Anda Takut Kucing? Tapi Kucing Tetap Suka Anda. Kenapa?



Ailurophobia bermaksud takut kepada kucing. Tetapi, jika anda perasan, kucing akan tertarik untuk lebih mendekati si fobia kucing ini, seperti dalam gambar di atas.

Ini kerana jika seekor kucing masuk ke dalam sebuah bilik dipenuhi orang. Orang yang sukakan kucing akan memberikan bahasa tubuh yang menjemput kucing untuk digesel dan dimanja. Berbanding si fobia kucing yang akan menunjukkan bahasa tubuh seperti duduk diam, merapatkan tangan dan kaki serta agak kaku posturnya.

Si kucing akan nampak bahasa tubuh serta posisi si fobia kucing adalah sangat kurang faktor mengancam keselamatan, dan akhirnya lebih tertarik kepada mereka untuk diterokai dan disiasat kemudiannya.

Aneh bukan?


Kredit: HoneyVets

4 comments.. read them below or add one

Ummul Azkee Ummul Azkee Mei 30, 2015
hehehehe...aneh2...tapi adik pun mmg takut kucng tpi kucing lg dekat dgn last2 mcm pic kt atas tu lah..loncat atas kerusi.hihihihi
sofie adie sofie adie Mei 31, 2015
pandai jugak kucing baca bahasa tubuh ek? hebatnya Tuhan...
Mastura Aziz Mastura Aziz Mei 31, 2015
lect mas kata..kalau binatang suka pada kia...tandanya kita seorang penyayang..hehehe
Kucing Comel Kucing Comel Jun 08, 2015
Hebat betul kuasa Tuhan. Tidak hairanlah kucing antara haiwan yang istimewa di atas muka bumi ni.

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)