elektrik kecil yang layak untuk kempen '1 to 1 Replacement Warranty'
(tertakluk kepada terma dan syarat)

Selain daripada barangan elektrik, perkakasan rumah dan gajet digital, pembelian perkakas kecil seperti seterika, pengukus elektrik, mesik cetak, pemanas air dan lain-lain lagi yang tersenarai, juga layak mendapat waranti dengan kempen 1 to 1 Replacement Warranty, iaitu barangan yang rosak (mengikut terma dan syarat) akan diganti semula dengan barangan yang baru jenis yang sama dalam tempoh 2 tahun dari tarikh barangan tersebut dibeli.

1 to 1 Replacement Warranty Senheng
Antara perkakas kecil yang layak untuk '1 to 1 Replacement Warranty'

Jadi, isteri tak perlu risau jika tiba-tiba barangan elektrik yang sedang digunakan itu rosak. Bawa terus barangan tersebut ke kedai Senheng beserta waranti. Pasti mereka akan memberikan servis yang terbaik untuk anda.

Dengan kempen ini, pada setiap 1 hari bulan setiap bulan, pelanggan boleh mendapat jaminan penggantian serendah RM1. Anda bolah baca di > 1 to 1 Replacement Warranty, untuk maklumat lanjut tentang waranti tersebut yang pastinya akan memberi kemudahan kepada anda pada masa akan datang.

Untuk pengetahuan anda, promosi waranti ini hanya sah untuk ahli PlusOne sahaja. Teringin nak dapatkan waranti tersebut? Anda mesti jadi ahli Senheng PlusOne dengan membuat bayaran sebanyak RM12 sahaja.

Menariknya! Untunglah pelanggan setia Senheng. Jadi, tunggu apa lagi. Segeralah ke kedai Senheng terdekat anda untuk mendaftar sebagai ahli PlusOne disamping dapat menikmati pelbagai promosi dan tawaran hebat daripada Senheng.


Baca selengkapnya

13 January 2017

Tutorial Tudung dari Al-Quran

Tutorial Tudung Mudah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :) Semoga kita semua sentiasa berada di bawah keredhaan Allah. InsyaAllah. Pada masa kini, pelbagai jenis tudung yang ada di pasaran. Bagus, berniaga tudung dalam masa yang sama mengajak orang lain untuk menutup aurat.

tutorial tudung mudah
FOTO VECTEEZY (HIJAB FREE VECTOR ART)

Namun, adakah tudung atau selendang yang dipakai mematuhi syariat Allah? Nah.. tutorial tudung dari Al-Quran:

Allah swt berfirman:"Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada mereka."

Surah An Nur: 31

Mudahkan tutorial dari Al-Quran ini? Asalkan pakai tudung sehingga menutupi dada, itu sudah memadai. Pakailah tudung dengan cara apa sekalipun, nak belit-belit ke, tetapi ingat kepada suruhan Allah. Perkara yang lain kita nak sangat patuh syariah. Tapi kalau bab menutup aurat? .... haaa, jom tepuk dada kita, tanya sama iman.

Kalau bab aurat pula, jangan kata 'belum sampai seru' untuk berpakaian sempurna sebab Allah 'seru' nama kita untuk pulang semula ke pangkuan-Nya tak memilih dan menunggu waktu yang sesuai. Bila-bila saja kita akan dipanggil oleh-Nya.

Ada juga segelintir yang jenis kadang-kadang kenakan pakaian yang menutup aurat, kadang-kadang terbuka sana sini. Biarlah jadi hipokrit. Lama-lama akan terbiasa untuk menutup aurat dengan sempurna kan? Kerana hidayah milik Allah.

Jangan pula dikecam melulu orang yang belum menutup aurat dengan sempurna ni. Tak salah kita doakan mereka. Dapat pahala lagi tu. Tarik mereka untuk berpakaian sempurna dengan cara penuh hikmah. Cara ini selalunya berkesan.

Jom mula dari sekarang berpakaian sempurna menutup aurat dengan mengenakan pakain yang longgar dan labuh, yang tidak menampakkan bentuk tubuh di samping memperbetulkan perbuatan kita. InsyaAllah, banyak manfaat menutup aurat yang kita akan dapat ;)

Islam agama yang mudah bukan menyusahkan umatnya.


Baca selengkapnya

11 January 2017

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Salam sejahtera semua :) Jom sertai Chinese New Year Megasales Giveaway RM1,000 Di Nile.Com.My yang dianjurkan oleh Lyssa Faizureen.

nile backpack

Antara barangan yang saya nak sangat-sangat daripada nile.com.my seperti di bawah ni . . .


Product: Backpack
CNY2017 Sales price: RM22.60
Date: 12/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 98 units only

Traveler Backpack

CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 17/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 190 units only

Woman bag

Product: Woman bag
CNY2017 Sales price: RM29.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 450 units only

cardigan

Product: Cardigan
CNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 96 units only

blouse muslimah

CNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only


Nak tahu lebih lanjut tentang cara untuk sertai giveaway ini, sila ke blog cik Lyssa Faizureen ok ;)

Baca selengkapnya

10 January 2017

Antara Dunia dan Akhirat

Antara Dunia dan Akhirat

Dunia yang kita pandang hari ini... membuatkan seolah-olah kita lupa akan hadirnya hari akhirat. Apabila kita sudah melangkah ke alam selepas dunia, akhirat pula yang menjadi nyata.

dunia, akhirat
Foto: gambarkatacinta.com

Hari ini,
Dunia adalah nyata,
Akhirat hanya cerita

Tapi...

Setelah mati,
Dunia hanya cerita,
Akhirat jadi nyata.


Jom bersedia di dunia supaya bahagia di akhirat sana. InsyaAllah.


Baca selengkapnya

Tahniah Faiz Subri, Anda Kebanggaan Malaysia

Sepakan Tuah Gol Faiz Subri Memberi Hasil yang Tidak Terjangka

Jutaan tahniah diucapkan kepada pemain bola sepak Pulau Pinang, Faiz Subri atas kejayaannya meraih Anugerah Puskas Perseketuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) 2016 di Zurich, Switzerland. Ini adalah satu kejayaan yang tidak ternilai buat Faiz Subri sendiri dan menjadi kebanggaan Malaysia.

faiz subri, puskas
FOTO ESPNFC

Gol cantik yang telah dilakukan olehnya membuatkan beliau tercalon antara beberapa pemain bola sepak handalan dunia dan dikenali ramai. Alhamdulillah, rezeki Allah berpihak kepadanya. Sekaligus mengharumkan nama Malaysia di mata dunia.

Jaringan menakjubkan yang telah dilakukan beliau disifatkan seperti melanggar hukum fizik ketika itu, merupakan gol sepakan percuma yang melencong ke arah berlawanan. Namun sepakan tersebut membantu pasukan Pualau Pinang untuk menang 4-1 menewaskan Pahang. Tengok saja lencongan bola yang memasuki gawang gol, kita pun rasa tak percaya juga kan. Tapi ini semua kerja Allah. Takdir Allah yang membuatkan bola tersebut untuk masuk ke gawang gol walaupun sepakan tersebut dibuat dari arah tepi. Kagum sungguh!

Kerana jaringan gol cantik itu, cepat saja menular ke merata dunia. Anak kelahiran Ayer Hitam, Kedah yang berusia 30 tahun ini telah menjadi motivasi sebagai penguat semangat kepada rakan-rakan sepasukannya untuk meningkatkan lagi mutu permainan, semangat dan usaha dalam arena bola sepak negara seterusnya ke mata dunia.



Syabas anak Malaysia, Faiz Subri anda setanding pemain dunia!

Baca selengkapnya

09 January 2017

Tempahan Design Blog Farhana Mohamad

Design Blog Tema Lifestyle

Servis design blog murah | Salam sejahtera kepada anda semua :) Artwork yang ingin dikongsikan kali ini sebenarnya dah lama siap design tahun lepas lagi. Cuma terlupa nak up di blog. hehe. Template ini untuk blog Farhana Mohamad.

design blog murah, blog comel

Kelabu dan merah jambu pekat yang cantik menjadi warna pilihan untuk dijadikan warna tema blog ini. Cantik juga gabungan dua warna ni. Header blog tersebut turut diletakkan foto pemiliknya. Sedikit bungaan diselitkan sedikit supaya nampak serinya.

Blog pakej 2: Blog Farhana Mohamad
(klik url di atas untuk paparan penuh dan lebih jelas)

design blog murah, blog comel

Anda berminat untuk membuat tempahan design/edit blog dengan harga yang berpatutan? 
Untuk pelbagai tema blog seperti blog peribadi, blog bisnes dan lain-lain lagi.
Cakap saja anda nak bagaimana rupa blog tu, saya akan designkan mengikut kehendak anda ;)

Nak blog jadi responsive pun saya boleh buat kalau anda nak.

Anda boleh membuat tempahan melalui:
Email: maigraphikdesign[at]gmail.com atau
Whatsapp: 012-583 1965 (Maisarah)



Baca selengkapnya

Milagro Coffee Patawali Penawar Kencing Manis

Milagro Coffee Patawali Penawar Kencing Manis

Milagro Coffee Patawali bukan sekadar kopi biasa. Kopi ini mampu mencegah serta mengawal penyakit kencing manis, juga mampu menyelamatkan kaki daripada di potong. Bahan-bahan yang terkandung dalam kopi ini, aroma dan rasanya membuatkan ia istimewa berbanding kopi lain yang berada di pasaran.

Milagro Coffee Patawali

Milagro Coffee Patawali adalah kopi pra-campur 7 dalam 1 daripada kopi arabika dan robusta yang berkualiti, mengandungi beberapa ekstrak herba khas seperti Tinospora Crispa, Halia, Lada Hitam dan garam gunung. Minuman kesihatan ini juga tidak berkafein. 

Inilah kelebihan yang ada pada Milagro Coffee. Untuk pengetahuan anda, Tinospora Crispa adalah herba utama yang digunakan dalam Milagro Coffe. Di Malaysia, herba ini lebih dikenali dengan nama "Patawali" atau "Akar Seruntun".

Milagro Coffee Patawali

Herba Tinospora Crispa dijadikan bahan utama dalam Milagro Coffee kerana ia berupaya untuk merawat pelbagai penyakit seperti: 
  • Kencing manis (herba dalam bentuk ekstrak akueus disebabkan oleh kesan hipoglisemik yang boleh mengurangkan paras glukosa dalam darah)
  • Demam Malaria
  • Tekanan darah tinggi
  • Sakit sendi
  • Anti kanser
  • Keradangan
  • Luka
  • Cacing usus
  • Hiperglisemia


Manfaat Milagro Coffee Patawali

Dengan izin Allah, pelbagai masalah kesihatan dapat dirawat dengan gabungan herba-herba terpilih yang terkandung dalam Milagro Coffee Patawali ini. Antaranya seperti: 
  • Menstabilkan tahap gula dalam darah
  • Meningkatkan sensitiviti insulin
  • Membekalkan antioksidan yang tinggi
  • Membantu menyelesaikan masalah rabun dekat dan jauh
  • Mengurangkan keletihan kronik
  • Meningkatkan penghadaman
  • Melegakan sakit perut
  • Melegakan pedih ulu hati
  • Menurunkan berat badan
  • Menyembuhkan osteoporosis
  • Melegakan demam selesema
  • Meningkatkan tahap tenaga
  • Menguatkan sistem imun
  • Merangsang aktiviti fizikal

Untuk membuktikan keberkesanan Milagro Coffee, satu penyelidikan saintifik tentang rawatan bagi kencing manis menggunakan herba Patawali dalam Milagro Coffee telah dilakukan oleh penyelidik dari UiTM Puncak Alam, Selangor dan mereka mendapati bahawa terdapat pengurangan yang ketara pada bacaan gula dalam darah selepas meminum Milagro Coffe secara konsisten selama sebulan.

Jadi, kalau nak cegah dan kawal kencing manis, amalkan Milagro Coffee sebagai minuman harian anda untuk merasai keajaibannya.

Testimoni Pengguna Milagro Coffee Patawali

Alhamdulillah, rata-rata pengguna yang sudah pun mencuba Milagro Coffee Patawali ini memberikan maklum balas yang positif.

Beberapa pengguna yang telah berjaya dengan Milagro Coffee:

Milagro Coffee Patawali

testimoni Milagro Coffee Patawali

testimoni Milagro Coffee Patawali

Saya juga baru saja menjadi pengguna Milagro Coffee Patawali sebagai langkah untuk mencegah penyakit daripada bersarang dalam badan. Mana tau, mungkin rabun jauh saya juga akan berkurang dengan mengamalkan Milagro Coffe ini.


Cara Pembelian Milagro Coffee Patawali

Mungkin anda sudah mula tertarik dengan pelbagai kelebihan Milagro Coffee Patawali ini. Jangan berlengah lagi. Dapatkan segera Milagro Coffee Patawali dengan harga RM55 sekotak. Sangat sesuai untuk dijadikan hadiah kepada yang tersayang juga :)

Bagi anda yang ingin mendapatkan Milagro Coffee Patawali, hubungi pihak Milagro Coffee di:

Instagram: @milagro_coffee (https://www.instagram.com/milagro_coffee/)
No. telefon: HP: 012- 370 2676
                    Pejabat: 03-5021 7403 / 03-5021 7401


Jadikan Milagro Coffee minuman harian anda.
Mmm.. Sedap ekk..

Baca selengkapnya

06 January 2017

Terlalu Banyak Dosaku

Terlalu Banyak Dosaku

Kalau nak sembang pasal dosa setiap dari kita semua, semua akan kata dan fikir dosa sendiri lagi banyak dari orang lain. Sebab hakikatnya tentang dosa itu kita sendiri yang rasa dan hadapi.

banyak buat dosa

Tapi nak kata nikmatnya hidup sebagai orang Islam ni, saat kita buat dosa kita masih diberi pilihan untuk bertaubat. Walaupun kita rasa dosa kita banyak seperti buih di lautan. Sebenarnya lebih banyak dari itu. Tapi Allah masih sayangkan kita, masih nak kita kembali pada Dia.

Selalu kita dengar orang kata "setiap orang buat dosa..". Tapi itu bukan alasan untuk kita teruskan buat dosa! Malah, walaupun kita buat dosa sebanyak mana sekalipun, tapi andai di hati kita masih ada 'rasa' nak teruskan berdakwah, masih rasa nak buat baik, nak amar makruf, Allah akan beri petunjuk pada kita.

“Orang yang paling bodoh ialah orang yang tahu Allah itu maha pengampun, maka dia jadikan perkara itu alasan untuk terus dia melakukan dosa…” - Ibn Qayyim.

Kredit: Channel Telegram Islamic_Quotes



Baca selengkapnya