Tutorial | Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400

Cara Mengatasi Masalah Bad Request Error 400

Baru-baru ini, saya tak boleh upload gambar untuk dimasukkan ke dalam entri blog. Nak sign in Nuffnang pun tak lepas. Asyik keluar 'Bad Request' je.
Nak upload gambar masuk entri asyik keluar ni je..sobss
Jenuh jugak menggodeknya untuk pulihkan. Tapi tetap tak menjadi. Jadi saya terus tanya kawan yang pandai bab IT ni. Rupanya mudah je caranya selesaikannya.

Cara ini boleh digunakan di pelayar atau browser Google Chrome. Untuk pelayar yang lain, saya tidak pasti caranya.

Ikuti cara-cara mengatasi masalah Bad Request Error 400

1. Klik simbol seperti dalam bulatan biru pada gambar di bawah ini.

Masalah Bad Request Error 400

atau simbol di bawah ini

Masalah Bad Request Error 400


2. Setelah klik, akan keluar seperti gambar di bawah ini.

Contohnya, jika anda sedang buka blogger.com, klik semua yang berkaitan dengan blogger.com. Kemudian klik 'Remove' dan akhir sekali klik 'Close'.

Masalah Bad Request Error 400

3. Selesai. Cuba refresh page yang bermasalah tadi. Jika 'Bad Request Error 400' tak muncul dan keluar seperti biasa maknanya dah berjaya selesaikan masalah ini.

Selamat mencuba!


Nak tempah design?



{ 12 comments.. read them below or add one }

ana ana Ogos 29, 2015
Waahhhh...awesome
PeRdU cINta PeRdU cINta Ogos 29, 2015
Nice sharing tq ye..alhamdulillah
kak gojes kak gojes Ogos 29, 2015
ooo...bgtu nak tangani mslh ni...tq mai dgn pkongsian ni
Maria Firdz Maria Firdz Ogos 30, 2015
Nice tips.. Pastu ken rajin clean kan cookies dan cache juga...
fiyy ya fiyy ya September 16, 2015
suddenly masalah yang membelenggu saya dah selesai! hiks thanks :)
FATIN ZAINUDDIN Pengedar Shaklee Tanjung Malim FATIN ZAINUDDIN Pengedar Shaklee Tanjung Malim November 24, 2015
tq kak mai atas perkongsian ni, mohon share ilmu ni ye kak

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)