30 Mei 2015

Anda Takut Kucing? Tapi Kucing Tetap Suka Anda. Kenapa?Ailurophobia bermaksud takut kepada kucing. Tetapi, jika anda perasan, kucing akan tertarik untuk lebih mendekati si fobia kucing ini, seperti dalam gambar di atas.

Ini kerana jika seekor kucing masuk ke dalam sebuah bilik dipenuhi orang. Orang yang sukakan kucing akan memberikan bahasa tubuh yang menjemput kucing untuk digesel dan dimanja. Berbanding si fobia kucing yang akan menunjukkan bahasa tubuh seperti duduk diam, merapatkan tangan dan kaki serta agak kaku posturnya.

Si kucing akan nampak bahasa tubuh serta posisi si fobia kucing adalah sangat kurang faktor mengancam keselamatan, dan akhirnya lebih tertarik kepada mereka untuk diterokai dan disiasat kemudiannya.

Aneh bukan?


Kredit: HoneyVets

4 komen

hehehehe...aneh2...tapi adik pun mmg takut kucng tpi kucing lg dekat dgn last2 mcm pic kt atas tu lah..loncat atas kerusi.hihihihi

pandai jugak kucing baca bahasa tubuh ek? hebatnya Tuhan...

lect mas kata..kalau binatang suka pada kia...tandanya kita seorang penyayang..hehehe

Hebat betul kuasa Tuhan. Tidak hairanlah kucing antara haiwan yang istimewa di atas muka bumi ni.

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)

EmoticonEmoticon