Jom Bantu dan Selamatkan Aleppo!

Bantu dan Selamatkan Aleppo

Allah.. sedih sangat melihat saudara Islam kita di Aleppo akibat serangan dilancarkan rejim Bashar al-Assad dan sekutunya terhadap bandar Aleppo. Rumah mereka hancur, mereka hilang tempat tinggal dalam musim sejuk dengan suhu negatif di Aleppo kini. Makan dan minum pula tidak terurus akibat serangan tersebut. Tiada makanan yang boleh dimakan hingga ada yang terpaksa merebus kucing berempah kayu-kayan. Rakyat Syria terus diperangi saat ini.

Aleppo, Syria

Apa peranan kita sebagai saudara seIslam? Sudah pastinya mereka kini amat memerlukan pertolongan kita. Bukan hanya bertempur di medan peperangan kita boleh membantu mereka. Doa, sedekah dan apa sahaja bantuan walaupun ia kecil, ini amat membantu mereka. Jadi, jangan berlengah lagi.

Saya telah terima 1 mesej di Whatsapp. Mesej forward dari rakan tentang bantuan kepada Aleppo dari Aman Palestin. Dah tiba masanya untuk kita membantu mereka semampu kita.
Mesej dari Aman Palestin:

RM10 daripada kita pada waktu ini, amat besar nilainya buat mereka di sana.

Dengan penuh rendah diri, Aman Palestin Berhad merayu tuan/ puan membuat sumbangan minimum RM10 ke mana-mana akaun Aman Palestin di bawah

Kami yakin, jika mesej ini sampai kepada 1,000,000 kita mampu untuk mengumpul RM10,000,000 dalam masa 24 jam dari sekarang.

Untuk sampai kepada 1,000,000 orang di alam maya, mohon setiap orang yang membaca mesej ini untuk FORWARD perkara ini. Moga Allah rahmati kita semua

Tidakkah kalian terpanggil untuk merealisasikannya?

Sertai kami dalam kempen Aid For Syria melalui pakej berikut:

Pakej Bantuan Musim Sejuk: RM150

Pakej Ten 4 Syria: RM10


Dana ini akan digunakan bagi membantu Syria yang sedang bergolak saat ini.

1. Masukkan wang ke salah satu akaun berikut:

Aman Palestin Berhad

Bank Islam: 12029010047880

Maybank: 562263010787

CIMB: 8600460353

Muamalat: 12070005133717

RHB Bank: 21245760004907

Bank Rakyat: 220806195922

Jika perlu resit:

2. Sms/whatsapp/emel slip transaksi ke:

013 3513040 (Ustaz Farhan)
e-mail: farhan@amanpalestin.net

3. Sertakan

Nama :
Alamat :
No. kad pengenalan :
No. telefon :
Emel :
Pakej :

Maklumat di atas amat diperlukan agar pihak kami mengetahui tujuan sumbangan dan untuk pengeluaran resit rasmi Aman Palestin yang layak mendapat pelepasan cukai

🌟 Keikhlasan Anda, Ketulusan Kami🌟

#10TahunAmanPalestin
#AidForSyria
#BMS
#Ten4Syria
#AmanPalestin

Tolong sebar-sebarkan. Bukan untuk saya tetapi untuk saudara kitadi Palestin dan Syria yang memerlukan kita. Syukran.😔

Adakah anda mengaku anda seorang muslim yg mencintai muslim?

Anda boleh buat 3 perkara ini!

1) Doakan mereka.

2) Derma.

3) Sebar maklumat ini.

Anda boleh beli makanan mahal2 tapi tak terniat langsung untuk lakukan 3 perkara di atas? Fikirkan...

Semoga Allah bukakan hati anda. Semoga Allah beri rezeki berganda pada yang sudi bantu 3 perkara di atas.

Aleppo, Syria


Jom Bantu dan Selamatkan Aleppo! Jom Bantu dan Selamatkan Aleppo! Reviewed by Maisarah Humaira on Disember 16, 2016 Rating: 5

9 ulasan:

  1. akak saya nak copy boleh? nak letak dalam blog. thank you kak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh2..sebarkan perkara ni lebih meluas lagi

      Padam
  2. Balasan
    1. betul tu..sedih sangat dengan apa yang dah terjadi kat mereka :(

      Padam
  3. menangis tgk video keadaan di aleppo. dgn membantu mereka menderma ini pun sudah bagi impak besar membantu mereka di sana.

    BalasPadam
  4. Ya Allah. sama2 kita doakan untuk mereka.. :(

    BalasPadam
  5. sedihnyaaa. serius, rasa nak nangis tengok gambar2 dan baca pasal penduduk di Aleppo. semoga ALLAH lindungi mereka :')

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)

Dikuasakan oleh Blogger.