KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

06 August 2015

Mengapa Allah Temukan Kita Dengan Orang yang Salah?

 Mengapa Allah Temukan Kita Dengan Orang yang Salah?

Memang sakit bila cinta yang kita dambakan selama ini tidak dihargai oleh insan yang bernama kekasih, termasuklah pasangan suami isteri..apatah lagi kita dibuang begitu saja. Tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang. Ia menjadi pengajaran kepada kita sendiri agar sentiasa bersangka baik dengan Allah dan redha dengan ketetapanNya.

 Mengapa Allah temukan kita dengan orang yang salah?

1. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

3. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

6. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi MANUSIA YANG HEBAT JIWANYA.

8. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YANG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TIDAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tidak pasti sama ada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA.

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA.


Nak tempah design/customize blog murah?Kongsikan

Artikel berkaitan

Mengapa Allah Temukan Kita Dengan Orang yang Salah?
4/ 5
Oleh

Langgan melalui email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk melanggan.

6 komen

Tulis komen
avatar
6.8.15

segala dugaan yang kita dapat terselit hikmah tersendiri :)

Reply
avatar
6.8.15

ada hikmah di sebalik segalanya....

Reply
avatar
6.8.15

Love your post . Thanks for your concern share :) really like it

Reply
avatar
6.8.15

Nice sharing

Reply
avatar
29.8.15

nice sharing Mai..

Reply
avatar
AA
4.11.15

Thanks for the warming words..😌

Reply

Terima kasih atas komen anda