Review Nota Purba | Pemilik Blog yang Misteri - MaisarahSidi.com

KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

14 May 2015

Review Nota Purba | Pemilik Blog yang Misteri

Exchange Feed Group

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui, ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah direview adalah blogger yang menetap di Selangor.

Nota Purba, Exchange Feed Group

Dikenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar, Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupun EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG telah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha 

What is chemistry in academic words (not less than 200 words)

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200 words.", Fr.

Hahaha..memang kelakar kan. Ayat-ayatnya spontan dan bersahaja tapi mampu membuat anda ketawa terbahak-bahak tanpa henti.

Untuk lebih mengenali Fr, sila ke blog miliknya, Nota Purba. Pasti anda juga akan melekat dengan nota purba beliau ;) 


16 comments:

  1. jom ramai2 terjah Nota Purba. entrynya sngt spontan n bersahaja...

    ReplyDelete
  2. wajib terjah

    memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

    ReplyDelete
  3. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    ReplyDelete
  4. Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

    ReplyDelete
  5. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  6. Selamat Maju Jaya FR

    Dari Bonde Senyum Riang

    ReplyDelete
  7. Entry yang bersahaja, suspens dan mencuit hati menarik sesiapa sahaja untuk membaca blog Nota Purba... Semoga Fr diberi idea yang banyak untuk terus berkarya dan mewarnai dunia blogger...

    ReplyDelete
  8. Rajin FR mengusik ya....kelakar orangnya...pada mula rasa misteri sangat siapa FR sebenarnya

    ReplyDelete
  9. Sapa nk kenal boleh terjah...well FR sgt popular ari ni...

    ReplyDelete
  10. blog nota purba penuh dgn kelakarama.

    ReplyDelete
  11. Purba sungguh laa nota purba ni ya..tapi adanya Fr do nota purba menjadikan blog nota purba penuh misteri

    ReplyDelete
  12. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

    ReplyDelete
  13. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  14. terungkai sudah misteri Fr efgiers

    ReplyDelete
  15. Segala persoalan akan terjawab di nota purba

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda