Penyelesaian Masalah 'Raise without Handler' ! error message Adobe Reader

Penyelesaian Masalah 'Raise without Handler' ! error message Adobe Reader

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Anda pernah tak mengalami keadaan yang mana Adobe Reader (dokumen berformat pdf) tidak berfungsi? Elok2 nak baca tiba-tiba keluar popup window seperti di bawah ini..
raise without handler
Raise without Handler! 
Anda jangan panik, jangan sepak PC, jangan maki laptop tu. Anda tidak perlu uninstall kemudian reinstall Adobe Reader kat laptop atau PC anda. Cuma ikut langkah mudah di bawah ini supaya ia dapat berfungsi semula.

Langakah-langkahnya:

Pergi ke Local Disk (C:)  > Buka 'Program Files' > Buka file 'Adobe' > Buka file 'Reader 11.0' > Buka file 'Reader' > Cari 'Eula' kemudian double click, klik Accept. 

adobe reader
Tu haa 'Eula'
Siap! Anda boleh buka dokumen pdf dengan senang hatinya sambil goyang kaki minum kopi. 

Selamat mencuba.



4 comments.. read them below or add one

PeRdU cINta PeRdU cINta Oktober 29, 2015
Owh terima kasih..hehe..
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ Oktober 29, 2015
Wahhh bagus nii.. ena ni memang byk guna Adobe Reader.. so nanti kalau jadi macam ni, tak adalah menggelabah nanti... TQ
ENA ENA Oktober 30, 2015
tq..lepas ni boleh ready n tahu nak buat apa kalau berlaku prob ni.

jemput join segmen ena ye

Terima kasih atas komen anda. Live link tidak dibenarkan sama sekali, jika didapati anda berbuat demikian, komen akan dibuang serta merta. Harap maklum ;)