Tutorial | Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400 - MaisarahSidi.com

KLIK> Daftar Percuma Narratrs - Jana Income USD Menerusi Instagram

29 August 2015

Tutorial | Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400

Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400

Baru-baru ini, saya tak boleh upload gambar untuk dimasukkan ke dalam entri blog. Nak sign in Nuffnang pun tak lepas. Asyik keluar 'Bad Request' je.
Nak upload gambar masuk entri asyik keluar ni je..sobss
Jenuh jugak menggodeknya untuk pulihkan. Tapi tetap tak menjadi. Jadi saya terus tanya kawan yang pandai bab IT ni. Rupanya mudah je caranya selesaikannya.

Cara ini boleh digunakan di pelayar atau browser Google Chrome. Untuk pelayar yang lain, saya tidak pasti caranya.

Ikuti cara-cara mengatasi masalah Bad Request Error 400

1. Klik simbol seperti dalam bulatan biru pada gambar di bawah ini.

Masalah Bad Request Error 400

atau simbol di bawah ini

Masalah Bad Request Error 400


2. Setelah klik, akan keluar seperti gambar di bawah ini.

Contohnya, jika anda sedang buka blogger.com, klik semua yang berkaitan dengan blogger.com. Kemudian klik 'Remove' dan akhir sekali klik 'Close'.

Masalah Bad Request Error 400

3. Selesai. Cuba refresh page yang bermasalah tadi. Jika 'Bad Request Error 400' tak muncul dan keluar seperti biasa maknanya dah berjaya selesaikan masalah ini.

Selamat mencuba!


Nak tempah design?



12 comments:

  1. Waahhhh...awesome

    ReplyDelete
  2. Nice sharing tq ye..alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. ooo...bgtu nak tangani mslh ni...tq mai dgn pkongsian ni

    ReplyDelete
  4. Nice tips.. Pastu ken rajin clean kan cookies dan cache juga...

    ReplyDelete
  5. suddenly masalah yang membelenggu saya dah selesai! hiks thanks :)

    ReplyDelete
  6. tq kak mai atas perkongsian ni, mohon share ilmu ni ye kak

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda