Kaitan Antara Blogger dan Internet - MaisarahSidi.com

KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

20 August 2015

Kaitan Antara Blogger dan Internet

Kaitan Antara Blogger dan Internet

internet, www.maisarahsidi.com

Blogger dan internet memang tak dapat dipisahkan. Yelah, macam mana nak update entri kalau tiada capaian internet kan. Nak cari bahan rujukan tergendala. Macam2 lagi lah kan..

Saya pengguna wifi dotdotdot. Kadang2 buat hal jugak. Kejap ada, kejap tiada. Ada sampai berhari-hari tiada hubungan internet. Memang masalah kalau terjadi seperti ini. Fikir tentang macam mana nak update blog. Waktu itu terpaksalah menggunakan Mobile Internet. Sebelum ini, kalau guna mobile internet di tempat saya, memang sangat2 perlahan. Nak buka blog pun tak dapat. Asyik loading je memanjang. Rasa tak berbaloi guna. Tapi sekarang Alhamdulillah dah laju. Tapi saya tetap gunakan wifi sahaja di rumah. Lebih jimat.

Memang rasa 'sakit' je kan kalau tidak dapat akses internet. Sebabnya kebanyakan kerja saya dilakukakan secara atas talian. Nak balas email, hantar artwork, whatsapp pelanggan dan macam2 lagi. Jadi, internet memang penting dalam kehidupan seharian.

Kesimpulannya, blogger dan internet memang tidak dapat dipisahkan. Bukan blogger sahaja, setiap orang yang menggunakan kemudahan internet ini pasti rasa tidak 'kena' jika tidak dapat akses internet.


Kredit gambar: sdasia.co

Nak tempah design?



5 comments:

  1. macam isi dengan kuku..

    ReplyDelete
  2. Setuju!!! blogger dan internet tidak dapat dipisahkan tetapi jangan sampai melalaikan sudah.
    Bersederhana dalam segala hal adalah amalan yang terbaik.
    Ingatan untuk diri sendiri juga.

    ReplyDelete
  3. Btul tu Mai..kalau takde capaian internet camne nak berblogging..sama jugak kalau line internet cam siput Vavi..huhu sshnya kan kan kan

    ReplyDelete
  4. selalunya time urgent la dia buat hal ..kn mai..

    ReplyDelete
  5. kalau dah namanya blogger memang internet tu macam kawan baik la..nak kena ada 24 jam..heheh

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda